Ovulatie Berekenen

Bereken je ovulatie en vruchtbare dagen en lees alles over zwanger worden en zwanger zijn

Home / Zwanger worden / Ovulatie en vruchtbare dagen berekenen (ovulatie calculator)

Ovulatie en vruchtbare dagen berekenen (ovulatie calculator)

Een vrouw is per menstruatiecyclus maar enkele dagen vruchtbaar. Bij het zwanger worden is het daarom zo belangrijk dat je op het juiste moment vrijt, want alleen tijdens deze vruchtbare dagen kun je in verwachting raken. Met de ovulatie calculator kun je de verwachte datum van je vruchtbare periode en de eisprong / ovulatie berekenen en zo de kans op een zwangerschap verhogen als je op die dagen vrijt.
Eerste dag van je laatste menstruatie:

/ /

Cycluslengte:

Ovulatie berekenen bij een regelmatige cyclus

Theoretisch gezien valt de ovulatie bij vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus 14 dagen voor de eerste dag van de komende menstruatie. En de vruchtbare dagen enkele dagen voor de ovulatie. Daarop is de berekening van de ovulatie calculator gebaseerd. In de praktijk blijkt dat de eisprong toch niet altijd op deze dag plaatsvind. Soms een aantal dagen eerder of juist later. Pin je dus niet vast op de opgegeven ovulatiedatum. Gebruik het eerder als leidraad. Tip: Plan een paar dagen voor je vruchtbare dagen en een paar dagen na de verwachte ovulatiedatum wat extra vrij-sessies.

Ovulatie berekenen bij een onregelmatige cyclus

Is je cyclus elke maand verschillend van lengte? Gebruik de ovulatie calculator dan niet. Je ovulatie berekenen bij een onregelmatige menstruatiecyclus is onbetrouwbaar. Natuurlijk wil je toch graag weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Je kunt dan de ovulatie symptomen in de gaten houden. Dit zijn signalen van je lichaam die je laten weten dat je vruchtbare dagen en eisprong snel gaan komen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

66 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *