Foto’s van de eisprong

Foto's ovulatieTijdens een gedeeltelijke hysterectomie (de verwijdering van de baarmoeder) van een 45 jarige vrouw maakte de beroemde Belgische gynaecoloog dr. Jacquez Donnez – verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven – foto’s van een ovulatie.

Deze ovulatie kwam als een complete verassing en gelukkig was er een camera in de buurt om dit unieke moment op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit leverde de eerste echte beelden van de eisprong op en tevens nog een schat aan waardevolle informatie. Aanvankelijk werd gedacht dat de eisprong een soort directe ‘explosie’ was, maar dr. Donnez stelde met zijn eigen ogen vast dat de ovulatie zo’n 15 minuten duurde.

Op de foto’s die tijdens de operatie gemaakt zijn, zie je duidelijk dat de gele eicel het rode follikel verlaat dat op het oppervlak van de eierstok zit.
Misschien wil je dit ook lezen...

7 Reacties

  1. 8 april 2017

    […] het corpus luteum, oftewel het gele lichaam. Er ontsnapt dus, gedurende een periode van ongeveer 15 minuten, een cel uit één van je twee eierstokken. Het toffe is dat je dit soms zelfs kunt voelen! (Naja […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *