Ovulatie Berekenen

Zwanger worden; ovulatie berekenen, vruchtbaarheid verhogen en meer

Home / Ik ben zwanger / Hoeveel weken zwanger ben ik? (Zwangerschapscalculator)

Hoeveel weken zwanger ben ik? (Zwangerschapscalculator)

Je hebt wellicht pas ontdekt dat je zwanger bent en dan rijst nu de vraag: hoeveel weken zwanger ben ik? En hoe kan ik dat berekenen?

Artsen en verloskundigen berekenen dat vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie, alhoewel je dan natuurlijk helemaal niet zwanger was. De eerste dag van je laatste menstruatie is bij de meeste vrouwen ongeveer zo’n twee weken voor de ovulatie en de bevruchting van de eicel. We tellen vanaf die dag omdat de meeste vrouwen niet weten wanneer ze hun ovulatie hebben gehad, maar wél wanneer hun laatste menstruatie begon.


Hoeveel weken zwanger berekenen

Nu je zwanger bent, wil je natuurlijk graag weten hoe veel weken zwanger je bent en hoe je dat kunt berekenen. Je kunt dit handmatig berekenen, maar het is veel makkelijker dat de zwangerschapscalculator dit werk voor je doet.

 • Gebruik de zwangerschapscalculator
 • Onze zwangerschapscalculator is een tool waarmee je niet alleen uit kunt rekenen hoe lang zwanger je bent, maar ook de uitgerekende datum te weten komt, en ook de datum waarop het eerste + tweede trimester eindigt, de vermoedelijke conceptie datum, hoe lang zwanger je bent op een bepaalde datum. Hier kun je de uitgerekende datum berekenen met behulp van de zwangerschapscalculator.


 • Handmatig berekenen
 • Als je nieuwsgierig bent hoe handmatig kunt berekenen hoe lang je zwanger bent, lees dan hieronder even verder.

  Tel vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie

  Je telt als volgt: begin te tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Vervolgens tel je het aantal weken en dagen tot de dag van vandaag. De uitkomst hiervan is theoretisch gezien het aantal weken en dagen dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld 7 weken en 4 dagen ook wel genoteerd als 7w4d. Heel simpel eigenlijk!

  Tel vanaf de ovulatie

  Als je weet wanneer je ovulatie heeft plaatsgevonden omdat je bijvoorbeeld ovulatietesten hebt gebruikt, dan kun je jouw zwangerschapsduur als volgt uitrekenen: begin te tellen vanaf de eisprong, wat tevens de vermoedelijke dag van de bevruchting is, en tel dan door tot de dag van vandaag. Tel bij de uitkomst twee weken op en dan weet je precies hoeveel weken zwanger je bent. Ook dit is niet moeilijk.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *