Ovulatie Berekenen

Ovulatie en vruchtbare dagen en periode berekenen bij zwanger worden

Home / Zwanger worden / De symptomen van een innesteling

De symptomen van een innesteling

Eens de bevruchte eicel zich begint in te nestelen in de wand van de baarmoeder, kan je lichaam mogelijk een aantal signalen afgeven. Als je alert genoeg bent, zou je misschien aan de hand van deze innesteling symptomen een vroege zwangerschap kunnen ontdekken. Maak kennis met deze symptomen.

Innestelingsbloeding

Het duidelijkste symptoom van de innesteling is de innestelingsbloeding en komt zeer frequent voor. Ongeveer een dag of acht na de ovulatie kun je mogelijk wat helderrood, rozig of paarsig bloedverlies – ook wel spotting genoemd – hebben. Deze bloeding is verre van heftig en is vaak wel over na twee dagen.

Oncomfortabele krampjes

Er zijn vrouwen die een ongewoon krampachtig gevoel hebben waargenomen zo’n week voordat ze eigenlijk ongesteld hadden moeten worden. Als je dit voelt en je een zwangerschap verwacht, kan dit te wijten zijn aan de bevruchte eicel die zich ingraaft in de wand van de baarmoeder. Het blijkt dat dit oncomfortabele krampjes kan veroorzaken in de baarmoeder. Deze krampjes zouden weer verdwijnen eens het eitje ingenesteld is.

Dip in basale lichaamstemperatuur

De meeste vrouwen die hun cyclus tracken met behulp van de temperatuurmethode merken rond de innesteling een lichte daling van hun basale lichaamstemperatuur op. De temperatuur stijgt gedurende de ovulatie en heeft een dip als de bevruchte eicel zich gaat innestelen in de baarmoederwand.

Het blijft een feit dat de meeste vrouwen eigenlijk helemaal niets merken van de innesteling. Enkele vrouwen rapporteerden een ietwat pijnlijk, krampend gevoel ter hoogte van de baarmoeder en anderen hadden alleen een innestelingsbloeding. De innesteling symptomen zijn dan ook behoorlijk subjectief te noemen, omdat ze veelal gebaseerd zijn op ervaringen.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

18 reacties

  1. Hallo, ik heb op de dag van mijn eisprong seks gehad (24-10-2013, we willen graag voor een 2e kindje gaan. Maar nu sinds vandaag licht roze afscheiding en hele lichte krampjes. Dit kan nu toch niet zo zijn dat het eitje is bevrucht?? en zich innestelt! Zo snel gaat dat toch niet?? of word ik nu gewoon te vroeg ongesteld.

  2. ik heb vorige week donderdag wat bloedverlies gehad niet veel een tampon vil en een beetje op maandveband en dan de vrijdag gedaan terwijl als ik menstrueer ik een goeie 6 dagen menstrueer.sids dien heb ik ook soms last van mijn onderbuik en rug en ben ik verschrikkelijk moe zeker als ik vroeg heb moeten opstaan en heb dit anders ook niet.kan iemand zich hierin herkennen

  3. hallo
    vraagje ik ben ongesteld geworden op 04/04/2016 mijn ovulatie viel op 14/04/2016 en de week nadien donderdag 21/04/2016 heb ik roze afscheiding gehad bij het afkuisen wat zou dit zijn? zijn natuurlijk bezig met zwanger te worden

  4. Ik heb Ook gisteren krijg bloed maar licht roz tot NU toe en kram ovral als ik krijg maandstonden gisteren morgen krijg bloed en daarna Veel maar die niet ebetje ik hoop dat Teken ik zwanger geworden ik heb 5 keer Ivf gedaan dit is laat ste ik hoop is geluck???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *