Ovulatie Berekenen

Bereken je ovulatie en vruchtbare dagen en lees alles over zwanger worden en zwanger zijn

Home / Zwanger worden / Ongesteld en toch zwanger. Is dat mogelijk?

Ongesteld en toch zwanger. Is dat mogelijk?

Nee, dat is niet mogelijk!

Vermoed je toch dat je ongesteld en toch zwanger bent? Dan heeft het bloedverlies of een andere oorzaak of je bent echt niet zwanger.

Ongesteld toch zwanger ?

Het feit is dat wanneer een vrouw ongesteld is, ze niet zwanger kan zijn, want een vrouw menstrueert niet tijdens de zwangerschap. Waarom dat is, leggen we je hieronder uit.

Elke maand bereid de baarmoeder zich voor op een zwangerschap. Het baarmoederslijmvlies dat de binnenwand van de baarmoeder bekleed, wordt tijdens de eerste helft van de cyclus dikker zodat een bevruchte eicel zich daar later goed in kan nestelen. Indien de vrouw die maand niet zwanger wordt, laat het baarmoederslijmvlies los en wordt dit samen met bloed door de vagina uitgescheiden; dit noemen we de de menstruatie of ongesteld zijn. Wanneer een vrouw die maand wel zwanger is geworden, zal de bevruchte eicel zich gaan innestelen in de met baarmoederslijmvlies beklede baarmoederwand. Dit slijmvlies wordt pas weer afgestoten bij de volgende menstruatie na de bevalling.

Wat is de oorzaak dan wel?

Toch kan je wel last hebben van vaginaal bloedverlies terwijl je zwanger bent, maar ondanks dat deze bloeding soms erg op een menstruatie lijkt, mag dit bloedverlies niet onder de noemer ongesteld zijn vallen. Het kan bijvoorbeeld een innestelingsbloeding zijn, een onschuldig gesprongen bloedvaatje of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Ongesteld zijn of een menstruatie is het afstoten van baarmoederslijmvlies als er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Dat gebeurt niet tijdens de zwangerschap. Een vrouw kan niet ongesteld en tegelijkertijd toch zwanger zijn.

Twijfel je? Doe een test!

Wil je alle twijfels wegnemen, doe dan een zwangerschapstest. Als deze negatief is, mag je er vanuit gaan dat je niet zwanger bent. Mocht je dan nog aan de uitslag twijfelen, herhaal deze dan na een dag of vier. Is de test dan nog steeds negatief is, dan weet je zeker dat je niet zwanger bent en gewoon je menstruatie hebt (gehad).

► Zijn er dames die eerst dachten dat ze ongesteld waren en toch zwanger bleken? Laat het weten in de reacties.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

69 reacties

  1. Wat is het als je denk dat je je menstruatie heb maar blijkt dat je zwanger bent dan krijg je een hevige pijn en daarna is de pijn helemaal weg

  2. Het kan je heb namelijk twee eierstokken had. Had mijn zus ook kwam pas met 3 maanden achter de ze zwanger was
    Vraag altijd om echo weet wat der in je buikspeeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *