Ovulatie Berekenen

Bereken je ovulatie en vruchtbare dagen en lees alles over zwanger worden en zwanger zijn

Home / Zwanger worden / Ovulatietesten informatie / Ovulatietest: een handig hulpmiddel bij het zwanger worden

Ovulatietest: een handig hulpmiddel bij het zwanger worden

Om zwanger te worden, is het belangrijk om geslachtsgemeenschap te hebben tijdens je vruchtbare dagen en rond het moment van de ovulatie. Vrouwen met een regelmatige cyclus, kunnen hun ovulatie berekenen. Vrouwen die een onregelmatige cyclus hebben, kunnen met deze methode minder makkelijk de vruchtbare dagen vaststellen, omdat het resultaat niet accuraat genoeg is. Om toch de vruchtbaarste dagen van de cyclus op te sporen is er een handig hulpmiddel op de markt: de ovulatietest.

Hoe werken ovulatietesten

Een dag of twee voordat de eisprong plaatsvindt, stijgt het niveau van het luteïniserend hormoon (LH) drastisch. Dit hormoon is altijd in het lichaam aanwezig en is verantwoordelijk voor het rijpen van de eicel. De waarden kunnen oplopen tot wel twintig keer meer dan het normale niveau. Deze stijging van het LH hormoon noem je de LH piek. Een ovulatietest spoort verhoogde concentraties van dit luteïniserend hormoon in de urine op.

Bestel hier goedkope ovulatietesten

Hoe en wanneer te gebruiken?

De meeste pakketjes ovulatietesten bevatten een aantal teststaafjes of cassettes die bedoeld zijn om de LH piek in de urine aan te tonen. Je begint een aantal dagen voor je vermoedelijke ovulatie te testen en gaat net zo lang door met testen tot je een positieve test hebt. Gebruik in tegenstelling tot een zwangerschapstest liever geen ochtendurine.

Positieve ovulatietest

Wanneer de ovulatietest een LH piek heeft gedetecteerd, zal de test positief zijn. De ovulatie volgt tussen de 24 tot 36 uur na de positieve ovulatietest. Als je tijdens deze periode geslachtsgemeenschap hebt, maak je de meeste kans om zwanger te worden.

Betrouwbaarheid van ovulatietesten

Een ovulatietest is meer dan 99% nauwkeurig. Er is geen andere manier dat zo nauwkeurig is bij het vaststellen van de eisprong.


Ovulatietesten uit onze shop

Zwanger en Kids Ovulatietesten Dipstick 25 stuks

Zwanger en Kids Ovulatietesten Dipstick 25 stuks Zwanger & Kids testen hebben het CE keurmerk en worden geproduceerd in een omgeving met ISO 13485 certificering. De testen zijn zeer betrouwbaar (meer dan 99%) en worden altijd geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing (inclusief voorbeeldplaatjes) en worden discreet verzonden.

Bestellen bij Zwangerenkids.nl

€ 15,95

Bestel Hier

Zwanger en Kids Midstream Ovulatietest 5 stuks

Zwanger en Kids Midstream Ovulatietest 5 stuks Deze test moet je direct in de urinestraal houden. Zwanger & Kids testen hebben het CE keurmerk en worden geproduceerd in een omgeving met ISO 13485 certificering. De testen zijn zeer betrouwbaar (meer dan 99%).
De testen worden altijd geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing en worden discreet verzonden.

Bestellen bij Zwangerenkids.nl

€ 7,50

Bestel Hier

Testjezelf.nu Ovulatietest Casette 7 stuks

Testjezelf.nu Ovulatietest Casette 7 stuks Deze ovulatietesten worden al vele jaren aan laboratoria en ziekenhuizen geleverd (vandaar de extra hoge gevoeligheid van 5mlU LH/ml) in inmiddels meer dan 80 landen wereldwijd.

Bestellen bij Deonlinedrogist.nl

€ 12,95

Bestel Hier

Predictor Fertility Ovulatietest 7 stuks

Predictor Fertility Ovulatietest 7 stuks De Predictor Fertility ovulatietest toont de stijging van het Luteïniseren Hormoon (LH) in de urine aan. Predictor ovulatietest is eenvoudig in gebruik en je hebt snel een betrouwbaar antwoord. 7 stuks in de verpakking.

Bestellen bij Deonlinedrogist.nl

€ 20,59

Bestel Hier

Zwanger en Kids Ovulatietest Dipstick 15 stuks

Zwanger en Kids Ovulatietest Dipstick 15 stuks Zwanger & Kids testen hebben het CE keurmerk en worden geproduceerd in een omgeving met ISO 13485 certificering. De testen zijn zeer betrouwbaar (meer dan 99%) en worden altijd geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing (inclusief voorbeeldplaatjes) en worden discreet verzonden.

Bestellen bij Zwangerenkids.nl

€ 9,95

Bestel Hier

Clearblue Digitale Ovulatietest 20 stuks

Clearblue Digitale Ovulatietest 20 stuks De Clearblue-ovulatietest:
- is voor 99% nauwkeurig in het waarnemen van je LH-piek;
- bevat een referentielijn die aangeeft dat je de test correct hebt uitgevoerd;
- geeft je binnen 3 minuten resultaat.

Bestellen bij Drogisterij.net

€ 41,95

Bestel Hier

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

8 Comments

  1. kan je ovulatietest positief testen door beinvloeding van reeds een bevruchting?

    vind zo raar. had positieve test duiavonds terug een lichte streep dus ik dacht piek is gepasseerd nu gemeenschap hebben de avond daarop doe ik voor zekerheid nog een test en deze is dan weer volledig positief. ben er helemaal in de war van

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *