Ovulatie Berekenen

Bereken je ovulatie en vruchtbare dagen en lees alles over zwanger worden en zwanger zijn

Home / Zwanger worden / Zwangerschapstesten informatie / Vroege zwangerschapstest – weet snel of je zwanger bent

Vroege zwangerschapstest – weet snel of je zwanger bent

Een vroege zwangerschapstest of extra vroege zwangerschapstest kun je al wat eerder gebruiken dan een gewone test. Maar wanneer kun je een vroege zwangerschapstest doen? En wat zijn de voordelen en de nadelen van deze test?

Wanneer een vroege zwangerschapstest doen?

Veel zwangerschapstesten kun je pas doen vanaf het moment dat je overtijd bent. Voor dames met weinig geduld is er de extra vroege zwangerschapstest waarmee je al een aantal dagen voor de verwachte menstruatie kunt testen. Hoeveel dagen eerder, ligt een beetje aan de gevoeligheid van de test.

4 tot 6 dagen voor de menstruatie

De meeste vroege zwangerschapstesten kun je 4 dagen voor de menstruatiedag doen. De extra vroege zwangerschapstesten zelfs al vanaf 6 dagen ervoor. Een vuistregel: hoe lager de hCG waarde (de hoeveelheid zwangerschapshormoon in de urine of het bloed) dat de test nodig heeft om positief te zijn, hoe gevoeliger de test en hoe eerder je deze kunt gebruiken. Op de verpakking staat sowieso altijd vermeld vanaf welke dag je er mee kunt testen.

Lees ook: overzicht gevoeligheid zwangerschapstesten

Voordeel van een vroege zwangerschapstest

Uiteraard is het voordeel van een vroege zwangerschapstest dat je snel te weten kunt komen of je zwanger bent of niet. Met een gewone zwangerschapstest moet je meestal wachten tot de dag waarop je eigenlijk ongesteld moet worden, maar met een vroege of zelfs extra vroege zwangerschapstest kan dat al een dag of 6 – 4 voor je menstruatie.

Nadeel van een vroege zwangerschapstest

Na de bevruchting van een eicel, kan er nog veel mis gaan. Vaak gaat het bij de innesteling niet helemaal goed waardoor de zwangerschap eindigt in een vroege miskraam zo rond de dag dat je je menstruatie verwacht.

Vals positief

Het nadeel van testen met een vroege zwangerschapstest is dat je positief kunt testen, waardoor je direct op een roze wolk zit, terwijl dat je niet weet dat je zwangerschap eigenlijk al gedoemd is om te mislukken en je ineens op één van de komende dagen weer keihard van je roze wolk afdondert.

Wanneer je in bovenstaand geval een een minder gevoelige zwangerschapstest had gebruikt, dan zou deze negatief zijn en krijg je gewoon te maken met de teleurstelling van het ‘ongesteld’ worden, in plaats van een vroege miskraam te moeten verwerken. Je had het dan immers niet geweten. Uiteraard zet de zwangerschap in de meeste gevallen wel gewoon door. Het is nu aan jou om af te wegen of je vroeg wilt testen of nog wat geduld kunt opbrengen tot je echt overtijd bent.

Vroege zwangerschapstest kopen?

In onze shop kun je terecht voor verschillende vroege zwangerschapstesten. Je kunt ze direct online bestellen. Een greep uit het overzicht:

Tobenobe Digitale Zwangerschapstest 3 stuks

Tobenobe Digitale Zwangerschapstest 3 stuks De meest gevoelige digitale zwangerschapstest van het moment waarmee je al 5 dagen voor je volgende te verwachten menstruatie kunt testen. Kwaliteit voor een zeer goede prijs!

Bestellen bij Deonlinedrogist.nl

€ 16,95

Bestel Hier

Sensitest Extra Vroeg 3 stuks

Sensitest Extra Vroeg 3 stuks Met de Sensitest extra vroege zwangerschapstest kun je 4 dagen eerder testen dan normale zwangerschapstesten. Deze test wordt veel gebruikt in ziekenhuizen, zwangerschapsklinieken en door huisartsen.

Bestellen bij Drogisterij.net

€ 5,99

Bestel Hier

Predictor Early vroege zwangerschapstest 2 stuks

Predictor Early vroege zwangerschapstest 2 stuks Met een verpakking van Predictor Early+ kun je 4 dagen eerder testen of je zwanger bent.

Bestellen bij Deonlinedrogist.nl

€ 15,55

Bestel Hier

Testjezelf.nu Vroege Zwangerschapstest 2 stuks

Testjezelf.nu Vroege Zwangerschapstest 2 stuks Met de Testjezelf.nu Vroege Zwangerschapstest weet je binnen 2 minuten of je zwanger bent. Omdat deze zwangerschapstest gevoeliger is dan een standaard test, kun je al 4 dagen voor je volgende menstruatie testen.

Bestellen bij Drogisterij.net

€ 6,13

Bestel Hier

Zwanger en Kids Vroege Zwangerschapstest 10 stuks

Zwanger en Kids Vroege Zwangerschapstest 10 stuks Zwanger en Kids Midstream Vroege Zwangerschapstest 10 stuks. Hiermee kun je vanaf 4 dagen voor de verwachten menstruatie testen. Gevoeligheid: 20 mIU/mL

Bestellen bij Zwangerenkids.nl

Nu voor € 9,45

Bestel Hier

Zwanger en Kids Uiterst Gevoelige Zwangerschaptest 3 stuks

Zwanger en Kids Uiterst Gevoelige Zwangerschaptest 3 stuks Met zijn gevoeligheid van 10 mIU/mL kun je deze uiterst gevoelige zwangerschapstest al gebruiken vanaf 6 dagen voor de verwachte menstruatie. De 3 gratis actie is inmiddels afgelopen.

Bestellen bij Zwangerenkids.nl

€ 6,95

Bestel Hier

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

13 reacties

  1. Hoe zit het met deze vroege testen als je aan de pil bent? Vanaf wanneer kan je dan een test doen? Normaal slik ik twee strips (zes weken) door maar nu heb ik vijftien dagen geslikt en heb ik ineens een lichte bloederige/bruine afscheiding. Wil heel graag een test doen maar liefst zo snel mogelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *