Action zwangerschapstest: alles over de LifeCare testen van Action

Action, de budgetvriendelijke winkel verkoopt ook zwangerschapstesten van het merk LifeCare. Je vindt ze in het schap tussen de verzorgingsproducten en cosmetica.


LifeCare Zwangerschapstest Action

Action zwangerschapstesten zijn erg populair bij vrouwen die bezig zijn met zwanger worden. Het komt vooral door de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding dat zoveel vrouwen voor deze test kiezen, want ze zijn spotgoedkoop, gebruiksvriendelijk, gevoelig en ook nog eens betrouwbaar. Action verkoopt twee soorten testen, de gewone test en een extra vroege zwangerschapstest (early). Het zijn precies dezelfde testen,. Het verschil zit hem in de gevoeligheid. Met de early zwangerschapstest kun je, zoals het woord je al doet vermoeden, vroeg testen.

Prijs

Daar je voor een zwangerschapstest van bekende merken zoals ClearBlue en Predictor al gauw tien Euro kwijt bent, betaal je voor LifeCare zwangerschapstesten ongeveer 1,49 EUR voor een verpakking met twee zwangerschapstesten. Dat is niet veel.

Wanneer testen met Action zwangerschapstest?

Gevoeligheid gewone zwangerschapstest
De gevoeligheid van de action zwangerschapstest is 25 mIU/mL hCG. Dit wil zeggen dat er een hoeveelheid van 25 mIU/mL of meer van het zwangerschapshormoon hCG in je urine moet zitten voordat je een positieve uitslag krijgt. Volgens de bijsluiter kun je deze test gebruiken vanaf de dag dat je overtijd bent. In de praktijk blijken veel vrouwen al voor hun NOD positief te testen. Afhankelijk van de opbouw van het hcg hormoon wat natuurlijk per vrouw verschillend is, kan de test al 2-4 dagen voor de NOD positief zijn.

Gevoeligheid vroege zwangerschapstest (Early)
De vroege zwangerschapstest van de Action, ook wel de Early test genoemd, valt met zijn gevoeligheid van 10 mIU/mL hCG in de categorie zeer gevoelige zwangerschapstesten. Met zo’n test kun je al een aantal dagen na de innesteling testen, wat gelijk staat met ongeveer 6 dagen voor de NOD.


Lees ook: wanneer zwangerschapstest doen ?

Gebruiksgemak

Beide zwangerschapstesten zijn niet moeilijk om te doen en het resultaat is makkelijk interpreteerbaar. Wat je moet doen, staat allemaal netjes in de bijsluiter vermeld.

Midstream
Op de verpakking staat dat het om een ‘midstream’ gaat. Een midstream is een mooi woord voor een test die je direct in je urinestraal kunt houden. Als je dat een geknoei vindt, of bang bent dat je de test (of je hand) onder plast, kun je natuurlijk ook wat urine in een schoon en droog potje opvangen en vervolgens het teststaafje er een aantal seconden inhouden.

Positief of negatief
Staat er binnen de afleestijd twee roze streepjes op het testventer dan is de test positief en ben je zwanger. Een donker controlestreepje en een licht teststreepje komt vrij vaak voor als resultaat bij de zwangerschapstest van Action. Bij zo’n uitslag waarbij er een licht streepje op de zwangerschapstest staat, ben je ook zwanger. De test is negatief als er maar één streepje te bespeuren valt. Dit wil zeggen dat je niet zwanger bent. Het kan ook zijn dat je te vroeg hebt getest.

Soms is de test negatief, terwijl je toch zwanger bent. Een vals negatief resultaat ontstaat doordat dat de concentratie hCG in de urine op het moment van de test nog te laag was. Na een dag of twee, drie zul je dan wel een positieve test hebben.

Zwangerschapstest Action betrouwbaar?

Vaak wordt de vraag gesteld of de Action zwangerschapstest betrouwbaar is, want bij het woordje goedkoop krijg je vaak het idee dat zoiets minder betrouwbaar of minder goed is. Het antwoord is ja, deze testen zijn net zo goed en betrouwbaar als de duurdere merken. Als je ze gebruikt zoals er beschreven staat in de bijsluiter, hebben ze een betrouwbaarheid van meer dan 99%.

Ervaringen

Wij vroegen op onze facebookpagina naar ervaringen met de zwangerschapstesten van de Action. De reacties die op dit bericht kwamen, liegen er niet om. Het blijkt dat de meeste vrouwen die gereageerd hebben er zeer positief over zijn. Zo zie je maar dat goedkoop niet altijd duurkoop is.

Prijs alert!

Zoals hierboven vermeld, zijn de Lifecare zwangerschapstesten zeer goedkoop. Ze kosten ongeveer 1,49 EUR voor een doosje met twee testen. Via een zoekopdracht bij de website bol.com zagen we een aantal aanbieders van precies dezelfde test, maar dan voor ruim 7x duurder dan bij de Action. Laat je niet vangen !

bol.com alert lifecare action zwangerschapstest, vroege zwangerschapstest action early


You may also like...

1 reactie

  1. Julia schreef:

    een mid stream is niet direct onder de urine straal. Een mid stream houd in dat je eerst je vagina wast en daarna eerst een beetje plast en daarna pas de test in de urine straal houd. Dit is omdat er veel bactieren in de vagina zitten en die kunnen de test beïnvloeden. door eerst te wassen en een beetje te plassen voor je de test gebruikt spoel je deze bactieren weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *