Afvallen en zwanger worden

Afvallen en zwanger worden

Afvallen totdat je een gezond gewicht bereikt terwijl je zwanger wilt worden, kan de kans op een zwangerschap doen toenemen. Het is bekend dat zwaardere vrouwen wat vaker problemen hebben met hun menstruatiecyclus en ovulatie. Als je je afvraagt of afvallen en zwanger worden samengaan, dan kunnen we je vertellen dat het geen probleem is. Mits je op een gezonde manier afvalt.


Langzaam afvallen

De meeste diëten die gebaseerd zijn op snel afvallen zijn schadelijk voor je lichaam, omdat ze adviseren om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden met als gevolg dat je enerzijds minder energie hebt en te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt en anderzijds de reserves die je lichaam heeft te snel opraken. Langzaam afvallen is dus erg belangrijk. Een halve tot een kilo per week wordt beschouwd als een gezond gewichtsverlies.


Gezond dieet

Een gezond dieet bestaat uit goede koolhydraten, zoals pasta, proteïnen zoals kip en vis, groenten en fruit en producten met weinig vet. Door ook alcohol van je ‘menu’ schrappen, veel water te drinken en veel te bewegen kun je je gewicht behoorlijk terugdringen.


Zwanger? Stop met je dieet

Je zou met diëten moeten stoppen als je zwanger bent, want afvallen tijdens de zwangerschap wordt sterk afgeraden. Je baby kan daardoor een tekort aan voedingsstoffen krijgen, waardoor er allerlei complicaties kunnen optreden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *