babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen. Apart? Met de hand? Welk wasmiddel?

Zo’n paar weken voor de uitgerekende datum is het tijd om de kleertjes van je baby te wassen. Veel zwangere vrouwen stellen daarbij de vraag: hoe moeten we de babykleertjes wassen? Dit is een zeer belangrijke vraag, want het huidje van een pasgeboren baby is zeer kwetsbaar en het laatste wat je wilt is dat je kleintje een allergie oploopt door een verkeerde wastechniek. We leggen hieronder uit wat de beste manier is om de babykleertjes te wassen, met alle respect voor het huidje.

Babykleertjes wassen

Babykleertjes apart wassen

Sommige gezinnen wassen hun kleding samen met die van de baby. Toch is het beter om de babykleertjes apart te wassen. De babywas mag je gewoon in de wasmachine wassen. In tegenstelling tot een handwas, ben je er van verzekerd dat alle zeeprestjes uit de kleding van je baby verdwenen zijn. Stop echter de wasmachine niet te vol. Je riskeert zo dat de babykleertjes niet goed gewassen worden. Heb je babykleding met stoffen die niet in de machine mogen, zoals wol, was ze dan met de hand in lauw water. Kies voor een neutraal, vloeibaar wasmiddel. Vloeibaar wasmiddel is makkelijker uit de kleding te spoelen dan waspoeder. Spoel de kleding verschillende keren uit met dezelfde watertemperatuur waarmee je gewassen hebt.

Babykleertjes wassen: welk wasmiddel gebruiken

Je baby heeft een teer huidje dat gevoelig is voor irritaties en allergieën. Het is dan ook logisch dat de keuze van het juiste wasmiddel belangrijk is, want veel baby’s kunnen niet tegen gewoon wasmiddel. Een hypoallergeen (ph-neutraal en dermatologisch getest) wasmiddel, zoals het merk Neutral of Le Chat zijn prima opties voor de babywas; ze verkleinen de kans op huidproblemen.

Dosering van het wasmiddel

Een te grote hoeveelheid wasmiddel is niet alleen slecht voor de was, maar ook voor de huid. Het maakt de kleding echt niet schoner en het risico op irritaties neemt toe. Natuurlijk moet je ook niet onder doseren; zo ben je er zeker van dat de babykleertjes goed gewassen worden. Doseer het wasmiddel volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter heeft een aantal voordelen, het maakt de was soepeler en zachter, de droogtijd is korter en het maakt het strijken makkelijker. Gebruik toch liever geen wasverzachter voor de babykleertjes. In wasverzachter zitten stoffen, zoals parfum en kleurstoffen die het babyhuidje kunnen irriteren.

Strijk babykleertjes na het wassen en drogen

Babykleertjes bevatten bacteriën en deze worden niet allemaal gedood tijdens een wasprogramma. Zeker bij babykleertjes die niet op een hoge temperatuur gewassen kunnen worden, blijven er soms nog bacteriën achter. Je doet er goed aan om de babykleertjes na het wassen en drogen te strijken. De hoge temperatuur van het strijkijzer dood alles wat achtergebleven is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *