ovulatie berekenen met de ovulatie calculator

Ovulatie calculator

Met onze handige ovulatie calculator kun je de datum van je vruchtbare dagen en de eisprong / ovulatie uitrekenen. Wanneer je vrijt in deze vruchtbare periode, vergroot vergroot je de kans op een zwangerschap aanzienlijk!

Eisprong en vruchtbare dagen berekenen

Ovulatie Berekenen

Datum van de eerste dag van je laatste menstruatie

Jouw cylcuslengte

Resultaat interpreteren

Het resultaat van de ovulatie calculator is redelijk betrouwbaar bij vrouwen met een regelmatige menstruatiecylus. Een regelmatige cylcus is een menstruatiecylus waarbij je tussen twee menstruaties in telkens hetzelfde aantal dagen telt.

Bij een onregelmatige menstruatiecyclus kun je naast het berekenen van je ovulatie beter ook de ovulatie symptomen in de gaten houden, want enkel het gebruik van een ovulatie calculator of applicatie is in dat geval niet betrouwbaar genoeg om dit in te zetten bij het zwanger worden.

Ben je niet zeker of je een regelmatige of onregelmatige menstruatiecyclus hebt, leer dan hier hoe je jouw menstuatiecylcus berekenen kunt.

Handige links: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar

33 reacties op “Ovulatie calculator”

 1. Hallo,

  Ik zit een beetje in een lastige situatie, ik denk namelijk zwanger te zijn, maar elke test die ik uitvoer is negatief. De eerste dag van mijn laatste menstruatie was op: 17 november 2015, mijn cyclus is heel onregelmatig.. Maar ik lijk wel de symptomen te hebben van een zwangerschap.. Omdat mn cyclus heel onregelmatig is weet ik niet wanneer ik het beste kan testen. Kunt u mij een manier geven om dat wel te kunnen weten?

  Groetjes,
  Siham

 2. Is het wel mogelijk dat je ziek wordt tijdens je zwangerschap?? In de maand oktober was mijn vruchtbare periode 24 t/m 28 okt 2015. Mijn vriend en ik hebben 20 en 24 gemeenschap gehad. Ik ben November normaal ziek geworden. Ik voelde wel wat zwangerschap symptomen, ik heb een test gekocht en het bleek negatief. In November was mijn meest vruchtbare periode 20 t/m 24 Nov 2015. Mijn vriend en ik hebben 19 en 20 gemeenschap gehad. Ik ben in de maand december niet ongesteld geworden. Ik heb 11 dec 2015 een zwangerschaptest gedaan en het weest positief. In welk maand denkt u dat ik in verwachting ben geraakt? Oktober of November.

  1. Tijdens de echo zal blijken wanneer je zwanger geworden bent, aan de hand van hoe groot de foetus is. Als je in de maand november wel ongesteld bent geworden is het onwaarschijnlijk dat het van die maand is. Maar het kan ook een innestelingsbloeding zijn geweest die je verward met ongesteldheid.

 3. Hallo,
  Even een vraagje. Had 16 dec een positieve ovulatie test. Wanneer kan ik dan een zwangerschap test doen. Volgens mijn berekening 30 of 31 dec? Klopt dat?

 4. Hey,
  Ik heb een vraagje…Ik had als laatste mijn menstruatie gehad van 15/12 t.e.m 20/12. Ik heb een cyclus van 31 dagen en regelmatig. Ik had mijn pil dan gewoon terug ingenomen voor 1 week. De 28/12 was ik vanaf dan gestopt met de pil. Mijn meeste vruchtbare dagen zijn 1 en 2/ 01. Er was rond deze dagen sprake van gemeenschap.
  Maar ik heb vandaag rood/ bruin bloed verlies en heb wat krampen. Nu vraag ik me af of het wel mogelijk kan zijn dat ik zwanger ben of niet?

 5. Hallo ik heb 26 en 27 dec vruchtbare periodes gehad nu had ik berekend dat ik 13 Jan ongesteld moet worden maar heb last van grote en gevoelige borsten opgezette buik heb al een test gedaan 6 dagen voor de menstruatie maar is neg is het dan nog te vroeg
  Groetjes

  1. Blooming flower

   Toevalligerwijs zit ik in dezelfde situatie met exact dezelfde periode data. Ik heb een test gisteren gedaan, deze was negatief. Ook ik ben onduldig. 😉 Het is het beste om een zwangerschapstest te doen op 13 januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *