Cervixslijm: herken je afscheiding of slijm tijdens de cyclus
Tijdens de menstruatiecyclus verandert het cervixslijm – ook wel baarmoederhalsslijm, afscheiding of gewoon slijm genoemd – dat uit je vagina komt. Het slijm verandert van kleur en samenstelling als de vruchtbare dagen en de eisprong nadert. Met een beetje oefening kun je aan het cervixslijm zien wanneer je vruchtbaar bent. Deze methode heet de Billings Ovulatiemethode en is een handig hulpmiddel bij het zwanger worden. Als je je cervixslijm elke dag even onderzoekt, zul je al gauw een patroon ontdekken en je vruchtbare dagen er zo uit kunnen halen.

Veranderingen van het cervixslijm tijdens de cyclus

Zoals je misschien wel al eens opgemerkt hebt, is het vaginale slijmverlies niet altijd hetzelfde gedurende de cyclus. Vlak na de menstruatieperiode verlies je maar weinig afscheiding. Hoe dichter je bij de eisprong komt, hoe meer slijmverlies je hebt. Na de eisprong is er ook weer minder slijm of afscheiding.

De beste omgeving voor zaadcellen
Rond het moment van de eisprong maakt de eicel een grote hoeveelheid van het hormoon oestrogeen aan. Dit hormoon is verantwoordelijk voor de veranderingen van het cervixslijm. Het cervixslijm wordt heel helder, dun en glibberig als je vruchtbaar bent. Dit is een optimale omgeving voor zaadcellen. Ze kunnen ontzettend goed voortbewegen in dit slijm en er met gemak meer dan 48 uur overleven. De hoeveelheid oestrogeen daalt als de ovulatie heeft plaatsgevonden. Daarmee verandert het cervixslijm ook weer en wordt ontoegankelijk voor zaadcellen. De verandering van het cervixslijm tijdens de cyclus verloopt zowat bij elke vrouw volgens volgend patroon:

veranderingen cervixslijm cyclus

Slijm uit vagina vlak na de menstruatie

Na de menstruatie is er weinig slijm of afscheiding aanwezig. Je hebt eerder een droog gevoel. Naarmate de vruchtbare dagen naderen, wordt de afscheiding langzaam zichtbaar en kun je een wat vochtiger gevoel hebben. Het slijm ziet er dan als volgt uit: troebel, wit, of gelig, dik, brokkelig, romig of kleverig en is niet doorzichting, elastisch of rekbaar.

Slijm uit vagina tijdens de vruchtbare dagen

Als de vruchtbare dagen aangebroken zijn, wordt het slijm uit je vagina glashelder, doorzichtig en erg elastisch. Het voelt nat en glibberig aan van onderen. De aanwezigheid van dit vruchtbaar slijm, zoals het ook wel eens genoemd wordt, is één van de vele ovulatie symptomen. Over hooguit twee, drie dagen heb je je eisprong.

Afscheiding na eisprong

Het slijm of afscheiding na de eisprong vermindert qua hoeveelheid, en wordt weer troebel of klonterig. Het is ook niet meer rekbaar zoals tijdens de vruchtbare dagen. Vlak voor de menstruatie is er meestal geen slijm zichtbaar en kun je een droog gevoel hebben.

Cervixslijm tijdens vruchtbare dagen rekbaar en doorzichtig

Cervixslijm onderzoeken

Het is helemaal niet moeilijk om het cervixslijm te onderzoeken. Je doet dat als volgt:

Zet je ene been wat hoger dan de andere, bijvoorbeeld op de rand van het bad. Je brengt dan twee schone, droge vingers in je vagina en plaatst ze zo dicht mogelijk tegen de baarmoedermond. Vervolgens druk je er wat slijm uit. Terwijl je je vingers uit je vagina haalt, hou je ze bij elkaar. Als ze eruit zijn, trek je ze voorzichtig uit elkaar.

Bekijk nu het slijm dat tussen je vingers zit. Ziet het er doorzichtig uit en is het rekbaar, dan ben je vruchtbaar en is het een perfect moment om te vrijen. Hoe rekbaarder het slijm is, hoe vruchtbaarder je bent en hoe dichter je bij de ovulatie bent. Als de rekbaarheid afneemt, kun je stellen dat je de eisprong hebt gehad.

Controleer je cervixslijm niet vlak na een vrijpartij of als je opgewonden bent. Dit geeft een onbetrouwbaar resultaat.


You may also like...

52 reacties

 1. Virginie schreef:

  kan je je ei hebben voor het slijm? mijn temperaturen tonen dip en verschil van 0.4 graden dag nadien, 2 dagen voordat slijm begon

  HELP

  • priscilla schreef:

   hey kreeg je een antwoord op deze vraag?Ik heb hetzelfde 2 dagen geleden had mijn temp de daling en echt een flinke daling van 0.5 en sinds vandaag heb ik pas het slijm verlies.Ik vroeg mij dus ook af of het na de eisprong kon zijn of dat ik echt nu eisprong heb

 2. Angilla schreef:

  Ik had vanaf dag 12 slijm dat heeft ongeveer 3 dagen aangehouden. Wanneer is dan ongeveer de ovulatie geweest?

 3. Sanne schreef:

  na het vingeren heb ik meer slijm dan normaal en het is heel rekbaar het lijkt wel een beetje op opgeklopt eiwit het is dik en wit ben ik vruchtbaar?

 4. melanie schreef:

  Ik dacht symptonen te hebben afgelopen dagen en op het moment dat ik een ovulatie test deed om te bevestigen dat het klaar was om te kijken of die testen echt klopte en ze gaven veeel duidelijker de strepen aan als voor heen? Is me ovulatie nu of toen ik de symptonen had?

 5. saskia schreef:

  Werkte bij mij super. Alleeen als je in je wc papiertje kijkt zie je t ook. Was toen meteen zwanger. Helaas miskraam maar deze methode doen we wel weer proberen ja.

 6. Shirley schreef:

  Ik hou me cervixslijm nu een tijdje in de gaten (paar maanden) om zo m’n vruchtbare periode te bepalen. Als het goed is heb ik morgen mijn eisprong maar nu heb ik ineens heel weinig slijm valt ook niks te controleren dus… Cervixslijm is toch nog om de sperma goed te laten bewegen…

 7. frederique schreef:

  hehoi

  ik heb een DRINGENDE vraag
  ik ben 13 en nog nooit ongesteld geweest
  en er komt heel veel slijm in mijn onderbroek, wit doorzichtig, ruikt beetje naar maandverband idk haha en het is heel rekbaar,
  maar als ik vruchtbaar ben, moet ik toch ongesteld zijn? en ik ben niet ongesteld

  hoe kan dit?

  • R schreef:

   Dan zul je wel je eerste vruchtbare periode krijgen en dan volgt over een paar weken of nu nog over een weekje die eerste ongesteldheid waarschijnlijk.
   Je bent nooit eerst onesteld en dan pas vruchtbaar. Altijd eerst vruchtbaar en dan ongesteld. Dus het klopt dat je nog nooit ongesteld bent geweest.

 8. Amanda schreef:

  Hallo Frederique

  Dat slijm is waarschijnlijk dat je menstruatie er binnenkort
  aan gaat komen.
  Niets om je zorgen over te maken.

  Groetjes Amanda

 9. anoniem schreef:

  Hallo

  Een dringende vraag, ik heb een spiraaltje en ben een paar dagen geleden ongesteld geweest en nu heb ik van dat vreemde slijm is dat normaal? want mijn menstruatie is soms een beetje vreemd sinds het spiraaltje en ik ben soms gewoon bang dat er iets mis is of dat het niet goed werkt en nu heb ik dus dat slijm ? of kan het iets anders betekenen of zijn?

  groetjes

  Anoniem

 10. ilona schreef:

  Hoi,

  Ik heb gisteren geklust en vanmorgen veel rekbaar slijm ontdekt.
  Nu lees ik hier niet controleren na gemeenschap, dan is het onbetrouwbaar.
  Er is toch hoop ik wel verschil te zien?
  En anders na hoeveel tijd na gemeenschap kun je wel weer controleren?

  Groetjes ilona

 11. Emmie schreef:

  Hoi anoniempje..

  Hoe is het met je? Ik geloof dat t niet goed is dat je 12! Bent, en seks hebt..
  Nu het toch is gebeurd.. Kun je r met je ouders over praten? Of iemand die je vertrouwd??
  Ja, ik geloof dat t beter is, als je even naar de dokter gaat…
  Sterkte meisje…

 12. Tina schreef:

  Eerst en vooral wat doet een zo jong meisje met een man van 30 ? En op zo een leeftijd al sex? Wat je kunt doen is, met een vertrouwelijk persoon over spreken, bijvoorbeeld op school, een leerlingbegeleider. Die kan dan met u de nodige stappen ondernemen . Maar wat zeker is, dat ze ook u gaan aanspreken om u ouders te informere .. Maar eerst en vooral een dokter contacteren via school of clb. En testen. Maar ik zou u aanraden zo snel mogelijk iets te ondernemen en heel goed nadenken waarom in Godsnaam je op zo een leeftijd al sex hebt gehad, en hoe je terecht gekomen bent bij een 30 jarige. Als je 25 bent en die is 45 ,da klinkt anders. Maar 12 jaar? Foei foei.

 13. Anoniem schreef:

  Hoi Anoniempje,

  Ja ga naar de dokter en maak het bespreekbaar. Ik hoop trouwens dat dit niet tegen je wil in is gebeurt, want een man van 30 mag geen seks met je hebben!

  Sterkte ermee

 14. ollie schreef:

  Lieve anoniempje,

  Mijn reactie is misschien te laat, maar hopelijk nog van nut.
  Ik wil je adviseren zo gauw mogelijk advies en steun van een volwassene in te schakelen.
  Het liefst van je ouders , tenzij dit niet mogelijk is van een volwassene die je kunt vertrouwen.
  Hierbij is het ook belangrijk om naar de huisarts te gaan.
  Laat je op zijn minst goed onderwijzen in tveilig vrijen .
  Ook wil ik je op het hart drukken dat een sexuele relatie met een volwassene, voor jou als kind zeer schadelijk kan en zal zijn!
  Vraag ook hierin steun en advies van een betrouwbare volwassene .
  Ik hoop dat je wat met mijn advies aankan en je alsnog onbezorgd van je jeugd mag genieten .
  Veel sterkte!

 15. Anoniem schreef:

  Nou meis ik denk dat je een test moet gaan kopen. Bij de kruidvat 2 voor 5 euro en doe de test met je eerste plas van de dag. Is het positief ga met je ouders praten meteen. Is het negatief ook direct met hè ouders praten! Een meisje van 12 hoort namelijk geen sex te hebben met een man van 30! Dat is zeer strafbaar. Heet ook wel pedofilie en kindermisbruik NOOIT meer toelaten!!!

 16. Lola schreef:

  Hallo Anoniempje,

  Is dit een serieuze vraag? Het lijkt mij zeker niet de bedoeling dat een 12 jarige seks heeft met iemand van 30. Ik zou zeker naar de dokter gaan. Op jouw leeftijd moet je een anti conceptie middel gebruiken en seks hebben met iemand van je eigen leeftijd. Het lijkt me eigenlijk beter om er een aantal jaren mee te wachten. Het lijkt me ook verstandig je ouders in te lichten. Het is namelijk niet toegestaan dat iemand van 30 seks heeft met eimand onder de 16, hij is hiermee in overtreding van de wet. Je kunt hem ook aangeven bij de politie. Ik weet niet of je reactie serieus was. Maar ik maak me wel zorgen als ik dit lees. In vele opzichten is dit niet ok. Dus naar de dokter, licht je ouders in, en doe eventueel aangifte.

 17. Carlien schreef:

  @anoniempje

  Hoe kan het gebeuren dat je als 12 jarig meisje sex hebt met een man van 30.
  Deze man is zwaar strafbaar ook als je wel toestemming hebt gegeven. Doe jezelf dit aub nooit meer aan en ga even naar je huisarts.
  Je huisarts heeft een zwijgplicht en kan je ongetwijfeld verder helpen.
  Sterkte!

 18. Meisje schreef:

  Hey anoniempje,
  Als je je regels nog niet gehad hebt, kan je normaal niet zwanger worden, want er
  is geen eisprong die plaatsvind. Dat je witverlies dikker wordt komt waarschijnlijk doordat
  je in de puberteit zit. Als je je echt zorgen maakt kan je best een bezoekje
  brengen aan de dokter, die zal je daar meer weten over te vertellen en met zekerheid
  kunnen zeggen of je wel/niet zwanger bent. Wat me zorgen baart is dat je 12 bent en seks
  hebt gehad met een man van 30. Dit is immers een illigale activiteit, al stem je ermee in.
  Ik zou je toch aanraden om zoiets niet meer te doen voor je zelf, later kan je er spijt
  van krijgen…

 19. bella schreef:

  tuurlijk moet je naar de dokter voor dat je straks zwanger bent je bent nog veel te jong

 20. Corine schreef:

  Hoi anoniempje,

  Je heb inmiddels wel stappen ondernomen denk ik, maar wil je wel even meedelen dat een man van 30wel beter moet weten met een meisje van 12.
  Dit is pure pedofilie. Je moet hier werk van maken.
  Ook moet je aan je moeder even vragen om voorlichting.
  Ook als een man niet klaar komt in je is het risico op zwangerschap heel groot.
  Dan heb ik nog niet gesproken over soa’sl
  Laat je aub even voorbereiden hierop, en praat met iemand.
  Waarschijnlijk denk je mens waar bemoei je je mee, maar ben zelf moeder van een dochter, en zal over dit onderwerp altijd open zijn ondanks dat ze het er nog niet over heeft want ze is pas 2,7jaar.

  Succes

 21. sandy schreef:

  Deze man zo snel mogelijk bij de polietie aangeven !!!

 22. niki schreef:

  Je bent 12 jaar en niet ongesteld geweest en je hebt met je vriendje van 30 jaar seks gehad. Hoe lang heb je dit eigenlijk.

 23. EDC schreef:

  Meid, ik zou als ik van jou was DRINGEND eens naar de dokter gaan.
  Ben je niet zwanger, kan je altijd een anticonceptiepil vragen. De dokter heeft beroepsgeheim, en onder je 21 krijg je dit gratis (mits een doktersbriefje)

  Ook vind ik persoonlijk dat je wat meer om je lichaam moet geven.
  Dit geef je toch niet zomaar aan een zoveel oudere man ?

  Wees er voorzichtig mee, laat jongens (+/-jouw leeftijd) maar vechten voor jou, zodat je hier later geen spijt van krijgt.

  Koester je lichaam en behandel het met respect.

  Ikzelf heb in totaal twee 2 bedpartners gehad. Met mijn vorige vriend en mijn huidige vriend. Ik heb zelfs heel veel spijt dat mijn huidige vriend niet mijn ‘eerste keer’ was. Maar hij is zeker mijn laatste.

  Koester de liefde. Koester jezelf.

  Groetjes

  EDC

 24. anoniem 2 schreef:

  heey anoniempje het is idd wel verstandig om naar de huis arts tegaan

  want als je hier al last van hebt heb ik gelezen dan is het idd verstandig om een huis arts tegaan bezoekken

  met vriendelijke groetten

  @sterkte

 25. nij schreef:

  Beste anoniempje,

  19 dagen na de sex kun je een zwangerschapstest doen.
  Ik hoop voor je dat ondanks je zo jong bent je het voortaan veilig zult doen.
  Condoom of ga aan de pil als je dit met de huisarts kan bespreken.
  Ik weet niet of je al ongesteld wordt, maar als dit het geval is dan kun je zwanger raken van sex. Ik hoop dat je in de toekomst weet wat je doet, want het is wel eens voorgekomen dat kinderen van 9 jaar zwanger werden en een kind kregen. Goed nadenken dus. Vind het trouwens een naar idee dat een dertig jarige sex heeft met een 12 jarige.
  Weet je zeker dat je dit goed vond?
  Succes en laat even weten hoe het met je gaat.
  Groejes

 26. CDG schreef:

  Dag Anoniempje,

  Hopelijk ben je ondertussen bij de dokter geweest en heeft hij/zij je verteld dat je niet zwanger bent.
  Die man heeft misbruik van je gemaakt. Spreek hierover met een volwassen persoon die jij vertrouwt.
  Als hij dit met jou deed, doet hij dat waarschijnlijk ook met andere meisjes van je leeftijd.
  Dat is helemaal niet ok!

  Veel succes,

  CDG

 27. Anais Hendrickx schreef:

  Heej,

  Als je al langer dan 2 weken overtokd bent zou ik toch een bloedtest laten doen bij de dokter. Je hoeft je hier niet voor te schamen, ze doen dit dagelijks. Je kan ook een zwangerschapstest kopen maar die is nooit 100 procent betrouwbaar. Wat ook het beste is, maar helemaal niet gemakkelijk, is erover praten met je ouders ook al lijkt dit echt een slecht idee. De dokter kan het resultaat van een bloedtest al de dag erna geven. Zeker niet te veel stressen, want door stress kunnen je maandstonden ook langer wegblijven.

  Veel succes!

 28. Justme schreef:

  Ga eerst je Barbie poppen en lego opruimen… zet je skelter en skeelers in de schuur ipv je bezig houden met praktijken die nog niet voor jou bestemd zijn -_-

  Of ben je de man van 30 die zich zorgen maakt over de evt. Gevolgen van zijn afschuwelijke actie.?!!!!

  Dan is mijn advies” zoek een dokter op praat over je ziekte en blijf levenslang in therapie. .. werkt dit niet? Gooi jezelf dan voor de trein !

 29. Mandy schreef:

  Beste anoniempje,
  Jouw bericht is al even geleden geplaatst,
  maar ik wil toch even reageren.
  Het is sowieso niet verstandig om onveilig te vrijen. Ook al komt een man niet klaar in de vrouw,
  Het voorvocht kan ook tot een zwangerschap leiden. Laat je alsjeblieft niet weer iets wijsmaken Door een man.. Ik hoop dat je niet zwanger bent geworden, mocht je nog niet ongesteld zijn geworden dan zou ik zeker naar de huisarts gaan. Groetjes Mandy

 30. Cutiee schreef:

  En weet je al wat meer?

 31. A. schreef:

  Hoi meisje,

  Ben je ondertussen al naar de dokter geweest of heb je er al tegen iemand over gesproken?
  Heb je ooit al gemenstrueerd?

  Het feit dat je je enorm misselijk voelt kan ook komen door de emotie van het intieme moment, dat je er bvb door geschrokken bent en het helemaal niet wou dat alles zo ver kwam met die man.

  Je kan die grotere slijmproductie ook hebben doordat die man je gepenetreerd heeft.

  Indien je nog eens in zo een toestand terecht komt kan je altyd zo vlug mogelijk de morning after pil nemen MAAR ik weet wat zo een pil doet en gebruik die enkel in uiterste nood want mijn cyclus is (nog steeds na een jaar) enorm in de knoop met erge bloedingen enzo door die pil.

  Als je de pil niet neemt kan je altijd op een veilige manier vrijen door bvb een apparaatje te gebruiken van http://www.ladycomp.be Ikzelf gebruik dat en ben heel tevreden ervan zonder dat ik anticonceptie moet innemen. Daarnaast gebruikt mijn partner ook altijd een condoom (ook al gebruik ik dat machientje, ik zie dat machientje een beetje zoals de pil).

  En ik weet niet waarom die man van 30j intiem is geweest met jou maar dat moet echt wel een smeerlap zijn hoor! Geen enkel deftige man aanvaard seks met iemand die 12j is, dat is als een soort van misbruik waarbij hij de macht over jou heeft en doet wat hij wil met jou. Ging dit om een verkrachting ofzo? of wou jij persee intiem zijn met hem? Indien dit van jouw kant kwam dan kan jij je fier voelen dat je seks hebt met iemand van 30j MAAR vergeet niet dat iemand van 30j die aanvaard om seks te hebben met iemand van 12j een echte mooiprater is die dit ENKEL EN ALLEEN doet om zijn goesting te krijgen met als gevolg dat hij je dus toch penetreert, ook al wou je dit niet.

  Let op met wie je intiem bent, ivm alle geslachtsziekten en ook zwangerschappen enzo want ik denk niet dat als je zwanger zou raken van hem, hij ook zorg zou dragen van jouw kind, die man zag dit als een avontuurtje en niks meer (ook geen oprechte liefde)

  Geniet nog maar wat van je jonge leven 🙂 seks kan je zoveel en zolang hebben als je maar wil in je leven! Ikzelf vind dat seks een mooi begin heeft vanaf 20j omdat je dan meer in staat bent om nee te zeggen als je iets niet wil enzo (wat heel belangrijk is op intiem vlak) en dan besef jeal meer van het leven waardoor je weet of je al vlug moeder wil worden of niet mocht het mislopen en je dus zwanger raakt van seks (want vergeet niet wat een impact een kind heeft op je leven!) al dan niet met de juiste partner waarbij je voelt dat die bij je blijft mocht je zwanger raken (enorm belangrijk!!!)

  Doe voorlopig maar andere leuke zaken dan seks hebben enzo 😉 ontdek de wereld!!! en haal maar mooie schoolresultaten 🙂

  ikzelf heb m’n middelbaar nooit kunnen beindigen wegens emotionele problemen, ik gun het dat jou dat wel lukt! 🙂 let daarom op met zwangerschap!

  je mag me altijd terug antwoorden hoe het met je gaat

  groetjes

 32. laetitia schreef:

  Eerst vraag me.af wat doe je met een man van 30en vice versa!en wrm nu al sex? Ga maar naar doctor dalijk ben je zwanger. Lijk het wel. Je moet opleten naar je eigen en niet gaan je been openen je.bent ten eerst te jong ten twee als.je efht wil wat down moet je condom gebruijken . Misschien heef die man soa.of wat dan ook. Moet je niet down zulk ding en praat ff met je.ma . Die man moet achter de balies vind k

 33. re schreef:

  Ja ga alsjeblieft naar een dokter. En nooit meer seks hebben met die man.

 34. Tamara schreef:

  Jeetje je bent veelste jong,ik kan met mijn hoofd er niet bij tenminste als je serieus bent. je bent 12 wat nog erg jong is en dan heb je sex en dan nog ook met een kerel van 30 was dit uit vrije wil of wat? Ik zou advies vragen aan je ha dat is een vertrouwenspersoon en heeft een geheim plicht.dit is nihil wat

 35. joyce schreef:

  anoniem, in nederland noemen wij dit pedofilie!
  ik zou als ik jou was aangifte doen.
  meid ik snap dat er moment komt dat je sex wilt, maar doe dit veilig met condoom en de pil! Laat ouderen mannen geen misbruik van je maken en zoek iemand rond je eigen leeftijd. 2 weken na die sex kan je een zwangerschapstest doen.

 36. Susanne schreef:

  Naar de dokter en naar de politie is mijn advies. De dokter vanwege zwangerschapskans en de politie vanwege sex met een minderjarige!

 37. annoniem schreef:

  Hoi ik ben 14 en nog niet ongesteld geweest maar dat slijm waar ze het over hebbe heb ik ook wel is het word een keer in de maand erg en dan weer niet ik maak me erg zorgen over me ongesteld heid ik ben namelijk 14 en nog niet ongesteld maar wel dat vieze witte spul weet iemand wat het is waar het goed voor is ? Of teminste antwoorde ?

 38. onbekendje schreef:

  Ik ging net naar de wc en trof dat aan in me onderbroek en het is inpreciepe wel rekbaar maar betekend dat dat ik nu dan in me vruchtbare dage ben en dat ik sex met my man moet hebben.

 39. katie schreef:

  Ik heb heel vaak dat cervix slijm maar dan bijvoorbeeld ook twee weken voor ik ongesteld ben dus wat betekent dat? Ik ben 13 trouwens

  • Kirsten schreef:

   Hoi Katie.

   2 weken voor je ongesteld wordt zit je in je vruchtbare periode dan vind ook vaak de eisprong plaats. Paar dagen voor de eisprong heb je vaak rekbaar cervixslijm tot aan of tot net na de eisprong. En je bent nog 13 dus ik neem aan dat je nog geen seks hebt.

   Liefs.

 40. M schreef:

  Naar een miskraam is het dan verstandig dat je elke dag dan even je slijm naar kijk? Is een maand geleden en ben ook nog niet ongesteld geworden.

 41. Mar schreef:

  Hoii een vraag ik heb afgelopen maand een miskraam gehad pas wel allemaal slijm in me onderbroekje gehad was dit een teken dat ik vruchtbaar was en is het verstandig om regel matig je slijm te teken ? Ik ben ook nog niet ongesteld geweest

 42. Miauw schreef:

  Hallo, het klinkt Miss vies maar ik had echt een draad uit m’n vagina hangen en het was slijm en het was heel doorzichtig ik ben nog nooit ong geweest en ik ben 14 weet iemand wat dat is?

 43. Anoniempje schreef:

  Sonny je bent me helt

 44. Layla schreef:

  Hallo ikben layla
  En heb gelezen toen ik het ondekt heb.
  Maar ben 12 kanhet dan al

 45. Selena schreef:

  Ik zit met een vraag , op 11 mei had ik heel doorzichtig reukloos afscheiding , vandaag opeens een dikke witte crème afscheiding.
  Kan dit betekenen dat mijn zwemmer het heeft gered naar de eicel en dat daarom de afscheiding een paar dagen later zo je lichaam verlaat?

 46. Sabine schreef:

  Vraagje

  Hoi allemaal

  Ik ben vorige week ongesteld geweest en daarna weer aan de pil gegaan
  Nu veel afscheiding en weeïg gevoel in onderbuik
  Denk eisprong
  Maar heb 2 dagen na menstruatie (wel aan de pil) seks gehad en nu heb ik dus dan nare gevoel in mijn onderbuik/vagina.
  Wat kan dit zijn
  Bvd

 47. Luna schreef:

  Hallo ik verloor tijdens de sex heel wat wit slijm het lijkte op opgeklopt eiwit het is dik en wit. Heb dit nog nooit gehad. Wat zou het evenement kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *