sex posities zwanger worden

Standjes om zwanger te worden: de beste sexposities

Alhoewel geen enkel standje je honderd procent kans geeft op een zwangerschap, zijn er wel een aantal standjes die je helpen om zwanger te worden.

Missionarishouding

Een voormalig onderzoeker bij de Rijksuniversiteit van Groningen heeft in het verleden met succes onderzocht wat er in het menselijk lichaam gebeurt wanneer men geslachtsgemeenschap heeft. Een aantal vrijwilligers ondergingen een MRI scan terwijl ze seks in de missionarishouding (de man bovenop de vrouw) hadden. Uit dit onderzoek blijkt dat bij deze houding het topje van de penis zeer dicht bij de baarmoedermond komt. Daaruit kan de volgende conclusie worden getrokken: bij de missionarishouding komt sperma direct bij de baarmoedermond terecht. Dat maakt de missionarishouding één van de geschiktste standjes om zwanger te worden.

 

► Bij de missionarishouding komt het sperma direct op de juiste plaats terecht

 

seks in MRI scan
Afbeeldingen van het onderzoek tijdens de MRI scan

Andere standjes om zwanger te worden

Natuurlijk zou het ook goed kunnen dat bij andere standjes – zoals de vrouw bovenop of seks in een staande positie – het sperma ook direct bij de baarmoedermond terecht komt, maar dit weten we gewoonweg nog niet. Het lijkt in ieder geval aannemelijk dat standjes met een diepere penetratie conceptie bevorderend zijn.

Volg jij onze facebookpagina Zwanger worden – zwangerschap tips, weetjes & info al ?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *