Innesteling en innestelingsbloeding
In dit artikel vertellen we je niet alleen alles over wat er tijdens innesteling gebeurd in je lichaam, maar ook over de specifieke innestelingsbloeding: wanneer is de innestelingsbloeding, hoe lang duurt de innestelingsbloeding en hoe kun je het herkennen? De klachten, symptomen, de kleur van het innestelingsbloed, en het verschil met een menstruatie. En natuurlijk lees je ook over innesteling zelf.

Wat is de innesteling?

Zowat direct na de bevruchting begint de eicel zich te delen. Eerst in twee verschillende cellen, vervolgens in vier, acht, … enzovoorts. Het nieuw gevormde klompje cellen verplaatst zich langzaam richting de baarmoeder met behulp van de trilhaartjes die aan de wanden van de eileider vastzitten. Eenmaal in de baarmoeder aangekomen, graaft het klompje cellen zich langzaam in het slijmvlies van de wand van de baarmoeder in om vervolgens uit te groeien tot een voldragen baby. Dit proces heet de innesteling.

Wanneer is de innesteling?

Meestal vind de innesteling 8 tot 9 dagen na de ovulatie plaats, maar dat kan op zijn vroegst ook al na 7 dagen (vroege innesteling) en op zijn laatst na 12 dagen (late innesteling). Eenmaal vastgeankerd, gaat het embryo het zwangerschapshormoon hCG aanmaken. Door de aanwezigheid van dit hormoon kun je je plots anders gaan voelen en één of meerdere van de vroege zwangerschapsverschijnselen gaan waarnemen.

innesteling van de bevruchte eicel

Hoe lang duurt de innesteling?

Het duurt ongeveer 3 tot 5 dagen voordat het embryo volledig ingenesteld is. Eens de innesteling voltooid is, sluit de baarmoedermond zich af met een prop van taai slijm. Deze slijmprop vormt een barrière zodat de baarmoeder en de baby geen gevaar lopen op een infectie van buitenaf.

Sympomen innesteling: wat zijn de symptomen van een innesteling?

Behalve de innestelingsbloeding zijn er verder geen andere wetenschappelijk bewezen symptomen van een innesteling. Toch zijn er genoeg meldingen van vrouwen die innestelingspijn hebben en de innesteling voelen. Ook vrouwen die hun cyclus bijhouden door elke morgen op het zelfde tijdstip de basale lichaamstemperatuur op te meten, ook wel bekend als de temperatuurmethode, melden soms een dip in de temperatuur tijdens de innesteling. Het blijft een feit dat de meeste vrouwen geen innestelingssymptomen hebben en er verder helemaal niets van merken.

 • Innestelingsbloeding

  Tijdens de innesteling kan er een klein bloedvaatje geraakt worden. Daardoor kun je wat bloed verliezen. Dit bloedverlies wordt ook de innestelingsbloeding genoemd. Zo’n bloeding komt in ongeveer 20% van de zwangerschappen voor. Een innestelingsbloeding is dus meer uitzondering dan regel. Innestelingsbloed wordt soms wel eens verward met een menstruatie, omdat deze bloeding vaak rond deze periode plaatsvind. 

 • Wanneer innestelingsbloeding

  De innestelingsbloeding is meestal rond de menstruatie of in ieder geval in de week voordat je menstratie verwacht. Het is ook perfect mogelijk dat je op de dag waarop je eigenlijk ongesteld moet worden en/of de dagen daarna wat bloed verliest wat (nog) door de innesteling komt.

  Innestelingsbloeding herkennen? Wat is het verschil tussen innestelingsbloed en menstruatie?

  Een innestelingsbloeding herkennen is niet altijd gemakkelijk. Heel vaak wordt innestelbloed verward met een menstruatie. De eerste stap naar het verschil herkennen tussen deze twee is dat je je bewust bent van wat normaal is voor jou. Hoe zwaar is je menstruatie normaal gesproken is bijvoorbeeld, hoe lang het duurt het en hoe het bloed eruit ziet. Want daar zit het grote verschil in.

  Het bloedverlies dat veroorzaakt wordt door de innesteling duurt korter en is veel minder heftig. De kleur van het bloed verschilt ook met die van menstruatiebloed.

  Hoelang duurt de innestelingsbloeding

  De duur van de innestelingbloeding verschilt van vrouw tot vrouw. Over het algemeen duurt een een innestelingsbloeding niet lang; hooguit een dag of twee, maar het kan ook 3 of 4 dagen duren. Het blijft daarom lastig om er een exact tijdsduur op te plakken. Geen enkele vrouw is hetzelfde. Een lange innestelingsbloeding van 5 dagen of meer is eerder een uitzondering. Bij slechts een handje vol dames duurt een innestelingsbloeding net zo lang als hun menstruatie.

  Hoeveel innestelingsbloed je kunt verliezen

  Hoeveel innestelingsbloed er vrijkomt, is per ook weer per vrouw verschillend: variërend van een paar druppels tot enkele inlegkruisjes vol. Maandverbanden zijn eigenlijk zelden nodig.

  De kleur van het innestelingsbloed

  Wat betreft de kleur van het bloedverlies: helderrood bloed of oud, bruin bloed, roze of paarsachtig slijm; het kan allemaal een innestelingbloeding zijn.

  Heb je in de periode rond je menstruatie kortdurend, licht bloedverlies dat er helderrood, bruin, roze of paarsachtig uitziet en dat variërend van enkele druppels tot enkele volle inlegkruisjes: het zou dan zeker om innestelingsbloed kunnen gaan!

 • Innesteling voelen: innestelingspijn

  De innesteling gaat bij de meeste vrouwen onopgemerkt voorbij. Toch zijn er zeker vrouwen die ‘iets’ lijken te voelen. En ondanks dat er nog geen wetenschappelijk bewijs voor innestelingspijn is, waarom zou het niet gevoeld kunnen worden? De eicel, hoe miniscuul ook op dat moment, moet zich wel in het baarmoederslijmvlies graven. Als dit bloedverlies kan veroorzaken, dan misschien ook wel innestelingspijn, hoe licht dat ook mag zijn.

  Innestelingspijn dat gemeld werd door de groep vrouwen die later ook zwanger bleken te zijn zijn lichte steekjes of krampjes onder in de buik en/of menstruatie-achtige pijn.
Is er altijd een innesteling na een bevruchting?

Na de bevruchting vind er niet altijd een innesteling plaats. Sterker nog, het gebeurt regelmatig dat het vruchtje niet in kan nestelen en wordt afgestoten. Omdat dit vaak rondom de menstruatiedag gebeurt, lijkt het alsof je ongesteld bent. In feite is er sprake van een zeer vroege miskraam.

Waarom mislukt de innesteling soms?

Je vraagt je nu misschien af waarom de eicel niet in kan nestelen of waarom de innesteling mislukt. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Toch valt de oorzaak meestal niet te achterhalen.

 • Fout tijdens de celdeling

 • Direct na de conceptie gaat de bevruchte eicel zich delen. Dit proces mislukt nogal eens. Een vruchtje met een aanlegfout kan zich niet innestelen.

 • Baarmoederslijmvlies is te dun

 • Het hormoon progesteron zorgt er voornamelijk na de eisprong voor dat het baarmoederslijmvlies verdikt. Als er sprake is van een progesterontekort, kan het baarmoederslijmvlies niet genoeg verdikken. Het is dan uiteindelijk te dun waardoor het eitje niet kan innestelen. De dikte van het baarmoederslijmvlies moet tussen de 7 en 13 millimeter zijn. Dit wordt vaak opgemeten bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Een tekort aan progesteron kan opgelost worden door extra progesteron in te nemen. Dit is op voorschrift verkrijgbaar onder de merknaam Utrogestan. 

 • Aanwezigheid van een vleesboom

 • Een vleeesboom is een gezwel van spierweefsel in de baarmoeder. Dit gezwel is goedaardig. Een vleesboom kan in de weg zitten als een bevruchte eicel zich in gaat nestelen. Een vleesboom verdwijnt vaak vanzelf, maar ook met behulp van medicijnen of een ingreep. 

 • Ontstoken baarmoederslijmvlies

 • De innesteling kan mislukken als het baarmoederslijmvlies ontstoken is. Ontstoken baarmoederslijmvlies treedt heel soms op na een curettage na een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap of na een keizersnede. 

 • Traag werkende schildklier (hypotyreoïdie)

 • Door een traag werkende schildklier (hypotyreoïdie) of door de ziekte van Hashimoto – een auto-immuunziekte waardoor de schildklier traag gaat werken – kunnen er problemen onstaan bij de innesteling. Dit probleem kan opgelost worden door dagelijks een juiste dosis schildklierhormonen te slikken. 

 • Endometriose

 • Endometriose is een aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies zich op andere plekken in het lichaam hecht, bijvoorbeeld op de eileiders en eierstokken. Ook in de baarmoeder zelf kan het gaan woekeren en voor verklevingen zorgen. Aanwezige verklevingen in de baarmoeder bemoeilijken de innesteling en is een reden waarom de innesteling mislukt.

Kun je de innesteling bevorderen?

Vrouwen die al wat langer bezig zijn met zwanger worden, kunnen misschien een aantal dingen doen om de innesteling te bevorderen. Acupunctuur en fertiliteitsmassages schijnen te helpen om een innesteling te bevorderen, en door tarwekiemolie en het medicijn Utrogestan (progesteron, wat alleen op voorschrift verkrijgbaar is) verdikt het baarmoederslijmvlies, waardoor de eicel beter kan innestelen. Het is belangrijk dat je niet zelf gaat zitten dokteren en altijd advies in wint bij je huisarts.

 • Innesteling bevorderen met acupunctuur

 • Voor een goede innesteling is het belangrijk dat je baarmoeder goed doorbloed is. Een slechte doorbloeding noemt men in de Chinese en alternatieve geneeskunde een koude baarmoeder. Door een koude baarmoeder kan het vruchtje moeite hebben met zich te nestelen. Een natuurgeneeskundige kan de innesteling bevorderen door zich te richten op een goede doorbloeding. Dit kan bijvoorbeeld door de combinatie van acupunctuur, kruiden en een aangepast voedingsadvies. Een paar andere tips tegen koude in de baarmoeder: zorg ervoor dat je geen koude voeten en een koud hoofd krijgt. Loop niet teveel op blote voetjes tijdens de koude periodes van het jaar en droog je natte haren nadat je ze gewassen hebt. 

 • Innesteling bevorderen met tarwekiemolie

 • Een andere tip om de innesteling te bevorderen is het gebruik van tarwekiemolie. Tarwekiemolie wordt gemaakt van de kiemen van tarwekorrels. Het is verkrijgbaar in capsules waar de olie in verwerkt is. Tarwekiemolie staat erom bekend dat het de vruchtbaarheid verhoogt, want het heeft effect op de dikte van het baarmoederslijmvlies waar de eicel zich in vast gaat zetten. Het gebruik van tarwekiemolie kun je overwegen als je denkt dat je problemen hebt bij de innesteling of dat door gynaecologisch onderzoek bekend is geworden dat je baarmoederslijmvlies te dun is.

 • Innesteling bevorderen met Utrogestan

 • Utrogestan is een medicijn met het bestanddeel progesteron. Het wordt onder andere voorgeschreven aan vrouwen die er niet in slagen om voldoende progesteron te produceren om zwanger te worden. Progesteron is een belangrijk hormoon, want het speelt een grote rol bij de voortplanting. Het bereidt het lichaam voor op een bevruchting, de innesteling van de eicel en het zorgt er voor dat de zwangerschap in stand gehouden blijft.

  Een progesteron tekort is soms de reden dat je maar niet zwanger wordt of de reden dat je steeds weer een miskraam krijgt. Het embryo kan zich niet goed innestelen als het baarmoederslijmvlies te dun is. Door de progesteron wordt het baarmoederslijmvlies dikker.

  Utrogestan wordt vaak voorgeschreven aan vrouwen die de vruchtbaarheidsbehandelingen IVF, ISCI en IUI ondergaan ter bevordering van de innesteling.

Zwanger

Wanneer de innesteling heeft plaatsgevonden, begint je lichaam met het aanmaken van het hormoon HCG oftewel het zwangerschapshormoon. Je bent nu dan ook echt zwanger, maar op dat moment weet je dat zelf nog niet. Je moet ongeveer nog een week geduld opbrengen om een zwangerschapstest te kunnen doen. Ben je wat minder geduldig van aard, dan kun je met een vroege zwangerschapstest al een aantal dagen eerder testen.


You may also like...

200 reacties

 1. geertje schreef:

  hallo
  ik had 7 8 en 9 april eisprong
  en dag ernaa was ik misselijk tot nuu toeen steeds plopjes in mn buik bewegingen en steeds hoge tempratuur vanaf de innesteling kan ik zwanger zijn mn ong datum is 24 april
  mvg geertje

 2. Ilayda schreef:

  Ja kan niet zwanger zijn wacht maar eerst een tijdje af tot je misschien wel ongesteld moet worden ik heb namelijk het zelfde als jou am ander zou ik naar de huisart gaan

 3. Angela schreef:

  Hallo

  Ik heb even een vraagje!

  3 weken geleden kwam ik achter dat ik 4x mijn pil was vergeten daar voor wel sex gehad met mijn vriend ik kwam er achter dat ik 4x mijn pil was vergeten wat ongesteld werd en ben dus de zelfde dag weer gewoon aan de pil gegaan! maar nu heb ik al bijna meer dan een week heel licht bloed op mijn papier alleen met afvegen! Kan ik toch zwanger zijn?

  Alvast bedankt voor een reactie!
  Gr.Angela

 4. Nil schreef:

  hallo,

  iemand die het weet?. Wij zijn al ong jaar bezig voor een kind. meestal heb ik een cyclus van ong 35 dgn. vorige maand april had ik een cylus van 31 dagen. en nu in maand mei ben ik al boven 37 dagen. testjes gedaan negatief:(. gisteren in de middag had ik een beetje bloed en daarna is gelijk opgehouden. En nu heb ik alleen bruine afscheiding gekregen op mijn inlegkruis..

 5. angela schreef:

  Hallo,

  Wie kan mij helpen? Wij zijn vanaf september 2011 bezig om een 2e kindje te krijgen. Nu heb ik een onregelmatige cyclus. Nu is/was mijn eisprong gisteren 9 mei en vandaag 10 mei. Nu heb ik afgelopen zaterdag gevreeen met mijn vriend, dinsdag en woensdag. Nu heb ik vandaag een heel klein beetje bloedverlies. Kan dit de innesteling zijn? Wie kan mij helpen? Ben nu erg onzeker of dit nu de innesteling of menstruatie is.

  Groetjes Angela

  • Nonma schreef:

   Hi,

   je kunt met je eisprong ook een beetje rood/bruinverlies hebben… je eisprong en een innesteling kunnen nooit samenvallen, dus als je 100% zeker weet dat je eisprong was op 9 en 10 mei, en je hebt op die dagen wat rood verlies gehad, kun je er van uitgaan dat dit gewoon je eisprong was… als je niet zeker bent of dat je eisprong was, en je ei kan ook een week eerder zijn geweest, dan zou het een innesteling kunnen zijn. Maar nooit allebei tegelijk…

   • sabina schreef:

    Hoi nonma,ik heb denk ik het zelfde heb ,of heb gehad ik had gisteren een lichte buikpijn aan de linkerkant van mijn buik,en ook de rechterkant van mijn buik en vandaag had ik zelfs een licht rood/ bruin slijm nu denk ik dat morgen mijn ovulatie cq,eisprong mijn laatste menstruatie was 16-05-2012 Wat denk jij ?groetjes sabina

 6. jol schreef:

  goede middag,

  ik heb zaterdag en gisteren een test gedaan en deze was positief maar vandaag heb ik telkens ik naar het toilet ga last van kleine bloedingetjes eerst was het bruin bloed en nu is het helder bloed maar het is heel weinig zou dit erg zijn?

 7. Marilyn schreef:

  Hallo,

  Kan een innestelings bloeding zijn,
  Of achtergebleven bloed van je vorige menstruatie;).

  Weet je inmiddels al of je echt zwanger bent?

 8. jean schreef:

  Hallo,
  Ik ben 28mei gestopt met de pil slikken.Ik ben daarna in mijn stopweek nog ongesteld geworden.Ik slik ook al foliumzuur omdat ik graag een kindje wil met mijn vriend.Nu had ik 19juni wat last van bloedverlies,ik dacht dat weer ongesteld zou worden,maar de dag erna had ik alleen nog een beetje bruin slijm.Ben ik dan nu ongesteld geweest of niet?Omdat ik lees dat als je stopt met de pil het vaak lang kan duren voordat je weer ongesteld word?
  Groetjes

 9. Judith schreef:

  Vannacht en vanmorgen wat licht bloedverlies en als het klopt ben ik 4,5 week zwanger. 1e dag laatste menstruatie was 27 mei. Kan dit nog van de innesteling zijn? We wachten de dag af…

 10. Myla schreef:

  Hallo!

  ik heb een vraagje,
  Ik kreeg (bij mijn weten) mijn maandstonden op de dag dat ik ze verwachtte. Normaal ben ik 5 dagen vrij hevig ongesteld. Nu was het na de derde dag ineens gedaan. Ik dacht aan innestelingsbloeding dus heb een test gedaan maar deze was negatief. Terug 3 dagen later heb ik een klein beetje bruinverlies. Ik weet nu niet meer wat ik moet denken. Zou de test fout geweest zijn? of is het gewoon mijn lichaam dat zich aanpast. Het was namelijk de eerst maal dat ik ongesteld werd na een maand te stoppen met de pil..

  • Saar schreef:

   Dag Myla,

   Ik zit met dezelfde vraag als jij. Ik ben ook 6 weken geleden gestopt met de pil. Na een week overtijd te gaan, heb ik toch mijn maandstonden gekregen (denk ik toch). Ik heb ook slechts 3 dagen een bloeding gehad, terwijl ik anders tot 8 dagen mijn regels kan hebben. Ik had ook geen last van buikpijn terwijl ik dat anders wel heb. We hebben wel tot dag 20 gewacht om zonder condoom te vrijen omdat we eigenlijk pas vanaf volgende maand wilden beginnen proberen.
   Ik las hier wel dat de innestelingsbloeding slechts een paar druppels tot enkele inlegkruisjes vol is. Bij mij was het toch twee dagen iets heviger – maar toch minder hevig als gewoonlijk.
   Je kan slechts een vroege zwangerschapstest nemen een week na de innesteling, afwachten dus! En misschien andere zwangerschapssymptomen in de gaten houden: misselijkheid, pijnlijke borsten, etc.

   Ik persoonlijk denk nog niet dat ik zwanger ben, ik denk dat het eerder te maken heeft met het stoppen van de pil en mijn lichaam die zich nog wat moet aanpassen. Hopelijk is het volgende maand wel raak:-)

   Veel succes in ieder geval!!! Hou je me op de hoogte?

 11. roos schreef:

  hallo,

  ik heb ook een vraagje, sinds een half jaar ben ik gestopt met de pil, ik ben 11 juni ongesteld geweest en ong 25 juni zou de eiersprong er moeten zijn, nu heb ik echter 26 en 27 inimini beetje bloed verlies gehad.
  ben ook de hele tijd misselijk…
  naar mijn idee ligt mijn baarmoederhals hoger, meer naar achter.test nu gedaan na 1 week, maar niet zwanger…..
  iemand dit mee gemaakt?

 12. anoniem schreef:

  hey dit kan idd zijn omdat je me de pil bent gestopt, maar het kan ook zijn dat je het gewoonweg niet in je urine kunt zien. ik heb dit namelyk ook en dan kan je best na dokter gan en bloedtest vo zwangerschap vragen.
  ik was 6weken zwanger ma wist het ni, 5verschillende zwangerschapstesten gedaan, allemaal negatief, week later na dokter gegan en bloedtest gevraagd (dit omda het by myn moeder ook al was dat ze het by haar enkel in bloed zagen) en toenk paar dagen later belde vo uitslag bleek ik al 7tot 8weken zwanger te zijn. dus is perfect mogelyk dat je mss wel zwanger bent, ma net zoals my uitzondering bent warby je het enkel in het bloed kan zien en ni in urine.
  sommige dokters snappe dit wel nie, maar myn ervaring ist levende bewijs da het perfect mogelyk is.

 13. ArivleLayla schreef:

  Hallo,

  Ik heb rond de 5e a 6e juli mijn eisprong gehad.
  Gister werd ik tijdens het huishouden heel erg misselijk, duizelig, licht in mn hoofd en had het gevoel dat ik flauw zou vallen. Ook heb ik al sinds maandag-dinsdag last van buikpijn, onderin mijn buik en ook pijn onder in mn rug.
  Gister avond na het avond eten moest ik zo uit het niets overgeven

  Toen ik gister avond naar bed ging, nog steeds heel erg last van mn buik, beetje rechtsonderin. Ik kon er zelfs niet van op mn zij liggen, werd verplicht om op mijn rug te gaan liggen.
  Heb ook erg weinig geslapen vanwege de pijn. Deze pijn heb ik vandaag nog steeds.

  Wie oooh wie kan mij hier iets meer duidelijkheid over geven??

  • henny schreef:

   het kan zijn dat je zwanger bent ik heb dat ook dus ik zouw een zwangerschapstest doen
   groetjes henny

   • ArivleLayla schreef:

    Hoi Henny,

    ik loop nu sinds dinsdag met buikpijn en rugpijn.
    De rugpijn is zo goed als weg, de buikpijn is er nog wel….
    Ik had vrijdag ongesteld moeten worden en ben het nog niet.
    Ik heb nu al 4 testen gedaan en die zijn alle 4 hartstikke negatief…..

 14. Mily schreef:

  Hoi iedereen,
  Ik had vanochtend zwangerschapstest gedaan en het was negatief. Ik had later bruinbloed/licht rood bloed gezien en het druppelde niet eens. Mijn borsten en tepels doen het pijn vooral borsten aan zijkant, borsten wat voller zijn en tepels wat donker. Ik had ook gemerkt dat rond de tepels zijn er bolletjes. Zou ik zwanger kunnen zijn?

  • Britt schreef:

   Hallo

   ik wil je niet terleurstellen had ik ook die verschijnselen en helaas paar dagen toch ongesteld moet wel zeggen dat het heftiger was dan normaal dus kan wel aan rommelen zijn geweest

   groetjes

 15. a schreef:

  hallo dames,

  Ik heb een vraag en misschien weten jullie er iets meer van.
  moet 10 aug ongi worden maar verlies nu heel licht blied meer roze dan echt bloed, zou dit de innesteling kunnen zijn??
  Heb al een test gedaan maar die was negatief…..

  • Ine schreef:

   Hey, ik heb dat ook nu, en ik vroeg me af, of je toen inderdaad zwanger was, of wat de oorzaak was, van het roze verlies?
   Mvg ine

 16. Melanie schreef:

  Hallo Allemaal

  ik denk dat ik eergisteren 6-8-12 mijn innestelingsbloeding gehad heb. Echter heb ik gister en nu vandaag nog steeds last van wat residu.. Maandag was het roze en gister en vandaag minimale donkere witvloed.
  Mijn menstruatie moet eigenlijk pas op zondag/maandag volgende week beginnen.
  Ik heb een enorm lange cyclus =/- 37 dagen maar zo vroeg (een week eerder) is het nog niet begonnen.

  Hoelang kan de innesteling nog duren? En heeft iemand ervaring hiermee?

 17. Angilla schreef:

  Hallo ik moet 18 aug ongi worden. Ik heb afgelopen vrijdag (10 aug) 1 avondje lang steken links in mn onderbuik gehad. Sindsdien heb ik pijnelijke borsten. Kan die steken innesteling zijn??

 18. Fab schreef:

  ja, dat is heel goed mogelijk. Als ik jou was zou ik volgende week nog een keer een test doen. Bij mijn zoon werd pas na 2 maanden via een test duidelijk dat ik zwanger was. Ik dacht ook gewoon ongi te zijn, maar dat had waarschijnlijk met de innesteling te maken.

  Succes! 🙂

 19. Katrien schreef:

  Hallo,

  Heb mijn laatste regels op 17/7 gehad, ik heb normaal gezien een cyclus van 30 dagen. Nu heb ik van 16/8 tot 17/8 een bloeding gehad, echt een bruine kleur, nog nooit niet voorgevallen. Nu denk ik dat dit innestelingsbloed zou kunnen zijn.

  Ik heb reeds een zwangerschapstest gedaan op 20/8, zou dit te vroeg geweest zijn?
  Heeft nog iemand dit gehad? Wanneer zou ik best opnieuw een zwangerschapstest doen?

  Bedankt alvast voor de hulp.

 20. Sarah schreef:

  Dit is mijn eerste dag onverwachte bloeding. Dus ik hoop dat t een innestellingsbloeding is, maar ik ben het niet zeker. Wat was het bij jou? Ben je zwanger of menstrueerde je? Ze zeggen dat je er nie mee mag bezig zijn, maar dat is toch niet evident vind ik

 21. betty schreef:

  hallo,

  Ik heb in me 2e week 1 pil om 6.00 in de ochtend genomen deze moest eigenlijk 23.30 vorige nacht.
  nu ben ik wel gewoon ongesteld geworden maar heb nu al 3 dagen daarna nog last van bruine afscheiding met afvegen en in me inlegkruisje en erge buikpijn in me onderbuik.
  is dit gewoon nog van me ongesteldheid of kan dit ook z’n innestelingbloeding zijn???
  ik heb geen onveilie seks gehad.
  het voelt gewoon raar vandaar mijn bezordheid.
  alvast bedankt.

 22. Veertje89 schreef:

  Hoi allemaal, ik moest 16-10-2012 mijn menstruatie verwachten.
  Die is uitgebleven heb die middag rond half 7 een test gedaan van CB.
  Die was positief, ik geloofde het niet dus de volgende dag bij de kruidvat van hun eigen merk de goedkoopste test gehaald.. Ook weer positief toen heb k vrijdag nog een test gedaan want geloofde het nog niet. Ook weer positief. Maar voordat k naar bed ging verloor k een beetje bloed alleen bij het afvegen de volgende dag wat meer. Ben naar het ziekenhuis gegaan omdat k 3 maanden geleden een miskraam heb gehad. De arts zei alles ziet er rustig uit. Maar naar de inwendige echo verlies is meer bloed en vandaag ook nog. Kan het gewoon zijn dat het de innestelling is en door dat hij inwendige heeft gekeken meer bloed veroorzaken? Wie kan mij helpen met een antwoord?! Ben wel meer misselijk moe en m’n borsten doen met de dag meer pijn..! Is dit gewoon een innesteling of een miskraam?

  Groetjess

  • Vita schreef:

   Hoi ! Heb ik net 2 maand geleden een mk gehad! Ik voelde mijn borsten niet meer groeien was ineens niet meer misselijk en voelde me gewoon niet meer zwanger . 2 dagen later heb ik ons kindje verloren. ik was 6,4 weken zwanger. ik denk dat dat echt groote verschillen zijn met nu bij jou. Volgens mij gaat dit allemaal goed geniet ervan en ook van je kwaaltjes!

 23. Sil schreef:

  Hallo! Ik heb een vraagje een tijdje geleden bloedde ik hevig en dat duurde 3 weken lang buiten mijn eigen menstruatie om.. Ben naar de dokter geweest en die zei dat ik moest stoppen met de pil.. Dat heb ik 7 dagen gedaan en ben daarna weer begonnen.. Op dezelfde dag heb ik seks gehad en ook nog wat dagen erna… De laatste keer was 2 dagen geleden.. Alleen merkte ik vandaag opeens dat ik een raar gevoel in m’n buik kreeg.. Ging later naar de wc en kwam erachter dat ik een roze/bruin achtige afscheiding had.. Kan iemand mij misschien vertellen wat dit is?

  Alvast bedankt!

 24. liselotte schreef:

  Hai, ik heb met de zwangerschap van mijn tweede dochtertje de eerste maand gewoon nog gevloeid….dus alles is mogelijk! 🙂

 25. Marcella schreef:

  Hallo,

  ik heb een vraagje,
  ik ben begin augustus gestopt met de pil. heb toen gewoon me stopweek gehad, daarna geen pil meer geslikt en was ook me eerste menstruatie daarna 2 weken te laat, daarna was ik netjes 1 dag later ongesteld als zou moeten, dat was 23 oktober, en zou dan rond 19 november weer ongesteld moeten worden. zoals je begrijpt ben ik dus niet ongesteld geworden. dat is nu zeker 2 weken geleden, heb al test gedaan en die was negatief. Maar me tepels zijn wel gevoeliger sinds 2 dagen, en heb vanmorgen heel klein beetje bloedverlies gehad maar dat was eigenlijk gewoon alleen bij afvegen.
  weet iemand hier iets mee?

  • Lena schreef:

   Testje doen, misschien is een proficiat op zijn plaats!

  • lydia schreef:

   beste marcella
   als je gestopt bent met de pil kan het tot negen maand duren voor dat je hormonen weer normaal zijn want ik ben zelf gestop met de pil begin juni en ik ben daar na een tijd niet ongesteld geweest in oktober werd ik weer ongesteld toen bleef het weer een tijdje uit en de testen waren allemaal negatief ik ben toen na de dokter geweest en daar is voor de zekerheid nog een test gedaan en die was ook negatief toen heb ik van de dokter weer menstruwasie op gang brenger gekregen ben vorige maand weer normaal ongesteld geworden ik ben totaal bijna negen maand niet ongesteld geweest en hard de dokter vraagt hoe het kon en die zei dat het negen maand kan duren tot alles weer normaal funcineerd dus ik zou nog even afwachten

  • Tina schreef:

   Gewoon je volgende menstruatie afwachten
   Waarschijnlijk ben je niet zwanger maar ik je lichaam nog aan het ontpillen

 26. Kitty schreef:

  Halloo ik heb een vraagje ..
  Ik ben eind september gestopt met mn pil
  En ik heb mn regels niet meer gekregen
  Op 17 oktober heb ik bloed laten
  Nemen en was negatief .. En 10 dagen later
  Een zwangerschap test en was ook nog negatief
  Op 15 november heb ik een clearblue gedaan,
  En was positief 2a3 weken en op 16 november
  Heb ik bloed laten nemen en kwam uit op +- 5 weken
  Op 4december heb ik een echo laten
  Nemen en was ik 7weken en 2dagen
  De gynecoloog zei me dat ik dan ong 5w 2dagen was
  Omdat die eerste 2 weken de bevruchting is..
  Wanneer werd ik zwanger als ik dit uitreken kom ik uit
  Rond 14-15 oktober? Iemand ervaring ?

 27. Mientje schreef:

  Ik ben in juli gestopt met de pil. Alle maanden daarna precies op 28 dagen mijn menstruatie. Eind oktober was ik 4 dagen later met de menstruatie, en natuurlijk een aantal negatieve testen.
  Eind November kreeg ik precies op 28 dagen bruine afscheiding. Dit 4 dagen. Geen positieve test :-(. Bij de laatste keer had ik enorm last van mijn schouders, mijn vrirnd vond ook dat mijn borsten groter waren. Dus ik dacht dat die pijn daarvan kwam. verder alleen een ongesteld gevoel een week na de eisprong tot het moment dat de bruine afscheiding stopte. De huisarts gaf aan dat bruine afscheiding wel vaker voor komt en dat het niks is om je zorgen over te maken….. tuurlijk doe je dat wel. Hallo je wordt niet ongesteld en je bent ook niet zwanger. Nou ik ben benieuwd deze maand.
  Nu heb ik 1 week geleden mijn ovulatie gehad ( wetende door de sensitest ovulatie testen ). Wederom heb ik last van mijn schouders, meer schouderbladen. Borsten lijken wederom groter ( of mijn vriend ziet wat hij wil zien, hihi, mannrn en borsten).
  Nu afwachten tot de 24 om te testen. Elke maand opnieuw die spanning. Je moet je er niet te veel mee bezig houden zeggen ze. Nou sorry maar dat gaat vanzelf. Je gaat er zelfs onbewust over dromen.
  Nou ik hoop voor ons allemaal dat we snel een positieve test zullen hebben!
  Liefs Mientje

 28. Sarah schreef:

  Hallo iedereen,

  Bij deze wil ik graag om advies/hulp vragen.

  Ik ben niet gestopt met de pil, maar “vergeet” soms te slikken.
  Op maandag begint altijd mijn stopweek en op donderdag krijg ik altijd mijn menstruatie en nu is het maandag en ben ik nog steeds niet ongesteld.
  Ik ben nog nooit overtijd geweest.
  Ik heb wel lichtroze bloeding gehad, echt een paar druppels, met afvegen ook.
  Assistent van dokter zegt, nou slik gewoon de pil en kijk volgende maand maar of het nog een keer weg blijft, want het is normaal als je een keer niet ongesteld wordt!!
  Maar daar heb ik niks aan en ik weet niet of nu gewoon kan roken.
  Afgelopen zaterdag, dus toen ik 2 dagen overtijd was heb ik een test gedaan en die was negatief. Maar als ik op internet kijk heb ik alle symptomen die bij een inestellingbloeding hoort.

  Wat is jullie advies?

 29. esther schreef:

  Hee ik heb een vraagje! Ik ben al bijna 9 maand van de piil af en ik heb al die tijd alles redelijk goed bijgehouden. Ik heb ineens 9 dagen voor mijn nod een lichte bloeding gehad en de dag erna niks. Heb wel ongi krampen gehad. Zoiets heb ik afgelopen naanden nog niet meegemaakt! Afwachten tot ik kan testen . Pfff spannend hoor… Zou ik dan eeeeindelijk zwanger zijn? Wie heeft hier ook ervaring mee?

 30. salima schreef:

  hallo Dames,
  Ik begrijp dat helemaaal niet,wat kan dat zijn ? was nmly 4 december ong gewst en 25dec waarschinlijk had ik mn eisprong,die dag had ik wat roodbloed,zonder stujes slijm of iets,4 5 dagen na de eispronggebeurde dat OP 25e dus, daarna is het niet meer gebeurd ,,, en nomrmaal gesproken most ik gistren al ong zijn ,niet gebeurd ,vandaag een zwangerschaptest gedaan en was dus negatieve.:(
  Iemand help

 31. doortje schreef:

  hallo ik moet 26 jan ongi worden maar vanmorgen had ik bloed verlies 14 dagen naar mijn ongie

 32. kim schreef:

  ja ik zal zeggen gewoon de huisarts bellen of afwachten of gewoon een test halen. eigenlijk kan niemandje helpen Tog moet je t zelf doen.

 33. gerdien schreef:

  Hoi,
  ben je idd zwanger?
  ik ben nl ook sinds juli 2012 gestopt met de pil en na 2 normale cyclussen van 30 dagen zat ik daarna op 45 dagen, dit heeft te makenmet het slikken vande pil, zegt men. Nu ben ik aan mijn 4e poging bezig vanaf augustus, kun je nagaan hoelang de cyclus kan zijn.
  Ik heb wel een eisprong gehad want ik heb van die testjes van sensitest gebruikt en daaraan kon ik goed zien dat ik 2 weken daarna ongi werd. exact.
  Ik hoor graag of je dit ook ervaren hebt of dat je toch ook geluk hebt en gelijk zwanger was.
  groetjes GErdien

 34. nelleke schreef:

  hallo ik ben een vrouw van 33 jaar en ik hadook een vraagje k ben 3 dagen te vroeg ongesteld geworden en het duurde maar 2 en een halve dag de kleur was roze lichtrood van kleur en de laaste dag een heelklein beetje bruin en verledemaand had ik het zelfde weet iemand meschien wat het is ik hoor het graag

 35. li schreef:

  Hallo

  Ik ben een beetje onzeker aan het worden. Ik heb een aantal keer onveilig sex gehad. Toen heb ik besloten om de moringafterpil te nemen na enige tijd bleek uit dat ik niet zwanger was dat deels een opluchting was na die pil heb ik wel beloten om de pil te slikken nu al 2 strips verder. Gaf de dokter aan dat hij betrouwbaar was maar nu een week verder en een week voor me stop week begin ik me toch aftevragen of ik misschien zwanger ben. Ik ben erg misselijk hoofdpijn duizelig en pijn in mijn buik ook is er nu hevig bloed verlies eerst rood bruin en nu eigenlijk helder rood wat kan dit zijn en moet ik een zwangerschap test doen ???

  Gr li

 36. sjaan schreef:

  Hallo,
  Ik heb vorige week zondag gemeenschap gehad. Ik ben al een aantal jaar aan de pil. Drie dagen voor de zondag dat ik gemeenschap heb gehad ben ik begonnen aan een nieuwe strip. Ik heb sinds twee dagen bruine afscheiding bij het afvegen. Kan dit een innestelingsbloeding zijn of lijkt het eerder een ttussentijdse bloeding? Moet ik de pilstrip nu afmaken of stoppen?

 37. Diana schreef:

  Hey,

  Misschien een rare vraag, ik heb nu 3 maanden dat mijn hormoonspiegel niet optimaal is.
  ik ben hier ook meer naar de dokter geweest. ik werd anderhalf tot een week voor mijn ms onesteld.
  nu zijn we zo ver dat ik 4 dagen geleden mijn eisprong had en ik nu (vrijdag 21-06 ) ligt slijm/bloed verlies heb.
  nu vraag ik mij af… wat houd dit in?
  Ik zit nog wel gewoon aan de pil.
  ik zou dan wee ongesteld worden rond 2 juli.

 38. Joyce schreef:

  Hallo dames,

  Ik heb een cyclus van 31 dagen, mijn vruchtbaarste dag zou dan 09-06-2013 zijn, alleen 14-06-2013 had ik last van mijn onderbuik en had ik last van afscheiding een collega zei toen dan heb je je eisprong, nu precies 1 week later 4 dagen voor nod heb ik bloedverlies, is dit innesteling of ben ik het toch echt te vroeg geworden.
  Wij gaan dan nu naar ronde 20 en ronde 4 Clomid

  Gr joyce

 39. moedertjeeeeee schreef:

  Kan iemand mij ajb helpen ,
  Vorige maand 20juni was de eerste dag van mijn menstruatie , ik ben bezig met een 2e krijgen .. Maar heb een onregelmatige cyclus. Nu is het 22 juli en dus 32dagen na mn vorige menstruatie en ik ben niet ongesteld. Ik voel wel een ongesteldheids kramp maar ook vergelijkbaar met winderigheids gevoel links onderin mn buik. Ik kan me niet meer herrineren hoe ik me voelde bij mn zoon.
  Heeft iemand ook zoiets ervaren?
  Als ik vrijdag nog niet ongesteld ben overweeg ik een test , heb de afgelopen maanden zoveel geld weggegooit aan testen..

  Groetjes!

 40. eva schreef:

  Hey, ik had een vraag en heb hulp nodig!!
  ik was op 23 Juli ongesteld geworden en rond de 27ste was ik klaar, zo onhandig als ik ben ik weet nooit wanneer ik efht ongesteld moet worden maar ik dacht dat het rond deze tijd wel moest gebeuren, het is vandaag 19 augustus. Voordat ik ongesteld was, zat ik een maandje aan de pil, jk dacht dat mijn ongesteldheid misschien verstoort is geraakt omdat ik gestopt was met de pil. De afgelopen maand heb ik vaak onveilig seks gehad en ik ben maar aan het wachten tot mijn menstruatie begint, gisteravond begon ik kleine buikkrampen te krijgen, toen ik naar de wc ging zag ik een beetje licht bloed maar na 1 keer af te vegen bloedde ik niet meer. Nu in de ochtend is er op mijn maandverband alleen maar heel weinig , bruin / oud bloed lijkt het net. Ik heb nog wel buikkrampen in me onderbuik, wat betekend dit? Is dit de start van mijn menstruatie of is dit innestelings bloed? Weten jullie raad? ik ben erg bezorg

 41. Charissa schreef:

  Hallo dames.,
  Ik heb ook een vraagje..:
  Ik heb nu al een tijdje last van mijn borsten alsof er blauwe plekken opzitten
  Ook ben ik duizelig, heb ik constant honger,
  Kraampjes is mijn buik ik krijg pukkeltjes in mijn gezicht.
  Moet volgende week pas ongi worden , maar heb me nu al getest en dat was negatief
  Nu hb ik vandaag wat bloed verloren (een week te vroeg dus)
  Nu mijn vraag volgende week weer testen of ben ik gewoon ongi geworden ? Het voelt wel anders..

  Bedankt.. Charissa

 42. Theressa schreef:

  hallo allemaal,
  ik heb een vraagje ik was 26 Juni gewoon normaal ongesteld geworden maar rohd de 13e en 15e had ik seks gehad met me verloofde, bij dag 4 had ik opeens hevige krampen aan me onderbuik net als menstruatie maar erger en een dag daarna kreeg k een lichtroze bloed aan me onderbroek.. vraag me dus af is dat een innestellingbloed of ?? en ben nu 2 maanden gewoon normaal ongesteld geworden maar alleen 3 dagen en bij de vierde dag kreeg ik beetje bruinachtig afscheiding heb en heb gewoon de zwangerschap symptomen wat mij betreft en nu is het ong 7 weken later, en begin wel een opgeblazen buik te voelen sinds 1 week..

  kan iemand mij hier op antwoorden?
  zal fijn zijn hehe…
  thanks

 43. sas schreef:

  Hey allemaal!

  Ik zit aan de pil dus gebruik geen condooms of dergelijke met mijn vaste partner.

  Ik heb de pil 2x doorgeslikt en ben ergens een pil vergeten (waar weet ik niet precies, maar wel tussen deze en afgelopen twee weken)

  Nu is het geval dat mijn stopweek nog niet in zicht is maar ik op 5-10-13 opeens een beetje bloed in mijn ondergoed vond. Het was licht rossig tot licht rood. Opvallend was dat ik de dag ervoor en de dag zelf wat krampjes in de onderbuik had.

  Het bloed verlies heeft nog aangehouden tot begin deze avond. Het was zeker niet veel maar gewoon lichtjes verlies op te vangen in een inlegkruisje en met afvegen wat op het wcpapier.

  Verder heb ik nog nooit last van doorbraakbloedingen gehad, zowel voor als na dat ik aan de pil ging en dan zit ik ook al een aardige tijd aan de pil.

  Mijn partner en ik vragen ons dus best wel af of dit een innesteling zou kunnen zijn?

  • dream schreef:

   hallo sas,

   wat ik weet is dat als je de pil door slikt en dat vaker doet het inderdaad zo kan zijn dat je tussentijdse bloedingen ineens kan krijgen wat niet altijd een zw hoeft te beteken maar wat wel zou kunnen..

   de pil is geen voorbehoedsmiddel dus daar kun je gewoon doorheen zw raken.

   ben heel benieuwd of je inmiddels al meer weet!

 44. caroline schreef:

  hallo,

  Ik ben nu een 4 maanden aan het proberen om zwanger te worden. Nu moest ik normaal dinsdag (15 okt) ongesteld worden maar zaterdag 12 oktober had ik al een beetje bruin bloedverlies. Zondag was het ook nog een beetje maar zeer weinig. Van zondagavond niet meer en maandag enkel soms een klein beetje bruinig bloed bij het proper maken.
  Nu vertelde er mij iemand dat het misschien een innesteling kon zijn maar ik heb dinsdag een zwangerschapstest gedaan en het was negatief.
  Heb ik te vroeg getest of was het een menstruatie??

  Groetjes Caroline

 45. Melissa schreef:

  Hallo,
  Na m’n laatste maandstonden heb ik onveilige geslachtsgemeenschap gehad. Eenmaal enkele dagen de pil terug te hebben geslikt had ik tot twee keer bruin achtig bloed verlies. is dit normaal? Mensen raden mij aan een zwangerschapstest te doen? Wie helpt mij?

  • dream schreef:

   hallo melissa,

   Ben je inmiddels ongi geworden?

   soms is het normaal dat je bruin verlies hebt maar het kan ook zo zijn dat het innestelbloed is.. dat hangt er ook vanaf je kan op internet opzoeken wanneer je ongeveer een innesteling zou moeten hebben.

   en testen kan altijd maar pas vanaf je nod.

 46. Dream schreef:

  Ik heb 2 zoontjes en bij beide ben ik eerst nog ongi geworden! ook tussen hun twee zw geweest helaas met een verkeerde afloop. een mk en bbz.. maar ook bij die zw eerst ongi geweest! dus alles is mogelijk!! en mij tip..als je heel graag wilt en t lukt maar niet probeer t van je af te zetten en blijf er niet mee bezig.. je zult zien dat je dan binnen no time zw bent;)

  sc6 alle!

  Gr dream

 47. Barbara schreef:

  Tsja dream…dat werkt niet altijd…ik heb het ook oprecht losgelaten, maar geen zwangerschap. Wat bleek, man onvruchtbaar…Tsja…dan kan je loslaten wat je wil…

  • dream schreef:

   het kan natuurlijk idd ook nog zo zijn dat het helaas om die reden is..:( wat erg voor jullie. hoop dat er een andere manier is die jullie kan helpen.
   sterkte!

 48. anoniem schreef:

  Hey, Ik zit met een probleem.
  Ik pak de combinatiepil, maar ik was er 1 vergeten die ik 24 uur later heb ingenomen. Dit was de 10e pil. 2 dagen later had ik seks zonder condoom, maar mijn vriend trok zich terug. Ik kreeg mijn regels, maar een dag later dan normaal en ik verloor veel minder bloed en het was ook bruin in plaats van rood. Het was echter wel meer dan een paar inlegkruisjes vol. Dit duurde van woensdag tot zaterdag. Nu, anderhalve week na mijn menstruatie, heb ik last van gerommel in mijn buik, zoals ik altijd heb als ik mijn menstruatie heb. Ik ben echter ook wat winderiger dan normaal. Het meeste gerommel bevindt zicht links onderaan mijn buik. Ik heb me laten vertellen dat dit kan betekenen dat ik zwanger ben. In de bijsluiter van mijn pil staat dat het niet nodig is een bijkomend anticonceptiemiddel te gebruiken bij 1 vergeten pil, maar ik heb wel enkele keren mijn pil een paar uur later dan normaal genomen. Ben ik zwanger? Ik hoop van niet, ik zit nog op school.

  • Joli schreef:

   Gezien je je menstruatie hebt gekregen (lijkt me geen innestelingsbloeding), zou ik denken dat je niet zwanger bent. Om zeker te zijn best een test doen. In’t Kruidvat hebben ze goedkope, voor € 5 en ze werken goed! Bij mijn vorige zwangerschap heb ik een test gedaan 3 dagen voor dat ik mijn menstruatie zou moeten krijgen en het was al positief!

 49. Sana schreef:

  Pfff ik heb er een zooitje van gemaakt wT betreft mijn pil en waarom omdAt ik dan wel zwanger wil worden en dan toch weer niet….nu was ik 3 maanden gestopt met de pil en toen net voor ik sex zou hebben 2dagen ervoor nam ik de pil toen seks gehad en na een week gestopt op dinsdag en ik weet normaal word ik dan op vrijdag ongesteld en dat was gelukkig ook zo en dus slikte ik weer op de woensdag zoals ik in het verleden ook deed en toen na me ongesteldheid had ik 2 of 3 dagen erna weer seks op 20 dec en toen de pil genomen en dag erna niet en toen wel en uiteindelijk de laatste op de dinsdag erna 24 dec en ik dacht vrijdag 27 dec word ik ongesteld maar dat was ikniet maar had wel heel licht bloed verlies en bruinig iets en dat was maar 1 dag…nu heb ik wel heel erg hoofdpijn maar dat kan ook door de spanning……..moet ik me nu zorgen maken of is t niks want nu is t 30 dec enben niet normaal ongesteld en dat moet wel ik word altijd zodra ik stopmet de pil……..ik weet niet slim gedaan door dan en dan iet durfde de stap gewoon. Iet te nemen maar als t zover is ben ik natuurlijk ook hartstikke blij……

 50. Anouk schreef:

  Toen ik een beetje met mn vriend aan het knuffelen was, naakt, toen heeft die paar keer met zijn penis mijn vagina aangeraakt. Kan ik zwanger zijn?

  • Joli schreef:

   De kans is klein, maar niet onbestaande. Ik raad aan een test te doen, dan ben je zeker. Op internet en forums zal je geen antwoord vinden.

 51. kim schreef:

  hey, ik zit met een probleem
  ik ben de laatste tijd sneller en extreem moe, misselijk en andere eetlust.
  ook ben ik al zowat 3 a 4 weken over tijd, ik moest 23 januari al worden.
  nu ben ik ook aan de pil… maar nog niet zo lang, en onveilig seks gehad met me vriend (dom) maar nu maak ik me toch een beetje zorgen hier over…
  heb al 2 testen gedaan de 1ste was twijfel en de 2de was negatief, natuurlijk ga ik uit van de 2de, maar me gevoel blijft.
  en misselijkheid enzovoort word met de dag meer.
  ook ben ik iets dikker geworden
  kan iemand mij helpen of vertellen wat er aan de hand is? tips altijd welkom

  • Kim schreef:

   Wat je kunt doen is een afspraak maken bij de huisarts soms is het HCG in je urine nog niet genoeg om in de test aan te geven dat je zwanger bent. De huisarts doet bloedprikken en kan je dan laten weten of je zwanger bent of dat er wat anders aan de hand is.

   Hopelijk heb je hier iets aan!

 52. Pammiii schreef:

  Ik heb een vraagje ik was deze maand gewoon oprijd met m’n menstruatie maar ik was het maar een dag een heel klein beetje volgende dag aleen wat bruine slijm ik ben al 3 jaar bezig met mijn vriend voor kinderen zal het dan eindelijk zo ver zijn ???

  • Nana schreef:

   3jaar is lang hebben jullie al testen gedaan?
   Wij zijn nu een jaartje aan het proberen en ik heb al testen gedaan, zo hebben we kunnen zien dat ik cysten heb op mijn eierstokken en dat een zwangerschap moeilijker ga zijn dan bij iemand anders. Ook ben ik naar het ziekenhuis geweest om te zien of mijn eileiders verstopt waren,dat bleek in orde te zijn, bloedtesten ook daar zien ze ook al veel op.. Succes

  • Chantal schreef:

   En ben je inmiddels zwanger?

 53. Anniee schreef:

  Kan iemand mij helpen !!

  Ik ben normaal heel hevig ongesteld en moet ik toch zeker om het uur
  Me zelf verschonen dit houdt 3 dagen aan is ook rood rood en dan zakt het af
  De hevigheid tot 7 dagen
  Nu moest ik zaterdag ongesteld worden en
  Het was anders dan normaal niks of nauwelijks ongesteld en het is bruin
  Met afvegen en wat ik in me inleg kruisje heb op een heledag is ook niks
  Nu heb k wat gezocht en kwam bij innesteling uit
  Gisteren een test gedaan en daar was een heeeel licht streepje na een uur was
  Deze weg k weet niet zo goed wat ik nu moet denken
  Heeft iemand ervaring ? En wanneer zou ik me mogen testen
  Als ik zwanger zou zijn ?

 54. sanne schreef:

  hallo,

  kan innestelingsbloed ook na je NOD zijn?

  groetjes

 55. mir schreef:

  Mijn laatse menstruatie dag was 18 april maar heb een onregelmatige cylcus dus t kan zijn dat de menstruatie later opkomt maar kan ook zijn dat er ergens een eisprong is geweest.
  Heb een weekje stemmingswisselingen gehad en buikkrampen en sinds 3 dagen zere borsten.
  Van de huisarts moet ik foliumzuur gaan slikken maar nu verlies ik bloed?! Niet veel en tis helderrood, heb wel menstruatieklachten maar mijn borsten doen ook nog steeds pijn.
  Kan dit innestelingsbloeding zijn of begin menstruatie??

 56. vanessa schreef:

  hallo allemaal wij zijn al 8 maanden bezig voor een kindje maar lukt maar telkens niet deze week was mijn innesteling hoe ze het hier allemaal zeggen van wanneer weet ik als dit gelukt is ik heb geen bloeding gehad ?

  • Antwoord schreef:

   Hallo, Je hoeft niet altijd een bloeding te krijgen, dit verschilt per vrouw en per zwangerschap. Geduld en en test geeft je de verlossende antwoord.

   Good Luck meissie… 🙂

 57. Theressa schreef:

  Hallo iedereen,

  Ik zit al een paar maanden mee met deze onzekere gevoel,
  Ik had laatst in Eind april 30e en 2 Mei, onveilig gedaan
  Met me verloofde en dat was precies de dag dat ik vruchbaar was
  En precies 6 dagen na dat we onveilig hadden gedaan
  Kreeg ik opeens in de ochtend klein beetje bloed verlies
  Het was eerst rood roze achtig kleur, dag daarna was het
  Bruin achtig bloed, je kan zeggen dat het alleen paar inlegkruisjes nodig was
  Minder dan bij een ongesteldheid, het duurde anderhalve dag tot 2 dagen en niet langer..
  Zou dit een innestellingbloed zijn? Of zou ik dan toch zwanger zijn?

  Iemand die hier ook ervarig mee heeft? Of iets van weet?
  Zou graag julli ervaringen willen weten hoe het was
  Want nu is het inmiddels al 2-3 maanden later..
  Bij de 1e maand voelde ik me wel wat anders werd snel moe
  En nu bij de 2e 3e maand krijg ik meer puistjes op mijn gezicht
  Borsten voelen meer opgezwollen maar niet pijn, en ik huil om de dommste dingen
  En voel me erg eenzaam opeens.. :'(

 58. Theressa schreef:

  En ik was erbij te zetten..
  Ik kreeg die bloeding 1 week voor dat ik ongesteld moet worden
  Is dit een innestellingsbloed? -_-”

  Graag jullie reactie
  Bedankt.

  • Antwoord schreef:

   Hallo Theressa,

   Heb je al een zwangerschapstest gedaan? en heb je wel de laatste 2-3 maanden gemenstrueerd? Na het lezen van jou verhaal en de symptomen lijkt het heel goed mogelijk dat je zwanger bent.

   Ik hoop dat het gewenst is.

   Groet.

   • Theressa schreef:

    Hallo,

    Jaa ik heb 4x een zwangerschapstest gedaan..
    1e x was 2 strepen 1 lichtroze vaagjes en rood
    2e en 3e x dat ik test ging doen was het negatief,
    En de laatste x was ook weer zo een 1 vage streep
    Nu weet ik het dus niet meer of ik zwanger bent of niet?
    Ben bang om weer een test te gaan doen, of naar de huisarts voor een test
    Ben bang dat ik straks weer een teleurstellende resultaat krijgt..
    Maar ik heb nu 2 maanden later wel meer kwaaltjes van een zwangerschap,

    – 3 weken geleden ong had ik wel misselijk gevoel braken,
    Maar niet overgeven bij vettig eten.
    – vroeg slapen, ik slaap meestal in de nacht pas.
    – borsten voelt groter aan en voller
    – ik huil zomaar om niets en word snel boos op mijn verloofde :p
    – krijg laatste zin in, ijs, chocola, snacks.. En eet veel.

 59. Theressa schreef:

  Hallo,

  Jaaa ik heb al 4x zwangerschapstest gedaan
  Maar heel vaag allemaal.. 1e x was wel positief met 1 vage roze streep
  2e en 3e x zwangerschapstest gedaan die was negatief
  En vorige week weer een test gedaan die was ook weer vage 2 strepen
  Dus nu word ik onzeker en hebt me twijfels
  Om weer een test te gaan doen, of naar de huisarts te gaan
  Ben bang dat ik straks een teleurstellende uitslag krijgt..
  Want mijn verloofde en ik zijn deze 1 jaar bezig voor een kindje
  Dus zal teleurstellnd zijn als ik niet zw bent :'(

  Symptomen:
  – eet veel, snacks chocola en verlang erg naar ijs iets koudst in mijn mond
  – opgezwollen borsten voelt voller aan dan normaal.
  – slaap vroeg, iets zegt tegen me dat k moe bent en vroeg moet slapen
  – duizelig, leegte in mijn hoofd en wazig.
  – hoofdpijn.
  – snel chagerijnig, en huil om dommste dingen en voel me eenzaam opeens..
  – jeuk aan mijn borsten af en toe.
  – in de ochtend met opstaan niezen.
  Zal ik toch wel zwanger zijn? Is het mogelijk? Hmmmm..

  • Antwoord schreef:

   Hi, beetje onzeker dus allemaal, maar let wel een vaag 2e streepje is ook een positieve test. Maar word je wel maandelijks normaal ongesteld? Als ik jou was wilde ik niet meer in onzekerheid zitten en gewoon een clearblue test halen die geeft een lachend smiley als je echt zwanger bent dus dat kan dan niet missen. anders moet je je HCG laten meten. Succes hoop voor jullie dat het positief is! 🙂

   • Theressa schreef:

    Hi,

    Jaaa zeker allemaal nog vol onzekerheid etc hehe..
    Best vervelend allemaal hmmm, ja klopt een vriendin van mij zeide dat ook
    Een 2e vage streep is gwn positief, maar vond nog wel vreemd 2e en 3e x dat
    Het negatief werd :'( en ik was deze afgelopen 2 maanden gwn wel ongesteld geworden
    Dus weet k niet of het wel echt ongesteldheid is of gwn een bloedverlies nog ofz..
    Want mijn moeder bleef ook bloeden toen zij al 5 maanden zwanger was van mij
    😀 hehe.. Dus kan best zijn dat ik het dan ook over krijgt van haar
    Is dat mogelijk dan? Want iets in me hoofd zegt wel
    Na dat k die bloeding kreeg 6 dagen na mijn vruchtbare dag..
    Dat ik echt wel “zwanger” bent.. Heel vreemd toch? Haha
    Maar ik zal eind deze week nog een test te gaan doen hmmm

    • Antwoord schreef:

     Hi, Het kan ook zijn dat je lichaam niet zoveel HCG aanmaakt en daardoor de testen licht blijven. Ik wens je het allerbeste… en dat je echt zwanger bent van een mooi kindje! 🙂 P.S. het kan wel erfelijk zijn en je hoort het best nog weleens geregeld dat sommige vrouwen de eerste maanden een maandelijkse bloeding hebben maar deze gaan niet gepaard met buikkrampjes zoals je menstruatie begint en ook is het bloedverlies iets lichter meer roze en/of bruin. Kijk je weleens naar de tv zender TLC met de programma ‘I didn’t no I was pregnant’? deze filmpjes kun je ook op Youtube kijken, echt je staat soms versteld hoe dat zo kan gaan…

     • Theressa schreef:

      Hi..

      Ja klopt, maar het rare is dat ik daarna dus weer ging testen dat het negatief is
      En zo net heb k weer test gedaan en die gaf dit x weer negatief aan
      -_-” ik weet het niet meer hoor..
      Maar ja klopt het kan zeker erfelijk zijn dat vertelde me moeder ook idd
      Heel vreemd haha.. Maar bij mij ongesteldheid deze afgelopen 2 maanden had k geen last van die menstruatie pijn ofzo was pijnloos, maar de bloed was
      Eerst lichtrood daarna werd k beetje bruin donker rood.. Zal dat kunnen?
      Door die soort van ongesteldheid & vandaag weer negatieve test
      Word ik echt zwaar onzeker nou hmmm.. :’)
      Maar zo zijn als die tv programma idd hahaha, dat je opeens onverwachte in 8 maanden wel zw te zijn hahaa..

 60. Theressa schreef:

  En oh ja..
  Wat raad je me aan? Zal ik toch ondanks de negatieve test
  Om even naar de HA te gaan voor een bloedtest en urine..
  Of is het genoeg om thuis test te gaan doen?
  Want ben eerlijk gezegt best bang om naar HA te gaan of gynaecoloog
  Bang voor de teleurstellende uitslag :’)

 61. Antwoord schreef:

  Hi Theressa,

  Als ik zo onzekerheid zat ging ik toch naar de huisarts en vragen om een bloedonderzoek, dan weet je het heel zeker. Je wilt toch ook niet steeds in onzekerheid zitten je weet dan wel waar je aan toe bent en kun je verder met zwanger worden of gaan genieten van het zwanger zijn.
  Heel veel geluk meid! 🙂

 62. Babymamadrama schreef:

  Haai dames,

  Mijn laatste menstruatie was 6 augustus,
  22 augustus hb ik 2dagen kleine beetjes bloed verloren,
  Ik heb 27 augustus getest maat was dis negatief 🙁
  Moet ik langer wachten of ..?
  Ik heb al last van misselijkheid en gevoelige tepels.
  Verder heb ik nog geen last van menstruatie klachten krampen of rugpijn..
  Heeft iemand advies want dit is me eerste keer namelijk

 63. linda schreef:

  Ik heb eerste instantie licht bruin slijm verlies gehad daarna tien dagen lichte bloeding ik denk zelf innesteling. Toen had ik vier dagen geen bloed en toen was ik overduidelijkongesteld. Maar klopt mijn gedachten wel wie heeft nog zo iets gehad? Kan iemand mij dat vertellen..

 64. Miepie schreef:

  Is dit vanaf de dag van de innesteling op een echo te zien dat je zwanger bent of niet?
  ik heb licht bloedverlies en een echo gehad ivm een anderereden, maar hadden ze het moeten zien als er een eitje ingenesteld is?

 65. adinda schreef:

  Holla.
  Ik heb is een vraag.
  Ik ben 10 september gemenstrueerd en 14 september was de menstruatie voorbij.
  De dag erna verloor ik helder rood bloed.
  Ik heb ook pijn in mijn onderbuik en steken.
  Kan dat de eisprong zijn dat ik het bloed verlies of een innesteling zijn?

 66. Verlies schreef:

  Hallo, ik heb een vraagje, dit is mijn eerste zwangerschap, ik heb 2 van die simpele testen gedaan en allebei kwamen uit dat ik zwanger was, alleen ik ben ook soort van ongesteld tenminste daar lijkt het op want ik moet een gewone maand verband dragen en heb ook af en toe steken in me onderbuik zou ik dan alsnog zwanger zijn? Ik heb trouwens de tweede test tijdens de bloed verlies gedaan en die kwam dus ook uit dat ik zwanger was, hoor ik wel zo veel bloedverlies te hebben? Ik heb ook ergens gehoord dat je tijdens je zwangerschap gewoon normaal ongesteld kan zijn is dat ook waar?

  • ilona schreef:

   Hoi. Dat is idd erg spannend en frustrerend.
   Mocht je een miskraam hebben gehad komt dit meestal rond de periode van je ongesteldheid. En dan blijft het hcg hormoon nog zeker 2 weken in je bloed vaker nog langer. Dus geeft de test zwanger aan. Je kan het even afwachten. En over 2 weken weer een test doen. Anders even de huisarts bellen voor een.bloedtest.

 67. Lexi schreef:

  Ik heb de innesteling heel duidelijk gevoeld, deze was ook al 3 dagen na mijn eisprong. Het waren vrij pijnlijke steken heel laag in mijn baarmoeder en het duurde ongeveer een half uur tot een uur. Twee dagen erna kreeg ik duidelijke symptomen van een zwangerschap (achteraf gezien allemaal. Ik hield alles wat betreft mijn cyclus bij in een app en toen ik mij zorgen ging maken over mijn lichaam bleek alles op zijn plek te vallen). Toen positief getest. Rond mijn menstruatieperiode heb ik 1 nachtje bruin bloedverlies gehad, en een paar dagen later nog een keer wat roze, daarna niets meer. Inmiddels elf weken zwanger!

 68. sara schreef:

  Bij mijn dochter heb ik niets gemerkt van de innesteling behalve dat ik 5 dagen voor mijn NOD een bloeding heb gehad. Het was donkerrood en een beetje dikkig (sorry als het tmi is). Daarna nergens last van gehad. 3 dagen voor NOD positief getest.

  • Maartje schreef:

   Dit is precies wat ik nu heb.. zit nu op 9 DPO dus idd 5 dagen voor NOD.. en net naar de wc heb nu precies wat jij hebt.. Ik heb heel benieuwd hoe dit gaat aflopen voor mij..

 69. sara schreef:

  Bij mijn dochter heb ik geen syptomen gehad van de innesteling, behalve dat ik 5 dagen voor mijn NOD een lichte bloeding heb gehad. Het was trouwens meer donkerrode afscheiding. Verder nergens last van gehad en 4 dagen voor mijn NOD testte ik positief.

 70. Ano schreef:

  Ik heb een vraagje. Ik ben op 18 juni ongesteld geworden . Vervolgens weer o 18 juli. Nu verwacht ik dat ik op 18 augustus weer ongesteld word , maar vandaag 12 augustus bloed ik al. Kan di een innesteling zijn ?

 71. Hannah schreef:

  Ik had zondag toen ik naar het toilet ging heel klein beetje afscheiding in m’n inlegkruisje. Mijn eerste reactie was; hè (?????) ik hoef toch pas volgende week ongesteld te worden! En toen ging pas het lampje branden, dit kan wel eens een innestelingsbloeding zijn. Ik hoop op het beste, al drie jaar aan het oefenen waarvan 1 jaar fanatiek. Durf thuis niks te vertellen omdat we al regelmatig een domper te verwerken hebben gehad de laatste jaren. Dus ik wil niet tè enthousiast worden, maar na het lezen van div. Reacties was het dus mijn eerste innestelingsbloeding!

  • Marjolein schreef:

   Ik hoop voor je dat je zwanger bent!

   Wij hebben voor onze zoon (bijna 2) ook 3 jaar moeten wachten, dus je verhaal komt me bekend voor. Succes!

 72. Anoniem schreef:

  Ik heb in ongeveer 2maanden 3keer de morning afterpil geslikt en ben nu veel te vroeg alweer ongesteld. Ik ben zo bang dat ik zwanger ben!

 73. Mel schreef:

  Elke maand denk ik dat mn ongesteld een innestelingsbloeding is en ben ik nadien zwaar teleurgesteld. Ondertussen zijn we al bijna 2 jaar aan het proberen om zwanger te worden, ik ga er echt gek van worden!!!

 74. Tamara schreef:

  Ik ben nu wel geteld 22 dagen zwanger, maar in mijn bloed is nog niks te merken. En voor een echo was het nog te vroeg. Zou ik een test doen of gewoon wachten op de eerste echo?

  • Tamara schreef:

   Graag antwoord of tips of ervaringen

   • Tamara schreef:

    Wij waren eerst bezig met de gyneacoloog met hormonenpilletjes heb juist geen spuitjes gehad. Maar we moesten op diene dag en op diene dag betrekking en dan moest ik terug gaan om te kijken of het bevrucht was en de laatste keer was het een tweeling. Maar we zijn niet ver geraakt, vruchtje kwijt en heb nu goed mijn regels van 5 november. Dus mijn vriend en ik hebben besloten om het op onze manier te doen. Niet zo onder dwang en stress en dan moet ik niet twee tot drie keer per week naar Tienen rijden. Ben van Werchter en zou liever in Gasthuisberg een goede Gynaecoloog willen vinden die de volledige zwangschap kan opvolgen en als ik moet bevallen dat hij/zij daar dan is. denk dat dat normaal is wat ik nu vraag en niet egoistisch ben ingesteld. Zeg het als het wel zo is.
    Groetjes
    Tamara

  • Kim schreef:

   Tamara hoe weet je dat je 22 dagen zwanger bent als je geen echo hebt gehad en je bloed niks laat merken meestal als je bloed niks ziet is je test ook negatief. Als ik jou was zou ik wachtte op een echo en een positieve test/bloeduitslag

 75. Iss schreef:

  Bij mijn eerste zwangerschap had ik wel een bloeding tijdens de innesteling. Ik dacht toen gewoon ongesteld te zijn, maar mijn volgende menstruatie bleef uit en ik was toen 5 weken zwanger.

  Nu zijn wij klaar voor een 2e! We zijn pas anderhalve maand bezig en ik had afgelopen zondag (11 oktober) ongesteld moeten worden, maar dit is niet gebeurd. Ik heb toen een test gedaan, maar deze was negatief. Vanochtend (14 oktober) weer een test gedaan, maar ook deze was negatief. Zondag nog eens een test doen, ik hoop dat die wel positief is! Iemand hier ervaring mee?

 76. nathalie schreef:

  Ik probeer nu 7 maanden zwanger te worden. Helaas al vaak een teleurstelling gehad. Nu ben ik 24 september ongesteld geworden en tijdens mijn ovulatie gemeenschap gehad. Gister(14-10-2015) een beetje bloed verloren en vandaag(15-10-2015) ook weer een beetje bloed verloren. Zou dit een innesteling kunnen zijn? Mijn vriend zei van de week wel toen die aan me buik zat, dat hij het gevoel heeft dat ik zwanger ben??

 77. Ready2bemommy schreef:

  Hi,
  Ik ben 3okt ong geweest. 16 en 17 okt kreeg ik zware steken in me onderbuik. Ik denk dat dat mijn eisprong was. Zondag 18 okt ben ik wezen klussen. Maar vanaf dat moment heb ik 4 dagen lang elke ochtend licht roze bloed gehad en slijmerig. Er werd mij verteld dat het een ovulatie bloeding kon zijn. Gister zondag 25okt kreeg ik weer bloed maar dit keer helder rood en daarna is het gestopt. Kan dit een innestellingsbloeding zijn geweest?!

 78. Mieke schreef:

  Hallo, ik ben nieuw hier. Ik ben Mieke, 19 jaar. Zit nu net in het eerste jaar hoger onderwijs. Ik heb gemerkt dat ik een andere eetlust heb en dat ik meer eet. Maar dat kan ook door de verandering van school dacht ik even. Maar nu heb ik vorige week bloed verloren, veel minder dan menstruatie. En nam men pil nog steeds dus kon geen menstruatie zijn. Nu maak ik me zorgen dat ik misschien zwanger kan zijn. Wat denken jullie?

 79. Sissi schreef:

  Hallo, dringend raad gevraagd!

  Ik heb 2 maanden geleden een ongeval gehad en een whiplash aan overgehouden, nu moet ik onder een NMR en een Botscan, dit beiden mag ik niet laten doen als ik zwanger ben.

  Nu moest ik normaal vorige week gaan, maar omdat ik niet 100%zeker wist of ik zwanger was of niet wouden ze in de kliniek niet starten. We proberen het wel al enkele maanden.

  Nu moest ik normaal eind deze week ongesteld worden. Ik had vorige week wel pijnlijke borsten en heb ook redelijke wat acne, wat ik anders bijna nooit heb!

  Nu ben ik eergisteren (dacht ik) ongesteld geworden. Ik heb dus een afspraak gemaakt voor de NMR voor overmorgen. Maar nu blijkt vandaag dat ik niks van bloed meer heb. Dus ik heb maar 2 inlegkruisjes bloed gehad en het begin was dan nog een klein beetje een bruin goedje.. Heb dat anders nog nooit gehad. Na de bruine afscheiding had ik de volgende morgen rode afscheiding. Maar zoals gezegd dus helemaal niet veel.. Kan ik zwanger zijn? Of is innestelingsbloed maar heel klein beetje?

  Groetjes

 80. 05820582 schreef:

  Hoi hoi allemaal ik had afgelopen weekend ongesteld moeten worden maar ben dat niet geworden ik had zondag 1 a 2 druppels bruinige afscheiding (srr voor details).
  Nou moet ik hier wel aan toe voegen mij normale menstruatie is 5-7 dagen en is altijd wel redelijk zwaar.

 81. marleen schreef:

  Hallo allemaal,
  ik wou even mijn ervaring laten horen. Bij mijn eerste dochter had ik een innestelingsbloeding. Duurde 4 of 5 dagen. Eerste dagen helder daarna wat bruin bloed. In ieder geval heftig genoeg dat ik dacht dat het een menstruatie was. (En die zijn bij mij altijd heel lang en heftig). pas met wat de 12 weken echo zou moeten zijn kwam ik er achter dat ik 16 weken was. Bij mijn tweede had ik geen bloeding. Wst ik probeer te zeggen. Schijn kan bedriegen

 82. vlinder schreef:

  hallo
  ik heb 2 weken geleden mijn menstruatie gehad (tenminste denk ik) maar nu een dikke week verder heb ik nog steeds last van lage rugpijn onderbuik trekt en mijn borsten zijn behoorlijk gevoelig. zit in de zenuwen het kan toch niet zijn dat ik zwanger ben? ben inmiddels al 39

  groeten vlinder

 83. Donny schreef:

  Hoi allemaal,

  Ik heb zelf ook een probleem waar ik mee zit. Heb namelijk al 3 maal een miskraam mogen verwerken en dat gun ik echt niemand want dat is een hel.

  Nu ben ik deze maand begin van de maand ongi geworden. Dat is normaal gebeurd en dat was de eerste keer na de laatste miskraam. Na ong 6 dagen na de laatste dag van ongi op 14 dec een ovulatietest gedaan en deze was positief dus goed geklust rond die datum :D. Nu een week erna op 21 dec lichte afscheiding gekregen en krampen in mijn buik rechts onder. Nu nog steeds lichte afscheiding maar niet alleen bij afvegen maar ook tussendoor (dus met maandverband werken). Maar dit is gebeurd bij mijn 17de dag van de cyclus. Dit is te vroeg voor mijn ongi (meestal tussen de 25 dagen t/m 34 dagen). Dus was is het nu.

 84. Eljada schreef:

  Hallo dames,

  29dec was de eerste dag van mijn menstruatie en het was heviger dan normaal. Mijn cyclus is 29. Vandaag is het 6dagen na mijn menstruatie,en heb ik opeens licht roze bloed verlies. Kan het zijn dat dit al een innesteling bloeding is? En ik heb duidelijk last van mijn linkse tepel het voelt als kleine vervelende steekjes. Ik heb een zoontje van 3half jaar. Bij mijn eerste heb ik niks gemerkt dat ik zwanger was. Mijn vraag is. Of ik vandaag innesteling bloeding heb gehad. Zo ja, dan kan ik binnenkort de test doen!

 85. de praitere schreef:

  Dag Dames,

  Graag even jullie mening… Wij proberen zwanger te worden van ons 2e kindje, zitten nu in ronde 2. Normaal heb ik mijn maandstonden echt stipt, kan perfect zeggen welke dag ik ze moet krijgen. Vorige maand had ik ze plots 2 dagen vroeger en nu precies 5 dagen vroeger… maar weet niet of het nu effectief mijn maandstonden zijn of innestelingsbloed, het is de 3e dag dat ik wat bloed verlies, heb ook wat krampjes zoals ik heb wanneer ik ongesteld moet worden maar ook allerlei andere symptomen (misselijk maar moet niet overgeven, gespannen borsten (soms pijnlijk), opgeblazen gevoel in mijn buik, moe, emotioneel, …) de ene moment heb ik het gevoel ‘ik ben zwanger’, een half uur later heb ik dat gevoel niet meer. Graag hoorde ik jullie ervaringen/meningen.

  Groetjes

 86. Rina schreef:

  Ik heb sinds gisteren roze afscheiding. Maar ik twijfel of het misschien een infectie is? Het is ondoorzichtig en roze, beetje dik. Heeft er iemand dezelfde ervaring gehad? Het duurt nog een week voor ik ongesteld moet worden.

  • jill schreef:

   Heb je last van een branderig gevoel? In of rondom je vagina? Jeuk? Is je vagina gegeïrriteerd rood? Als dat het geval is zou ik even contact opnemen met jou huisarts.

   • Sylvie schreef:

    Hoi
    Ik had pas zaterdagavond ongesteld moeten worden maar nu net bij het opstaan had lijkt me reeds mijn maandstonden. Kan dit toch innesteling zijn?

    Groetjes

    • Nana schreef:

     Innestelings bloed is vaak heel licht rood/roze bloed en houd heel kort aan tenminste verschilt per persoon als het niet doorzet even een week volhouden en test halen! Wachten duurt lang….

    • Corina schreef:

     Dat komt bekend voor, ik had vandaag pas ongesteld moeten worden en werd het 2 dagen geleden al. Als dit tenminste een ongesteldheid is. Normaal is het 4 weken of 4 weken en een paar dagen na de eerste dag van de vorige keer, maar nu dus eerder. En wel meer bloed dan omschreven staat, maar minder dan een normale ongesteldheid bij mij en het voelt ook anders als normaal. Geen idee. Maar succes met zwanger worden

  • Ray schreef:

   Voor ik de eerste keer zwanger Was dacht ik dat ik een infectie had, veel witvloed en het rook een beetje. Had al afspraak gepland bij dokter en toen kreeg ik die dag wat roze afscheiding en dacht dat ik ongesteld zou worden, dus arts afgezegd, dacht dat dat de oorzaak was van mijn witvloed, de aanloop naar mijn menstruatie. 1 dag beetje roze gehad en weg menstruatie, uiteindelijk bleek ik dus zwanger te zijn! Dus ik ga voor je duimen!!

 87. Heidi schreef:

  3/4/2016 ongesteld geweest, nu woensdag avond 30/4/2016 lichte bloeding gehad bijna niets en gisteren wat feller en vandaag bijna niets.
  Kan dat innesteling zijn?

 88. Heidi schreef:

  3/4/2016 ongesteld geweest en 20/4/2016 opnieuw of is het innesteling geweest.
  Avond lichte bloeding gehad
  Dag nadien anderhalve maandverband en vandaag nog geen hele en bruin bloed.

 89. M schreef:

  Hallo allemaal
  Ik heb 3 dg na de verwachte eisprong wat druppels bloed verlies niet echt noemenswaardig
  Is dat niet wat vroeg voor innestelingsbloeding?
  Eisprong kan natuurlijk ook iets eerder geweest zijn ik heb niet echt getemperatuurd ofzo

  • Me schreef:

   Hey M, Ik heb nu ong dezelfde situatie…Ik heb voor ‘t eerst lichte hormonenpillen moeten nemen gedurende 5 a 7 dagen en hou dit ook bij met bloedafnamen, zodat mijn gyneacoloog kan zien wanneer deze hoog of laag is en voor beter inzicht….. Dus ong. 2 dagen na mijn eisprong kreeg ik nogal wat krampen in mijn onderbuik (normaal zegt de gyneacoloog door de pillen) doorschijnend slijmverlies met wat helderrood bloed, dit lijk mij vreemd en ook te vroeg voor een innensteling maybe? Had gedurende mijn ovulatieperiode lichte krampen ook. Wat heb je uiteindelijk gehad? Ik hoop voor je dat je zwanger bent 🙂 !!!

 90. nana schreef:

  Hoi Allemaal. Ik ben 2 weken geleden ongesteld geworden. Gewoon een week best wel veel. Alleen nu heb ik weer een kleine bloeding heel licht rood helder bloed. Ook ben ik heel erg veel aan het overgeven zou ik zwanger kunnen zijn aangezien de recente menstruatie?

 91. Ilona schreef:

  Hallo allemaal!
  Ik moest de 11e ongesteld worden en het is nu de 15e en ik heb sinds eergisteren alleen een beetje bruine afscheiding ofzo. Is dat dan een voorbode van m’n aankomende menstruatie? Of die innestelbloeding? Hoelang duurt dat en hoeveel is dat?

 92. Catje schreef:

  Ik weet het niet! Ik ben 3 weken geleden ‘ongesteld’ geweest, dat was een week te vroeg en het duurde ook maar 4 dagen. Dat zeg ik want ik heb meestal 5 volle dagen zwaar bloed verlies en het was nu minimaal. Ik heb daarna 2 testen gedaan en allebei negatief. Anderhalve week later had ik een hele nacht krampen en dacht dat ik weer (te vroeg) ongesteld ging worden maar dat bleef uit. Afgelopen vrijdag was ik er toch niet zeker van en heb een Early test gedaan. Het duurde geen seconde of de test sloeg met toeters en bellen aan dat ik zwanger ben.. maar nu? Ben ik nou pas net zwanger of was de menstruatie toch niet echt een menstruatie? Dinsdag maar even de verloskundige bellen.. maar goed jeeeeeejjjj we zijn zwanger!!!

  • Nana schreef:

   Wat geweldig gefeliciteerd! Ik ook maar ff afwachten ik heb nu ook echt minimaal bloed en krampen snap dr niks van en vooral zo misselijk met spugen blehh

 93. Handan schreef:

  Hoi allemaal, ik was 20 april voor het laatst ongesteld. 19 mei heb ik een test gedaan omdat ik het vermoeden had om zwanger te zijn. Ik was continu moe en had er ook over gedroomd:) de test was negatief. De dag daarna had ik steken in mijn buik en een heel raar gevoel. Het was toch wel anders dan ongesteldheid.
  Vandaag 21 mei kreeg ik opeens roze-bruinachtig bloed. Ik ga de test over een paar dagen weer herhalen. Bij mijn eerste 2 kinderen had ik ook innestelingsbloed gehad. Hopelijk wordt het dit keer een meisje na 2 jongens:)

 94. Corina schreef:

  Hallo allemaal, Allereerst voor degene die al zwanger zijn, of dit verwachten, van harte gefeliciteerd!!! Wij zijn ook al enige tijd bezig om zwanger te worden en nu al enige tijd met ovulatietesten enzo bezig, maar de gewone ovulatietesten slaan niet echt heel duidelijk uit. Deze maand had ik dan een licht streepje, dus vrolijk aan het klussen geweest. 2 dagen geleden begon ik bloed te verliezen, dus was ik natuurlijk teleurgesteld. Maar vandaag weer niets meer. Ik heb normaal ook heel veel krampen tijdens de ongesteldheid en die heb ik tot nu toe ook niet. Normaal ook heel veel bloedverlies met flinke stukken baarmoedervlies dat los komt, maar ook dat heb ik nu niet… Ik snap er niets meer van. Iemand een idee

 95. Marcia schreef:

  Hoi allemaal ! Ik heb iets opgemerkt en dat vindt ik echt vreemd! Nog GN 2 weken had ik mijn menstruatie , mijn ovulatie dag was 23 mei , heb ik dan flink gesekst nu zie ik bloedingen ! Kan het zijn dat ik zwanger ben of is het me menstruatie ! Ik snap het effe niet. Mijn eerst volgende menstruatie is 6 juni GIF

 96. dinna schreef:

  Hey

  Ik was vier dagen overtijd..
  En ik kreeg op 24 wat roos licht verlies en toen begoon wat root te worden ik voel geen pijn maar wel romelde buik ??? Iemand

 97. Mama2kids schreef:

  Hallo iedereen ik ben vandaag 6 dagen over tijd en deze ochtend een beetje bloed verlies rood bruin ik doe een test en en het is negatieg

 98. mamavaneenprinsesje schreef:

  Dag allemaal!
  Wij zijn bezig met IUI. Op 16 mei heb ik chorulon moeten prikken, 17 mei in de ochten was de IUI. ‘s Avonds en de dag erna (dus de 18e mei) hevige buikpijn, zelfs niet van kunnen slapen. Blijkbaar was dat ovulatiepijn. Gisteren hebben we bloed laten nemen en dit was negatief, maar nu heb ik toch licht bloedverlies (dat is dus 10 dagen na de vermoedelijke ovulatie), zou dit iets willen zeggen?
  Alvast bedankt voor het antwoord!

 99. Kirsten schreef:

  Hallo allemaal!

  Ik heb sinds vandaag ineens bloedverlies terwijl ik nog geen 3 weken geleden ongesteld ben geweest. Het is wel licht met af en toe wat donkerder bloed… Zou het de innesteling zijn of toch een vroege menstruatie?

 100. blondje schreef:

  hoi vraagje ik heb vrijdag 25juni men eisprong gehad blijkbaar kan je dan na 5 a 8 dagen nadien innestelingsbloed hebben dus ik denk dat ik da nu heb .. hoe lang duurt dat ? en het doet geen pijn dus miskraam kan het dan niet zijn of wel grts

 101. Bix schreef:

  Ik had 3dagen bloeding (gestart op 8dpo), en droeg ook echt een maandverband (inlegkruisje was niet voldoende).
  Het was helder rood, soms ook donkerrood bloed (maar zonder stolsels).
  Na 3dagen gedaan (waarvan slechts 1 dag zo ‘zwaar’).
  Soms is het dus behoorlijk wat (ik dacht ook echt dat ik gewoon mijn menstruatie had), positief op 12dpo getest 🙂

  • Gisella schreef:

   Wat leuk Gefeliciteerd… ik zit nu op 8 dagen na mijn ovulatie, en begin ook een beetje te bloeden, ik ben erg benieuwd. Maar jij hebt dus 4 dagen na je ovulatie getest?

 102. Nabe schreef:

  Hallo,
  Ik wil graag zwanger worden en gebruik hiervoor foliumzuur, advies van de arts. Deze maand ben ik te laat ongesteld geworden en verlies nu bruin bloed al 6 dagen hierbij ook licht bloed.
  Maar heel weinig en soms maandverband half vol.
  Ben ik nu zwanger of is het een normale ovulatie ?

 103. Lizzie schreef:

  Hallo bix wat leuk om te lezen! Gefeliciteerd.

  Ik moet nig even afwachtten normaal een onregelmatige mmenstruatie em had vandaag wat buikkramoen dus dacht ongesteld te worden. T was heel weinig en alleen donkerrood/bruin bloed verlies normaal begint ijn menstruatie met vloeien en heb ik zoveel builpijn dat ik bijna niks meer kan. Aangezien er wel een kinderwens is is het lastig om te wachtten en hoop ik eigelijk op een innesteling.

 104. Nina schreef:

  En? Wat was de uitkomst Lizzy? Ik vind het maar verwarrend. Ben ik nou ongesteld of is het een innesteling? Heb nu voor de derde dag bruin/zwarte afscheiding. Het is zo frustrerend dat je zo in spanning zit, totdat je kunt testen. Zal wel menstruatie zijn, want ik wil het te graag…

 105. Gisella schreef:

  21 juli mijn eisprong gehad, 8 dagen later vandaag dus een lichte bloeding…. innesteling? Of vroege miskraam spannend…. nog een weekje wachten en dan kunnen we testen met een earlytest… ik wens iedereen die dit mee maakt heel veel succes… want geduld opbrengen is vaak niet zo makkelijk…. wordt vervolgd

 106. poetri schreef:

  weet iemand of je altijd een innestelingbloeding krijgt?

 107. L schreef:

  Ik heb vandaag opeens een bloeding, ongeveer 8 dagen na mijn ovulatie. Heb ook buikpijn. Ben eens benieuwd of het een goed teken is, of dat mijn maandstonden gewoon een week vroeger zijn gekomen opeens :s

 108. Corina schreef:

  Hallo allemaal, In mei had ik ook al een post gemaakt, omdat het allemaal zo vreemd verliep. Nou dat blijkt wel. In mei bleek ik niet zwanger te zijn. Juni dus weer vrolijk aan de slag gegaan met ovulatietesten en ja hoor op de 29de was die positief, dus vrolijk aan het klussen geweest. Op 1 tot en met 3 juli krampen in mijn buik, maar geen bloedverlies. Ik dacht eerst dat is de innesteling, maar dat leek wat vroeg. De week daarna op 10 juli een zwangerschapstest gedaan en die was negatief. ‘s middags kreeg ik ook last van bruine rommel, maar geen kramp zoals bij een ongesteldheid. Ik natuurlijk enorm emotioneel. De bruine rommel was ook niet zoveel als bij een normale ongi, maar het heeft wel 5 tot 6 dagen aangehouden. Wel met maandverband gelopen, omdat inlegkruisjes te weinig hadden geweest. Het weekend daarna zag ik een artikel staan dat de innestelingsbloeding ook later pas naar buiten kon komen en daar werd geadviseerd om toch nog een zwangerschapstest te doen, maar dan met ochtendurine. Dat heb ik dus op die maandag ochtend gedaan en die was positief! YES we zijn zwanger! Helemaal in de wolken, maar ook onzeker, want waarom kwam er die week ervoor heel de week bruine rommel uit. De huisarts en de gynaecoloog die zij sprak waren er niet gerust op en waren bang dat het toch mis zou gaan. Geadviseerd om op donderdag nog een test te doen en wanneer die nog steeds positief was en donkerder dan de eerdere test, we een vroege echo zouden laten maken. Gelukkig was de test op donderdag weer positief en inderdaad donkerder. Toch pas 2 weken later een echo laten maken bij de gynaecoloog en ja hoor er werd een vruchtzak gespot, maar ik bleek pas net 7 weken zwanger te zijn op dat moment en er bleek en grote vleesboom in de weg te zitten die voor problemen kan gaan zorgen. Maar ja ik ben dus zwanger, maar de onzekerheid is er nog steeds.
  Met betrekking tot de bruine rommel, dat is dus inderdaad een verlate innestelingsbloeding geweest, Dus ook al wordt er in de algemene info gezegd een paar druppeltjes, dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Het enige waaraan je het kunt afleiden is achteraf als je zwanger blijkt te zijn, terugrekenen.

  Succes aan iedereen en bij twijfel, ga toch naar je huisarts of een gynaecoloog. Dat heeft mij tot op zekere hoogte wel gerust gesteld en in ieder geval geholpen om inzicht te krijgen.

 109. MM schreef:

  Ik heb 20juli mijn 6e iui gehad en zou daarna overstappen op ivf. 10dagen na de iui ‘ongesteld’ geworden 1ste dag direct aan de pil gegaan om te starten met ivf..5 dagen helderrood verlies gehad wel met wat minder buikpijn dan normaal maar gaf de pil daar de schuld van ook de misselijkheid wat 1 dag na het slikken van de pil begon. 2en halve week later begonnen met decapeptyl spuiten en afgelopen dinsdag echo gehad of alles rustig was en ik kon beginnen met de puregon. En wat zagen ze op de echo…… ZWANGER! Al 7 weken en het beetje klopte al. Dus van de laatste iui! Morgen weer een echo. Wat ik dus wil zeggen… Ik heb het echt bijna als een gewone menstruatie ervaren maar moest dus een innestelingsbloeding zijn geweest!

 110. Lisetje schreef:

  Ik maak mezelf helemaal gek! Maandag kreeg ik een smiley op mijn Ovu test hiervoor al geklust en die dag zelfs ook, plus de dag erna, En vandaag bij het afvegen helder bloed. Niet veel, maar toch.. Dit kan gewoon nog geen menstruatie zijn want een menstruatie volgt toch altijd 14 dagen+- na eisprong op ?? Ik zoek ook van alles op en dat maakt mij alleen maar meer onzeker

 111. Rebecca schreef:

  Ik ben een vrouw van begin 40, en ik moest pas over 6 a 7 dagen mijn nod krijgen . Nu heb ik ineens helderrood bloedverlies sinds nu bijna 2 dagen. Iedere keer een paar druppels.. ook heb ik een zeurderig gevoel en ben erg moe , is dit innesteling bloed of ? Overigens heb ik dit nog nooit meegemaakt en ben al moeder van 3 kids , graag serieuze reacties aan onzin heb ik weinig . Wie kan mij iets meer vertellen groetjes alvast bedankt.

 112. Alice de Heus schreef:

  Eind juli ben ik gestopt met de pil, ( strip was toen leeg) en ben toen 29 juli ongesteld geworden.
  Afgelopen dinsdag had ik een positieve test in handen, maar begon ook te vloeien, niet veel, en heb nergens last van.
  Woensdag opnieuw getest en die was negatief. ( geen ochtendurine gebruikt).
  woensdag werd het vloeien al minder, gister nog minder, en nu is het zo goed als over.
  Kan dit nog innestelingsbloed zijn, of toch menstruatie??
  ( was al bijna 2 weken overtijd)
  Heeft iemand van jullie ook zoiets meegemaakt? en wat heb je toen gedaan?
  Zou graag reacties willen hebben
  alvast bedankt

 113. Laura schreef:

  Ik probeer al 3 jaar zwanger te worden.
  Bij mijn eerste zwangerschap geen innestelbloeding en na exact 40 weken een gezonde baby op de wereld gezet. Maar dat was (bijna) 5 jaar geleden. Toen mijn zoontje 2 werd besloten we een tweede kind te willen. Na twee jaar zwanger, inderdaad een innestelbloeding, helderrood maar heel weinig en duurde een dag. Helaas bleek met 8 weken bij de echo dat er geen hartslag was. Nu weer een jaar later, misschien een innestelbloeding maar misschien word ik gewoon ongesteld. Alleen is het zo anders dan zowel mijn “normale” menstruatie als de vorige innesteling(en)

 114. Christina schreef:

  Ik ben al half jaar aant proberen om zwanger te geraken nu ging ik net naar toilet enkele drupjes bloed maar moet pas over een week normaal ongesteld worden zou dit innesteling bloed zijn ?

 115. Jt schreef:

  Ik had uitgerekend dat 8 of 9 september dd ovulatie zou zijn. Nu is het 16 september en heb ik bloedverlies na het vrijen. Ook is het slijm wat anders qua structuur. Ik moet pas 22 of 23 september ongesteld worden maar we hopen natuurlijk dat dit niet gaat gebeuren. Zou wel bijzonder zijn want dan is het na de eerste poging gelijk raak.

  • Rebecca schreef:

   Hoelang heb je nu bloedverlies en wat is de kleur? Heb je ook last van soort krampjes ? Ik weet namelijk niet wat innesteling bloed is .. lees mijn verhaal hiervoor .. groetjes Rebecca

 116. Inlove44 schreef:

  Hoi allemaal

  Iemand die dit toevallig mee heeft gemaakt..

  Al 2,5 jaar bezig voor ons 2 de kindje zaterdag was mijn nod maar vrijdag deed ik een positieve test had de zondag ervoor licht bloed verlies gehad en erg gevoelige borsten mijn gevoel zei zwanger;) helemaal blij natuurlijk want we zaten in ziekenhuis traject waar we even mee gestopt waren. Zaterdag familie het goede nieuws gebracht

  Maar nu komt het gister ochtend om half 8 verloor ik ineens veel helderrood bloed dit heeft tot 9 uur geduurd en we dachten dit is een miskraam en toen ineens was het weg!!! Nu alleen last van bruinbloedverlies en buikpijn rond de navel en honger gevoel.

  Omdat het nog zo vroeg is en ik nu 4 weken en 2 dagen ben kan de verloskundige nog niets zien op een echo en moet ik wachten tot eind van de week tot er geen bloedverlies meer komt en dan nog een test doen mocht dit goed uitpakken heb ik 7 oktober een echo
  Maar die onzekerheid is vreselijk hoor graag verhalen van iemand die dit herkend?

  Groetjes een onzekere mama

 117. Patricia schreef:

  Ik ben vorig jaar augustus gestopt met de prikpil nu al een aantal maanden een redelijk normale cyclus en sinds 2 weken soms bloed als ik een vrijpartij heb normaal zou ik op 21-09-2016 ongesteld moeten worden maar op 18-09 begon er een kleine bloeding, in vergelijking tot m’n normale menstruatie is dit heel weinig en heb ik dit keer geen pijnlijke borsten wat ik normaal bij alle menstruaties heb. Kan dit innestelingbloeding zijn?? Ik blijf duimen!

 118. trudie schreef:

  hallo,
  op 26 augustus had ik een miskraam (8 weken was het) en zijn naar 1/2 weken verder gegaan met de volgende ronde testen gaven negatief aan tot 1 week geleden di 20 september was hij positief ( cear blue gaf aan 1-2 weken) maar heb als sinds maandag 19 september bloed verlies heel licht. dan weer 2 dagen niet dan weer 2 dagen wel nu vanaf zaterdag elke dag bloedverlies. iemand die weet of het innesteling is? de kans dat het een tweeling is is 80 procent. bij mijn vorige zwangerschap was ik ook een soort van ongesteld maar toen maar 1 weekend en nu is het al meer als 1 week.

 119. R. schreef:

  Wij zijn nu van begin september aan het proberen. Normaal gezien zou ik maandag mijn regels moeten gekregen hebben. Ik dacht even dat ze erdoor kwamen maandag toen ik een beetje roodkleur merkte bij het afvegen na plassen. Nu heb ik al een paar dagen enkele “bloedspatters” gehad. Daarmee wil ik zeggen, soms een druppel roodkleurig en soms een druppel donkerbruin. Nu heb ik sinds vandaag niets meer. Hopelijk is het prijs ! En krijg ik mijn regels niet meer. Ik sta te popelen om een test te nemen maar best nog even wachten zeker..

 120. joyce schreef:

  Hallo,
  Ik ben nu net 1,5 maand gestopt met de pil( heb de strip afgemaakt). Ben ongesteld geworden op 21 okt. Nu heb ik afgelopen week seks gehad met mijn partner en sinds die tijd last van buikpijn de ene keer iets meer dan een andere. Kan ik zwanger zijn en er dan nu al iets van merken ‘de buikpijn”?

 121. Bo schreef:

  Ik moet zeggen ik voelde da ook direct na het vrijen ik nie nu 13 weken en ook heel snel al buikpijn en misselijk grts

 122. Bo schreef:

  Ja ik denk het wel elk lichaam is anders maar bij mij was het zo grts

 123. Sam schreef:

  Hai, ik heb met 10 dpo licht bloedverlies gehad. 11 en 12 dpo roze verlies en toen 13 en 14 dpo weer licht bloedverlies. Hierna bleef het bloedverlies weg en heb toen met 16 dpo een positieve test gehad. Helaas is het geëindigd in een miskraam met 6 weken en nu weer vol goede moed proberen weer zwanger te worden. Dacht ook echt dat ik ongesteld ging worden, maar omdat het minder als normaal was en na 14 dpo weg bleef toch getest. Ook had ik voor het eerst de behoefte een test te doen. Buiten wat gevoelige/branderige tegels verder geen kwaaltjes.

 124. Christa schreef:

  Hi, 9 nov was begin van mn ong. Duurt bij mij 4 dagen. Sinds een dag of 2 (25 nov) heb ik heeeel erg last van lage rugpijn, en pijn aan de zijkanten van mn buik. Zou het kunnen zijn dat ik zwanger ben?

 125. Isa schreef:

  Goedemorgen,

  Ben benieuwd of meerdere een soortgelijk situatie hebben meegemaakt of in zitten. Mijn partner en ik willen erg graag een kindje en sinds bijna 2 jaar slik ik de pil niet meer. Helaas is bij de laatste zwangerschap misgegaan en bij 7 weken had ik een miskraam. Ben al een beetje op “leeftijd”, 40 namelijk.

  Nu is mijn cyclus erg constant met 28 dagen alleen de laatste niet. Ik had ongesteld moeten worden op 13 januari, maar werd dit pas om de 20e. Opnieuw berekend wanneer mijn ovulatie zou moeten plaats vinden, 3 februari, en rond die tijd gevreeën. Nu merkte ik gister dat ik wat druppels bloed had en vandaag bij het afvegen ook een donkere afscheiding. Kan dit nu zijn vanwege de innesteling? Heb niet echt last van symptomen zoals pijnlijke/gevoelige borsten of extreem veel plassen.

  Frustrerende is dat ik niet zo geduldig ben en het gebruik van een early test nog geen zin heeft. Mijn wens is zodanig groot, dat ik eigenlijk best gespannen ben, wat ook niet goed is natuurlijk.

  • Paulien schreef:

   Spannend Isa! Hopelijk gaat jullie wens snel in vervulling! Ik hoop ook dat je het een beetje los durft te laten. Je niet teveel stressen en niet de dagen gaan berekenen, gewoon lekker veel vrijen en vooral ontspannen… hoe moeilijk dat ook is…. maar het werkt wel het beste!
   Maar ik ben stiekem wel heel benieuwd want je kon ondertussen een test doen?!?!
   Hoe is dat afgelopen?
   Hoop dat jullie gezegend zijn met goed nieuws! Anders heel veel succes (en dus vooral gewoon ook proberen te genieten) en sterkte!

 126. Els schreef:

  Ik denk dat ik nu innestelingsbloed heb…

 127. Meg schreef:

  Hallo,
  Ik zit in mijn 3e ronde na een miskraam.
  Ik had wat bruine druppels in mijn ondergoed ( sorry klinkt heel vies )
  Verder heb ik nergens last van geen symptonen ofzo.

  Kan dit een teken van innesteling zijn?

 128. Melanie schreef:

  Ik heb in mijn eerste zwangerschap last gehad van innestelingsbloedingen. Nu zijn wij voor een 2e aan het proberen en ik ben nu 5 dagen over tijd. Nu heb ik 2 dagen geleden een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief. Nu had ik dit ook bij mijn eerste zwangerschap. Blijkt dat mijn bevruchting en innesteling wat later plaatsvindt dan normaal. Nu heb ik net weer wat lichtroze afscheiding gehad. Ben benieuwd of dit doorzet in een menstruatie of dat het morgen weer over is. Ik ben benieuwd.

 129. Loes schreef:

  Hallo allemaal. Wij zijn al langer dan een jaar bezig om zwanger te worden van een tweede kindje. Ik heb het hellp syndroom gehad erg laat in de eerste zwangerschap. Gelukkig hebben onze zoon en ik dit overleefd. Ik ben dus ook erg bang dat het in een evt volgende zwangerschap nog eens voor zal komen. Dus elke keer os het spannend of we zwanger zijn en of enhoe we dat door gaan konen. Ik heb 23 maart de lh piek hoog getest. Vandaag een beetje roze bruine afschijding gehad. Vanavond was dat weer over. Wat is hier aan de hand? Vandaag dag 29 van mijn cyclus. Terwijl vandaag dag 9 na de lh piek was. Spannend! Wie weet of een innestelingsbloeding kan op het moment wanneer je verwacht ongesteld te worden.

 130. Slakje schreef:

  Hey, ik heb een vraagje ik
  Zou zondag/maandag pas menstrueren en vandaag na het plassen had ik een bloeding die erg roze was , verder geen krampen niks en is het bij dat beetje gebleven zou dit de innesteling kunnen zijn ?

 131. Nunu schreef:

  Ik ben de laatste keer 11-3 ongesteld geweest. Dan zou ik met een normale cyclus rond 10-4 weer ongesteld moeten worden. En bij mij is het geval dat het altijd nog langer duurt.. in ieder geval, heb ik vanaf 2-4 lichte bloedverlies. Nu al 5 dagen! Ik ben heel erg benieuwd. Ik en mijn partner hebben ook een kinderwens! We hebben ons best gedaan wanneer mijn ovulatietesten positief aangaf:)
  De eerste paar dagen vanaf 2-4 (de bloeding dus) voelde ik me steeds misselijk en moe. Maar ik dacht dat deze symptomen onmogelijk waren zo vroeg in de zwangerschap.
  Hopen we natuurlijk op goed nieuws! Ik ga volgende week weer testen.
  Het maakt ook alleen jezelf gek als je vaak test, eerlijk gezegd test ik nu elke dag in hoop van goed nieuws met de extra vroege zwangerschapstesten:(.

 132. Sam schreef:

  Ik ben 19 maart voor ongesteld geworden. Nu sinds vorige week maandag 3 april zo moe ik val bijna overal inslaap?.
  Zondag 9 april een early test gedaan die geeft heel licht een tweede streepje.
  Nu zou ik of vrijdag of zondag ongesteld moeten worden (onregelmatige cyclus na bbz).
  Ben zo zenuwachtig of het nu eindelijk weer raak is. Vandaag wat oud bruin bloed verloren niet heel veel alleen bij het vegen
  Mrgn ga ik weer een early test doen van action.

 133. Sab schreef:

  Hi,
  Ik heb een vraag; ik ben sinds oktober 2016 gestopt met de pil. En m’n lichaam heeft veel moeite om mijn cyclus te vinden. De eerste keer duurde het 90 voordat ik ongesteld werd, Toen 39 dagen en de laatste keer 31 dagen.
  Nu was 30 maart mijn laatste menstruatie dag en had ik 18 & 19 april bruin afscheiding/slijm. Kan dit een innesteling zijn?
  Of heeft dit met mijn ei sprong te maken?
  Ik hoop stiekem op het eerste…

  Zie graag jullie reactie tegemoet.
  Gr.S

 134. Didi schreef:

  Ikzelf heb ook mijn maandstonden gekregen op 19maart en zou ze terug krijgen 4dagen geleden.
  Wij hebben een hele grote kinderwens en na een positieve ovulatietest hebben we ook ons best gedaan 😉
  Normaal zou ik rond de 19de april terug ongesteld moeten worden en heb al een dag of 4 heel licht bloedverlies maar gisteren toch een hele positieve zwangerschapstest gehad.
  Ik heb al heel wat gelezen online maar ben nu bang dat we weer teleurgesteld gaan worden …
  Want helaas heb ik in februari een curretage moeten ondergaan omwille ik een lege vruchtzakje.
  Ik wil nog even afwachten voor ik naar de gyne ga uit angst voor slecht nieuws.
  Want heb ook nog niet veel last van symptomen zoals misselijkheid….
  Dus misschien toch niet 🙁

 135. Muna schreef:

  Ik heb zwangerschapstest gedaan en was positief. Dat was 2-3 zwanger. 4 dagen later had ik kleine bloedverlies. Dus mijn vraag is ben wel zwanger of niet?

 136. Jessy schreef:

  Hallo,Ik bn 1 week en 4 dagen zwanger maar ik weet niet of het een miskraam is of een innesteling. Kan iemand me aub helpen? ik Ben zo bang

 137. Anne schreef:

  Voor het eerst proberen we zwanger te worden. Nu ongeveer 5 tot 10 dagen voor ik normaal ongesteld zou worden had ik flinke krampen en de hoeveelheid bloed dat ik verlies is veel meer dan dat ik normaal verlies als ik ongesteld ben. Dat is nu al drie dagen zo, al zijn de krampen wel weg na dag 2. Nu zal het vast normaal zijn als het innestelen mislukt, maar zo heftig ben ik nooit ongesteld geweest. Stopt het bloeden ook snel of moet ik rekening houden met een lange tijd? Normaal ben ik een dag of 5 ongesteld. Maar dit is duidelijk geen normale. Maak me een heel klein beetje zorgen…

  • Sharon schreef:

   HOI Anne, heb je inmiddels een test kunnen doen? Een innestelingsbloeding is normaal gesproken een stuk minder hevig als een menstruatie. Bij een instellingsbloeding verlies je enkel maar een paar druppels. De meeste vrouwen hebben het niet eens door omdat het zeer licht van kleur is.
   Spannende tijd, heel veel succes.
   Groet, Sharon

 138. Baukie schreef:

  Inmiddels al 1.5 jaar bezig met zwanger worden. Zelfs al 2x icsi gevolgd maar helaas geen resultaat zelfs niet met 9 eitjes geen 1 bevruchting geweest. Nu al eind april in de rust maar vorige maand was ik ineens 39 dag en ipv 30 dag en. Ik ben altijd 30 dagen geweest zelfs na mijn icsi behandelingen. Toen hevige pijn en veel bloed verloren. Nu al een week last van hevige krampen en zere borsten. Vandaag op dag 34 beetje bloed verloren donker zelf beetje paars van kleur al met al een theelepeltje vol. Maar blijf heftige buikkrampen houden. Zelfs dat ik PCM slik omdat het niet dragelijk is. Zou het innestelingpijn en bloedverlies zijn?? Beetje met mezelf aan wat ik nu moet

 139. Lizzy schreef:

  Nou wij.hebben een test gedaan en er staat zwanger een dikke kruis maar ik ben nu zo onzeker ivm dat ik nog steeds blijkbaar nestelbloed heb ik heb al 2 kinderen van 11 en 12 dus ben nu zo gestrest en de 10e kunnen we pas echt een echo laten maken om te kijken zo erg deze stres

 140. Dotje schreef:

  Hoi, Ik weet ‘t pas sinds ma dat ik 5 wk zwanger ben. Na 5 testen en 1 bloedonderzoek durf ik nog niet blij te zijn vanwege krampen en bloeding. Over 11 wk pas een echo en voel me nu kei onzeker 🙁 het voelt anders dan een menstruatie…succes jullie ook!

  • Dotje schreef:

   Ik bedoel 11 dagen!

  • Lumina schreef:

   Hi Dotje, probeer positief te denken en voor je te zien hoe jullie kindje in je buik gaat groeien! Je geest is heel sterk dus blijf vooral positief hoor ook al is het soms nog zo moeilijk. Heb vertrouwen! meer kun je niet echt doen. Liefs en sterkte

 141. Dotje schreef:

  Hoi, Ik weet ‘t pas sinds ma dat ik 5 wk zwanger ben. Na 5 testen en 1 bloedonderzoek durf ik nog niet blij te zijn vanwege krampen en bloeding. Over 11 dg pas een echo en voel me nu kei onzeker 🙁 het voelt anders dan een menstruatie…succes jullie ook!

 142. Margriet schreef:

  Op dag 35 3 tot 7 november was ik ongesteld 22 tot 24 november had ik me eisprong en 26 november had ik een lichte bloeding bruin lichtrood. Gisteren 8 december dag 35 had ik ongesteld moeten worden vandaag 9 december 1 dag overtijd heb een test gedaan maar negatief. Kan het zijn dat de hcg hormoon te laag is of dat het wat anders kan zijn

 143. Bambi schreef:

  Hallo
  14 januari 1e dag van mijn laatste menstruatie
  Nu 14 dagen over tijd NOD
  Gister bruin licht roze drapperig slijm verlies en vandaag bijna niks.
  Wel kramp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *