Eerste zwangerschapsverschijnselen. Ben ik zwanger of niet ?

Wachten op je menstruatiedag is behoorlijk stressy als je zo graag een kindje wilt. Ben ik zwanger of niet, is dé vraag die waarschijnlijk steeds door je hoofd spookt. De zeer vroege eerste zwangerschapsverschijnselen of zwangerschapssymptomen zoals ze ook wel eens genoemd worden, kunnen je misschien wat meer vertellen.


Vanaf wanneer zwangerschapsverschijnselen

Er is sprake van een zwangerschap als een bevruchte eicel zich heeft ingenesteld in het baarmoederslijmvlies waar de wand van de baarmoeder mee bekleed is. Tijdens deze belangrijke fase, ook wel de innesteling genoemd, begint het embryo met het produceren van het hCG hormoon. Door de plotselinge toename van dit hormoon kun je last krijgen van één of meerdere kleine kwaaltjes: de eerste zwangerschapsverschijnselen of zwangerschapssymptomen.

De meeste zwangerschapsverschijnselen kunnen al vrij snel na de innesteling de kop opsteken, zo’n week na de ovulatie en bevruchting, in de week voor je ongesteld zou moeten worden.

Nu is het zeker niet zo dat iedereen last heeft van zwangerschapsverschijselen. Het is per vrouw verschillend. Sommige vrouwen voelen echt helemaal niets. Bij anderen ligt het er weer zo dik bovenop dat ze eigenlijk helemaal geen zwangerschapstest nodig hebben om te bevestigen dat ze zwanger zijn.

Ben ik zwanger of niet?

Ben ik zwanger of niet? Voel ik al iets? Het zijn van die vragen die regelmatig door je hoofd spoken tijdens het tweede gedeelte van je cyclus. Geef maar toe, je bent je nog nooit zo bewust geweest van je lichaam als nu. Elk pijntje, krampje, misselijk gevoel link je direct aan een zwangerschap. Zou het? Zo zijn er heel wat bekende zwangerschapsverschijnselen, maar ook een paar waarvan je vast niet weet dat ze door een zwangerschap veroorzaakt worden. En sommige zwangerschapssyptomen lijken zoveel op die van een aankomende menstruatie dat je misschien nog harder gaat twijfelen of je zwanger bent of ongesteld moet worden.

Overzicht met zeer vroege zwangerschapsverschijnselen en zwangerschapssymptomen

Vlak na de bevruchting van de eicel is er al ontzettend veel aan het veranderen in je lichaaam, maar meestal merk je hier verder nog niet veel van. Pas na de innesteling, ruim een week na de eisprong, kun je door de hormonen die door je lijf gieren last krijgen van je borsten, je moe en misselijk gaan voelen, veel kleine puistjes krijgen, wat bloedverlies en krampjes hebben, je emotioneel voelen, vaak moeten plassen, een rare smaak in je mond krijgen en meer last van witte vloed of slijmverlies hebben.

Hieronder staat een lijstje met deze eerste zwangerschapsverschijnselen en zwangerschapssymptomen die je kunt ervaren vanaf de innesteling in de week voordat je ongesteld moet worden inclusief de uitleg. Sommige vrouwen ervaren al vroeg een hele waslijst. Bij anderen gaan alarmbellen pas gaan rinkelen als ze niet ongesteld zijn geworden.

Veranderingen aan de borsten

Rondom de menstruatie hebben veel vrouwen last van pijnlijke, gevoelige en wat opgezette borsten. Het is een typsiche kwaal die bij de ongesteldheid hoort. Maar ook bij een prille zwangerschap.

 • Pijnlijke borsten

  Onder invloed van het zwangerschapshormoon wordt de bloedtoevoer naar de borsten verhoogd en daar kun je erg gevoelige, gespannen, opgezwollen en/of pijnlijke borsten of stekende tepels aan overhouden. Deze verandering aan je borsten is over het algemeen één van de eerste en meest voorkomende zwangerschapsverschijnselen. Eens je lichaam aan de toename van dit hormoon gewend is geraakt, zal dat vervelende gevoel minder worden. Sommige vrouwen hebben zo’n last gevoelige borsten, dat de minste aanraking of het dragen van een BH enorm veel pijn doet.

 • Verandering aan de tepelhof

  Rond de tepelhof zitten kleine, witte bultjes; de kliertjes van Montgomery. Deze kliertjes zitten er niet voor niets, ze scheiden namelijk een soort olie af, waardoor de tepels soepel blijven en niet uitdrogen. Al pril in de zwangerschap kunnen deze bultjes in aantal toe nemen en wat groter worden dan normaal. De tepelhof zelf kan ook wat donkerder kleuren.

 • Blauwe aderen op de borsten

  De blauwe aderen die over de huid van je borsten lopen, kunnen plotseling veel duidelijker aanwezig zijn. Door de verhoogde bloedtoevoer zetten de aders wat uit en komen dichter aan het oppervlak van de huid te liggen. Daardoor vallen ze meer op. Om deze reden kunnen de schaamlippen en vagina er ook ineens wat paarsig gaan uitzien.


Licht bloedverlies en/of krampjes

Een van de zwangerschapssymptomen die voor wat verwarring kan zorgen: licht bloedverlies en/of krampjes in de onderbuik. Sommige vrouwen merken een paar dagen voordat ze ongesteld moeten worden wat licht bloedverlies op. Dit wordt vaak onterecht aangezien als het begin van een nieuwe cyclus. Dit lichte bloedverlies – meestal licht paars of licht bruin gekleurd bloed of slijmverlies , minder vaak helderrood bloed – heeft hier niets mee te maken. De verklaring hiervoor is een innestelingsbloeding, welke op kan treden wanneer de eicel een plekje zoekt in het baarmoederslijmvlies om daar uit te groeien tot een baby. Ook zijn krampjes en de typische menstruatiepijn of ongesteldsheidsgevoel een teken van een zwangerschap. Ze zijn te wijten aan een groeiende baarmoeder.

Ochtendmisselijkheid

Alhoewel ochtendmisselijkheid vaak pas begint zo rond de zesde week van de zwangerschap, willen we deze toch vermelden als één van de eerste zwangerschapsverschijnselen. Er zijn namelijk veel vrouwen die zich een aantal dagen voor de menstruatie weeïg of licht misselijk beginnen te voelen. Ondanks de naam ochtendmisselijkheid, kan deze vervelende kwaal je niet alleen ‘s morgens teisteren, maar zelfs de hele dag. Je kunt zelfs continue het gevoel hebben dat je moet overgeven. Met een beetje geluk behoor jij tot de ca. 20% van de vrouwen die totaal geen last hebben van (ochtend)misselijkheid.

Vermoeidheid

Voel je je moe? Of nee… beter gezegd uitgeput? In het begin van een zwangerschap is dit helemaal normaal. Het lichaam van een zwangere vrouw krijgt het ineens zwaar te verduren, want zo’n klein wondertje dat in de buik groeit is van begin af aan een heuse energievreter. Probeer steeds wat te rusten wanneer de mogelijkheid zich aandient. Doe bijvoorbeeld een middagdutje of ga extra vroeg naar bed. Je zult zien dat de vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwijnt eens je het eerste trimester gepasseerd bent.

Puistjes of acné

Door de extra hormonen die een zwangerschap met zich meebrengt, ontstaan er veel sneller puistjes of pukkeltjes. Ze verschijnen voornamelijk op het gezicht, rug en decolleté. Dit komt omdat de vetkliertjes meer gestimuleerd worden.

Vaker plassen

Door de combinatie van hormonen, een hoger bloedvolume en je nieren die extra hard werken, kun je het gevoel hebben dat je steeds moet gaan plassen. En eenmaal op het toilet, krijg je er nauwelijks wat uit. Veel zwangere dames zullen dit kunnen beamen! Hou wel in de gaten dat je geen pijn krijgt wanneer je plast, want dan kun je er bijna donder op zeggen dat je geteisterd word door een urineweginfectie. Veel plassen is een typische zwangerschapskwaal waar bijna alle zwangere vrouwen over klagen.

Verandering van geur en smaak

Het kan gebeuren dat je ineens een vreselijke afkeer hebt van koffie, omdat je het zo vind stinken. Je heerlijke boterham met chocoladepasta lust je plotseling niet meer, terwijl je hier anders nooit geen problemen mee hebt. Het kan natuurlijk ook andersom. Iets wat je eerst niet te eten vond, blijkt nu ineens super lekker. Rare vogels, die hormonen!

Emotionele buien en stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen, huilbuien die uit het niets op komen zetten, je emotioneel voelen zonder reden en het gevoel hebben dat je geen controle hebt over je emoties. Ze zijn te wijten aan de hormonale veranderingen die een zwangere vrouw doormaakt in pril in de zwangerschap.

Verhoogde lichaamstemperatuur

Als je je tijdens de cyclus bezig hebt gehouden met de temperatuurmethode, zul je merken dat je lichaamstemperatuur niet omlaag gaat aan het einde van je cyclus zoals wel het geval is als je ongesteld word. Als je zwanger bent, blijft je basale lichaamstemperatuur namelijk hoog.

Meer afscheiding / witte vloed

Meer witte vloed of afscheiding is zo’n kwaaltje waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Het kan ook een vroeg teken zijn van een zwangerschap, maar dat hoeft niet. Vaker begint de verhoogde productie van afscheiding een aantal weken later.

Vieze smaak in de mond

Sommige vrouwen ervaren een vieze smaak in de mond, zoals een metaal- of ijzersmaak. Deze smaak kan na het eten optreden of soms zelfs een hele dag aanwezig zijn.

Een van de duidelijkste zwangerschapsverschijnselen: overtijd zijn

Een van de belangrijkste zwangerschapsverschijnselen is het feit dat je niet ongesteld bent geworden en dus overtijd bent. Het is nu dan ook tijd om een zwangerschapstest te doen om er achter te komen of je zwanger bent! Voor diegenen die hun nieuwsgierigheid echt niet in bedwang kunnen houden, zijn er extra vroege zwangerschapstesten op de markt. Deze testen detecteren een lagere hoeveelheid zwangerschapshormoon dan de reguliere testen en kun je – naar gelang de test – ongeveer een dag of vier, vijf voor de menstruatie al uitvoeren.


Wat denk je? Ben je zwanger of niet? Wij zijn benieuwd naar jouw zwangerschapsverschijnselen! Laat het ons hieronder weten in een reactie.

You may also like...

100 reacties

 1. Sereno schreef:

  Ik vraag me af of ik misschien zwanger ben..

  Mijn tepels zijn enorm gevoelig. (zeer)

  Ik heb 2x bloedverlies gehad afgelopen weken.
  Los van elkaar. En inderdaad een beetje bruinig.

  Misselijkheid heb ik ook ervaren maar totaal niet in de ochtend.

  Moet ik een test halen of ben ik te voorbarig?

  • Roos schreef:

   Heb je je verwachtte menstruatie overgeslagen?
   Zo ja, dan toch geen kwaad om een test te halen?
   Beter dat je hem haalt en test dan dat het wekenlang door je hoofd spookt..
   Als je eigenlijk nog ongesteld moet worden, zou ik eventjes wachten..

 2. Katrien schreef:

  Hallo Sereno,

  Heb hier ook last van. Zelfs gewoon in mijn washok, de geur van pas gewassen kleren, kan ik niet meer uitstaan…

  Heb afgelopen maandag (20 aug) een test gedaan, was negatief, nochtans de week voordien (16 en 17 aug) had ik ook een beetje bloedverlies (bruine kleur), nu weet ik ook niet hoelang ik nog moet wachten met een volgende test te doen. Volgens mijn man kan ik beter ineens een bloedonderzoek laten doen, dan ben je natuurlijk helemaal zeker…

  Groetjes
  Katrien

  • chantal schreef:

   Ik heb 4 weken geleden onveilig sex gehad. Me vriend zei dat niet klaar gekomen was. Maar ik ben nu al 1en halve maand niet ongesteld geweest. Ben en voel me ook niet misselijk, of buikpijn bij me onderbuik. Maar ik eet de laatste tijd wel veel, en daarom is me buik dikker geworden. Ben ik dan zwanger?
   Chantal
   Groetjes,

 3. sharon schreef:

  wij zijn ook bezig om zwanger te worden,

  alleen ik kreeg gister avond een blaasontsteking met pijn bij het plassen en brandend gevoel en soms bloed erbij. en ik ben nog niet ongesteld geworden.

  zou ik zwanger kunnen zijn ?

  • bianca schreef:

   bij een beginnende blaasontsteking(of een soort gevoel dat je denkt dat je het krijgt), zo snel mogelijk aan de pure cranberry sap. drink minstens 2 glazen, en neem cranberry pillen(te koop in elke Drogist,Hema,apotheek).
   binnen een paar dagen ben je ervan af en het scheelt je een hoop antibiotica troep slikken.

   succes…

 4. Gwenny schreef:

  Ik merk al een lange tydje enkele verschynselen zoals pynlyke borsten gevoel om ongesteld te worden maar dat gebeurt niet heb wel teveel eetlust ik weet niet als ik nu nog kan testen

 5. michelle schreef:

  hallo
  ik zou 28-12-12 ongesteld moeten worden, dat ben ik niet geworden. heb de zelfde dag ook een test gedaan maar die was negatief. ik heb wel veel een opgeblazen gevoel en moet vaak naar de wc. ook heb ik vaak last van krampen (menstruatiekrapen) maar de menstruatie blijft uit. ook zijn mijn tepels wat gevoeliger dan normaal.
  weet iemand hier raad mee??

  Groetjes Michelle

 6. Ikbenbang! schreef:

  Help!!!!!!!
  Ikben ontzettend bang want ik ben een meisje van 12
  ik ben 2dagen over tijd en ik heb een aantal van die verschijnselen
  Wat moet ik doen?!?!?!

 7. linda schreef:

  Hallo allemaal.

  Ik heb sinds een jaar het mirena spiraal.
  Nu heb ik al meer dan een maand het gevoel dat ik zwanger ben.
  Voor alle zekerheid een test gedaan maar die was negatief.
  Ik heb het een half jaar geleden ook eens gehad maar dat was van korte duur en de dokter heeft me toen getest.ook negatief en minder klachten als nu.

  Ik wil niet weer na de dokter gaan ook omdat de test negatief was.
  Maar de klachten zijn heel erg ik weet me nu geen raad.
  Heb een opgezette buik.misselijk hele dag.vind veel dingen stinken.gewicht word iedere week meer noem maar op

 8. Mariet schreef:

  Hallo,
  Ik ben nu al drie dgn overtijd en heb steeds krampjes alsof ik ongesteld moet worden.
  Ik heb nu twee x een test gedaan en beide negatief.
  Kan het dan toch zijn dat ik wel zwanger ben of wil ik misschien te graag…
  Groetjes

 9. edalina schreef:

  Ik ben ook zwanger en ging paar dagen geleden plassen en ik was best geschrokken want ik zag een vlek bloed maar licht bruin zo.. Is dat erg?

 10. Joyce schreef:

  Hallo ,
  Ik heb dus last van gevoelige borsten en momenteel bruin bloed verlies
  En gigantische pijn in mijn onderbuik,
  Misselijkheid heb ik ook t is toevallig vanmorgen maar ook wel eens smiddags
  Ik zou ongeveer deze week of volgende week ongesteld moeten worden
  Nu vraag ik me af zou ik afwachten met een test tot deze 2 weken of al halen?
  Alvast bedankt voor het helpen
  Groetjes joyce

 11. laila schreef:

  Hoi mij cyclus is heel raar. ene keer word ik.om de 2 weken
  ongesteld en dan week nie dan weer wel en nu komt er uit me vagina best wel slijm
  en eet super veel heb pijn aan me borsten. en ik zie allemaal blauwe
  aders er door. en heb gevoel dat ik ongesteld moet worden.
  ben ik misschien zwanger????

 12. helena schreef:

  Ik heb eigenlijk een vraagje. Over het laatst kreeg ik bloedverlies weinig maar verdeeld over dagen.daarnaast kreeg ik een serieuse kramp in mijn buik toen ik op mijn buik lag. De 13de om 5uur smorgens kreeg ik weer krampen. Die 13de heb ik onveilig gevreeen met mijn partner maar 4dagen ervoor ook. Ik heb geen gevoelige tepels wel zijn mijn borsten wat pijnlijker maar kan iemand me meer raad geven aub. Ik ben al naar de huisdokter gegaan en die vroeg me te wachten tot mijn regels zouden komen –‘ maar ik kan niet wachten.

 13. Jasmijn schreef:

  Hallo,

  Ik ben meid van 17 jaar, ik heb nog nooit echt seks gehad (de penis is niet in de vagina geweest, wel ertegenaan en in de anus). Mijn vriend is ook klaargekomen in de anus.
  Nu mijn vraag; zou het kunnen zijn dat het sperma naar mijn vagina is gelopen & dat ik nu zwanger ben? Ik zou volgende week ongesteld moeten worden. Ik heb sinds gister wat pijnlijke borsten/tepels en de aderen op mijn borsten zijn zichtbaarder dan normaal. Ook verlies ik bij inspanning wat witte vloed (zou ook een schimmelinfectie kunnen zijn) & heb ik dan ook pijn in mn onderbuik, een beetje het gevoel van menstruatiepiin.

  Ik hoop dat iemand raad weet!

  Groetjes Jasmijn

 14. linda schreef:

  Hallo,

  ik heb afgelopen zaterdagavond gemeenschap gehad met mijn vriend, en nou was mijn eisprong volgens de berekening zondag.
  Het is nu dinsdag en heb af en toe steken/krampen in mijn onderbuik, de ene keer rechts de andere keer links zou dit een voorteken kunnen zijn?
  Mijn gevoel zegt dat het weleens zover zou kunnen zijn, maar weet het ook niet zeker.
  We zijn al een poosje bezig.
  Wie kan mij hier mee helpen!!!

 15. linda schreef:

  Hallo,

  had ff een vraagje, heb afgelopen zaterdag gemeenschap gehad et mijn vriend en volgens de berekening zou ik zondag de eisprong hebben en nu heb ik af en toe kramp onder in de buik soms links en soms rechts en mijn buik rommelt ook zou dit een teken kunnen zijn dat ik zwanger ben?
  Mijn gevoel zegt dat het wel eens zover zou kunnen zijn maar heb ook wel twijfel, zijn al 7 maand bezig maar dit heb ik in die periode nog niet eerder gehad.
  Wie kan mij vertellen of dit een teken is of niet!

  Liefs linda

 16. Sammy schreef:

  Hallo,
  ik ben nu 7 dagen over tijd en mijn menstruatie schijnt maar niet door te komen..
  Ik ben sinds kort heel moe, en ben met vlagen misselijk maar aan de andere kant heb ik geen andere zwangerschaps verschijnselen zoals gevoelige borsten etc. Is dit mogelijk als je zwanger bent?
  Eergisteren heb ik een test gedaan en deze was negatief maar nu heb ik gelezen dat als je vroeg test het vaak voorkomt dat de test negatief uitslaat maar je toch zwanger kan Zijn.. Klopt dit?
  Alvast super bedankt
  Groetjes sammy

  • laila schreef:

   Hoi. Sammy
   Als je 7 dagen overtijd bent en je hebt een test gedaan en die negtaief aan geeft zou het echt kloppen dat je niet zwanger bent. Als ik jou was zou ik even contact opnemen met je huisarts. Want meestal als je al 2 dagen overtijd bent en je doet een test geeft het meestal positief aan. En als je mischien last heb van stress word je ook niet gelijk ongesteld. Hoop dat dit je helpt

   Gr laila

 17. stefa schreef:

  hallo
  ik ben bezig om zwanger te graken nu heb ik zaterdag bloedverlies gehad met slijm dan was het opeens gedaan en dinsdag terug een klein beetje bloed verloren
  ik heb ook pijnlijke borsten maar niet zo heel erg
  kan dit een zwangerschap zijn ??,

 18. Sammy schreef:

  Hallo! Dankje voor je reactie! Een paar dagen later was ik inderdaad ongesteld gerworden!
  Ik denk dat ik misschien zo laat was deze keer door de stress van het verhuizen.
  Groetjes!

 19. S. schreef:

  Hoi sammy!

  Het kan ook liggen aan de soort test! Bij mij gaf hij 2 maal een negatieve uitslag en toen een dure test gekocht en die was positief! Succes!

  Groetjes

 20. W schreef:

  hallo,

  ik ben nu 2 weken over tijd, en vandaag een test gedaan.
  maar test is negatief. wel erg moe laatste dagen.
  kan dit een zwangerschap zijn.?

  groetjes

 21. Mazzel schreef:

  Vandaag op 32e dag getest….heel licht/vaag streepje!! Alleen wat last van gevoelige borsten…maar dat heb ik ook altijd voor de menstruatie..weet niet goed of de test wel klopt! Anders over een paar dagen nog maar een test er tegenaan gooien!! Zal het dan eindelijk zo zijn na 2 jaar na MK.

 22. anoniem schreef:

  Hej..

  ik wil weten of ik zwanger kan zijn..

  Ongeveer 3weken terug heb ik seks gehad met mijn vriend hij is niet in me klaargekomen.
  ik ben op 22ste ongesteld geworden terwijl ik eigelijk om de 11e moest zijn dus 11dage overtijd.
  Gisteren was het de laatste dag maar met plassen krijg ik licht roze /bruin slijm.

  Waar ik last van heb is alleen beeje hoofdpijn, rommelende darmen en het gevoel nog dat ik ongesteld ben
  (Af entoe pijn in onderbuik/onder rug).

  ik heb geen gevoelige borsten of tepels.misselijk ben ik ook niet.

  hierbij mijn vraag kan het zijn dat ik zwanger ben??
  gr.anoniem

 23. mama schreef:

  Dan zal het wel raak zijn denk ik

 24. sabine schreef:

  een licht streepje is ook een streepje 😉 dus bij deze gefeliciteerd!

 25. prive schreef:

  Hallo , ik had een vraagje ik heb hele erge gevoelige borsten en normaal heb ik dat nooit en last van me onderbuik alleen ben ik nog steeds niet ongesteld geworden … maar tijdens mijn menstruatie heb ik nooit last van gevoelige borsten kan iemand mij helpen of moet ik gewoon een test doen….

 26. jongedame schreef:

  ik ben al een 7dagen overtijd en heb helle erge pijn aan me tepels kan bijna niks doen zelfs douchen gaat moeilijk. ik krijg ook af een toe kleine kraapjes in me baarmoeder ben ook sneller vermoeid na 30min lopen ben ik al dood op en benaf en toe misselijk. maar ik twijfel wanneer kan ik een zwangerschaptest doen? en ben ik wel echt zwanger kan er misschien wat anders achter lichen?

  HELP!!…..

  • Mama van 2 schreef:

   Beste jongedame,

   Als je 7 dagen overtijd kun je zeker al een test gaan doen. Ik zie dat je dit bericht een week geleden hebt geplaatst, dus ben eigenlijk benieuwd of je voor jezelf al meer weet. Je verschijnselen klinken mij bekend in de oren. Ik zou zeggen (indien je het nog niet hebt gedaan) gewoon een test doen.

   Veel succes.

 27. stefster schreef:

  Ik heb net 3 dagen een lichte bloeding gehad. Mijn menstruatie is nooit normaal dus weet nooit precies wanneer het moet gebeuren. Pas gelede een maand ongesteld geweest. Toen 10 dagen niet en nu weer 10 dagen wel. Momenteel 14 niets en nu een hele lichte bloeding (paarinlegkruisjes) zit nu op me 16a17e dag. Is het mogelijk dat ik zwanger kan zijn?

 28. Anoniem schreef:

  Hallo,
  Ik heb laatste tijd heel erge rug pijn en onderbuik pijn.
  Me tegel worden groter en mislukter.
  En als ik naar schol fiets ben ik de eerste 10 meter al moe,
  En laatste tijd ben ik zo uitgeput
  Mar de vraag is ben ik zwanger ??

 29. kimmetje schreef:

  ik had op 22-03 23-03 mijn vruchtbare periode en maandag als het goed mijn eisprong gehad.
  een week later is de inesteling wanneer kan je dan testen of je zwanger ben? gr kimmetje

 30. Wendy schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag…. ik loop bij de gynaecoloog om zwanger te worden… en nu denk ik dat het eindelijk zover is.. heb krampen onder in me buik loop zo ongeveer 3 kwart van de dag met me broek los(menstruatiepijn zeg maar) en ik heb giga zere borsten (ben blij als me bh eindelijk los of uit kan.
  moet over ongeveer anderhalve week a 2 weken ongesteld worden…
  moet ik echt zo lang wachten met testen?
  Wat denken jullie?

  Groetjes!

 31. suus schreef:

  Hallo.
  Mijn tepels borsten zijn heel gevoelig
  en heb al hele week krampen in mijn onder buik
  heb gemeenschap gehad een dag na eisprong
  kan ik nu zwanger zijn

 32. teenmom schreef:

  hallo ik heb een vraag

  ik heb erg veel last van gevoelige borsten en veel overgeven..
  mijn menstrustie heb ik vorige maand niet gehad heb gister een heel klein beetje lichte bloed verlies gehad echt maar heel weinig en is vandaag al gestopt…

  kan ik dan zwanger zijn ofniet??

  en zou ik moeten testen of niet

 33. tess81 schreef:

  Hi.. ik heb een vraag: sinds begin maart gestoot met dr pil en direct erna wel ongesteld geworden maar daarna helemaal niet meer. Heb nu wel gevoelige borsten en misselijk in de ochtend en soms in de avond. Kan ik nu zwanger zijn of had ik tussendoor ongesteld geweest moeten zijn?

 34. Prissie schreef:

  Hallo

  Ik heb een vraag.
  ik heb al van af mijn eisprong het gevoel dat ik ongi moet worden.
  Als ik van buiten af aan mijn borsten druk doet het best veel pijn,
  Rond om de tepel krijg ik allemaal kleine bultjes. niet om de tepel zelf maar om het donkere gebied.
  Zijn al 2 jaar bezig om zwanger te worden maar nog steeds niet gelukt.
  Zou het nu wel gelukt zijn. ik moet rond de 12de ongi worden en is nu 7de. zou ik al een vroegere test kunnen doen..???

  Groet Prissie

 35. lore schreef:

  hallo, ik heb, wanneer mijn regels net gedaan waren, sex gehad. ondertussen al 2 weken geleden. ik heb nu last van af en toe krapjes en van een “harde” buik, ook slijm en regelmatig plassen. ik voel me er echt niet goed bij want ik wil absoluut niet zwanger zijn. ik ben slechts 17 jaar. ik ga morgen een test laten doen. kan ik eventueel nog een abortus laten plegen aangezien ik dit niet wil??
  HELP!! 🙁

 36. mammastef schreef:

  Hallo Ik heb vandaag een test gedaan wel smiddags maar ik moet morgen als goed is ongi worden maar ben misselijk gevoelige borsten egt een raar gevoel in me buik hoofd pijn egt het gevoel dat ik zwanger ben
  Wie heeft raad voor mij

  • Wendy schreef:

   Hoii ik zie dat dit bericht al wat ouder is…
   ik zou een test halen en doen 🙂 misschien weet je het nu ondertussen al wel 🙂

   Groetjes

 37. Inge Saeys schreef:

  Hallo allemaal

  hier mijn vraag ik heb 4augustus mijn menstruatie beginnen krijgen en 18 augustus was mijn eisprong
  nu sinds 18 augustus heb ik misselijkheid en overgeven en hevige buikpujn en pijn in de onderrug
  kan iemand me zeggen wat dit kan zijn?

 38. peetje schreef:

  Hoi allen,

  Ik heb een vraag. Volgens het zh heb ik geen eiersprong en kan ik dus niet zwanger worden. Ik word dan ook niet ongesteld. Nu sinds een week zijn mij tepels ontzettend pijnlijk en het lijkt of ze iets of wat opgezet zijn ze zijn continu stijf. Sins gisteren heb ik als ik naar de wc ga een heel klein beetje helder rood bloed echt minimaal denk op een dag een theeleptje vol. Wat zou dit kunnen zijn? Wordt ik dan toch ongesteld of misschien zwanger?

  Anoniempje

 39. Anoniem schreef:

  Hoi dames,

  Ik ben even benieuwd wat jullie mening is over mijn “klachten”. Ik wil namelijk niet meteen een test doen, voor ik er echt een goede reden voor heb, dus laat me weten of jullie denken dat een test nodig is;) Het gaat over het volgende:
  Vorige maand ben ik de pil 2x vergeten, maar heb wel seks gehad met mijn vriend. De menstruatie kwam wel, maar was heel licht en voelde anders aan dan normaal (droog, “dicht” gevoel), inlegkruisjes voldeden. Sinds deze week heb ik pijnlijke, gespannen borsten waarop de anderen opeens zichtbaar zijn, lichte misselijkheid, buikkramp, emotionele onredelijkheid;) en ben ik zeer vermoeid.
  Ik weet het, dit zijn allemaal zwangerschapshormonen, maar het lijkt me (gezien de anticonceptie en bloedverlies) niet mogelijk. Wat denken jullie?? Het zou me super helpen!

  • Wendy schreef:

   Hoi anoniem.

   Ik zou als ik jou was gewoon een test doen… ik zwaar mijn periode gehad erger dan normaal zeg maar en alsnog heb ik nu een kleine man van 10 weken in eendje liggen… zekere voor het onzekere is nooit verkeerd toch? En geen 1 anticonceptie is 100% betrouwbaar. En de bloeding zou wel eens innestelingsbloeding geweest kunnen zijn.
   Zekere voor het onzekere 😉

 40. Brittie schreef:

  Hallo allen,

  Ik heb een vraagje.
  Ik heb net hier boven gelezen wat de ‘klachten’ zijn van de beginnende zwangerschap maar ik heb er maar een aantal dingen van zoals:

  Grotere en donkerdere tepels.
  Misselijk in de ochtend en als ik naar bed ga.
  Als ik naar bed ga ook lichte kramp.
  En al hele maal een opgezette buik.

  Als je blieft zou iemand mij kunne zeggen wat het is.
  Heb al een test gedaan en die zegt van niet maar ik vertrouw het niet helemaal.
  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  Alvast bedankt!

  • Xkatje schreef:

   Hoi brittie
   Ten eerste licht het er ook aan wanneer je de zwangerschaps test doet dat kan pas als je overtijd bent (het is een tip ik weet natuurlijk niet of je al overtijd bent of niet) als je te vroeg de zwangerschaps test doet en het is negatief dan zou je altijd nog zwanger kunnen zijn. Maar als ik jou was zou ik het ook niet helemaal vertrouwen het zijn wel zwangerschaps klachten Als ik jou was zou ik het goed goed in de gaten houden.

   Groetjes xkatje

 41. Wat te doen ? schreef:

  Heej,

  Ik ben helemaal in de war en ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik ben vorige maand na 12 dagen overtijd wat bloed verloren. Ik weet niet of ik alsnog mijn regels toen heb gekregen want dit voelde zo niet aan en het bloed was licht rood/roze van kleur en duurde 3 dagen. Nu weet ik niet wanneer ik mijn volgende regels zou moeten krijgen.. Als ik tel zoals anders zou dit gisteren (01/10) moeten geweest zijn. Maar nu ik 12 dagen te laat was weet ik niet wanneer ik ze zou moeten krijgen.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee. Ik ben nooit overtijd geweest en vind dit heel raar. Ook heb ik zeer gevoelige tepels en last van misselijkheid en vermoeidheid. De zwangerschapstest was echter negatief.

  Groetjes

 42. dolfijn schreef:

  Ik heb een vraagje
  Ik ben net een paar dagen niet meer ongesteld maar zins dien heb ik last van mijn onderbuik en heb licht blauwe borsten
  Wat moet ik doen! !!!

 43. Marlies schreef:

  Hallootjes,

  Ik probeer al een tijdje zwanger te worden en het lukt tot nu toe niet maar nu ben ik weer overtijd en heb ik last van een nare smaak in de mond en zere borsten maar ik durf geen test doen vanwege teleurstelling. Wat kan ik het beste doen.

  Groetjes

  • Steffanie schreef:

   Als ik jou was toch testen.. Ik heb ook veel testen gedaan en ben nu 12 weken zwanger.. dus heb veel teleurstellingen gehad maar eindigde positief

 44. Irene schreef:

  Hallo allemaal!

  Ik heb onwijs sterk het vermoeden dat ik zwanger ben. Ik heb werkelijk ongeveer alle klachten, en sinds vandaag ook echt grotere tepels. Ik heb echter al een aantal test gedaan, en die zijn allemaal nog negatief… Inmiddels is mijn ovulatie al 2 weken geleden, en ik zou morgen ongesteld moeten worden. Ik ben als de dood dat de volgende test weer negatief is, wat denken jullie? Is een moedergevoel altijd juist? Ik durf er bijna niet op te hopen, omdat ik bang ben weer teleurgesteld te worden…

  • Anoniem schreef:

   Ik heb 2 testen gedaan en de een geeft aan dat ik zwanger ben en de ander zegt dat ik niet zwanger ben.
   Ben ik nu wel of niet zwanger?
   Willen jullie me alsjeblieft helpen?

 45. Samantha schreef:

  Hoi ik heb een vraagje. Ik heb gisteren mij ovulatie gehad. Maar ik was al een week daar voor misselijk. En nu is dat zo goed als weg maar is de pijn in mijn borsten voor terug gekomen zoals steken in mij tepels en in me onderbuik bij me eierstokken. Ik ben onbeschermd al vanaf oktober want toen moest mij spiraal de uit. Al die tijd gewoon normaal menstruatie gehad. Maar dat ter zijden. Ik heb al een paar testen gedaan van kruitvat eigen merk maar die geven aan dat ik niet zwanger ben. En ik niet 1 Jan ongesteld. Ik weet dat ik dan pas kan testen. Maar wil zo graag zwanger zijn zodat ik niet kon wachten met testen. Maar met al deze symptomen weet ik het nu even niet meer. Ik ben al moeder van 2 kinderen maar toen had ik dit niet. Dan moet ook zeggen dat ik nu een andere partner heb. Dan die vorige 2 kan dat er mee te maken hebben dat er dan andere symptomen voor komen. Hoop dat jullie me op weg kunnen helpen ben ten einde raad. En dan moet ik nog 2 weken wachten om te testen.

 46. Fluffy schreef:

  Hallo ik zit namelijk aan de prikpil maar ik voel mij soms toch misselijk en dat meestal savonds en heb meestal een opgezwollen buik wat zou da zijn ?

 47. Onbekendje schreef:

  Hallo, ik ben nu 21 dagen overtijd heb verder alleen in het begin getest maar was nega ik maak niet veel hcg aan, wel had ik het gevoel dat ik ging flauwvallen en telkens misselijk maar verder helemaal nergens last van niet van de borsten helemaal niks.

 48. Onbekendje schreef:

  Dan maak je teveel hormonen aan, of teveel stress heb dit ook 2.5 jaar gehad

 49. wilma schreef:

  Goedemiddag,
  ik heb even een vraag,
  Ik heb eerst gister nacht verschrikkelijke hoofdpijn gehad en verschrikkelijk misselijk geweest, ook heb ik overgegeven en buikpijn en krampen, verder heb ik geen duidelijke zwangerschaps klachten?
  zou de mogelijkheid dan zijn dat ik zwanger ben?

  liefs wilma

 50. rika schreef:

  ik heb last van slijm verlies het voelt alsof het uit mij loopt en lichte ongesteldheids gevoel. Daarbij ook gevoelige borsten. 4 dagen geleden seks gehad voor het eerst onbeschermd, omdat ik en mijn vriend al bijna 5 jaar samen zijn. ik heb ook het gevoel als ik net ben wezen plassen dat ik nog steeds moet er staat een druk op mijn onder lichaam. mijn onderbuik en binnen en buiten kant vagina. Verder geen bloed verloren wel veel slijm. Zou dit iets kunnen betekenen? En bij me eierstokken lijkt het wel een ploppende zachte beweging.

 51. yana schreef:

  Al 2 weken licht bloedverlies, maar een beetje en veel slijm en zelf klontjes helder slijm… ik pak mijn pil gewoon maar ben daar geen krak in, ik vergeet die nogal eens… ho.hertjes maar dat heb in altijd wel een beetje 😉 wat denken jullie?

 52. Evelien schreef:

  Ik denk dat ik zwanger ben, kheb ook al een 2 tal weken bloedverlies in mijn ochtendurine, mijn Pippi is soms geel en ook mijn tepels doen pijn, ook heb ik van mezelf al een buikje.
  Ik weet niet wanneer dat ik ongesteld moet worden mee dat ik mijn regels niet meer krijg omdat ik een hormoonspiraal heb dat ik trouwens al 3 jaar heb. Ik heb al een keer een test gedaan, wel niet met ochtendurine en die was negatief.Wanneer zou ik nog eens een test doen,
  Khoop dat jullie mij kunnen helpen.

 53. Annie schreef:

  Het is zover :). Na 20 weken geen periode, onregelmatige cyclus en daarna 6mdn gemiddeld 35 dagen (laatste 3 maanden) toch een test gedaan….negatief (0f te ongeduldig geweest). Nog steeds geen periode gehad en toch maar een x getest samen met manlief…en ja hoor een streep, niet zo duidelijk als bij de eerste zwschap maar toch. Nu 4 weken wachten op eerste echo. Dat duurt lang en mijn buik begint nu al boller te worden. Op snachts naar het toilet na, geen kwaaltjes zoals gevoelige borsten. Ondanks geen kwaaltjes hebben (net als eerste zwshap) fijn is, maakt het me wat onzeker. Juj de tweede is onderweg 🙂

 54. mel schreef:

  hoi ik heb op 20-09-2016 een ovulatie test gedaan positief gelijk na het vrijen helder bloed verlies de dag er na helder bloed verlies dat tot 27-09-2016 daar na niks meer gehad tot 29-09-2016 tot 04–10-2016 heb ik last van bruine afscheiding voor de rest alleen rug pijn kan iemand mij helpen

 55. Evelien schreef:

  Hier nu drie dagen over tijd maar durf nog geen test te doen, want in het verleden heb ik ook weleens een cyclus van 5 weken gehad. Maar mijn vriend zegt dat ik niet humeurig ben geweest wat ik normal altijd ben voordat ik ongesteld word, En nu dus niet, heb ook wat krampjes in mijn buik en witte afscheiding. verder voel ik me top. Mijn yoghurt smaakte zondag wel heel raar, dus ik begin langzaam aan te hopen dat het raak is. over 5 dagen ga ik testen, dus nog even geduld al is dat wel heel erg moeilijk. Het zou echt heel fijn zijn, maar ook super snel al, we zijn pas 4 maanden bezig en mijn vriend heft aan het begin van dit jaar nog teelbal kanker gehad/geopereerd. Dus ik word langzaam aan helemaal gek.

 56. Marlies schreef:

  Ik zit nu al een paar dagen te wachten op mijn menstruatie maar komt niet. Ik heb het gevoel dat het eraan komt maar dat doet het niet. Ik heb wel last van mijn borsten en mijn onderbuik

 57. Gisella schreef:

  6 dagen overtijd, pijnlijke borsten, lichte krampjes in mijn buik, 2 dagen voor mijn menstruatie 2 dagen kots misselijk dat ik er zelfs duizelig van werd, zweetaanvallen, kortom VET zwanger? in juli uitgerekend?

 58. Vivia schreef:

  Ik ben 11 dagen overtijd , misselijk hoofdpijn borsten pijn steken in buik veel plassen . Heb mijn bloed laten trekken en was negatief. Dokter zei me voor nog 5 dagen te wachten en dan nog eens te testen. Wat denken jullie ?

 59. Nathalie schreef:

  Hallo dames moest woensdag ongesteld worden heb licht paars donkerbruin bloed verloren erna niks meer nu heb ik op me borsten blauwe aders wat je goed ziet misselijk ben ik niet soms krampen wanneer kan ik beste test doen

  • Layla schreef:

   Hey Nathalie, ik weet dat dit misschien wat laat is maar heb zelf deze symptomen en vroeg me af of je nu daadwerkelijk zwanger bent of niet? Grtjs

 60. Eef schreef:

  Hier 4 dagen overtijd, ik verlies wat bloed maar lijkt niet op menstruatie bloed. Al paar dagen misselijk… en pijn in mijn onder rug. Ook ben ik al tijdje er moe als ik op sta. Nog nooit mee gemaakt… van het weekend even een testje doen of ik zwanger ben van onze eerste kindje ?

 61. sylvie schreef:

  Nathalie: ik denk dat je de test al mag doen, en de symptomen tonen wel postitef aan. Natuurlijk ben ik geen dokter , dus toch maar test doen of bloedafnamen bij HA.

 62. Nina schreef:

  Ik moest op 11-05 ing worden maar ben niet geworden was 3 dagen daar voor al misselijk en had pijnen mijn bortse heb op 13-05 een test gedaan en die was negatief moet ik nu 2 dagen wachten om weer te testen?

 63. Lala schreef:

  Ik heb sinds een week enorme pijnlijke borsten. Ze zijn ook enorm gegroeid met ook blauwe aderen erop .

  Regelmatig krampjes en het gevoel van ongesteldheid .

  Dinsdag zou ik ongesteld moeten worden normaal gezien …

  Zou het waar kunnen zijn ??

  • Patricia schreef:

   Ik heb er ook last van. Moest afgelopen donderdag ongesteld worden maar tot nu toe nog steeds niet, ik heb krampjes en ben erg moe de laatste weken. Heb dikke blauwe aderen lopen en regelmatig steekjes in mijn tepels. Zou het waar zijn?! Ben ook niet meer aan de pil begonnen ivm dat ik een spiraaltje wou laten zetten..

 64. janedeauxwoman schreef:

  Hoi ik ben een meisje van 17,5 (ik weet nog heel jong 🙁 … ) ik ben nu net voor de 2e maand niet ongesteld geworden ik heb een implanon(1,5 jaar) maar het zit in mijn familie dat voorbehoedsmiddelen niet echt supergoed zijn werk doen (mijn moeder was 5/6 maanden en door pil heen zwanger mijn stiefmoeder 10 testen gedaan terwijl ze eig. Geen kinderen kon krijgen en toen ook na 10 tests zwanger) sinds nu 3/4 weken symptonen zoals veel plassen veel zweten krampen dingen eten die ik nooit lekker vond dingen vies vinden die ik altijd heb gegeten pijnlijke/gevoelige tepels lage buik etc. Bij de dokter geweest maar die vond checken niet nodig ik kon toch niet zwanger zijn 2 tests gedaan totaal niks daarna nog een negatief maar er komen alleen meer symptonen bij en ik denk zelf als ik naar mijn lichaam luister dat t wel degelijk zo kan zijn is er iemand die mij kan helpen ik ben echt ten einde raad 🙁

 65. Alda schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik heb momenteel witte bultjes op mijn tepels
  Last van krampen en steken in mijn buik.
  Voel al een week van alles in mijn buik wat ik niet kan beschrijven.
  ook last van steken in mijn borsten en tepels gehad
  Ik heb nog geen idee of ik zwanger ben.
  Maandag zou ik ongesteld moeten worden.
  zou het zo zijn :):)

  Ik hoop het…

  • Melissa schreef:

   Hej bij mij juist het zelfde ben aan het aftellen voor zondag heb ook van die grote en veel boletjes op de tepel maar heb 6 dagen na mn eisprong wel en lichte bloeding gehat hoop op iets posetief ik duim voor je !

  • linda schreef:

   ben je inmiddels al er achter of je zwanger bent?

 66. semm schreef:

  Ik ban al 10 dagen overtijd…

  Lichamelijk is er niet veel veranderd, de pijntjes rond mijn maag en darmen heb ik altijd al gehad… En verder
  ben ik niet misselijk geen veranderingen of symptomen…

  En 2 negatieve testen.

  …. wat zou er toch kunnen zijn …

 67. Momlover schreef:

  Ik ben al 3mnd overtijd en toen ik van men reisje was zat ik blijkbaar in men vruchtbaar periode waardoor ik die dag van aankomst betrekking had. Helaas ben ik gekend met een ziekte waarvan ik amper hcg maak omdat ik een antistofwisselingsziekte heb… Nu, mijn symptomen zijn vooral: misselijkheid – SUPER VERMOEIDHEID – plassen – dikke blauwe aders op de tepelhof en ook erg zichtbaar op armen,voeten,benen,handen – maagzuur – felle steken thv de onder buik die gepaard gaan met maag-darm-onder buik scherpe steken.. Nu bijkomende kwaal: witte buldjes op de tepelhof terwijl ik dat anders nooit heb/had. Zwangerschap test positief maar hcg blijft schommelen tot 3,8<… Dus jullie mening? Voel me alvast anders dan anders maar bang voor hiermee verder mee te gaan om weer teleurstelling te krijgen. Graag jullie raad/mening

 68. valerie Sporck schreef:

  Hi,

  Ik ben al 2 weken over tijd en heb al 3 testen gedaan en alle drie negatief…
  Ik heb met momenten een raar onbekend gevoel in mijn buik. En had vorige week enkele keren krampen.. mijn botsten zijn ook wel gevoelig..

  Ik heb endometriose (gehad), bij laatste controle was er daar niets meer van te zien..

  Ik weet niet wat ik moet doen..

 69. Julie schreef:

  Hallo,

  Hier laten bloed prikken op 2/10 met als uitslag zwanger maar hcg laag. Dit was namelijk 48. Ik moest dus afgelopen donderdag 5/10 terug voor een bloedtest. De uitslag was 50.. normaal verdubbelt de waarde en dat is bij mij dus niet het geval. De dokter zij dat ik waarschijnlijk een miskraam krijg. Momenteel nog steeds geen bloedverlies, noch pijn. Witverlies heb ik wel nog altijd.. bestaat er ergens een mini kansje dat dit nog goed komt?

 70. Amber schreef:

  Hoi,
  Ik ben een week overtijd, heb pijn aan men tepels en loop met reflux en ben misselijk, kheb hoofdpijn,…. Als ik thuis kom van het werk val ik onmiddelijk in slaap. Ook op men vrije dag moet ik in de namiddag 2u slapen om niet uitgeput te zijn. Ik heb meermaals getest maar altijd negatief. Weten jullie raad? Of beeld ik me alles in?

  • Yas schreef:

   Het kan zijn dat je in de eerste week over tijd nog niet genoeg hcg produceert om positief te testen. Je zou een clearblue early test kunnen doen of over een week nogmaals testen. Je symptomen lijken of zwangerschap.

 71. NTV schreef:

  hallo dames,
  ik ben volgens mij overtijd., ik zou normaal ongesteld moeten zijn eind novenmber en eindigt begin december.,
  wat ik wel voel is opgezette buik, gevoelige borsten, vandaag getest (eigenlijk was ochtend het beste maar ja ik was te nieuwsgierig). het was negatief !!. paar dagen nog maar een keer proberen. hopen op positief 🙂

 72. Gelukkig Vrouw schreef:

  Joeeehoee.

  Ik ben de laatste 2 weken ook zo ontzettend moe, en was te moe en zinloos om wat te doen!
  Ik heb ook zere, zware, gespannen borsten en tepels, maar dit heb ik ook als ik ongesteld moet worden.
  Toch hield dit al bijna een week aan.
  Maar ik dacht gewoon ongesteld te moeten worden, en echt niet aan zwanger zijn.
  We wilden wel heel graag zwanger worden, maar ik durfde er niet op te hopen..

  Vanmorgen was manlief naar zijn werk, en ik dacht.. ik ga toch snel een test doen, ik had er nog 1 liggen.
  En warempel: EEN PLUS!!

  Door weer en wind naar de Kruidvat geweest om een ClearBlue test te halen. En prompt: Zwanger 2-3!!
  Ik ben zooo ontzettend blij!!! Nu leuk ingepakt om het vanavond aan manlief te vertellen… IK KAN NIET WACHTEN!!!

  Hopelijk blijft het goed gaan, en krijgen we een gezonde baby!!

 73. Gelukkig Vrouw schreef:

  Joeeehoee.

  Ik ben de laatste 2 weken ook zo ontzettend moe, en was te moe en zinloos om wat te doen!
  Ik heb ook zere, zware, gespannen borsten en tepels, maar dit heb ik ook als ik ongesteld moet worden.
  Toch hield dit al bijna een week aan.
  Maar ik dacht gewoon ongesteld te moeten worden, en echt niet aan zwanger zijn.
  We wilden wel heel graag zwanger worden, maar ik durfde er niet op te hopen..

  Vanmorgen was manlief naar zijn werk, en ik dacht.. ik ga toch snel een test doen, ik had er nog 1 liggen.
  En warempel: EEN PLUS!!

  Door weer en wind naar de Kruidvat geweest om een ClearBlue test te halen. En prompt: Zwanger 2-3!!
  Ik ben zooo ontzettend blij!!! Nu leuk ingepakt om het vanavond aan manlief te vertellen… IK KAN NIET WACHTEN!!!

  Hopelijk blijft het goed gaan, en krijgen we een gezonde baby!!

 74. Anne schreef:

  Hoi allemaal,
  Ik heb een hele rare cyclus maar ik had 2 dagen terug heel heel klein beetje bloedverlies. En nu niks meer. Wanneer ik tegen me borsten duw doet dit wel een beetje pijn. En ik voel me behoorlijk moe de laatste paar dagen. Ik wacht deze week nog even af of ik nog ongi word voor ik een test doe.
  Spannend!

 75. Zoe schreef:

  Pijn in onderbuik, steken aan zijkant van hoofd, blauwe aders op me borst en is licht gevoelig. Daarin tegen weet ik niet wanneer ik ongesteld moet worden want dat is altijd anders

  Wat zou ik kunnen hebbe

 76. Roos schreef:

  Na twee negatieve testen vanochtend nog een keer getest omdat het allemaal wat vreemd voelde. De laatste test was positief! Via clearblue test waarin ook aangegeven wordt hoe lang ik zwanger ben. Dit is 1-2 weken dus nog erg pril. Wel al heel veel zwangerschaps verschijnselen waar ik eigenlijk best verbaasd over ben, want zo snel? Kramp in mijn onderbuik tegen mijn bekken aan. Gevoelige pijnlijke borsten. Vaker plassen, vettige huid en puistjes en erg labiel. Het lijkt erop dat ik de hele waslijst aan het sparen ben.

 77. Malika schreef:

  Hey ik ben 5 dagen overtijd met men mestruatie normaal gezien heb ik die regelmatig heb een app waar ik kan zien wanneer ik ze heb kan ik dan nu zwanger zijn en wanneer zou ik beste een zwangerschaptest doen

  HELPP!!

 78. Karen Van Iseghem schreef:

  Hallo, ik ben tijgertje, ik heb normaal gezien een vrij regelmatige cyclus. Zelfs nadat ik 8 maanden geleden gestopt was met mijn pil. Ik schreef het altijd op wanneer mijn menstruatie begon, en wanneer ze gedaan was. De laatste keer heb ik dat niet gedaan. Normaal gezien moest ik al ongesteld geweest zijn denk ik. Ik heb menstruatiepijn, nu al 2 weken, maar geen bloedverlies. Niet het minste. Ik heb pijnlijke borsten, en heel moe. Ik zou heel de dag kunnen slapen. Ik heb ook pijn aan mijn bekken. Zou ik al een test doen? Of is het nog te vroeg.

  groetjes, Tijgertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *