Foto’s van de eisprong

Foto's ovulatieTijdens een gedeeltelijke hysterectomie (de verwijdering van de baarmoeder) van een 45 jarige vrouw maakte de beroemde Belgische gynaecoloog dr. Jacquez Donnez – verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven – foto’s van een ovulatie.

Deze ovulatie kwam als een complete verassing en gelukkig was er een camera in de buurt om dit unieke moment op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit leverde de eerste echte beelden van de eisprong op en tevens nog een schat aan waardevolle informatie. Aanvankelijk werd gedacht dat de eisprong een soort directe ‘explosie’ was, maar dr. Donnez stelde met zijn eigen ogen vast dat de ovulatie zo’n 15 minuten duurde.

Op de foto’s die tijdens de operatie gemaakt zijn, zie je duidelijk dat de gele eicel het rode follikel verlaat dat op het oppervlak van de eierstok zit.

5 reacties op “Foto’s van de eisprong”

 1. candy

  geen woorden voor 🙁 sommigen vinden het mischien vies , maar ik vind het zo mooi 🙁 god heeft mooie dingens gemaakt in deze wereld en mensen besefen het soms niet hoe prachtig een kind is het is een wonder hoe zo kleine ”eitje” zo groot iets kan brengen

 2. Steven

  Hoewel dit wel mooi is om zien dacht ik dat een eicel niet met het blote oog te zien was?

 3. carmen

  Wauwwwww echt heel mooi
  Ik hoop zo dat het bij mij ook zal lukken. ..zucht..ik ben 42 heb al 2 kids. ..maar het kriebelt ik zou zo graag een
  kindje erbij willen…het is het mooiste geschenk

 4. Een kindje is zeker een heel mooi wondertje! Dat een eicel er zo uit zou zien geelig… wowe en zo mooi doorzichtig rond… Herken je Carmen… met mijn 37,5 jaar kan ik aan niets anders denken dan eentje erbij… heb een kleine van bijna 3 jaar en zou niets liever willen dan een 2e nog… mijn wens for sure… succes Carmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *