Gember, natuurlijk middel tegen zwangerschapsmisselijkheid

Ongeveer 70 procent van de zwangere vrouwen heeft last van zwangerschapsmisselijkheid en/of braken tijdens het eerste trimester. Gember staat in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang bekend om om zijn positieve werking op de spijsvertering en de maag. En uitgebreide onderzoeken bevestigen dit feit: gember ondersteunt de goede werking van de maag, is doeltreffend tegen zwangerschapsmisselijkheid en kan veilig gebruikt worden. Gember kun je vers kopen, als thee of in capsules.

Wat is gember

Gember is de wortelknol van de plant Zingiber Officinale. Gemberwortel staat al sinds de oudheid bekend om zijn medicinale eigenschappen. Het wordt erg veel in de Oosterse keuken gebruikt en bestaat in verschillende vormen.


Gember gebruiken

Je kunt op verse gemberwortel kauwen of zuigen, je kunt thee zetten van verse gember of gemberthee kopen in de supermarkt, je kunt gemberpoeder toevoegen aan je maaltijden of je kunt gembercapsules innemen. Tegen zwangerschapsmisselijkheid werken de capsules het best.

Bestel hier gembercapsules

Bekijk hier het recept van gemberthee tegen zwangerschapsmisselijkheid

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid, erkend door WHO

In 1999 heeft de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gember officieel erkend om misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap tegen te gaan. Het voordeel van gember is dat het geen bijwerkingen heeft zoals sufheid en slaperigheid, wat wel het geval is bij medicijnen tegen zwangerschapsmisselijkheid.

Aanbevolen hoeveelheid

 • Gedroogde gember (in capsules): maximaal 2 gram per dag
 • Verse gember: maximaal 10 gram.
 • Gemberthee: maximaal 4-5 kopjes per dag

Let op: wil je gemberpreparaten gebruiken? Bel je verloskundige of arts even op! Overschrijd de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet. Langdurig gebruik van gember wordt sowieso niet aangeraden tijdens de zwangerschap.
You may also like...

4 reacties

 1. elisa schreef:

  gember is het beste medicijn voor misselijk heid en braken sinds ik dit drink voel ik me heel beter ik heb gevoel dat ik niet zwanger bent heeft me goed geholpen ik had heel erg last van braken missijkheid en zware maagzuur nu allemaal verdwenen door gember wortel

 2. Vanovertveldt schreef:

  Hoe heb je het dan ingenomen…?

 3. H schreef:

  In mijn cultuur wordt aangeraden uiterst voorzichtig te zijn met gember omdat het de kans op een miskraam zou vergroten.

  • Redactie schreef:

   Uit grootschalig wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de inname van gember tegen zwangerschapsmisselijkheid veilig is; er is geen sprake van een verhoogde kans op een miskraam. Je kunt dus gerust een paar kopjes gemberthee drinken of gembercapsules innemen als je je misselijk voelt tijdens de zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *