Glijmiddel is slecht voor zijn zaadjes

Glijmiddel slecht voor vruchtbaarheidOngeveer de helft van alle seksueel actieve koppels gebruikt glijmiddel gedurende een vrijpartij. De meeste gewone glijmiddelen die je bij de apotheek en drogist kunt kopen, bevatten bestanddelen die schadelijk zijn voor de zaadcellen van je partner en het gebruik daarvan kan mogelijk de kansen verkleinen op een zwangerschap. Het is trouwens ook een vergissing dat glijmiddelen zonder zaaddodende eigenschappen wel geschikt zijn als je zwanger worden wilt.

Het effect op de vruchtbaarheid

De schadelijke effecten zijn te wijten aan de niet-natuurlijke, chemische samenstelling en de PH waarde van het glijmiddel. Veel van deze producten claimen dat ze een natuurlijke PH waarde hebben, maar studies tonen aan dat dit niet helemaal waar is. Bijna alle glijmiddelen verlagen de beweeglijkheid van het sperma, waardoor ze nog voor dat ze de baarmoeder kunnen binnendringen, sterven. Als je een glijmiddel kiest, is het erg belangrijk dat je er eentje uitzoekt die geen effect heeft op het sperma van je partner.

Gebruik geen regulier glijmiddel als je zwanger wilt worden. Als je hier echt niet omheen kunt, kies dan voor een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel.

Alternatieven

Sommige koppels gebruiken alternatieve vormen van een glijmiddel, zoals speeksel, olijfolie, plantaardige olie en glycerine. Deze alternatieve manieren worden ook geassocieerd met een vermindering van de kwaliteit van het sperma, dus laat dat beter achterwege als je zwanger wilt worden. Wat wel veilig is, is water. Dit kun je eventueel als glijmiddel gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het invloed heeft op je zwangerschapskansen. Je kunt ook kiezen voor een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel, zoals Conceive Plus. In plaats van het sperma te beschadigen, zijn dit soort glijmiddelen zo ontworpen om het sperma zo snel en gerieflijk mogelijk naar zijn doel te brengen.

Aanbevolen producten

[pg_sas_shop product_id=’7240′]


2 reacties op “Glijmiddel is slecht voor zijn zaadjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *