Glijmiddel en zwanger worden? Geen goed idee!

Ongeveer de helft van alle seksueel actieve koppels gebruikt glijmiddel gedurende een vrijpartij. Als je zwanger wilt worden is dit niet zo’n goed idee. De meeste gewone glijmiddelen die je bij de apotheek en drogist kunt kopen, bevatten bestanddelen die schadelijk zijn voor zaadcellen. Het gebruik van zowel gewoon glijmiddel en glijmiddel met zaaddodende eigenschappen zijn nu not-done!

Het effect op de vruchtbaarheid

De schadelijke effecten worden veroorzaakt door de niet-natuurlijke, chemische samenstelling en de PH waarde van het glijmiddel. Veel van deze producten claimen dat ze een natuurlijke PH waarde hebben, maar studies tonen aan dat dit niet helemaal waar is. Bijna alle glijmiddelen verlagen de beweeglijkheid van het sperma, waardoor ze in feite de kans niet krijgen om de baarmoeder binnen te dringen.

Gebruik geen gewoon glijmiddel als je zwanger wilt worden. Als je hier echt niet omheen kunt, kies dan voor een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel.

Lees meer zwanger worden tips

Glijmiddel en zwanger worden: alternatieven

Sommige koppels gebruiken alternatieve vormen van een glijmiddel, zoals speeksel, olijfolie, plantaardige olie en glycerine. Deze alternatieve manieren worden ook geassocieerd met een vermindering van de kwaliteit van het sperma, dus laat dat beter achterwege als je zwanger wilt worden. Wat wel veilig is, is water. Dit kun je eventueel als glijmiddel gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het invloed heeft op je zwangerschapskansen. Je kunt ook kiezen voor een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel, zoals Conceive Plus. In plaats van het sperma te beschadigen, zijn dit soort glijmiddelen zo ontworpen om het sperma zo snel en gerieflijk mogelijk naar zijn doel te brengen.

Aanbevolen producten

Tip: Conceive Plus is uitermate geschikt voor stellen met een kinderwens

Tip: Conceive Plus is uitermate geschikt voor stellen met een kinderwens

You may also like...

5 reacties

 1. Lyd schreef:

  Deze!!! Biologische onbewerkte kokosolie! Gebruiken wij altijd! Heerlijk spul! Dient voor meerdere doeleinden, je kunt het eten en is gezond, ook zou het een bacteriedodende werking hebben,ik maak er bijv ook tandpasta en deo mee… Niet verkeerd dus voor je onderkantje zou ik zeggen, en al helemaal niet voor het sperma… Je kunt het ook als massage olie gebruiken,haarmasker,bakken, etc… Ideaal!!!

 2. Lyd schreef:

  Ik zie geen foto erbij staan die ik wel bijgevoegd had… Maar het is de extra virgin kokosolie van Royal green, met de kokoslucht er nog aan… (Ongeraffineerd, en dus niet ontgeurd… )

 3. Lyd schreef:

  Het is de Royal green kokosolie, extra virgin, ongeraffineerd, met de kokoslucht er nog aan… (Had een foto toegevoegd, maar zie ‘m niet… 😉 )

 4. hdca schreef:

  ik ben 13 en ben nog steeds niet ongesteld. kheb wel elke keer slijm uit mn vagina. zou het kunnen dat ik dan snel ongesteld ga worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *