Het kinderwensspreekuur

Tegenwoordig houden veel verloskundigen een speciaal spreekuur voor vrouwen die graag een baby willen: het kinderwensspreekuur. Tijdens dit gesprek legt de verloskundige je alles uit over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden en hoe je de kansen op het krijgen van een gezonde baby kunt vergroten.

kinderwensspreekuur


Advies op maat

De verloskundige vertelt je ook over de juiste voeding, ziektes, het gebruik van medicijnen, drugs, alcohol en roken. Tevens worden de risicofactoren besproken. Kortom, ze geeft je waardevol advies op maat, aangepast aan je persoonlijke situatie. Verder krijg je de gelegenheid om vragen te stellen en dingen te bespreken die je noodzakelijk acht. Neem je partner ook mee naar het kinderwensspreekuur! Er zullen ook zaken aan bod komen die op hem van toepassing zijn.


Vragenlijst invullen

De meeste verloskundigen die een kinderwensspreekuur houden, vragen je van te voren zwangerwijzer in te vullen en ruim voor het consult op te sturen. Deze vragenlijst wordt gebruikt als leidraad.


Wordt het kinderwensspreekuur vergoed?

Als je alleen een basisverzekering hebt, wordt het kinderwensspreekuur niet vergoed door je zorgverzekeraar. Je moet het consult dan zelf betalen. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, zou het wel kunnen zijn dat het vergoed wordt. Kijk in dit geval je verzekeringspolis even na of vraag het rechtstreeks aan je verzekeraar.

Wil je graag een afspraak maken voor een kinderwensspreekuur? Hier heb je een actuele lijst met verloskundigen in Nederland gerangschikt per provincie bij wie je hiervoor terecht kunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *