Hoe lang zwanger? Bereken je zwangerschapsduur met de rekentool

Je hebt misschien net ontdekt dat je een baby verwacht. En dan rijst de vraag: hoe lang ben ik zwanger? Hieronder kun je dat berekenen met een rekentool.

Zwangerschapsduur berekenen

Scroll naar beneden of ga hier direct naar de rekentool

Je hebt de volgende gegevens nodig om uit te rekenen hoe lang zwanger je bent: de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie en de lengte van je cyclus.

Datum van je laatste menstruatie

Om zwangerschapsduur te berekenen, ga je uit van de eerste dag van je laatste menstruatie. De eerste dag is de dag waarop het helderrode bloedverlies begint en je menstruatie echt goed doorzet en niet de dagen waarop je oud, bruin bloed verliest.

Lengte van je menstruatiecyclus

Daarnaast willen we ook graag weten hoe lang je cyclus duurt. De lengte van je menstruatiecyclus is het aantal dagen tussen twee menstruaties in. Je telt vanaf de eerste dag van de menstruatie tot een dag voor de volgende menstruatie. Dat is de cycluslengte. Aan de hand van deze duur kan de rekentool uitrekenen wanneer de eisprong en bevruchting ongeveer was. Dit gegeven is het belangrijkst om uit te rekenen hoeveel weken zwanger je bent.

Ik weet mijn cycluslengte niet

Weet je niet goed hoeveel dagen je in moet vullen omdat je altijd onregelmatig ongesteld bent en daarmee het aantal dagen tussen twee menstruaties in altijd verschilt? Vul dan de gemiddelde lengte in van de laatste drie cycli. Je begrijpt wel dat de uitkomst van de zwangerschapsduur dan veel minder nauwkeurig is.

Ik weet wel de datum van de eisprong
Als je weet wanneer je eisprong was, maak dan de uitkomst van de vermoedelijke conceptie datum (= dag van eisprong) in de rekentool dan kloppend. Dit doe je door de cycluslengte te verlengen of verkorten. Het is even puzzelen, maar de berekening is dan wel redelijk precies.

Hoe lang zwanger

Vul de eerste dag van je laatste menstruatie in

   
Hoeveel dagen telt je menstruatiecyclus
Hoe lang ben ik zwanger:
Vermoedelijke conceptie datum:
Je uitgerekende datum is (40 weken):
Leeftijd foetus (vanaf conceptie datum):

You may also like...

1 reactie

  1. Moniek schreef:

    Goedemiddag had een vraag ik heb jaar aan de priklpil gezeten maar moeat 6april ophalen maar dat kon niet ik wert w weken later ongesteld en dat bijna 2weken lang ik rond 18 juni veegde ik beetje rose bloed dat 2 dagen ik heb een test gedaan waar ik van twijfel of het pisitief is og niet ik ben nu dikke 10 weken over tyd maar heb wel.eeg last van me borsten en ben eeg moe laaste tyd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *