Hoe weet je dat je zwanger bent

Hoe weet je dat je zwanger bent? Dit is iets wat vele vrouwen zich afvragen. Lichamelijke veranderingen kunnen verraden dat je zwanger bent. Maar elke vrouw is anders en elk lichaam is anders. Niet elke vrouw heeft last van deze veranderingen. Het wil ook niet zeggen dat je één of meerdere van deze ‘klachten’ hebt, dat je wel degelijk zwanger bent. Toch kan het een indicatie zijn. Het belangrijkste signaal is dat je menstruatie uitblijft. Vanaf dat moment kun je met een simpele zwangerschapstest nagaan of je zwanger bent of niet (of zelfs nog iets eerder met een vroege zwangerschapstest)

Ben je niet ongesteld geworden?

Nu kan een vrouw soms wel eens wat later menstrueren dan normaal, toch is een uitblijvende menstruatie één van de belangrijkste signalen van een zwangerschap. Als je een zeer regelmatige menstruatiecyclus hebt en je niet ongesteld bent geworden op de juiste dag, dan zou je wel eens zwanger kunnen zijn!

Heb je last van zere borsten?

Zere borsten zijn meestal het eerste symptoom van een zwangerschap. Voelen je borsten of tepels pijnlijk aan? Of zijn ze misschien wat gegroeid? Dit kan door een zwangerschap komen.

Heb je misschien een innestelingsbloeding gehad?

Heb je een klein beetje bloedverlies gehad rond de tijd dat je je menstruatie moest krijgen maar dat niet dezelfde hoeveelheid had als een menstruatie? Dit kan een innestelingsbloeding geweest zijn.

Meer zwangerschapssymptomen

Een uitblijvende menstruatie, zere borsten en wat licht bloedverlies net voor of rondom de menstruatiedatum, het zijn typische symptomen van een zwangerschap. Natuurlijk zijn er nog veel meer. Bekijk de volledige lijst met zwangerschapssymptomen.

Hoe weet je ZEKER dat je zwanger bent?

Doe een zwangerschapstest!

Goedkope zwangerschapstesten bestellen

De bovenstaande symptomen kunnen er op wijzen dat je zwanger bent, maar dat hoeft niet. De enige manier om hierachter te komen, is een zwangerschapstest doen. Je hebt twee opties. Je koopt een gewone zwangerschapstest en doet deze thuis of je gaat even langs de huisarts voor een bloedafname. Beide testen werken via hetzelfde principe: het opsporen van het zwangerschapshormoon hcg oftewel in de urine oftewel in het bloed. Hcg wordt na de innesteling van de bevruchte eicel in grote hoeveelheden aangemaakt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *