hoeveel weken zwanger - zwangerschapscalculator

Hoeveel weken zwanger ben ik? (Zwangerschapscalculator)

Je hebt wellicht pas ontdekt dat je zwanger bent en dan rijst nu de vraag: hoeveel weken zwanger ben ik? Het is niet makkelijk om hier een precies antwoord op te geven. Artsen en verloskunidigen beginnen te rekenen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie, alhoewel je dan natuurlijk helemaal niet zwanger was. De eerste dag van je laatste menstruatie is bij de meeste vrouwen ongeveer zo’n twee weken voor de ovulatie en de bevruchting van de eicel. We tellen vanaf die dag omdat de meeste vrouwen niet weten wanneer ze hun ovulatie hebben gehad, maar wél wanneer hun laatste menstruatie begon.

Hoeveel weken zwanger ben ik ?

Je wilt dus graag uitrekenen hoeveel weken zwanger je bent. Dit kun je op drie manieren doen. Je begint te tellen vanaf je laatste menstruatie (eerste dag), je begint te tellen vanaf de vermoedelijke bevruchtingsdatum of je gebruikt onze zwangerschapscalculator.

Tel vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie

Je telt als volgt: begin te tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Vervolgens tel je het aantal weken en dagen tot de dag van vandaag. De uitkomst hiervan is theoretisch gezien het aantal weken en dagen dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld 7 weken en 4 dagen ook wel genoteerd als 7w4d. Heel simpel eigenlijk!

Tel vanaf de vermoedelijke bevruchtingsdatum (ovulatie)

Als je weet wanneer je ovulatie heeft plaatsgevonden omdat je bijvoorbeeld ovulatietesten hebt gebruikt, dan kun je jouw zwangerschapsduur als volgt uitrekenen: begin te tellen vanaf de vermoedelijke dag van de bevruchting en tel dan door tot de dag van vandaag. Tel bij de uitkomst twee weken op en dan weet je precies hoeveel weken zwanger je bent. Ook dit is niet moeilijk.

Gebruik onze uitgebreide zwangerschapscalculator

Wil je liever gebruik maken van onze zwangerschapscalculator? Dat kan! Je kunt hier de bevallingsdatum berekenen. De zwangerschapscalculator berekent ook direct hoeveel weken zwanger je bent.

Tip: gratis babydozen aanvragen

Ouders van Nu boxen 468x60 gif

Vraag alvast de gratis babydozen aan boordevol leuke cadeautjes voor mama en baby en tijdschriften (alleen voor NL)

1 reactie op “Hoeveel weken zwanger ben ik? (Zwangerschapscalculator)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *