De symptomen van een innesteling

Eens de bevruchte eicel zich begint in te nestelen in de wand van de baarmoeder, kan je lichaam mogelijk een aantal signalen afgeven. Als je alert genoeg bent, zou je misschien aan de hand van deze innesteling symptomen een vroege zwangerschap kunnen ontdekken. Maak kennis met deze symptomen.

Innestelingsbloeding

Het duidelijkste symptoom van de innesteling is de innestelingsbloeding en komt zeer frequent voor. Ongeveer een dag of acht na de ovulatie kun je mogelijk wat helderrood, rozig of paarsig bloedverlies – ook wel spotting genoemd – hebben. Deze bloeding is verre van heftig en is vaak wel over na twee dagen.

Oncomfortabele krampjes

Er zijn vrouwen die een ongewoon krampachtig gevoel hebben waargenomen zo’n week voordat ze eigenlijk ongesteld hadden moeten worden. Als je dit voelt en je een zwangerschap verwacht, kan dit te wijten zijn aan de bevruchte eicel die zich ingraaft in de wand van de baarmoeder. Het blijkt dat dit oncomfortabele krampjes kan veroorzaken in de baarmoeder. Deze krampjes zouden weer verdwijnen eens het eitje ingenesteld is.

Dip in basale lichaamstemperatuur

De meeste vrouwen die hun cyclus tracken met behulp van de temperatuurmethode merken rond de innesteling een lichte daling van hun basale lichaamstemperatuur op. De temperatuur stijgt gedurende de ovulatie en heeft een dip als de bevruchte eicel zich gaat innestelen in de baarmoederwand.

Het blijft een feit dat de meeste vrouwen eigenlijk helemaal niets merken van de innesteling. Enkele vrouwen rapporteerden een ietwat pijnlijk, krampend gevoel ter hoogte van de baarmoeder en anderen hadden alleen een innestelingsbloeding. De innesteling symptomen zijn dan ook behoorlijk subjectief te noemen, omdat ze veelal gebaseerd zijn op ervaringen.

16 reacties op “De symptomen van een innesteling”

  1. de feyter wendy

    ik heb vorige week donderdag wat bloedverlies gehad niet veel een tampon vil en een beetje op maandveband en dan de vrijdag gedaan terwijl als ik menstrueer ik een goeie 6 dagen menstrueer.sids dien heb ik ook soms last van mijn onderbuik en rug en ben ik verschrikkelijk moe zeker als ik vroeg heb moeten opstaan en heb dit anders ook niet.kan iemand zich hierin herkennen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *