Kun je de innesteling voelen?

Innesteling voelen

Op de vraag of je de innesteling kunt voelen valt geen duidelijk antwoord te geven. Puur wetenschappelijk gezien is er geen onomstotelijk bewijs van een typische pijn of ongemak dat aan de innesteling te wijten valt. Desondanks blijken er genoeg vrouwen te zijn die wel degelijk de innesteling gevoeld hebben. De beschrijving van dit gevoel is natuurlijk behoorlijk subjectief.

Het gevoel van een innesteling

De vrouwen die de innesteling hebben kunnen voelen, omschrijven dit als steekjes / menstruatie-achtige krampjes in de omgeving van de baarmoeder. Sommigen hebben het over enkele pijnlijke steken en anderen weer over een langer aanhoudende pijn. Het blijkt dus dat de pijn die de innesteling kan veroorzaken door vrouwen helemaal anders ervaren wordt. Het is een gegeven dat het gros van de vrouwen niets voelt van de innesteling en ook geen innestelingsbloeding doormaakt.
You may also like...

14 reacties

 1. Mien schreef:

  Hoi,

  Even een vraagje.. mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie was op 25 juli 2012.. nu heb ik sinds zondag avond (12-8-2012) enorme steken en zeurderige buikpijn, het voelt alsof ik ongesteld moet worden. Dit houdt een paar dagen aan, maar ebt ook geleidelijk weer weg..

  Nu vroeg ik me af of dit de innesteling kan zijn? Ik heb telkens van die steekjes onderin me buik.. ongeveer 5 cm onder me navel..

  Kan dit een innesteling zijn? ben erg benieuwd.. we hebben al lang een kinderwens en zijn al 9 maand bezig.. waarom ik deze vraag stel, omdat ik dit gevoel de andere maanden nooit gehad heb..

  graag een reactie.. x

 2. Mien schreef:

  nog een kleine aanvulling.. ik heb een maandelijkse cyclus van 29 dagen.. kan er de klok op gelijk zetten..

 3. Nese schreef:

  Hoi ik had een vraagje ik ben 2 weken over tijd ik heb hele erge steekjes op mijn liesen een klein beetje bloed verlies en dan houd het op kan moeilijk poepen ik weet het niet ik hoop zo dat ik zwanger ben ik heb nog geen test laten doen ik ben zo bang dat het straks negatieve uitkomt stel je voor ik ben niet zwanger waarom blijft het menstruatie uit waar komen die steekjes vandaan ik ben zo bang dat het verkeert uitloop ik hoor graag van u groetjes nese

 4. lobke wensink schreef:

  vraag kun je bij innesteling ook wat helder vaginaal slijm verliezen??

 5. Fatima schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraag ik ben op 24 juli 2013 ongesteld geweest de 29 was ik klaar en vandaag de 18 augustus heb ik buikpijn en bloed verloren zou dat misschien een innestelingbloeding kunnen zijn? Aangezien ik nog niet ongesteld moet zijn.

  Graag een reactie van iemand.

  Alvast bedankt

  Groetjes Fatima

 6. manuela schreef:

  hoi,
  ik heb een vraagje afgelopen zaterdag hebben we via een donor sperma ingebracht via zelf insiminatie en 2 dagen later heb ik geregeld over de dag het gevoel als of ik ongesteld moet worden maar er komt geen bloed en ook voel ik de hele dag een raar gevoel in mijn buik nu had ik vandaag 4 dagen na dat het ingebracht is een test gedaan deze was negatief alleen nu blijf ik me steeds afvragen of het toch kan dat ik zwanger ben en of het kan zijn dat ik dus last heb van de innesteling

  • eleentje schreef:

   Het menstruatie gevoel is hoogstwaarschijnlijk het evolueren, dus de eisprong. Een paar dagen later vind de innesteling plaats, of niet.

   Groetjes

 7. Sabje373 schreef:

  4 dagen na het inbrengen een zwangerschapstest doen is echt te vroeg. De bevruchte eicel is alleen met de reis naar de baarmoeder al drie dagen verder. Dan moet het nog innestellen voor het hormoon hcg afgegeven wordt.Je kunt pas testen vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht. Met sommige gevoelige testen kan dit ook eerder.

 8. Kimmetjuh schreef:

  Dag dames,
  Ik zit.op dag 8 na Kunstmatige Inseminatie, ik heb een onbeschrijflijk raar gevoel in mn buik, alsof je ongesteld moet worden maar dan net even anders.. minder.. ook ben ik heel emotioneel, pijnlijk en gevoelige borsten. (Ik kon er gister avond niet eens op liggen zo een pijn deed het, en ik ben een buikslaper) ook moest ik haha ons mn shoarma niet, ik voknd t heel erg vies, terwijl ik t altijd gegeten heb en altijd lekker gevonden, ook vond ik de knoflooksaus pittig, terwijl t de normale knoflooksaus was.
  Wat kan dit zijn? Volgens mn moeder ben ik zwanger, ik zelf weet het niet.. help!

 9. Hillechien schreef:

  Hoy hoy dames ik ben al 1 jaar lang bezig wie herkent de bloeding die van mij is vreemd ik had 13 -2 roze bloed verlies niet de helledag gewoon op maand verband 2 keer en 14 -2 alleen bij afvegen roze verlies 15 -2 oud bruin ok bij het af vegen en nu 16-2 beetje paarsig bloed dit heb ik dus nooit gehad hoort dit bij innesteling of is het iets anders dat ik toch maar het huis arts moet in lichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *