innesteling voelen

Kun je de innesteling voelen?

Innesteling voelen

Op de vraag of je de innesteling kunt voelen valt geen duidelijk antwoord te geven. Puur wetenschappelijk gezien is er geen onomstotelijk bewijs van een typische pijn of ongemak dat aan de innesteling te wijten valt. Desondanks blijken er genoeg vrouwen te zijn die wel degelijk de innesteling gevoeld hebben. De beschrijving van dit gevoel is natuurlijk behoorlijk subjectief.

Het gevoel van een innesteling

De vrouwen die de innesteling hebben kunnen voelen, omschrijven dit als steekjes / menstruatie-achtige krampjes in de omgeving van de baarmoeder. Sommigen hebben het over enkele pijnlijke steken en anderen weer over een langer aanhoudende pijn. Het blijkt dus dat de pijn die de innesteling kan veroorzaken door vrouwen helemaal anders ervaren wordt. Het is een gegeven dat het gros van de vrouwen niets voelt van de innesteling en ook geen innestelingsbloeding doormaakt.

9 reacties op “Kun je de innesteling voelen?”

 1. manuela

  hoi,
  ik heb een vraagje afgelopen zaterdag hebben we via een donor sperma ingebracht via zelf insiminatie en 2 dagen later heb ik geregeld over de dag het gevoel als of ik ongesteld moet worden maar er komt geen bloed en ook voel ik de hele dag een raar gevoel in mijn buik nu had ik vandaag 4 dagen na dat het ingebracht is een test gedaan deze was negatief alleen nu blijf ik me steeds afvragen of het toch kan dat ik zwanger ben en of het kan zijn dat ik dus last heb van de innesteling

  1. eleentje

   Het menstruatie gevoel is hoogstwaarschijnlijk het evolueren, dus de eisprong. Een paar dagen later vind de innesteling plaats, of niet.

   Groetjes

 2. Sabje373

  4 dagen na het inbrengen een zwangerschapstest doen is echt te vroeg. De bevruchte eicel is alleen met de reis naar de baarmoeder al drie dagen verder. Dan moet het nog innestellen voor het hormoon hcg afgegeven wordt.Je kunt pas testen vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht. Met sommige gevoelige testen kan dit ook eerder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *