innesteling voelen

Kun je de innesteling voelen?

Innesteling voelen

Op de vraag of je de innesteling kunt voelen valt geen duidelijk antwoord te geven. Puur wetenschappelijk gezien is er geen onomstotelijk bewijs van een typische pijn of ongemak dat aan de innesteling te wijten valt. Desondanks blijken er genoeg vrouwen te zijn die wel degelijk de innesteling gevoeld hebben. De beschrijving van dit gevoel is natuurlijk behoorlijk subjectief.

Het gevoel van een innesteling

De vrouwen die de innesteling hebben kunnen voelen, omschrijven dit als steekjes / menstruatie-achtige krampjes in de omgeving van de baarmoeder. Sommigen hebben het over enkele pijnlijke steken en anderen weer over een langer aanhoudende pijn. Het blijkt dus dat de pijn die de innesteling kan veroorzaken door vrouwen helemaal anders ervaren wordt. Het is een gegeven dat het gros van de vrouwen niets voelt van de innesteling en ook geen innestelingsbloeding doormaakt.

8 reacties op “Kun je de innesteling voelen?”

 1. Mien

  Hoi,

  Even een vraagje.. mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie was op 25 juli 2012.. nu heb ik sinds zondag avond (12-8-2012) enorme steken en zeurderige buikpijn, het voelt alsof ik ongesteld moet worden. Dit houdt een paar dagen aan, maar ebt ook geleidelijk weer weg..

  Nu vroeg ik me af of dit de innesteling kan zijn? Ik heb telkens van die steekjes onderin me buik.. ongeveer 5 cm onder me navel..

  Kan dit een innesteling zijn? ben erg benieuwd.. we hebben al lang een kinderwens en zijn al 9 maand bezig.. waarom ik deze vraag stel, omdat ik dit gevoel de andere maanden nooit gehad heb..

  graag een reactie.. x

 2. Mien

  nog een kleine aanvulling.. ik heb een maandelijkse cyclus van 29 dagen.. kan er de klok op gelijk zetten..

 3. Nese

  Hoi ik had een vraagje ik ben 2 weken over tijd ik heb hele erge steekjes op mijn liesen een klein beetje bloed verlies en dan houd het op kan moeilijk poepen ik weet het niet ik hoop zo dat ik zwanger ben ik heb nog geen test laten doen ik ben zo bang dat het straks negatieve uitkomt stel je voor ik ben niet zwanger waarom blijft het menstruatie uit waar komen die steekjes vandaan ik ben zo bang dat het verkeert uitloop ik hoor graag van u groetjes nese

 4. lobke wensink

  vraag kun je bij innesteling ook wat helder vaginaal slijm verliezen??

 5. Fatima

  Hallo,

  Ik heb een vraag ik ben op 24 juli 2013 ongesteld geweest de 29 was ik klaar en vandaag de 18 augustus heb ik buikpijn en bloed verloren zou dat misschien een innestelingbloeding kunnen zijn? Aangezien ik nog niet ongesteld moet zijn.

  Graag een reactie van iemand.

  Alvast bedankt

  Groetjes Fatima

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *