Sperma killer: laptop op schoot

laptop op schootMannen moeten goed nadenken voordat ze een laptop op hun schoot plaatsen. Laptops kunnen heel warm worden en intern een temperatuur bereiken van meer dan 70°C. Ze worden meestal erg dicht bij het scrotum geplaatst, waardoor de temperatuur daar aardig oploopt.  Daarom kan het veelvuldig gebruik van een laptop op schoot tot een verminderde vruchtbaarheid leiden, want warmte en straling hebben onder andere een negatieve invloed op de beweeglijkheid van de zaadcellen.

Een studie heeft uitgewezen dat zaadcellen die in een laboratorium blootgesteld werden aan een laptop minder mobiel waren. Bij een verminderde mobiliteit kan kunnen de zaadcellen zich moeilijker voortbewegen richting de eicel. De studie toonde niet alleen een verminderde mobiliteit aan, maar ook DNA-schade van het sperma.

Onderzoeker Dr Yefim Sheynkin vertelt dat het punt waarop er schade kan ontstaan (een verhoging van de temperatuur van het scrotum met 1°C) al na een kwartier bereikt wordt. Daarom raad hij mannen aan om het gebruik van een laptop op schoot te beperken.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *