Ongesteld en toch zwanger. Is dat mogelijk?

Ongesteld en toch zwanger zijn. Zwanger en ongesteld zijn is zo’n combinatie waarvan we je kunnen vertellen dat die niet samengaat. Je kunt niet én je menstruatie hebben en tegelijkertijd zwanger zijn. We leggen je hieronder uit waarom dat is. Ook vertellen we je waarom er vrouwen zijn die toch het idee hebben dat ze hun menstruatie hebben gekregen tijdens de zwangerschap.


Ongesteldheid, een menstruatie of je regels hebben is geen algemene term voor bloedverlies uit de vagina. Omdat het meestal wel op die manier gebruikt wordt, ontstaat er vaak verwarring en zeggen zwangere vrouwen dat ze toch ongesteld zijn geworden tijdens hun zwangerschap, terwijl dat helemaal niet kan.

Om meer duidelijkheid te scheppen waarom ” ongesteld en toch zwanger zijn ” helemaal niet samen gaat, vertellen we je eerst wat een menstruatie of ongesteld zijn precies is.

Wat is een menstruatie of ongesteld zijn

Een menstruatie is het bloedverlies dat ontstaat door het afstoten van het baarmoederslijmvlies van de wand van de baarmoeder. Dat gebeurt ongeveer twee weken nadat de eicel die tijdens de ovulatie of eisprong vrijkwam niet bevrucht werd.

Zowat elke maand bereidt de baarmoeder zich voor op een zwangerschap. Het baarmoederslijmvlies dat aan de wand van de baarmoeder zit, wordt tijdens de eerste helft van de menstruatiecyclus dikker. Dit is noodzakelijk, want daar zal de bevruchte eicel zich gaan innestelen, groeien en verder overleven.

Lees ook: zwanger of ongesteld

Heeft er die bewuste maand geen bevruchting plaatsgevonden, laat dit baarmoederslijmvlies los, want het is totaal overbodig geworden. Er is namelijk geen bevruchte eicel om te verwelkomen. Het slijmvlies komt dan samen met bloed door de vagina naar buiten: dit noemen we de menstruatie, ongesteld zijn of de menstruatiebloeding. Daarom is het niet mogelijk om je menstruatie te hebben en toch zwanger te zijn. Er is geen zwangerschap ontstaan, want er is geen sprake van een bevruchte eicel.

Indien de eicel wel bevrucht wordt, volgt er een innesteling. Het slijmvlies blijft op zijn plaats zitten en komt niet naar buiten. Er ontstaat geen menstruatiebloeding.

Vermoed je toch dat toch zwanger bent ondanks het feit dat je je menstruatie hebt gekregen? Dan heeft het bloedverlies wellicht een andere oorzaak of je bent echt niet zwanger.

Ongesteld zijn of een menstruatie is het afstoten van baarmoederslijmvlies als er geen bevruchting heeft plaatsgevonden. Dat gebeurt niet tijdens de zwangerschap. Een vrouw kan niet ongesteld en tegelijkertijd toch zwanger zijn.

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Waarom zijn er dan toch vrouwen die vertellen dat ze ongesteld zijn geworden tijdens de zwangerschap terwijl dit helemaal niet mogelijk blijkt te zijn? Bloedverlies tijdens de zwangerschap kan wél en dat komt ook vrij vaak voor. Het wordt nogal eens verward met een menstruatie.


Innestelingsbloeding

Er zijn vrouwen die wat bloed verliezen nog voor ze ongesteld moeten worden en ook tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Deze bloeding wordt heel vaak voor een menstruatie aangezien, maar dat is het niet. Het gaat om een innestelingsbloeding. Het ontstaat nadat de bevruchte eicel een klein bloedvaatje raakt, terwijl het zich ingraaft in de wand van de baarmoeder. Het bloedverlies is meestal niet heftig. Maandverband of tampons zijn zelden nodig. Een innestelingsbloeding is vaak één van de eerste zwangerschapsverschijnselen.

Gesprongen bloedvaatje

Het gebeurt regelmatig dat een zwangere wat bloed verliest door een gesprongen bloedvaatje. Dit komt door een verhoogde druk en een betere doorbloeding van de vagina. Na het vrijen of na een vaginaal onderzoek kan er een vaatje knappen en wat bloedverlies ontstaan.

Pseudo-menstruatie

Je hebt vast wel al eens gehoord at iemand niet wist dat ze zwanger was, omdat ze de hele zwangerschap ongesteld bleef. Het gaat hier om een pseudo-menstruatie. Dat is een (maandelijkse) bloeding zonder dat er een eisprong aan vooraf is gegaan. Weinig aanmaak van het hcg hormoon veroorzaakt een psuedo-menstruatie tijdens de zwangerschap. En aantal vrouwen die nog nooit van een pseudo-menstruatie hebben gehoord, denken dat ze ongesteld en toch zwanger zijn.

Blaasonsteking

Een blaasontsteking geeft niet alleen een brandering gevoel bij het plassen, maar kan ook wat bloedverlies veroorzaken. Een blaasontsteking verdwijnt meestal niet vanzelf. Je hebt antibiotica nodig om ervan te genezen.

Bloedverlies door ernstige complicaties of een miskraam

Ongeveer één op tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Krampen in de onderbuik en bloedverlies zijn de belangrijkse symptomen. Ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waarbij het vruchtje niet in maar buiten de baarmoeder groeit of een mola zwangerschap kan reden zijn van bloedingen.


Meiden die eerst dachten dat ze ongesteld waren en toch zwanger bleken? Laat het weten in de reacties!

You may also like...

77 reacties

 1. Anoniem schreef:

  Na het stoppen met de pil ben ik 1x ongesteld geweest en 2 weken later kreeg ik weer een bloeding, maar die was samen met veel buikkrampen. Toen bleek uit onderzoek (ondertussen 3 weken later) in het ziekenhuis dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had van 6 a 8 weken!
  Ik vertrouwde ook mijn lichaam dat ik ongesteld was geweest en niet zwanger zou zijn. Elke maand testen bij kinderwens zou ik graag als advies zien.
  Want het had ook fataal kunnen zijn bij mij, m’n eileider stond op klappen. Zo jammer dat hierboven deze informatie staat…

 2. Manon schreef:

  Ik heb 3 bloedingen gehad waarvan ik dacht dat ik gewoon ongesteld was, ook rond de tijd dat ik het zou moeten zijn. Toen ik dacht dat ik zwanger was, bleek ik al 17 weken zwanger te zijn!
  Achter af had ik misschien aan andere symptomen kunnen herkennen (sterke reuk, moe, gevoelige borsten )
  Maar ik ben daarom van mening dat het dus wel kan, ongi als je al zwanger bent.

  • Evy schreef:

   Van mijn eerste zoon heb ik ook 3 keer bloed verloren, op de momenten dat ik moest menstrueren. De laatste 2 keer telkens maar 1 dag, de eerste keer een paar dagen, niet zo erg als mijn menstruatie. Mijn huisarts heeft een tweeling, heeft ook nog één keer gewoon haar maandstonden gehad. Mijn collega heeft bij haar zoon ook nog haar maandstonden gehad, een paar maand zelf! Het kan dus echt wel! Gyneacoloog zei: ik weet niet waar het bloed vandaan komt, maar niet uit de baarmoeder. En toch ben ik zeker dat het de eerste keer wel maandstonden waren.

 3. cr schreef:

  Ik had op dinsdag 23 juni 2015 een zwangerschap test gedaan nog wel 2 en bleek zwanger te zijn op vrijdag 26 juni 2015 begon ik te bloeden zonder symtomen van buikpijn of zo en vandaag deed ik opnieuw een zwangerschaptest en toen gaf tie aan niet zwanger ik zou vandaag 5 weekjes zwanger zijn wat nog pril is maar of het nou een miskraam is weet ik niet

 4. anoniempje schreef:

  Ik ben ook echt ongesteld geweest en daarmee bedoel ik meerdere dagen gebloed terwijl ik zwanger was.
  Ik ken een zeldzaam geval van een vrouw die na 3 maanden zwangerschap een eiersprong kreeg en ook dat eitje werd bevrucht waardoor ze dus een tweeling kreeg waarvan 1 er 3 maanden te vroeg was geboren dit heb ik ooit bij de gynaecoloog in een medisch tijdschrift gelezen. Heel absurd en technisch onmogelijk maar blijkbaar kan het wel?!?

 5. tina schreef:

  Mijn leerkracht vroeger was zwanger 6de maand. Ze vertelde ons hoe ze dat zo laat te weten kwam. Ze kreeg elke maand haar regels. En ze kwam bij en buik leek opgezwollen na een tijdje. En door misselijkheid en vermoeidheid en ziek te zijn kwam ze het te weten. Ze heeft gebloed tot de bevalling nog. Dus alles kan. Hoe raar het ook klinkt …de natuur kun je soms niet verklaren.

 6. Irene schreef:

  Op 23-24 augustus kreeg ik na amper 6 weken een miskraam en op 7 september een echo om de volledige miskraam vast te stellen.
  Ik had wel wekenlang die typische zwangerschapsklachten maar die namen later geleidelijk af.

  De echo liet ook zien dat ik halverwege een nieuwe cyclus zat dus bijna een eisprong kon verwachten. Wel had ik 5-6 september geslachtsgemeenschap gehad. Ook in de veronderstelling dat ik in dat stadium nog niet zwanger kon raken.
  Nu is het 2 oktober en ben ik tot op heden nog niet (echt) ongesteld geweest. Wel vloei ik sinds 2 weken soms een beetje oud bloed.
  26 september was ik bijna 6 dagen overtijd. De zwangerschapstest was positief en de clearblue digital gaf 1-2 weken aan.
  De laatste dagen nemen de klachten misselijkheid en gespannen borsten toe en ik voel me zo moe!
  Volgens de huisarts is de kans op zwangerschap erg klein en normaal dat Tot 6 weken na de miskraam het HCG gehalte verhoogd blijft.
  Toch mag ik donderdag 8 oktober een bloedt laten doen (beta-HCG) en krijg ik vrijdag de uitslag.

  Intussen een week duimen draaien en afwachten. Want het zou zomaar kunnen dat de menstruatie alsnog doorbreekt.
  Ik word inmiddels gek van onzekerheid en denk dat alles in mijn hoofd zit. Wat moet ik nou…?

 7. lintje schreef:

  hallo ik heb een vragje ik was 4weeken over tijd het was vorige week vrijdag en op die vrijdag heb ik bloeding gekregen van drie dagen en op die derde dag begon ik bruine afscheiding kan ze so zeggen ouwe bloed had ik op de derde dag vierde dag en vijfde dag en ik wou weten als het mijn menstruatie was of moet ik tog een zwangerschap test doen om het zeker van te weten?

 8. lintje schreef:

  ow ikk had ook vergeten bij te zetten toen ik ging bloeding heb ik een beetje kramp gehad maar daarna geen pijn meer normaal me hele menstruatie de hele vijf dagen dat ik het heb ik krampen maar deze was alleen op die eerste dag en daarna niet meer ik hoop dat ik een goeie reactie krijg van jullie alvast bedankt

 9. D schreef:

  Ik ben wel degelijk ‘ongesteld’ geweest en tegelijkertijd zwanger. Zelfs 2 keer ongesteld… Zodoende kwam ik er pas na 3 maanden achter dat ik zwanger was. Heel erg onzeker maakt je dat en dit soort geneuzel op internet maakt het er niet beter op!

 10. bianca schreef:

  ik was ook gewoon ongesteld tot k erachter kwam da ik 9 weken zwanger was en dat is nu inmiddels 23 jaar geleden dus toen gebeurde dat ook …natuur is natuur en een mensen lichaam kan soms raar in elkaar zitten …geen ene arts weet nu echt hoe een vrouwenlichaam werkt dus vind dat het antwoord wat is gegeven een beetje onzin dat het niet kan

 11. Jenna schreef:

  Hallo ik ben laatst verder gegaan met me vriend niet echt echt seks maar even er in en er uit maar heel even ik was bang dat ik wel zwanger was dus heb ik binnen 2 dagen aftermorning pil genomen en week later was ik ongesteld maar ik heb wel een beetje een bolle buik en normaal is die meer plat tenminste dat denk ik kan ook dat ik er nu meer op Let maar ik ben bang dat ik nu alsnog zwanger ben weet iemand wat

 12. Darinka schreef:

  Ik heb het net met me vriend gedaan maar de condoom is gescheurd en ik slik de pil niet ik ben heel bang dat ik zwanger word/ben wat moet ik doen?

 13. lena schreef:

  Voor degene die zegt dat je wel degelijk ongesteld bent geweest. Het was geen menstruatie. Het lijkt op een menstruatie maar theoretisch was het geen menstruatie. En dat proberen ze je hier ook haarfijn uit te leggen. Maar goed jij mag het zo noemen als jij dat fijner vindt.

 14. Wendy schreef:

  Hoi dames, even een vraagje. Wij zijn nu een jaar bezig met zwanger worden. Ik heb echter een onregelmatige cyclus, 90 dagen, vervolgens 35, 36,40 en nu zou het zelfs 58 dagen zijn.
  Echter heb ik nu sinds gisteren wat bloed, niet weinig maar ook niet onwijs veel. Heb wel een tampon nodig zeg maar..maar voor een innesteling zou het veel zijn denk ik.
  Nu heb ik al 5 dagen pijnlijke vorsten, sinds vandaag af en toe wat misselijk en hoofdpijn.
  Ik had vanmorgen een test gedaan. Er was een geweer dun licht 2e streepje, je morst er bijna een vergrootglas bij houden… zou dit toch zwangerschap zijn of andere ideeën. Word van Internet niet veel wijzer…

  • Riekje schreef:

   Hai Wendy!
   Helaas kan niemand je vertellen of het positief was of misschien een indroogstreepje..
   Kon je het streepje binnen de aangegeven tijd zien of was het erbuiten?
   Verder is het enige wat je kan doen helaas afwachten en vandaag of morgen opnieuw testen!
   Spannend joh! Laat je het weten?
   Groetjes,

  • ღ Nina (admin) ღ schreef:

   Heb je ondertussen al meer duidelijkheid, Wendy?

   • Wendy schreef:

    Hoi Nina en Riekje, sorry voor mijn late reactie. Ik heb inderdaad meer duidelijkheid! Ik ben inmiddels 4.5 week zwanger!!! 🙂 Helemaal happy!! Vind het allemaal onwijs spannend. Bang dat alsnog mis gaat of dat er iets mis is. Maar dat heeft iedereen denk ik… Donker bloed heeft 6 hele dagen aangehouden (alleen bij afvegen) maar kon volgens verloskundige geen kwaad. Dus even afwachten, over 2,5 week heb ik termijnecho! Echt onwerkelijk maar oh zo mooi..

    • ღ Nina (admin) ღ schreef:

     Wendy, wat een geweldig nieuws. Proficiat! Ik wens je een hele voorspoedige zwangerschap.

     Misschien vind je het – nu je zwanger bent ( of als iedereen op de hoogte is 😉 ) – leuk om onze facebookpagina te volgen.

     Lieve groetjes,
     Nina

     • Wendy schreef:

      Hoi Nina,

      Zodra iedereen op de hoogte is ga ik dat zeker doen! Over 2 weken hebben we termijnecho, we willen proberen om het bij de 12 weken onze vrienden te vertellen.. Familie over 2 weken. Maar blijkt nu al lastig te zijn haha.

      Liefs Wendy

     • ღ Nina (admin) ღ schreef:

      Leuk! En ja, je wilt het natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen 🙂

 15. Mel53 schreef:

  Hallo,

  Wij proberen kinderen te krijgen 6 oktober was mijn menstruatie en ik dacht 5 november weer. Het was echter 2 dagen echt veel en daarna 2 dagen heel licht (1 inlegkruisje verdeeld over 2 dagen) maar nu vanochtend weer een beetje lichtroze bij het afvegen en nu is het bruinig en zo goed als weg. Zou ik alsnog zwanger kunnen zijn?

 16. geen schreef:

  Vraagje
  als je de pil gewoon heb ingenomen in de ochtend en s’avonds sex heb, en je gewoon ongesteld word in de stopweek ben je toch niet zwanger?

 17. aaltje schreef:

  twee dagen ongesteld en nu jeukende afscheiding kan ik zwanger zijn

 18. Puck92 schreef:

  Hoi allemaal,

  Vorige week ben ik een paar dagen voor mijn nod ongesteld geworden. Heel weinig en kort. Test gedaan deze was negatief. 1 a 2 dagen na mijn nod toch nog een test gedaan van clear blue deze week was ook negatief. Nu een week later weer menstruatie krampen……… Herkenbaar? Help 🙂

 19. Anomiempje schreef:

  Ik heb sex gehaden toen met me stopweek weinig bloed verloren
  En ook maar kort
  Maar de test is negatief
  Toch twijfel ik
  Ben ik gewoon ongesteld geweest of niet?

  Iemand een antwoord

 20. ashley schreef:

  Ik dacht ook zwanger te zijn werdt in een normale cyclus ongesteld of teminste denk zelf dat het dat was al vond ik de bloeding heel anders dan anders.. heb 1 test gedaan was negatief maar wel last van enorm veel symtonen zoals pijnlijke borsten tepels die rondom een beetje paars zijn rommelende buik sochtend’s soort van misselijk gevoel maar niet in de vorm van braken of overgeven maak me alwel anderhalve week ontwijs druk hierover en zou het ook schijnzwanger kunnen zijn dacht zelf eerst een vroege miskraam maar dan zouden de symtonen toch moeten afnemen?

  • Anoniel schreef:

   Halo ik heb een vraagje ik had voor mijn menstruatie enorm buikpijn borsten waren gevoelig.ik dacht zelf dat ik zwanger was ma na een week heb ik mijn regels gekregen eerder dan normaal maar nog steeds Heb ik veel buikpijn ik voel me misselijk kan ik zwanger zijn ?

 21. elissa schreef:

  Halo,
  Ik ben al dagen aan het piekeren
  Ik en men vriend hebben een kinderwens. Mijn laatste regels waren de week van 24 december 4 dagen lang de maand ervoor had ik ze elke keer de 26 zeker vijf dagen lang
  Nu heb ik al weken last van misselijkheid laatste dagen ook smorgens. Eet ik meer werd ik ongemakkelijk van vleesgeur heb ik urineverlies. Prikkelbaar en alle dagen moe. Heb een test gedaan en toonde negatief maar bij men dochter van 6 zei de test ook negatief en kwas toen 8 weken ver. Iemand die dit herkent?

 22. Lola schreef:

  Hi,

  Ik ben 2 maanden geleden met de pil begonnen. Ik begon mijn eerste pil na mijn menstruatie, heb toen de hele strip afgemaakt (21 stuks), geen stopweek ingepland en dus gewoon doorgeslikt. Na ongeveer 28 pillen achterelkaar geslikt te hebben heb ik seks gehad zonder condoom. Toen die 2e strip afgemaakt en daarna een stopweek (van slechts 4 dagen) ingepland. Geen last gehad van diarree of overgeven. Ik werd ongesteld maar zeer licht. Ik heb last van buikpijn en gevoelige borsten. Kan ik zwanger zijn?

 23. Raghnie schreef:

  Ik ben na 5 weken ongesteld. Is het mogelijk dat ik zwanger bnt.
  Snelle reactie

 24. Marrie schreef:

  Hoi hoi,

  Ik slik de pil en ik slik hem elke ochtend rond 9 uur. Ik vergeet hem echt nooit. Ik ben hem wel eens vergeten maar dan nam ik hem savonds alsnog in en had ik geen seks gehad die dagen. Ik heb wel al 3 maanden (of meer) last van darm klachten. Elke ochtend word ik wakker met een rommelende buik en last van een opgeblazen gevoel. Ook heb ik vaak ‘S ochtends diarree. Ik ben er nog niet mee naar de dokter geweest. Als ik ‘S ochtends diarree heb zorg ik altijd dat ik een extra pil neem omdat ik bang ben dat hij niet heeft gewerkt. Toch twijfel ik nu soms of ik zwanger ben of niet. Ik ben al wel 3 maanden elke keer op dezelfde dag ongesteld geworden in mijn stopweek (laatste pil zondag word woensdag ongesteld tot zondag) ik heb ook geen last van misselijkheid ‘s ochtends of gevoelige borsten. Mijn menstruatie is gewoon normaal niet teveel bloed niet te weinig ook wel gewoon ‘dik slijm’ bloed. Maar toch denk ik soms dat ik zwanger ben door het opgeblazen gevoel en last van darm klachten in de onderbuik. Maak ik me nu druk en heb ik eigenlijk darmklachten of kan het toch zwanger zijn? Lijkt me sterk ik ben niet erg actief op seksueel gebied. Ik heb ook last van snel weer honger na het eten en soms sterke aandrang ineens te moeten naar de wc. Soms poep ik 2 dagen niet en soms 5 keer per dag dat het ook echt pijn doet. Mijn spijsvertering werkt ook niet helemaal goed.

 25. Arie schreef:

  Ik slik geen pil en mn vriend draagt ook geen condoom en hij is wel twee maanden terug klaar gekomen in mijn Maar heeft hij dt meer gedaan ma gewoon eruit gehaald wannr hij klaar komt K voel me wel de laaste dagen misselijk en vaak buikpijn en k had wel eens overgegeven alhoewl k elke maand me mentruatie krijgt maar nt op de zelfde dagen Kan ht zijn dt k zwanger of nt?

 26. Riet schreef:

  Hey ik heb ongeveer vorige maand een beetje sperma om mijn vagina gehad maar ik heb schrik dat ik zwanger ben daarna heb ik 10 dagen later mijn menstruatie gekregen tussen door heb ik ook de test gedaan het was negatief maar toch heb ik nog altijd schrik want mijn volgende menstruatie zal waarschijnlijk terug 10 dagen later komen. Wat zou ik nu doen? Snelle reactie aub!

 27. Jaco schreef:

  Hallo allemaal

  Ik en mijn vriendin hebben in Januari naar bed met elkaar geweest maar in Februari had ze een keer overgegeven en ze had hoofdpijn ik ben ten einde raad is ze nu Zwanger ??? Ze is volgens mij wel in Maart Ongesteld Geweest kunnen jullie mij wat duidelijkheid geven

  G J.M

  • Soof schreef:

   Zoals hier staat kan ze niet zwanger zijn als ze daadwerkelijk ongesteld geweest is. Wordt ze elke maand ongesteld? Als je het niet zeker weet kan je dit het beste wel even met haar bespreken. Zo nodig doet zij een test.

 28. monique schreef:

  Goedemorgen.ik heb een vraag
  Mijn vriend.droeg en condoom is niet gescheurd.die condoom zat cast in mijn vagina.ik Ben vorige maand.ongesteld geworden.En nu heb wacht ik al4dagen op me ongesteld heid.Ben ik dan zwanger het afwachten maakt me helemaal gel
  gek

 29. lara schreef:

  hoi ik heb een vraag
  twee week na de seks dacht ik ongesteld zijn geweest
  het bloeden begon op maandag en stopte op vrijdag en ook
  gewoon een beste hoeveel heid
  maar ik heb het gevoel dat ik zwanger ben zou dit gewoon een bloeding kunnen zijn geweest van 5 dagen lang. ik durf geen test te doen. maar
  ik had ook gewoon een tampon in die ik en aantal keer per dag verwisselde.

 30. thelma schreef:

  Goedemiddag Dames..
  Mijn man en ik hebben op zaterdag nacht seks gehad en vandaag dinsdagmiddag zag ik een klein beetje bloedverlies bij het afvegen. Hiervoor, in de maand MEI heb ik 2 keer bloedverlies gehad van een week lang, met een weekje tussenstop. Ik probeer zwanger te worden. Kan het zijn dat dit een innestingbloeding zijn? Ik heb wel lichte krampjes/steken aan de rechterkant van mijn onderbuik, niet zo heftig als mijn menstruatie periode. Volgende maand, de 16e zou mijn eerste menstruatie moeten beginnen. Enige advies of wat ik het beste kan doen ? Wellicht heeft iemand dit eerder meegemaakt ..gr Thel

 31. thelma schreef:

  Goedemiddag Dames..
  Mijn man en ik hebben op zaterdag nacht seks gehad en vandaag dinsdagmiddag zag ik een klein beetje bloedverlies bij het afvegen. Hiervoor, in de maand MEI heb ik 2 keer bloedverlies gehad van een week lang, met een weekje tussenstop. Ik probeer zwanger te worden. Kan het zijn dat dit een innestingbloeding zijn? Ik heb wel lichte krampjes/steken aan de rechterkant van mijn onderbuik, niet zo heftig als mijn menstruatie periode. Volgende maand, de 16e zou mijn eerste menstruatie moeten beginnen. Enige advies of wat ik het beste kan doen ? Wellicht heeft iemand dit eerder meegemaakt ..gr Thel

 32. Anoniem123pje schreef:

  Ik heb 7 dagen geleden seks met mijn vriendje gehad.
  We hebben onveilig seks gehad maar ik slik altijd de pil.
  Ik heb hem gepijpt enz.
  En ook alleen zijn eikel is in mijn vagina gekomen, maar niet klaar gekomen.
  Hij trok zich later af en kwam klaar over mijn buik heen.
  Daarna zijn we gestopt en had ik al het sperma met een doekje van mijn buik afgeveegd. Maar 2 uurtjes later zag ik een klein beetje sperma op mijn buitenste schaamlip. Ik heb voor de zekerheid een Morning After Pil genomen (na 30 uurtjes).
  Ook ben ik 4 dagen geleden ongesteld geworden en ben ik dat nog steeds (dus geen overtijd) geworden.
  Ben ik zwanger of niet? HELP AUB!!!

  • Anouk schreef:

   Je hoeft je niet druk te maken, want je slikt altijd de pil en je hebt ook nog eens de morning afterpil genomen. Als jij en jouw vriend getest zijn op soa’s en jij de pil slikt kan je gewoon vrijen. Dat id het hele idee van de pil Ik begrijp alleen echt niet waarom je alle irrelevante persoonlijke details verkondigd ?

 33. Cindy schreef:

  Normaal moest ik ongesteld worden 6 juni nu op 2 juni wit verlies met wat rode draadjes alleen smorgens de dag er na weer het zelfde zaterdag wat bloed verlies zondag niks meer dan vorige week woensdag morgen ook licht en klaar ik weet het ff niet meer nu .

 34. Elise schreef:

  Ik word een beetje onzeker van mijn lichaam… Afgelopen donderdag moest ik ongesteld worden, maar dat werd vrijdag. Ik heb sinds een dag of 4 gevoelige borsten, lichte hoofdpijn en ben ook wat meer moe dan normaal. Mijn ongesteldheid is anders dan normaal.. Waar ik redelijk goed doorvloei heb ik nu voornamelijk oud (bruin) bloed en zitten mijn tampons niet vol. Ik heb vrijdagochtend wel een test gedaan, deze was negatief, waarna ik smiddags ongesteld werd.

  Ik weet niet of ik dit als een normale cyclus moet zien.. Of dat ik over een paar dagen alsnog een test moet doen… Wat denken jullie?

  • Rikki schreef:

   Dat ken ik…heb dit nu ook ongeveer! Moest zondag of maandag ongesteld worden. Dinsdag namidag begon ik licht bruine afscheiding te krijgen en pas woensdag morgend begon er een beetje bloed bij te komen. Vind het maar raar, eerste keer dat ik dit meemaak ook. Daarvoor had ik 2 a 3 weken last van hoofspijn, misselijkheid, meer eetlust, veel pijn in onderrug en lies en natuurlijk elke dag buikpijn. Ik dacht echt dat ik zwanger zou zijn nadat men regels maar niet doorkwamen. En nu vind ik het raar hoe mijn lichaam nu doet. Ik hoop dat jij al meer weet over jou ervaring. Grtjes

 35. Sheetal schreef:

  Normaal word ik de 8ste ongesteld maar ik was de 8ste niet ongesteld geworden en mijn vriend is met zn eikel in mn vagina geweest kan zijn dat er voorvocht in is gekomen. Op de 11ste werd ik in een keer ongesteld ben nu al op de 8ste dag van mn menstruatie ik vloei nog wel een beetje. Is er kans dat ik zwanger ben alsnog? HELPP !!

 36. anouk schreef:

  hye iedereen ben een beetje onzeker vorige maaeb ik voor dat ik ongesteld ben geworden wat draadjes bloed verlies gehad en gewacht tot ik ongesteld was die was 4 dagen telaat en had dan ook maar een test gedaan maar deze was negatief . en dan opeens had ik men maandstonde kweet het allemaal niet zo goed

 37. Amanda schreef:

  Ik heb het een paar jaar geleden gehad flink ongesteld en later bleek dat ik 9 weken zwanger was. Het kan dus wel

 38. Rebecca schreef:

  Beste

  Ik moest normaal men regels hebben op 15 september en ik heb ze maar gehad op 24 september heb nu wel maar 5 dagen bloed verlies gehad zouden dit men regels geweest zijn? Ik heb een cyclus van 35 dagen en normaal heb ik men regels 7dagen nu zit ik echt met een twijfel geval en nu heb ik ook het gevoel dat ik precies terug men regels moet gaan krijgen.. ? Ik zit echt te ? Pff

 39. Alice de Heus schreef:

  Bij de zwangerschap van ons eerste kindje ben ik nog 3 maanden ongesteld gebleven!
  Doordat ik veel pijn aan mijn borsten had, was ok het enige zwangerschapskwaaltje dat ik had, adviseerde de dokter een test te doen. Deze was positief, met de echo bleek ik al bijna 16 weken zwanger!!
  Dus ja je kan ongesteld zijn en zwanger!!

 40. lena schreef:

  Nogmaals het lijkt op ongesteld zijn maar dat is het niet. Kan me voorstellen dat je dat zo ziet, maar de bloeding heeft met andere dingen te majen. Dat je bloed verliest is niet altijd een menstruatie.

 41. lena schreef:

  Lijkt op menstruatie maar is het totaal niet. Zijn bloedingen die niks met menstrueren temaken hebben. Anders Was je ook niet zwanger.

 42. Roos schreef:

  Hey iedereen,
  Ik heb een vraagje, ik heb een maand geleden onveilig sex gehad, maar ben wel gewoon ongesteld geworden. Toch denk ik dat ik zwanger ben aangezien ik vaak misselijk ben in de ochtend, en een hardere en opgeblazen onderbuik heb. Moet ik wachten tot dat ik mn volgende menstruatie zou moeten hebben om een test te doen, of kan ik die nu al doen?? Hartstikke bedankt alvast!

 43. Sofie schreef:

  Je kan nu een zwangerschapstest doen want je kan inderdaad bloedverlies hebben in het begin van de zwangerschap

 44. Anoniem schreef:

  Ik heb veilig sex gehad maar ik maak me nu nog steeds zorgen of ik zwanger kan worden. Kan je zwanger worden als je met een condoom sex heb gehad?

  • Roos schreef:

   De kans is heel klein, maar als de condoom een gaatje of een scheur erin had zou het kunnen. Wacht tot je je volgende menstruatie zou moeten hebben met jezelf testen!

 45. lena schreef:

  Ligt er maar aan was de condoom gescheurd klein gaatje of zo. Daarbij ben je misschien over tijd dat je je zorgen maakt. Je kunt ook gewoon een testje kopen.

 46. Jojojo! schreef:

  Dag 11 na mijn nod (en dus 11 dagen geleden ongesteld was), merkte ik dat ik misschien wel kon ovuleren. Ik pakte de test en voor de gein ook een zwangerschapstest.

  Bleek ik bij beide positief. Dus ook de zwangerschapstest. Hij werd een dag erna alleen maar donkerder.

  Heeft iemand dit ook meegemaakt? Was echt ongesteld. Met veel stolsels e.d…..

 47. Lisa schreef:

  Vorige maand met mijn vriend zijn we iets verder gegaan.. hij is gaan aftrekken en daarna probeerde hij me te vingeren maar dit is niet gelukt dus hij kwam er niet in maar heeft er wel over gewreven. Of hij sperma aan zijn hand had weet ik niet meer. Ik werd een week daarna ongesteld maar nu zijn we een maand verder en ik ben bijna 2 weken overtijd! Kan ik zwanger zijn? Groetjes.

 48. anoniempj schreef:

  ik nam al 1week de pil. Na een week heb ik sex gehad.. toen heb ik de volgende dag een noodpil genomen en opeens kreeg ik 2x achtermekaar mijn regels (menstruatie).. ik ben soms misselijk kan het zijn of ik zwanger ben???

 49. Anoniem schreef:

  Ik heb onveilig sex gehad maar gelijk erna de morningafterpill geslikt me menstruatie kwam wat later en tijdens mijn menstruatie moest ik overgeven in de ochtend.. Ik ben bang dat ik toch zwanger ben..

 50. johny schreef:

  als ik sex heb zonder voorbehoedsmiddel kan mijn vriendin dan zwanger worden als we sex hebben terwijl ze ongesteld is

 51. Alice schreef:

  doordat ik heel veel pijn had in mijn borsten veel bij de dokter geweest.
  Uiteindelijk de tip gekregen om een test te doen, die was positief.
  Bij de echo bleek ik al 15 weken zwanger te zijn.
  Verder had ik geen kwaaltjes dus we hadden nooit aan een zwangerschap gedacht.

 52. Anoniem schreef:

  beste
  Ik heb onveilig seks gehad Na een 5 dagen dat ik onveilig seks heb gehad heb ik toch mijn maandelijkse menstruatie gekregen (van 5 dagen)
  bestaat er dan nog een kans dat ik toch zwanger kan zijn?
  Want op een website staat dat het wel kan
  En op de andere niet.
  Groetjes

 53. Anoniem schreef:

  Wat is het als je denk dat je je menstruatie heb maar blijkt dat je zwanger bent dan krijg je een hevige pijn en daarna is de pijn helemaal weg

 54. Joanna schreef:

  Het kan je heb namelijk twee eierstokken had. Had mijn zus ook kwam pas met 3 maanden achter de ze zwanger was
  Vraag altijd om echo weet wat der in je buikspeeld

 55. N schreef:

  Ik ben ong 10 dagen overtijd geweest en na 3 zwangerschapstests die negatief waren, gister “ongesteld” geworden met hevige pijn. Pijn die ik al jaren niet meer zo heftig heb gehad. Ik voel mij al echter ruim 2 weken misselijk, gevoelige borsten en ze zijn ook wat groter/opgeblazen?
  Nu ik dit type, ligt er een kruik op mijn buik omdat ik last heb van misselijkheid en krampen. Ik word er gek van!! Ik voel mij zo zwanger, ben ik het dan toch echt niet???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *