Ovulatiepijn

Ovulatiepijn is één van de duidelijkste signalen die je lichaam kan afgeven als de eisprong eraan komt. Redelijk wat vrouwen kunnen hun eisprong voelen. Als je hier ‘gezegend’ mee bent, weet je dat het je vruchtbaarste moment is. Misschien heb je het wel al eens gevoeld of ben je aan het twijfelen of de buikpijn die je voelt te wijten is aan je ovulatie. Daarom proberen we hieronder wat meer uitleg te geven over deze specifieke pijn.

Hoe voelt dat, ovulatiepijn?

Het is lastig te omschrijven hoe deze ovulatiepijn aanvoelt. Het is min of meer een scherpe, stekende menstruatie-achtige pijn onder in de buik ter hoogte van de linker of rechter eileider die uit kan stralen naar de rug. Dit kan behoorlijk pijn doen! Het kan zijn dat de pijn een paar uur voor de ovulatie begint en stopt als het eitje eenmaal vrijgekomen is. Over het algemeen duurt de ovulatiepijn niet langer dan een paar uur. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen. Sommigen hebben er zelfs een hele dag last van of zelfs een meer dan één dag. Trouwens, ovulatiepijn is niet altijd een terugkerend fenomeen. Er zijn vrouwen die elke maand hun eisprong voelen, terwijl dit bij andere vrouwen eerder occasioneel is.

De mogelijke oorzaken van de ovulatiepijn

Op dit moment weet men nog steeds niet precies  waardoor ovulatiepijn veroorzaakt word. Er zijn wel een paar mogelijke verklaringen voor:

 • Bij de ovulatie barst in de eierstok een rijpe follikel open en komt er een eicel vrij. Net voordat de follikel de eicel als het ware loslaat, rekt deze wat uit op de oppervlakte van de eileider. Dat zou de pijn kunnen geven.
 • Wat bloedverlies of vloeistof dat vrijkomt tijdens de eisprong zou irritatie kunnen geven in de buikholte. Dit kan pijnklachten geven. Dit bloedverlies wordt ook wel een ovulatiebloeding genoemd.

Een klein rekensommetje

Ongeveer 14 dagen na de ovulatie wordt je ongesteld. Als je denkt dat de buikpijn die je hebt -al dan niet in combinatie met de andere eisprong symptomen– ovulatiepijn is, begin je vanaf deze dag te tellen. Tel deze dag als dag 1. Op dag 14 dient normaal gezien je menstruatie zich aan. Hier kan eens een dagje verschil in zitten. Als je niet ongesteld geworden bent en de twee volgende dagen ook niet, dan is er een grote kans dat je zwanger bent of de pijn die je voelde was niet te wijten aan je eisprong.
You may also like...

136 reacties

 1. pinas schreef:

  wil heel graag zwanger worden

 2. rachida schreef:

  hallo, ik ben aan het kijken wanneer je een eisprong kan voellen nou ik kan je zeggen dat ik op dit moment hevige pijn voel zoals die van de menstruatie. ik hoop dat het dit keer raak wordt want ik ben al een jaaar gestopt met de pil. groeten rachida

  • Ozlem schreef:

   Hoi Rachida,

   Ik hoop voor je dat het snel lukt, ik ben ook haast een jaar gestopt en begrijp hoe het voelt als het iedere maand weer een teleurstelling is het weer niet zo is.
   Ik heb een dochter van 5, bij haar was ik binnen 2mnd zwanger en was er niet zo mee bezig maar nu duurt langer voor het weer zo is.

   groetjes Ozlem

 3. Najat schreef:

  Ik hoop dat het lukt dames, ook ik ben sinds april 2011 gestopt en helaas eenmiskraam gehad in juli.
  Je blijft toch elke maand weer hopen he!

  Groetjes,
  Najat

 4. valery schreef:

  ik ben ook er vaak mee bezig.
  ik heb al een zoontje van 2 jaar.
  een vriendin van mij zei tegen mij ( ook goed voor jullie) als je er niet mee bezig bent dan gebeurt het meestal sneller dat je zwanger wordt en dat is ook zo!
  er is ook een Chinese kalender daar kun je op kijken.
  kijk bij je leeftijd en wanneer in welke maand je kans hebt op een jongentje of een meisje bv 27 jaar is en je bent zwanger in februarie krijg je een jongentje geloof mij maar die vriendin van mij heeft 2 dochters en heeft al bij twee kennissen verspeld dat zij dochters zullen krijgen en ja bij de 20 wk echo kwam dus uit dat die twee kennisen dochters zullen krijgen !!
  mij maakt ut zo niet veel uit als hij/zij maar gezond is maar aan een kant toch liever een jongentje want ik heb alles al voor een jongentje in huis vandaar !!!!!

  meiden veel succes en tel goed je ovelatie !!!!!!!!!

  ik heb er namelijk veel van geleerd ieders heeft een ander ciclus en ook ik .
  na dat je ongesteld bent geweest dan 2 weken of 28 dagen tellen klopt al niet bij mij .
  ik ben 1feb ongesteld geworden ben er nu 5feb er van af en denk dat ik tussen nu en 10feb oveleer en het meest vruchtbaar ben !

  maar goed !!!!

  Iedereen blijft toch elke maand weer hopen maar ooit komt ut wel ergens dit jaar worden wij allemaal wel voor de 1 ste of 2 de keer zwanger !

  mijn zoontje is van 24/09/2009
  dus als ik bv deze maand zwanger zal worden dan wordt ut laats oktober begin november !

  groeten
  valery

 5. Chaimae schreef:

  Ik wil ook heel graag zwanger worden. Heb in november een tweede miskraam gehad. Ik heb sinds mijn miskraam niet meer gemenstrueerd tot afgelopen vrijdag. Ik hoop dat mijn cyclus weer normaal gaat lopen. Ik begin een beetje wanhopig te worden want ik ben ruim 2,5 jaar bezig.

  • valery schreef:

   hoi Chaimae!

   dat is erg al 2 miskramen gehad !!

   hoe oud ben jij dan als ik mag vragen

  • Fatima schreef:

   Dag Chaimae doe het gewoon rustig aan. Neem liever 3 maand de pil.Dat je menstruatie terug op tijd zult krijgen. U cyclus moet geregeld zijn. Ik heb het ook meegemaakt twee msk. Mijn eerste op 6 weken en mijn tweede op 12weken. groetjes. BLIJVEN PROBEREN.

   • Chaimae schreef:

    Hoi Fatima,

    Bedoel je dat ik nu de pil drie maanden moet slikken? Vandaag is mijn laatste menstruatiedag. Ik hoop dat mijn cyclus nu weer normaal zal verlopen. Ben jij nu wel zwanger na twee miskramen?

 6. Chaimae schreef:

  Ik ben 27 jaar.

  • valery schreef:

   hoi chaimae…

   voor de een duurt ut langer dan voor de ander ik ben nu ook 27 jaar van mei.
   ik heb een zoontje van bijna 2 1/2 jaar oud!
   en zijn aan ut proberen voor een tweede kindje !

   • Chaimae schreef:

    Hey Valery,

    Ik hoop dat de volgende keer gewoon niet weer in een miskraam eindigt. Ik ben daar zo bang voor. Volgens de gynaecoloog is de kans heel groot (86% geloof ik) dat het de volgende keer wel goed gaat. Ik heb begin maart een afspraak bij de gynaecoloog en dan hoor ik gelijk de uitslag van het chromosomenonderzoek en de stollingsfactor in mijn bloed.

    Groetjes,
    Chaimae

    • danielle schreef:

     hai chaimae,

     ik wou effe zeggen dat ik ook een stollingsfactor( factor 5 leiden) heb en ook nog PCOS dat is een vruchtbaarheids kwaaltje waardoor ik moeilijker zwanger zou kunnen raken.
     maar ik kan ook gewoon zwanger worden met een beetje hulp van hormonen. dus….. dont worry to much.
     in mijn eerste zwangerschap heb ik op 22 weken zwangerschap ons zoontje verloren aan een heel sporadisch voorkomende ontsteking in zijn longetjes.
     wees positief
     succes
     groetjes danielle

     • Chaimae schreef:

      Dag Danielle,

      Wat vervelend zeg en wat erg dat je je kindje met zoveel weken bent verloren. Vind het echt heel erg voor je. Ik hoor de uitslag in maart pas, dus ik ben best nerveus. Aan de ene kant hoop ik dat ze iets vinden , zodat er wat aan gedaan kan worden. Aan de andere kant hoop ik dat ze niks kunnen vinden, want dat is weer positief. Dat er niks ernstigs aan de hand is. Heb jij al kinderen of ben je nog steeds voor je eerste aan het proberen? We blijven het gewoon proberen en hopelijk zal het deze maand raak zijn en blijven. Succes!

      Gr,
      Chaimae

 7. farah schreef:

  hallo dames..

  ik ben al 4 jaar bezig en heb al 6 miskramen gehad waarvan 3 in 2011.
  nou heb ik me laten vertellen dydrogesterone de kans op een miskraam verkleint.. ik heb volgende week weer een afspraak met mijn gyno en kaart het dan even aan.

  het is best frustrerend allemaal. zeker omdat je weet dat je zwanger kan worden maar het niet wil lukken..

  dus ivf is ook zinloos..

  nou ladys.. veel sterkte allemaal en het lijkt me leuk om te horen wat is het is geworden deze maand..

  groetjes

  • Chaimae schreef:

   Hoi Farah,

   Jij bent ook al erg lang bezig zeg. Wat erg van je miskramen! Wat een machteloos gevoel is dat he. Ik heb hetzelfde. Ik word wel zwanger maar het is allebei de keren geëindigd in een miskraam. Heel veel succes deze maand! Laat je even wat de gynaecoloog zegt over dydrogesterone? Ik ben benieuwd.

   Gr,
   Chaimae

 8. aysa schreef:

  hoi’dames ik ben al 2 jaar getroued en ik kan maar niet zeanger worden , ik heb blijkbaar cysten op mijn eierstokken , maar nu gaat het maar niet weg ik ben overal in de wereld naar artsen gewwest maar het gaat niet weg,
  ins voor mij dua doen

 9. Ayla schreef:

  Hallo dames,

  Ik ben al 1 1/2 jaar bezig om zwanger te worden. Maar als ik elk keer weer menstrueer ben ik teleurgesteld ik hoop dat het deze kere zal lukken. Als al jullie verhalen lees word ik nog erger teleurgesteld met miskraams en zo. Ik hoop de beste voor jullie en voor mij.

  Gr. Ayla.

 10. Ayla schreef:

  Ik heb stollings problemen, factor 5. De arts zegt dat het 1% is dus dat houd in dat het erg zwaar is. Ik hoop dat ik niet te veel Bloed zal verliezen. En hoop dat ik deze maand zwanger kan worden.

  • danielle schreef:

   wat bedoel je ayla. wat is 1 %? ik heb factor 5 leiden homozygoot. dat is de ergste van de twee. je hebt ook nog hetrozygoot dat is de minst erge van de twee
   groetjes danielle

 11. Ayla schreef:

  De arts vertelde het zo, ik gebruik medicatie’s en plasma krijg ik ook. Ik zou graag met je duidelijker en uitgebreider willen praten via de tel.

 12. danielle schreef:

  hai Chaimae,

  we zijn nog steeds beter met onze eerste.
  ik was wel blij dat er uit de onderzoeken pcos uit kwam. nu weten we wat te doen en je wordt goed in de gaten gehouden. vind ik wel prettig.
  succes..
  groetjes danielle

 13. denise schreef:

  Hallo, mijn man en ik willen ook graag een kindje, mijn man heeft al een dochter.
  Betekent dat ook dat ik nu sneller zwanger word? En heb vandaag een hele
  Rare steek aan de linkerkant van mn buik maar voelde niet echt menstruatie kramp,
  Moet uitgerekend vandaag wel mijn ovulatie krijgen. Ben 2 maart gestopt
  Met de pil, en 1 x ongesteld geweest. Heb de afgelopen dagen wel steeds
  Onder in om buik heel licht menstruatie kramp gehad. Maar dat was de afgelopen dagen elke dag wel een keer.
  Vind het allemaal zo spannend!

  Groetjes denise

  • Floor schreef:

   Hallo Denise,

   Hier een ervaringsdeskundige, moeder van drie kids.
   Wat jij voelt kan bij ovulatiepijn passen maar logischer is het dat het gewoon bij je cycles hoort. Na het stoppen met de pil kan je lichaam anders reageren omdat nu je eigen cycles weer op gang komt en dan kan je meer last van je buik hebben.
   Dat je man al een dochter heeft maakt de kans op zwanger worden niet groter maar maakt de kans dat je man goed vruchtbaar is wel groot. Het hangt natuurlijk ook van jou, je leefdtijd en vruchtbaarheid af!
   En natuurlijk is het allemaal super spannend maar geef het de tijd. Het kan ook even duren na stoppen met de pil voor je eigen cycles weer goed op gang is! Succes!

   Gr Floor

 14. maggie schreef:

  hallo
  ik heb de afgelopen 2 jaar een implanon in gehad en maart 2011 laten verwijderen omdat we graag een kindje willen.
  we zijn nu een jaar bezig en helaas geen succes nou ben ik wel januari 2012 ongesteld geweest en weet sins kort dat ik pcos heb en ben pas ook ongesteld geweest in juni de 11 de laatste dag
  ben voor mijn implanon altijd netjes elke maand sins mn 14e ongesteld geweest ondanks mn overgewicht
  mijn vraag is maak ik een groter kans doordat ik nu eens in de zoveel tijd ongesteld word op een zwangerschap zonder hulp
  snap er namelijk helemaal niks van aangezien mn hele familie overgewicht heeft en zeer vruchtbaar zijn behalve ik

  • Shannon schreef:

   Meer kans als je langere cycli hebt?
   Ahnee net niet natuurlijk.
   Per cyclus komt er 1 eitje vrij, en 1 eitje is 1 kans.

   Dus, een cyclus van 28 dagen geeft op jaarbasis 12 kansen. Een cyclus van 42 dagen heeft 8 kansen enzovoort…

   Als je al een jaar onregelmatig bent zou ik eens bij de gyn langslopen voor meer informatie en eventueel een duwtje in de rug om het eitje te laten springen.
   Bij lange cyclussen is het trouwens ook zo dat er niet altijd een eisprong is, maar dat je lichaam op de duur gewoon het baarmoederslijm afstoot omdat het niet goed meer is.

   succes nog

 15. Laura schreef:

  Hallo,

  ik heb hier ook last van. Niet iedere maand, maar weleens. Op dit moment heb ik het. Het is ontzettend vervelend. Ik kan eigenlijk alleen maar liggen en niks doen, zelfs de trap oplopen is al vermoeiend en moet ik al gaan liggen!
  Ik heb er nu al 2.5 dag last van, heel irritant!

 16. stefanie schreef:

  Ik ben eind april gestopt met de pil en ben die maand erna netjes op tijd ongesteld geworden. Heb een cyclus vn 28 of 29 dagen. De eerste dag vn mn laatste menstruatie was 28 juni. Ik voel me vnaf zondag al licht misselijk. Kan ik al zwanger zijn of is t mn eisprong wat ik voel?

 17. Nadia schreef:

  Ik ben de 10e ongesteld en mijn ongesteldheid duurt 6 dagen, mijn vraag is wanneer komt mijn ei vrij ? Vandaag is het de 13e en heb een ongelovelijke pijn in mijn linker zij .

 18. Coortje schreef:

  Bij mij is de eisprong heel duidelijk voelbaar. Heb er zo’n 2 uur last van. Heftige steken in de onderbuik. Voelt bijna alsof t in mn blaas zit

 19. lins schreef:

  3aug was mijn menstruatue begonnen tot 6/7 aug
  Heb nu flink druk op mijn onderbuik met lopen, met zitten voel ik niks! Is dit mijn eisprong? heb hier nu pas eerste keer last van !
  Gr lins

 20. Ria schreef:

  Ik heb altijd 5 dagen pijn in mijn buik en heb ook een opgezette buik.Ik wil graag weten als er meer vrouwen zijn die deze verschijnselen hebben bij de ovulatie

 21. Pipie schreef:

  Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven door heb dat ik een eisprong heb gevoeld. Dat was op 28 augustus. De dag erna of zelfs dezelfde avond eigenlijk had ik ook geen cerfix slijm (ofzo) meer. Ik begrijp alleen niet wat ik twee dagen erna op 30 augustus voelde. Toen had ik in de avond behoorlijk wat krampen in mijn onderbuik (niet pijnlijk, maar wel duidelijk aanwezig). Weet iemand mij te vertellen wat dit was?
  Nu moet ik deze week ongesteld worden, tussen vandaag en donderdag…. Heel benieuwd….

 22. lu schreef:

  ik heb gisteren mijn eisprong gehad want ik had heel erg lang pijn aan de linkerkant. en ik voel het ook elke maand maar was gisteren echt heel erg. Weet niet of het ligt aan de IUI behandeling die ik gisteren heb gehad. hoop dat het nu wel gelukt is 🙂

  • Pascale schreef:

   Hoi,

   ik heb gister ook een IUI behandeling ondergaan. Net voordat ik deze behandeling kreeg, kreeg ik ter hoogte van mijn linkereierstok (waar volgens de echo de eitjes groeiden) flinke pijn, met vlagen kwam ze opzetten. Hopelijk was dit inderdaad de voorbode voor de eisprong. Nu afwachten of de behandeling IUI is aangeslagen, nog 2 weekjes, dan weet ik het.. Is het bij jou inmiddels al gelukt?

 23. Kathy schreef:

  Hey coortje,
  ik heb het zelfde onder in me buik flinke steken idd lijk wel me blaas haha echt appart gevoel is dat. Maar ook lijkt het op menstruatie pijn alleen wat erger dan normaal…

  Klopt heel veel vrouwen voelen dat niet. Bij me eerste kindje had ik dat helemaal niet. Na die geboorte voel ik het elke maand..

  Voor de gene 2 weken voor je ongesteld moet worden heb je eiersprong welke dag dat kan je nooit echt zeggen maar wel die week…

  Gr

 24. roswitha schreef:

  Hoi even een vraagje wat hierboven word beschreven over pijn aan de rechter of linkereileider, ik heb er ook last van tijdens het vrijen wat kan dat zijn hetzelfde een eisprong of toch wat anders?

  Gr

 25. Jorina schreef:

  Ik heb gister mijn eisprong gehad. Voelde hevige menstruatie pijn links en rechts onder in m’n buik. Die avond heb ik gelijk geklust met mijn vriend. Vanochtend werd ik wakker met nog steeds de pijn. Nu in de middag is de pijn weg getrokken. Mijn vraag is kan ik nu wel zwanger worden als ik niet weet wanneer het eitje is (gesprongen) en bijv. Pas vanmiddag is gesprongen,ben dus gister al hebben geklust. Graag zou ik wel een reactie willen denk er namelijk veel over na en lees veel op internet

 26. Ahanna schreef:

  Ik had gisteren voor het eerst ovulatiepijn nadat ik aan de clomid ben gegaan.
  Ik ben tijdens de pijn aan het klussen gegaan. 3 dagen ervoor ook.
  Hoe veel kans maak ik nu? Ik hoor dat een ei maar kort leeft en dat het zaad er 48 uur over doet om bij je ei te komen. Was ik gisteren te laat en 4 dagen geleden te vroeg? Of maak ik wel degelijk een goede kans?

 27. Linda schreef:

  Hallo,
  Ik ben 35 jaar en ben een aantal jaren geleden 2 jaar lang gestopt met de pil maar de ovulatiepijn viel toen enorm mee, door omstandigheden toen weer begonnen met de pil, nu sinds december weer gestopt omdat mijn partner en ik graag een kindje willen.

  Niet lang nadat ik en mijn partner samen waren bleek dat ik chlamidia had dat was enorm schrikken. Hetgene wat mij enorm beangstigd is dat ik niet weet hoe lang ik het virus reeds bij mij heb gedragen en wat voor schade deze aangericht heeft.

  Deze angst komt elke maand weer terug als ik mijn eisprong moet krijgen want ik verrek van de pijn, mijn menstruatie is echt super regelmatig en volgens de menstruatieapp op mij. Phone kan ik precies zien wanneer wat zou gebeuren, nu heb ik de ergste pijn aan het begin van de vruchtbare periode en dan is het slijm ook dikker en plakkiger volgens de app zou ik 4 dagen erna pas de ovulatie hebben. Natuurlijk is de app een richtlijn maar kan het zijn dat de eisprong al plaats vind op de eerste dag van die vruchtbare periode???

 28. Doreen schreef:

  Hi

  Ik voel het ook, alleen is het nooit op dezelfde dag in mijn cyclus. Bij mij duurt het vaak een paar dagen en dan op en af die buikpijn. Meestal links. Mijn gynaecologe heeft so wie so gezegd dat het beter is zeker roond de 11de dag al te beginnen.

  Succes

 29. vanessa schreef:

  Ik voel ‘t nu ook. Me lichaam voelt soms warm aan. Ik krijg in die periode na mijn eisprong een puist op de kin. Ik ben in de periode van de eisprong slecht gehumeurd

 30. anoniempje schreef:

  Ik heb halverwege de maand (ongeveer 2,5 weken na mijn menstruatie) altijd een paar dagen pijn in mijn onderbuik. Ik voel heel duidelijk pijn aan een bepaalde kant van mijn onderbuik. De ene maand links en de andere maand rechts. Het voelt heel vervelend. Echt alsof iets aan de binnenkant steeds schaaft. Ik ben ook erg misselijk (ongeveer een dag lang).

  Ik ben 8 jaar aan de pil geweest. Nu ben ik iets van 3 jaar gestopt en ik voel me veel beter en voel me veel natuurlijker en gezonder. Helaas moet ik wel maandelijks dealen met misselijkheid en buikpijn (tijdens de eisprong) en ook tijdens de menstruatie, maar dat is alleen maar bewijs dat mijn lichaam goed werkt.

  Hopelijk kan ik over een tijdje ook goed zwanger raken.

 31. stefanie schreef:

  Hoi allemaal ik ben same met men vriend met kindere bezig maar ik voel bij mij totaal nie wanneer ik aan het evalueren ben ben men eige elke dag aan het teste en elke dag negatief ik weet eve nie hoe verder

 32. jose schreef:

  ik voel mijn eisprong ook elke maand ,maar aleen doet het zelfs pijn als ik ga zitten en loop,meestal duurt dit de hele dag het begint ook met een beetje buikpijn .

 33. Anne schreef:

  Jammer dat niet iedereen dit voelt??
  Ik heb echt helemaal niks aan die klote pijn. Ik voel het al vanaf dat ik 15 ben. Ik moet echt op bed gaan liggen en 2-3 paracetamol nemen totdat het weg is. Dit duurt meestal 2 dagen. Ik heb ongelooflijke pijn in mn onderrug alsof ik ongesteld word en het voelt alsof ik een tandenstoker heb ingeslikt en dat die is vast komen te zitten recht of links onderin mn buik.
  Zwaar kut.
  Het is misschien handig als je zwanger wilt worden maar de pijn is bij mij zo heftig dat ik geen seks kan hebben als ik ovuleer, lekker onzinnig dus. Gelukkig zit ik nu aan de pil!

 34. Andrea schreef:

  Ik heb al een week last van ovulatie pijn kan dat? De eerste dag was dus 2 weken voor mijn menstruatie! Nu dus nog 1 week, kan iemand vertellen of dit kan?

 35. Jorina schreef:

  Ik had gelijk over mijn eisprong en de pijn links en rechts onder in mijn buik. Het celletje was zich aan het nestelen. Nu ben ik alweer 29 weken in verwachting van een gezond jongetje!

 36. cindy schreef:

  hallo ben samen met mijn vriend bzig voor een kindje we zijn al 16 maanden aan hetproberen we zijn vorig jaar april zwanger geraak maar een maand er na een miskraam en heb nu al drie dagn supper veel pijn van mijn ovulatie en op de test van ovulatie staan al drie dagen twee streepjes als ik eet zit mijn buik na drie happen weer vol en dot die pijn

 37. liza schreef:

  Ik voel mijn eisprong dus.. zelf door mijn pil heen,ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil en die pijn die ik toen voelde heb ik nu ook precies 2 weken voor mijn menstruatie ,overduidelijk mijn eisprong dus,het is best pijnlijk ineens voel je een heftige steek in je eileider bij mij altijd links en duurt idd een paar uur,als je dan te hard gaat zitten voel je het zelfs en als je hoest… is toch best raar eigelijk dat ik die pijn ook had toe ik nog aan de pil zat? maar goed hoop dat ik snel zwanger ben! ben 24 trouwens,Groetjes liza

 38. tinake schreef:

  Hey

  Bij mij heb ik de eisprong duidelijk gevoeld doordat ik steekjes had an de linkerkant ter hoogte van men linker eierstok. duurde paar urkes. ik heb dan bloed laten trekken 15januari 2 weken nadien en had dus inderdaad een eisprong, maar wanneer kunnen zij niet zeggen. Vandaag heb ik ineens pijnlijke tepels en gevoel van opgezete borsten. en 2 dagen geleden had ik wit slijmverlies dikker en rekbar.(khad elke dag rekbar verlies van 2januari al)… en sinds 2dagen niet meer.mijn temperatuur is 36.1 gemiddeld, en zit nu al sinds 5januari op 36.8 ,36.9….khad na de eisprong als die rond de 2de is gwest zo paar dagen later lage rugpijn en menstruatiegevoel onderbuik (2dagen lang)3dagen gelede had ik teruig menstruatiegevoel paar uurkes…veell plassen…snagts lichtjes zweten…hmmmm Ik ben overtijd aangezien ik zeker ben dat men eisprong 2januari was. het kan natuurlijk eerder geweest zijn of later. Maar nu is het spannend zo ofzo moet ik ofwel men regels krijgen ofwel een testje gaan doen….. dus vanaf gisteren reken ik 14 dagen bij.. en als ik in die 14 dagen mijn regels niet krijg dan moet ik eigelijk al duidelijk weten wat het is…Een van de 2zal het zowieso worden, khoop zwanger natuurlijk, maar als niet dan weet ik voor de volgende keer mijn symptomen vn de eisprong.wat denken jullie?

 39. cherique schreef:

  Hallo Dames,

  Ook ik heb een aantal symptomen, en ik weet niet precies wat het is.
  Ik ben nu ongev. een maand gestopt met de pil. In die tijd dus nooit een eisprong gehad.
  Ik weet dus niet hoe dat is. Volgens de berekening heb ik geklust in mn vruchtbare periode.

  Sinds een kleine week heb ik last van of zwangerschasymptommen, ontpilverschijnselen of ik heb een eisprong.
  Maar wat ik weet heb je een eisprong 2wkn voor je menstruatie.
  Maar ik heb last vanl gevoelige tepels, perdag in een keer veel witte afscheiding, zere rug, raar gevoel in onderbuik en liezen, met vlagen misselijk en af en toe duizelig, opgezette llymfeklieren en een grieperig gevoel. heb ik ongeveer een week. Wat ik denk dat het geen eisprong kan zijn omdat ik 3 februari weer ongesteld moet wordend. En mijn laatste menstruatie is 5 januari geweest. Misschien blijft het wel langer weg ivm ontpillen
  Waardoor mn cyclus ook anders is.

  • Saskia schreef:

   Mijn eerste menstruatiecyclus na stoppen van de pil was 54 dagen. Ook ik had allerlei verschijnselen die heel erg op een zwangerschap leken, maar het was helaas niet zo.
   Het tellen van de cyclus na stoppen van de pil is héél erg lastig.
   Ik heb toen 2 zwangerschapstesten gedaan en ook via het bloed is er gekeken of ik zwanger was.
   Je moet er nu niet van uit gaan dat je een cyclus van 28 dagen hebt. Je lichaam moet wennen dat het geen hormonen meer krijgt via de pil.
   Erg lastig, maar door geduld te hebben kom je er achter of je nu een lange cyclus hebt deze keer of misschien toch zwanger bent?!

  • Lo-Rien schreef:

   Hallo.
   Dat wat jij opnoemt had ik ook nadat ik gestopt was met de pil.
   Maar dat is nu 8 maand gelden. Na een half jaar had ik geen last meer van die kwaaltjes.
   Ik had het idee dat mijn lichaam nu pil vrij was. En dat de normale cyclus weer terug is.

   Ben wel benieuwd of het bij jou wel zwangerschaps kwaaltjes zijn geweest

  • Diana schreef:

   Ik durf je het niet te zeggen of je gelijk zwanger bent. Ik ben in maart van dit jaar gestopt met de pil, en ik heb toen een cyclus gehad van 28 dagen. Na 2 weken heb ik mijn eisprong gevoeld (en bezig geweest). Ik ben toen daara zwanger geworden. Helaas heb ik in juli een missed abortion gehad (ben toen gecurreteerd).

 40. jasmijn schreef:

  Hallo allemaal..
  Me vriend en ik proberen ‘t ook al een tijdje
  Maar op 26januari werd ik na het vrijen gelijk ongesteld maar ik was maar 4 dagen ongesteld..
  En nu zou ik het echt niet weten want heb de laatste dagen veel hoofdpijn en gister had ik veel krampen ofzo daar leek het op.. we gingen toen ook vrijen.. maar kon het gewoon niet omdat ik tevwel pijn had..
  En heb al testen gedaan, negatief..
  Heeft iemand dit ook meegemaakt?
  Iemand help????
  Liefs jasmijn

 41. Lizzy schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje, ik heb een cyclus van 28 dagen, mijn laatste ongesteldheid begon op 31 januari.
  Nu geeft de ovulatie calculator aan dat ik 14 februari vruchtbaar ben.
  Maar nu heb ik vandaag al enkele uren een stekende pijn onder in de buik (ovulatie pijn) en heb ik extreem veel witte afscheiding. Nou lees ik dat dat aan geeft dat dan de eisprong plaats zou vinden, dus toch maar een ovulatietest gedaan en die geeft aan dat ik nog geen eisprong krijg.
  Hoe kan dat ? Want de symptomen zijn er. Klopt het dat er tussen de pijn/slijm en de eisprong enkele dagen of een dag zit?

  En wanneer kunnen we dan het beste vrijen?

  Alvast bedankt voor de tips/info!

 42. lara schreef:

  ik heb een vraagje,normaal voel ik me eisprong heel erg tot krampen toe.
  maar nu precies t zelfde stekende zeurende gevoel maar al paar dagen,
  erg veel last van puistjes op me gezicht,rugpijn,hoofdpijn…
  zou t een innesteling gevoel zijn.en gwoon zwanger kunnen zijn.
  ben voor t laatst mijn laatste ongi werd ik op 21januari
  ..hoop dat iemand me verder kan helpen,

  alvast bedankt,

  • Jennifer29 schreef:

   Hai Lara,

   Ik heb op 22 januari mn laatste ongi (denk dat t n ongi was) gehad en mn eisprong heb ik nu 16 dagen geleden gevoeld.. nu ook nog niet ongi, hopelijk word ik het wel, want heb al 3 kids en financieel zit t niet mee… had gisteren en eergisteren wel n test gedaan, maar deze waren negatief. Wacht t maar ff af tot zondag en anders na t weekend nogmaals testen.. jij al getest???

 43. IRI schreef:

  Ik heb zo’n hekel aan mensen die hier reageren van IK WIL NIET ZWANGER ZIJN. Sorry hoor maar sommige mensen proberen daar heel hard aan te werken!

 44. ana schreef:

  wat ik raar vind: ik heb nooit last gehad van me eisprong, maar na me bevalling is het gekomen… en het pijn straalt naar me been en onderrug… soms doet het zo veel pijn dat ik amper kan lopen…

 45. nola schreef:

  hallo,
  ik heb een vraag.
  ik heb nu voor het eerst buikpijn tijdens mijn ovulatie. Kan het zijn dat er dan iets aande hand is of is dat heel normaal?

  groetjes

 46. angelique schreef:

  Hallo,
  Iedere keer ik mijn eisprong moet krijgen heb ik heel veel hartkloppingen,geen gevoel aan de armen en benen,hoofdpijn kortom lig ik drie weken in bed.wie kan mij helpen want het is ondraaglijk.ook heb ik mijn menstruatie nooit op tijd

 47. Idwine schreef:

  Ik heb nooit last gehad van ovulatiepijn maar na mijn bevalling heb ik er heel veel last van. Soms een paar dagen achter elkaar en best heftig. Ben er zelfs voor naar de huisarts geweest. Urine laten testen en buikecho laten maken maar niks gevonden. Alles zag er goed uit. Is dat normaal? Dat je na de bevalling hevige ovulatiepijn kan krijgen?

  • Renate schreef:

   Hi Idwine,

   Ik heb daar nu sinds anderhalf jaar ook last, na de bevalling van mijn dochtertje. Op een gegeven moment begon ik er een patroon in te zien en het kan denk ik niets anders zijn dan mijn eisprong. Verschrikkelijke pijn. Bij mij begint het meestal tegen de avond en straalt erg naar mijn rug uit. Ik heb alleen rugweeën gehad met mijn bevalling, nou dat deed pijn, maar die heb ik liever dan die ovulatiepijn. Word er erg misselijk van en de nacht die dan meestal volgt is verschrikkelijk.

 48. kim schreef:

  Hallo,

  Ik heb hier inderdaad pas last mee na mijn eerste zwangerschap. Maar ik heb een onregelmatige cyclus en het is pas een week na mijn menstruatie.

 49. Andrea schreef:

  Beste allemaal,

  Ik heb iedere maand terugkerende ovulatie pijn. Soms rechts maar bijna altijd links. Soms is het zo erg dat ik niet meer kan lopen.

  Heel vervelend natuurlijk, maar ergens heel erg fijn. Het is een bevestiging voor mij dat alles naar behoren werkt en het scheelt een hoop geld aan ovulatie testen 😉

 50. Les schreef:

  Hi,
  Ik heb gisteren m’n eisprong gevoeld, duurde inderdaad ongeveer een uur.
  Hoe lang blijft m’n eitje nu leven?

 51. a k schreef:

  Halo iedereen,

  Ik heb sinds 2 maanden last van mn eiersprong volgens de huisarts, ik had 2 weken lang een stekende pijn linksonderin mn buik. Maar ik vond dat zo raar omdat ik week ervoor al ongesteld was geweest.. Maargoed vandaag de dag nog heb ik er nog steeds last van om de drie dagen komt die stekende pijn terug. Maar qua mn menstruatie klopt die eiersprong dan niet want hij is dan bijvoorbeeld veelste vroeg omdat ik net ongesteld ben geweest.. Zou er een andere oorzaak kunnen zijn dan de eiersprong?

  • Medisch Bioloog (man) schreef:

   Beste A K,

   Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat je nierstenen hebt.

   Heb je de neiging om aan een trap te willen hangen en dan vervolgens “rekken”?
   Of wil je het liefst als een aap over de grond kruipen?
   Plas je bloed mee in de urine (oranje, roze, rood)?

   Als je deze vragen met “ja” kunt beantwoorden en de urine is niet wit of geel dan is de kans groot dat je ergens een nier of gal “steen” hebt zitten.

   Verder, in het gehele dierenrijk is het algemeen zo dat de rijping van het eitje elke volgende cyclus in de “andere” eileider plaats heeft. Dus ook bij de mens onder normale omstandigheden. Een uitzondering kan zijn “superovulaties” waarbij tientallen onrijpe eitjes tegelijk loskomen. Dit gebeurd meestal alleen bij IVF of als iemand een ovarium tumor heeft. Dit laatste betekend niet per definitie “kanker” maar meestal een zwelling door bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld door iets verkeerds te hebben gegeten, trap in de onderbuik gekregen of ongelukkige valpartij). Hoe het lichaam hier mee omgaat is meestal een “black-box” omdat onze medische kennis nog niet toereikend is in de mens of bij proefdieren. Dat willen organisaties als Proefdiervrij en de dierenbescherming ook graag zo laten.

   Afijn, mijn advies, check op nier/galstenen. Voor het overige is het beter om bij een ervaringsdeskundige of specialist (huisarts/ziekenhuis) te raden te gaan.

   Groet uit Rotterdam

 52. Leonie schreef:

  Ik voel mijn ovulatie, en hoe! Nu al weer 2 nachten wakker worden met hevige steken, kan op die momenten niet meer stilliggen, begin gruwelijk te zweten, wordt misselijk en val flauw…
  Ik slik wel gewoon de pil ook nog!
  Alle pijnstilling al geprobeerd, paracetamol tot aleve intense… Niks werkt..
  Dit wisselt wel af per maand.. Maar het is verschrikkelijk!!

  • Dame28 schreef:

   Dat is kan volgens mij niet want als je aan de pil bent krijg je geen eisprong. Je ongesteldheid is dan niet door een eisprong maar een opgewekte bloeding, doordat je de pil slikt.

 53. linda schreef:

  Hoi.
  Nou ik slik ook de pil. En moet t over 2 dagen worden maar VERGA AL 1.5 DAG VAN ENORME PIJN. Dus t kan wel!!!

 54. Leonie schreef:

  het kan zeker wel, m’n gynaecoloog heeft me dit ook gezegd.
  Bij mij gaat het deze maand nog goed, heel vreemd, de ene maand verga ik van de pijn, en de andere maand nergens last van…

 55. linda schreef:

  Ja bij mij is het nu ook echt ernorm pijnlijk.
  Maar normaal voel ik t wel.maar niet zo erg.en is het gewoon dragelijk. Maar nu …!pffff we gaan de 3e dag in. Zal vast de laatste zijn 😉

  Ben net naar de huisarts geweest. En idd als je de pil slikt kan t geen ovulatie zijn.al dacht ik eerst dat dat het wel was. Maar omdat ik morgen het moet worden!!! Heb ik daar dus zoon pijn aan.

  Snapje.

  Groetjes.

 56. rachel schreef:

  Kan je ook een week last hebben van ovulatitie pijn ?

 57. Rosanne schreef:

  Ik slikte ook de pil, ben er zelf door heen zwangergeraakt terwijl ik hem slikte. Dus een eisprong bestaat zeker tijdens de pil 😉 Ik zou het zeker weten in de gate houden! Ik heb nu een zoontje van 5 rondlopen en heb een half jaar terug me spiraal mirena, er uit laten halen voor nog een kinderwens. Maar ik zeg altijd wees evengoed alert met de pil want die eisprong was er bij dus wel en ik slikte hem volgens vast ”ritueel” heel trouw.

 58. anoniem schreef:

  ik ben vorige week licht roze afscheiding en wat oud bloed verloren, dit was 10 dagen na mijn menstruatie, nu heb ik sinds een half uur stekende pijn links onder in mijn buik bij de baarmoeder lijkt het, nou dacht ik nu is mijn eisprong maar de ovulatie test geeft een heel licht streepje aan en een paar dagen terug een donker teststreepje dat was volgens de test mijn lh piek, dus ik kan volgens de test nu geen eisprong hebben, nou vraag ik me af wat zou die licht roze afscheiding is geweest eisprong bloeding? en wat betekend die buikpijn die ik nu heb? ik ben onregelmatig kan 5 dagen per cyclus verschil in zitten.
  beetje verwarrend wat ik allemaal voel herkend iemand dit?

 59. taam schreef:

  Misschien een innesteling?

 60. AAA schreef:

  Hey anoniem
  Wat jij heb gehad was een innestlingsbloeding
  Dat krijg je als het eitje zich nestelt in het baarmoeder
  Hopelijk voor u ben je zwanger
  Laat ons iets weten

  • anoniem schreef:

   hallo,

   ik ben tot nu toe niet zwanger test blijft negatief.
   zit nu op dag 27 van mijn cyclus.
   heb sinds 2 weken ongi steekjes, met vlagen wat misselijk, grotere en gevoelige borsten, zichtbare aders, heb ik normaal ook maar nu nog meer.
   en soms dikke witte afscheiding, sorry voor de detail.
   dus ik wacht het rustig af.

   • AAA schreef:

    Spannend jij hebt duidelijk symptomen van een zwangerschap.
    Maar gelijk heb je! wacht maar af. Hopelijk is het zo!

   • Kinderwens schreef:

    Ik las je berichtje en vroeg me af; waren dit bij jou zwangerschapssymptomen? Ik heb nu precies dezelfde symptomen namelijk 😉 ben benieuwd.

    Ik zit nu op dag 35 van mn cyclus, 2e ronde na stoppen met de pil dus nog lange cyclus).

 61. kimberly schreef:

  hallo ik heb een vraagje in de eerste week van de pil ben ik 1 pil vergeten en heb vervolgens 6 dagen erma onveilig gevreen vervolgens heb ik in de 2de week weer me pil vergeten en onveilig gevreen met me vriend ik weet dat het erg dom was nu heb ik 4 dagen geleden lichte bloedverlies gehad dat is inmiddels over maar ik blijf krampen houden in me onderbuik en af en toe misslijk de dokter zegt ik moet afwachten maar dat duurt nog best lang wie weet hoe groot op zwangerschap is xxx

 62. Roos schreef:

  Ik heb ook een vraag! Vorige week zijn we getrouwd, en nu zijn we op vakantie. We willen heel graag een kindje en daarom slik ik de pil nu om de 3 dagen. Zo hoop ik dat mijn ongesteldheid uitblijft en ik toch een mini kans heb om al zwanger te worden. Kan dit kwaad?

  • Amber schreef:

   Bij de dokter kan je pilletjes halen om je menstuatie uit te stellen. Anticonceptie garandeert niet dat je menstruatie uit blijft. Heb ik ook eens gebruikt op vakantie werkte prima. Alleen wel 3tabletjes per dag.

  • Prikkie schreef:

   Dit is niet de bedoeling van de anticonceptiepil.
   In de pil zitten hormonen die de aanmaak van hormonen in jouw lichaam overnemen. Dus als je de pil slikt, stopt jouw lichaam met het aanmaken van diezelfde lichaamseigen hormonen. Maar de twee dagen erna moet je lichaam het wel zelf doen.
   Dus op die ene dag dat jij wel de pil inneemt heb je een overdosis hormonen. (Je lichaam heeft ze immers ook al aangemaakt )

   Ten eerste breng je je lichaam en cyclus behoorlijk in de war met dit gebruik.
   Ten tweede vermoed ik zelfs dat je eerder een vergrote kans hebt op een miskraam. Twee x een anticonceptie pil staat gelijk aan de hoeveelheid hormonen in de morning after pil. Jij hebt 1x je eigen hormonen en 1x de pil.

   ik zou dit gebruik ten zeerste afraden. Of je slikt je pik nog gewoon een maand zoals t moet, of je gaat naar de huisarts voor tabletten die ervoor gemaakt zijn om je menstruatie uit te stellen.

 63. Debs schreef:

  Hello,…een vraag.

  Is er een pijnstiller die ik kan gebruiken voor de pijn. Ik krijg veel pijn die helemaal naar mijn rug gaat. Veel pijn heb ik tijdens deze periode.

  Bestaat er een medicijn,pijnstiller ,..iets om de pijpte verminderen. .?

 64. Yasemin Valk schreef:

  Helloo allemaal!

  Even een vraagje want ik word helemaal gek van mijzelf..

  Ik ben 4 maanden geleden gestopt met de pil, 2 maanden geleden voor het eerst weer ongesteld geworden met een cyclus van 28 dagen. Althans dit heb ik de afgelopen 2 menstruaties ‘geteld’.. Vorige maand kreeg ik op dag 14 voor mijn menstruatie wat slijmverlies en ik was 3 dagen voor en 3 dagen na mijn 14e dag aan het klussen. Helaas vervolgens ongesteld geweest. Nou dacht ik oké dan doe ik het deze keer met ovulatie testen. Ik ben al sinds 20 dagen voor mijn menstruatie(a.s 30 oktober) begonnen met testen, helemaal nietsss!!! Ik heb 4 & 3 dagen geleden een lichte streepje gekregen op mijn ovulatie test dus ik weer klussen, hierna is het gewoon verdwenen!!! Ik heb nog steeds geen ovulatie terwijl mijn menstruatie dus 30 oktober ‘uitgerekend’ is.. Dat is over 8 dagen al?! :s Heb nu menstruatie pijn maar ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet!!! Iemand wat tips? Grrr ik snap er helemaal niets van.. Heb deze maand verder ook helemaaal geen afscheiding gehad?!!!

  Groetjes

 65. a schreef:

  ik wist niet dat je pijn kon hebben van eisprong tot ik men cyclus heb bestudeert. En inderdaad tijdens men eisprong heb ik ook last van steken aan men buik , dit duurde altijd een paar uurtjes. En ik maar denken dat ik iets verkeerd had gegeten .

 66. lud schreef:

  Hallo. Ik ben reeds lange tijd gesteriliseerd EN ook mijn baarmoeder ben ik kwijt na heel veel last van endometriose. De laatste maanden heb ik meer en meer last van mijn eisprong. Iemand die dit herkent of raad weet?
  Bedankt!

 67. elisa schreef:

  Ik herken het bij mij is me baarmoeder er ook uit gehaald drie jaar geleden en heb om.de zoveel tijd hevige buikpijn en overgeven en pijn in me rug en dat ik niet ken lopen van de pijn ziekenhuisgeweest geen blindedarm blijkt het een ovulatiebloeding te zijn ze raden erg veel rust aan en uitzieken en pijn stillers

 68. Eef72 schreef:

  Ik kom net terug van de gyn vanwege erge ovulatiepijn die soms wel 3 dagen kan duren.
  Mijn baarmoeder is 2012 verwijderd,sindsdien erge pijnen tijdens ovulatie.
  Echo gemaakt en hij kon de eileiders niet vinden,waarschijnlijk zijn ze zover naar beneden gezakt of vergroeit met blaas of darmen.Ik krijg eerst een blaasoperatie want daar kwam ik voor,en als dat weer rustig is een kijkoperatie voor mijn eileiders.Ik ben 43..Maar hij wilde ze niet verwijderen omdat ik nog jong ben ook al zit ik in de overgang.

 69. Mel schreef:

  Ook ik heb geen baarmoeder meer en heb vreselijke ovulatiepijn..de ene maand erger dan de andere..maar dit keer weer vreselijk..mijn hele onderbuik doet zeer en trekt naar me onderrug! Toch ben ik blij dat ik niet de enige ben..want met googlen kwam ik op deze site terecht….wel raar dat we allemaal de baarmoeder eruit hebben

 70. Carla schreef:

  Hallo dames, ook ik heb geen baarmoeder meer en heb elke maand ovulatiepijn. Het goed nieuws is dat dit betekent dat jij nog veel hormonen hebt en dat jij genoeg feromonen produceert om je aantrekkelijk en sexi te voelen. Jezelf sexi voelen en door je partner, of andere mannen als jij single bent vind ik erg belangrijk als vrouw. Het betekent dat jij leeft! Feromonen komen nl alleen als jij ovuleert! Dus die pijntjes zijn voor mij zeker de moeite waard ?

 71. Semm schreef:

  Hallo allemaal,

  Handig zo”n forum. Laatst met een weekendje weg ben ik afgevoerd naar het eerstehulp vanwege heftige ovulatiepijn. Met een inwendige echo bleek het te gaan om een cieste in me eierstock. Waardoor het dit keer bijzonder pijnlijker was dan de eerdere ovulaties. Ik ben 23 jaar en heb gewoon mijn baarmoeder nog. Ik vroeg naar een oplossing waarop de artsen mij de Jazz pil adviseerde. Je hebt bij de Jazzpil geen stopweek en maakt geen eitjes aan dit zou de ovulatiepijn tijdelijk stop moeten zetten. Tot dat ik kinderen wil en evt zou stoppen.

  Misschien hebben jullie hier ook wat aan.

  Groeten

 72. Joni schreef:

  Hallo Dames,
  Ik heb wel mijn baarmoeder maar onwijze pijn met ovulatie. Weet iemand hoe ik deze pijn kan laten zakken? Paracetamol werkt niet! Voel me goed beroerd ervan. Stekende pijn en die voel ik zo zakken naar beneden. Heel irritant. Iemand tips?

  • Juri schreef:

   K heb van de dokter trahmadol gekregen en dat help echt heel goed k neem t wanneer k t pijn voel en binnen kwartiertje gaat t pijn weg zaken soms hele dag! Wat ook help is sporten dat help ieder geval bij mij!

  • Joni schreef:

   Hallo allemaal,
   Ik ben inmiddels 22 weken zwanger hihi.
   En verwacht een zoontje.
   1 juni uitgerekend.

 73. Mel schreef:

  Een warm water zak op je onderbuik wil wel eens helpen..succes!

 74. Yvonne schreef:

  Ik voel m.n eisprong ook. Moet tegen de pijn puffen en gewoon gestrekt gaan liggen. Elke stap met rechterbeen doet zeer, uitschieters naar de rug. Na paar uur idd voorbij, dan is er dagen niks meer aan de hand en dan wordt ik moe en futloos voor ong 3 dagen en dan breekt het los. Ik vind het wel een fijne circkel en het belemmerd totaal niet. Het geeft mij een gevoel van een gezond vrouwelijk lichaam.

 75. Elise schreef:

  Volgens mij is het 2 weken geleden dat ik ongesteld ben geweest dus ik DENK dat ik ook last heb van de eisprong.
  Heb echt last in de vagina. Plassen doet niet echt pijn of iets, maar het lijkt bijna wel een menstruatiepijn daar.
  Nu weet ik dat sinds ik vorig jaar paar keer blaasontsteking heb gehad het daar nu altijd gevoelig zal blijven, ook wanneer ik stress heb.
  Ik zou anders niet de pijn in de vagina kunnen verklaren? Ik ben vorige week vrijdagavond nog naar de dokterswacht geweest, want sindsdien heb ik al wat vage last daar maar de urine was brandschoon. (Ging overigens meer naar de dokterswacht vanwege een paniekaanval die niet stoppen wou). Ze gooide alles dus min of meer op stress.

 76. Joni schreef:

  Inmiddels ben ik zwanger. Ben nu 15 weken zwanger. Dus die pijn van me eisprong, was dus raak hihi. 1 juni uitgerekend.

 77. Sally schreef:

  Ik denk dat ik mijn eisprong heb gevoeld . Ik heb drie maanden geleden mijn mirena spiraal verwijderd na 5 jaar . In die tijd ook nooit ongesteld geweest en nergens last van gehad . Super ideaal ! Nu moest mijn lichaam weer wennen aan de hormonen . Ellende als je het mij vraagt ! 3 dagen geleden kreeg ik ontzettende buibijn onder in . Soort ongesteldheid gevoel . Dit is precies een week naar mijn ongesteld heid ( cyclus van 26 dagen) dit hield 3 dagen aan! Ook hele erge hoofdpijn . Nu is dit ook precies de tijd dat ik mijneisprong zou moeten hebben . Dus ik ben benieuwd of her raak is dezemaand.

 78. Denice schreef:

  T is een beetje laat maar je zou nerofen in kunnen nemen deze kan je kopen bij een drogisterij. T duurt een uurtje voordat het helpt dat wel maar dan zakt de pijn al snel weg.

  Plus als je aan de anticonceptie zou beginnen dan zou dit enorme verlichting moeten geven.

  Geloof me ik weet hoe pijn t doet. Bij mij is t zelf zo erg dat ik geen eens fatsoenlijk kan werken en lig letterlijk te Kramperen van de pijn op de grond met tranen in m’n ogen.

 79. Jasina schreef:

  Ik heb het nu momenteel ze …een uurtje geleden van ik aan krepere van de pijn en echt met tranen in mijn ogen. Ern warm badje een een kerzepittekussen op mijn buik helpt wel maar niet helemaal moet op mijn zij gaan ligge anders doet het weer zoveel pijn.
  Wat ik wel niet snap is dat ik moeilijk zwanger geraak!?

 80. Annelies schreef:

  Zijn er nog mensen onder jullie die tijdens de eiersprong enorm misselijk zijn en krampen hebben ? Ik ben een beetje radeloos aan het worden..

  • Natascha schreef:

   Ja ik…sinds kort….en ben ook een week yit de running door pijn, krampen en misselijkheid en last van m’n darmen
   Heb nooit last gehad maar nu sinds een maand of 4 ineens ? waardeloos!

  • Ellen schreef:

   Hoi ik ben 46 en voel mijn eisprong pas een jaar. Ik dacht telkens dat ik blaasontsteking kreeg
   Ik heb het niet elke maand. Nu ik weet wat het is maak ik me er niet zo druk om
   .beter dat het is zo dan dat het vage klachten zijn en je niet weet wat je hebt.

 81. Joni schreef:

  Ik ben inmiddels 34 weken zwanger hihi. We verwachten een zoontje op 1 juni.

 82. A schreef:

  Hey annelies je zal een osthiopaat gaan moeten zien want een gynaecoloog zal je hierbij niet kunnen helpen. Heb hier al ervaring mee ?

 83. Ariana schreef:

  Hoi Annelies
  Toevallig zat ik deze week ook in mijn ovulatieperiode. Voorheen voelde ik mijn ovulatie nooit, maar ik slik sinds een maand de Etos Zwanger Worden pillen en heb mijn ovulatie dus wel gevoeld. Ik heb krampen, last van mijn darmen, licht gevoelige borsten en af en toe een beetje een misselijk gevoel. Kan niet zeggen dat ik blij ben met de symptomen maar het is voor mij een bevestiging dat de pillen dan ook werken. Groetjes

  • Natascha schreef:

   pillen om zwanger te worden….

   • Ariana schreef:

    Hoi Natascha,

    Ze heten Etos Zwanger Worden pillen. Het zijn pillen die je kunnen helpen om je menstruatie regelmatig te maken, voor zij die een zwangerschapswens hebben en geen regelmatige menstruatie hebben. Ook dient het als multivitamine voor zij die zwanger willen worden. Met de pillen heb ik ook voor het eerst mijn ovulatie gevoeld, waaronder de eerder genoemde symptomen. Maar de vraag ging niet over de pillen, maar over ovulatie symptomen. Verdere info kan je Googelen of ff kijken bij de Etos…..

  • Katy schreef:

   Ik heb ook heel erg last van die symptomen is dat wel normaal of kan ik zwanger zijn ofs ? Heb het wel altijd veilig gedaan en pas morgen is Mn ovulatie maar heb die symptonen erg

  • Ann schreef:

   Ik dacht dat er geen pillen bestonden om zwanger te worden…!

  • Brenda schreef:

   En hebben die pillen gewerkt ?
   Ik gebruik ze ook en ook hele erge last nu Van me buik ook me darmen en rond me eierstok

   Groetjes

   • Ariana schreef:

    Hoi Brenda,

    Mijn menstruatie werd regelmatig en mijn cyclus werd korter, het ging van 36 dagen naar 29 en ik raakte binnen 3 maand zwanger. Ik gebruik de pillen nog steeds om mijn menstruatie regelmatig te houden. In het begin had ik ook last van krampen maar dat was met de tijd gestopt. Ik slik er 1 smorgens en 1 voor het slapen.

    • Brenda schreef:

     Hai ariane

     Ik heb ook last van me darmen door die pillen zit zo vaak op de wc hahaha maar nu me eisprong eraan moest komen voelde ik geen ovulatie pijn zonder die pillen wel ?? mijn cyclus is ook korter voorheen 28 dagen nu 25 dagen heel vreemd …. Nou ben erg benieuwd of ze bij mij ook werken is nu 3 maanden na me miskraam
     Groetjes

 84. peter devolder schreef:

  geen reacktie maar eerder een vraag ?myn vrouw geeft over enkele dagen normaal haar menstruatie .myn vraag is eigenlijk kan zij als wij nu vrijen gemakkelijk zwanger geraken ?want vind dat nergens terug .grts peter

 85. Lieke schreef:

  Ik voel iedere maand mijn eisprong maar altijd rechts. Kan dit kloppen?
  Is er dan iets mis met links?

 86. Chloe schreef:

  Heyy sorry dat ik over iets anders begin maar ik probeer nu ongeveer 2maanden om zwanger te graken en ik kijk elke dag of ik zo een doorzichtig slijm heb die rekbaar is en gisteren was volgens de app mijn ovulatie maar ik heb nog nooit zo een slijm gehad dus ik maak me echt zorgen of ik wel zwanger kan graken.. overal waar ik kijk op internet staat er dat je dat moet hebben. Weet iemand hier meer over??

 87. Ariana schreef:

  Hoi Brenda,

  Mijn menstruatie werd regelmatig en mijn cyclus werd korter, het ging van 36 dagen naar 29 en ik raakte binnen 3 maand zwanger. Ik gebruik de pillen nog steeds om mijn menstruatie regelmatig te houden. In het begin had ik ook last van krampen maar dat was met de tijd gestopt. Ik slik er 1 smorgens en 1 voor het slapen.

 88. Brenda schreef:

  Wie heeft er na de eisprong ook gelijk last van haar tepels? Die van mij zijn dan altijd gevoelig tot 2 dagen voor me nod en daarna is her weg en wordt ik ongi
  Iemand hierook last Van?

  Groetjes

 89. Ellen vdb schreef:

  Ik nam vroeger de pil maar heb sinds enkele weken een spiraal, dan krijtje dus ook terug een eisprong. Nu net een eisprong gehad en heb er een week last van gehad! Ben zelfs naar gynaecoloog geweest want vreesde dat dat spiraal misschien niet goed zat of zo. Nee hoor gewoon eisprong. Gynaecoloog zei me dat dit waarschijnlijk een blauwe plek was op de eierstok die ontstaan was tijdens de eisprong. Hoop nu mar dat het niet elke maand zo gaat zijn!

 90. sarah schreef:

  Kan iemand mij helpen, ik heb al 6 dagen “ongesteldheidskrampen” in mijn onderbuik/rug maar geen ongestelheid. ik ben nog maar pas gestopt met mijn pil en vraag mij af of dit mijn eisprong is op misschien zelfs al innestelingspijn. Ik hoor van veel vrouwen dat ze na hun pil soms maaaaanden moeten wachten op hun eisprong (totdat je lichaam zijn eigen ritme weer heeft) wat kan deze pijn nog veroorzaken? Als ik niet gestopt was met mijn pil dan was mijn mensturatie uitgerekend voor vorige week, maar moeder natuur is niet komen opdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *