positieve ovulatietest

Een positieve ovulatietest: wanneer vrijen?

Na een aantal dagen testen heb je hem eindelijk in je handen; een positieve ovulatietest. Dat bevestigt dat je een LH-piek hebt. De eisprong volgt nu erg snel. Maar wanneer kun je nu het beste vrijen om de meeste kans te maken op een zwangerschap?

Wanner is de ovulatietest positief

Over de uitslag van een ovulatietest bestaat nogal eens wat verwarring. De manier waarop je een ovulatietest interpreteert is namelijk niet hetzelfde als bij een zwangerschapstest. Een positieve ovulatietest is als volgt: als het lijntje onder de T(est) even donker of donkerder is dan de lijn onder C(ontrole) heb je een positieve ovulatietest (of je ziet een zichtbare smiley als je een digitale ovulatietest van ClearBlue gebruikt). Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een positieve ovulatietest, een negatieve en een ongeldige.

Wanneer vrijen na een positieve ovulatietest

positieve ovulatiest
Nu je ovulatietest positief is, wanneer kun je dan het beste vrijen? Bij een positieve ovulatietest, volgt de eisprong binnen 24 – 36 uur. “Plan” (echt spontaan valt het niet te noemen) nu zo snel mogelijk een vrijpartij in. Vrij zeker de dag daarna nog eens en keer, want de eicel blijft na de ovulatie nog zo’n 12 – 24 uur in leven. Het is erg belangrijk dat er tijdens het moment van de ovulatie een voorraadje zaadcellen in de eierstokken aanwezig is om de kans op een bevruchting te vergroten.

Ongeveer 14 dagen na een positieve ovulatietest zou je je menstruatie moeten krijgen. Doe zeker een zwangerschapstest als je menstruatie wegblijft. Ben je zo’n ongeduldige dame die niet zo lang kan wachten? Met een (extra) vroege zwangerschapstest kun je al na negen – tien dagen na een positieve ovulatietest te weten komen of je zwanger bent of niet.

 

1 reactie op “Een positieve ovulatietest: wanneer vrijen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *