Slimmer zwanger

Slimmer zwanger coachingprogramma

Het Erasmus MC lanceert het persoonlijke coachingsprogramma Slimmer Zwanger. Vrouwen en mannen met een kinderwens worden bewust gemaakt van het belang van gezonde voedings- en leefstijlgewoonten.


Complicaties

Gezonde gewoonten verlagen de kans op onvruchtbaarheid bij de vrouw en man. Ook het risico op complicaties tijdens de zwangerschap en rond de bevalling wordt kleiner.


Waardevolle aanvulling

Initiatiefnemer is prof. Régine Steegers-Theunissen, arts-epidemioloog bij de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC: “We denken dat het programma een waardevolle aanvulling kan zijn voor mensen die misschien niet zo gezond leven, maar er wel iets aan willen doen. Slimmer Zwanger komt overigens niet in de plaats van persoonlijke consulten van artsen of verloskundigen.”


Zelf screenen

Deelnemers kunnen zichzelf screenen via de website van Slimmer Zwanger. Er wordt dan gekeken naar leeftijd, body mass index en verschillende voedings- en leefstijlrisicofactoren. Daarna wordt het individuele coachingsprogramma bepaald dat periodiek boodschappen verstuurt met tips, weetjes en recepten.

Bron: Erasmus MC


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *