Ovulatie symptomen – kenmerken van een naderende eisprong herkennen

Wat heeft moeder natuur het goed geregeld. Het aanbreken van de vruchtbare dagen en de ovulatie gaat samen met een aantal duidelijke signalen: de ovulatie symptomen of ook wel de eisprong klachten genoemd. Ze vertellen je dat het beste moment om zwanger te worden is aangebroken, dat de eisprong nadert. Aan deze tekenen kun je de eisprong herkennen.

Zwanger worden

Als je zwanger probeert te worden, ben je waarschijnlijk op zoek naar die verschillende ovulatie symptomen waaraan je kunt merken dat je vruchtbaar bent. De meeste van deze lichamelijke klachten zijn per vrouw verschillend. Als je je cyclus bijhoudt, weet je op een gegeven moment wat voor jou normaal is. Van zodra je de symptomen van de ovulatie hebt waargenomen, kun je vrijen en hopelijk leidt het tot een zwangerschap.

Hou wel in gedachten dat wanneer je ovuleert, je niet meer dan 24 uur hebt om zwanger te worden voordat de eicel afsterft. Daarom is het belangrijk om je cyclus te begrijpen symptomen van de ovulatie te herkennen om je kansen op een bevruchting maximaal te benutten.

Lees ook: ovulatie berekenen

Belangrijkste ovulatie of eisprong symptomen

Veranderingen aan de baarmoedermond

Je zult je baarmoedermond vast wel al eens gevoeld hebben. Het ronde, gladde uitsteeksel (diep) in je vagina verandert tijdens de menstruatiecyclus van de positie en consistentie. Dit is één van de symptomen van de ovulatie die je zelf kunt leren ontdekken. Je kunt de baarmoedermond voelen met je vinger(s) en zo bepalen of je vruchtbaar bent.

Eens de ovulatie nadert, verandert de stand van de baarmoedermond. Hij komt nu hoger in de vagina te liggen en voelt zacht aan. Er is een kleine opening ontstaan om de zaadcellen te “helpen” om de baarmoeder binnen te dringen. Na de eisprong sluit de baarmoedermond en begeeft zich weer in de oorspronkelijke positie.

Een harde, gesloten en makkelijk bereikbare baarmoedermond betekent dat je niet vruchtbaar bent.

Hoeveelheid afscheiding verandert vlak voor de eisprong

Tijdens de cyclus verandert de hoeveelheid en structuur van de afscheiding, slijm of witte vloed dat uit de vagina komt (cervixslijm). Net na de menstruatie is er meestal niet zoveel slijmverlies. Naarmate de eisprong nadert, verlies je meer slijm en je kunt daardoor wat nat aanvoelen vanonder.

Slijm tijdens meest vruchtbare periode

Je meest vruchtbare periode uit zich door het verlies van slijm dat op vloeibaar eiwit lijkt. Als je wat van deze afscheiding tussen je vingers neemt, kun je er een sliert van trekken. Na de eisprong verminderd de hoeveelheid en structuur van het slijm weer en word wit tot gelig en voelt kleverig of brokkelig aan, net zoals de periode na de menstruatie. Aan de draderige afscheiding herkennen de meeste vrouwen hun eisprong.

De basale lichaamstemperatuur stijgt

Bij de meeste vrouwen is de basale lichaamstemperatuur redelijk gelijk vanaf de menstruatie tot vlak voor de eisprong. Naarmate je dichter bij de ovulatie komt, kan je een lichte daling hebben, maar dit zal worden gevolgd door een stijging van 0,2 tot 0,5 graden vlak na de eisprong. De temperatuurstijging is het teken dat de ovulatie geweest is. Door je basale lichaamstemperatuur gedurende enkele maanden nauwkeurig te volgen, kunt je ongeveer voorspellen op welke dag in jouw cyclus de eisprong ongeveer plaats zal vinden. Dit noem je de temperatuurmethode.

Het luteïniserend hormoon (LH) neemt toe

Het luteïniserend hormoon is verantwoordelijk voor het het rijpen van de eicel in de eierstok en uiteindelijk voor de ovulatie. Dit hormoon is altijd in het lichaam aanwezig. Zo’n twee dagen voor de ovulatie stijgt de concentratie van dit hormoon in het bloed en in de urine en is wel twintig keer hoger dan het normale niveau. Dit noem je de LH piek. Dit moment kun je opsporen met een ovulatietest. Het gebruik van ovulatietesten is de meest betrouwbare manier om erachter te komen wanneer je vruchtbaar bent.

ovulatietesten dipstick

Andere eisprong klachten en symptomen

Als aanvulling op de bovenstaande belangrijkste symptomen zijn er nog andere klachten en signalen die vrouwen zouden kunnen ervaren tijdens de vruchtbare dagen. In tegenstelling tot de verandering van de afscheiding, de stand van de baarmoedermond en de verandering van de basale lichaamstemperatuur, hebben veel minder vrouwen last van de onderstaande dingen:

Meer zin in seks

Heb je ooit al eens gemerkt dat je zin in seks op bepaalde momenten wat meer is? Als je je cyclus volgt, ontdek je waarschijnlijk dat je libido het hoogst is vlak voordat je ovuleert. Doordat het hormonen oestrogeen en het luteïniserend hormoon verhoogt tijdens je vruchtbare dagen, heb jij wellicht wat meer zin om te vrijen. Twee studies lijken te bevestigen dat een hoger libido rond de eisprong een hormonenkwestie is.

Tijdens een studie werden vrouwen gevraagd om gedurende drie maanden elke dag een urinemonster in te leveren en bij te houden wanneer ze seks hadden. De onderzoekers waren op zoek naar veranderingen in het LH hormoon. Uit de testresultaten bleek dat de meeste vrouwen geneigd waren om te vrijen wanneer de LH-niveaus het hoogst waren. Van alle dagen in de cyclus was de dag van de LH piek de dag waarop de meeste vrouwen geslachtsgemeenschap hadden. Toevallig is dat de meest vruchtbare dag van de menstruatiecyclus.

Uit een ander onderzoek blijkt dat het libido stijgt wanneer het hormoon oestrogeen piekt: oestrogeen piekt vlak voor de eisprong.

Ovulatiepijn

Ongeveer twee op de tien vrouwen die geen anticonceptie gebruiken, hebben last van een scherpe of zeurende pijn links of rechts onder in de buik ter hoogte van de eierstokken. Dit isovulatiepijnof Mittelschmerz. Ovulatiepijn houdt meestal enkele uren aan en bij sommige vrouwen zelfs een hele dag. Het kan samengaan met bekkenpijn of lage rugpijn ter hoogte van het stuitje.

Dat een eisprong pijn kan doen, zullen veel vrouwen die hun eisprong voelen bevestigen. Het is belangrijk om te weten dat een zeer pijnlijke ovulatie niet normaal is. Wanneer het zo veel zeer doet dat het bijna niet uit te houden is, kan het een teken zijn dat je cysten op de eierstokken hebt wat bij PCOS voorkomt, verklevingen van eerdere buikoperaties of een ander probleem hebt. Het zou direct onderzocht moeten worden, zeker als je bezig bent met zwanger worden, omdat zeer heftige pijn een symptoom kan zijn van een medisch probleem dat vruchtbaarheidsproblemen veroorzaakt.

Ovulatiebloeding

Sommige vrouwen verliezen een paar druppeltjes bloed rond het moment van de eisprong. Bij anderen is het wat bruine afscheiding of een paarskleurige verkleuring in het slijm. Dit zeer lichte bloedverlies is een ovulatiebloeding. Een ovulatiebloeding gaat soms samen met ovulatiepijn.

Lees meer over zwanger worden

Varenstructuur van speeksel

Een van de minder bekende eisprong kenmerken is dat opgedroogd speeksel een varenstructuur zou moeten hebben als je het onder de microscoop bekijkt. Dit wordt de varentest of de speekseltest genoemd. De varentest is helemaal niet zo betrouwbaar.

Nog meer symptomen…

De volgende lichamelijke klachten worden ook nog door sommige vrouwen gemeld vlak voor de eisprong: een gevoelige baarmoedermond of een gevoelige baarmoeder, gevoelige tepels, wat ‘last van de hormonen’, pijnlijke borsten en/of gezwollen borsten, puistjes, rugpijn, opgezette buik of opgeblazen gevoel.

De symptomen van een ovulatie variëren natuurlijk van vrouw tot vrouw. Het is perfect mogelijk dat jij nergens last van hebt. Heb jij wel één of meerdere van deze bovenstaande klachten of symptomen tijdens je vruchtbare dagen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!


You may also like...

92 reacties

 1. kaatje schreef:

  Zo apart dit… ik voel precies de omschreven ”pijn”.

  Moet ik nu meteen al sex hebben met mijn man?

 2. jacobientje schreef:

  ik zou het inderdaad wel met je man doen;-)

 3. annelies schreef:

  ik heb al 2 a 3 maanden een misselijk en draaierig gevoel na dat de helft van mijn menstruatie cyclus is verstreken. de vruchtbare periode zoals ze da zeggen. zou dit ook kunnen wijzen op iets zo als en eisprong of iets anders?

 4. Nani schreef:

  Ik ben nu 20 jaar en ik heb een onregelmatige cyclus. ik ben laats op 28oktober ongesteld geworden.. en mijn ongesteldperiode duurt de meeste keren 5 a 6 dagen… bijna een week. Het varieert soms. Nu ben ik nog steeds niet ongesteld. Ik zou niet zwanger willen zijn. Hoeveel dagen maximaal kan het zijn dat je ongesteldheid te laat kan komen? en zijn er geen andere reden waarom je niet ongesteld zou kunnen raken?

  Niet ongesteld worden betekent ALTIJD dat je zwanger bent?

  • Noortje schreef:

   Je geeft al aan dat je onregelmatige cyclus hebt.
   Het kan dus zijn dat het per maand kan verschillen wanneer je ongesteld wordt. Er zijn verschillende redenen waardoor de menstruatie kan wegblijven door stress bijvoorbeeld. En nee niet ongesteld worden kan altijd ook een andere reden hebben dan zwanger zijn.
   Als je toch niet zo lekker voelt doe eventueel een testje dan weet je het zeker.

   succes

  • Elvira schreef:

   Nee, dat zij niet altijd zeggen dat je zwanger bent. Ik zou een test doen en als die negatief is voor de zekerheid een afspraak maken bij de dokter om te controleren of er niks anders aan de hand is.

  • Marieke schreef:

   Hoi Nani,

   er is geen geschreven regel voor hoeveel dagen je ongesteldheid te laat mag komen. er zijn veel vrouwen wie een onregelmatige cyclus hebben. het hoeft dus niet zo te zijn dat je nu zwanger bent.
   ik was ook voordat ik zwanger raakte erg onregelmatig ongesteld, dit kwam doordat mijn hormoon huishouding niet op orde was. het bleef soms wel 3 maand uit.
   hierdoor kon ik ook niet of heel moeilijk zwanger worden bleek later, ben namelijk heel lang bezig geweest om zwanger te raken. dit is echter pas gelukt met behulp van de gynacoloog. eerst moest mijn hormoon huishouding doormiddel van medicatie op pijl worden gebracht.
   denk nu niet dat je dus niet zwanger kunt zijn of worden omdat je ook een onregelmatige cyclus hebt!!!! want je hebt evengoed wel een eisprong! alleen weet je niet wanneer als je onregelmatig ongesteld bent!!
   maar ben je niet zeker van je zaak kun je altijd een test doen. dan weet je zeker waar je aan toe bent!

  • candy schreef:

   nee het kan soms zelfs zijn dat je een maand te laat bent maar dat is heel raar, wacht best nog een weekje en doe dan een ”vroegtijdige zwangerschapstest” vraag in de apotheek.

  • kim schreef:

   Hoi nani,

   Dat je menstruatie uitblijft wilt niet per definitie zeggen dat je ook daadwerkelijk zwanger bent.
   De kans is natuurlijk wel aanwezig.
   Ikzelf ben in november 2011 gestopt met de pil en sindsdien nooit meer ongesteld geworden uit mijzelf.
   Ik loop nu al meer dan een jaar onder behandeling in het ziekenhuis hiervoor.
   Ik mis namelijk bepaalde hormonen om zelf een cyclus op te bouwen.
   Ik zou je adviseren om het nog 1 of 2 maanden te wachten en dan toch de huisarts raadplegen hiervoor. (Na een negatieve zwangerschapstest dan).

   Succes!
   Liefs, kim

  • ester schreef:

   hallo
   ik ben nu al bijna een jaar niet meer ongesteld geweest begin december heb ik van de gynacoloog een pil gehad waar door ik moest bloeden dat is ook gebeurd maar nu ook al weer 2 maand niet meer.
   wat kan dat zijn ik zou wel graag zwanger willen raken heeft u voor mij ook een antwoord er op

  • Magali schreef:

   Niet ongesteld wil niet altijd zeggen zwanger. Zeker als je een onregelmatige cyclus hebt kan je moeilijk uitrekenen wanneer je net ongesteld moet zijn. Je kan ook eens een periode overslaan. het kan ook duiden op een cyste.. Beste dat je kan doen is een test, en positieve test is altijd zwanger, een negatieve test kan nog positief worden na een aantal dagen/week.

  • Mieke schreef:

   Het wil niet zeggen dat je zwanger bent als je een paar dagen overtijd bent. Er kunnen verschillende redenen zijn. Stress bijvoorbeeld. Omdat jij nu in de stress zit omdat je bang bent dat je zwanger bent, blijft je menstruatie uit. Doe een test, dan weet je het zeker. Blijkt uit de test dat je niet zwanger bent, zul je waarschijnlijk ook snel weer ongesteld worden. Ben je niet zwanger, en wordt je ook niet ongesteld? Ga dan even naar je huisarts.

  • do schreef:

   Hoi nani,
   Ik bn een keer anderhalf maand niet ongesteldbgeweest en rhet kwam door de stress.

  • laksjdflajsdf schreef:

   Hallo Nani,

   de ongesteldperiodes kunnen bij een onregelmatige cycles ver van elkaar vandaan liggen, heel ver. Soms zo ver dat het maanden kan duren voordat je weer ongesteld wordt. Er is geen maximaal aantal dagen wanneer je ongesteldheid te laat kan komen. En er zijn talloze redenen waarom je nu miss nog niet ongesteld bent. Je hebt een onregelmatige cyclus en je maakt je daar bovenop miss veel te druk dat je nu zwanger bent. (Dat kan namelijk alleen als je seks hebt gehad met een man en neem hierbij aan dat dat dus zo is, aangezien je zo bang bent voor zwanger te zijn)

   BTW. NIET ongesteld worden, betekent NIET dat je zwanger bent!

   als je een onregelmatige cyclus hebt, dan is dat zo en, nogmaals, dan kunnen er dus maanden tussen zitten voordat je weer een keer ongesteld wordt. Als je GEEN seks hebt gehad, ben je dus ook niet zwanger geworden 🙂

   of je hebt bij nu ong. al een kind..

 5. Miemie schreef:

  Hallo,

  We gaan voor een tweede ;o)
  Heb zaterdag, 12 dagen vroeger, mijn nuvaring verwijdert.
  Vandaag heb ik een beetje bloedverlies. Kan het zijn dat mijn menstruatie
  begonnen is?

 6. Loesje schreef:

  Hoi nani,
  Ik had het zelfde. Werd maar 4x per jaar ongesteld.
  We wilde graag een kindje dus op naar de huisarts.
  Die verwees me door naar de gynaecoloog. Daar maakte ze een
  Echo en zagen ze dat ik pcos heb. Doormiddel van pillen ( provera vr menstruatie op te wekken en clomid voor het rijpen van een eitje) heb ik nu
  Een geweldige zoon van 1 jaar.
  Alles kan nog als je het onregelmatig bent.

  Loes

 7. Karen schreef:

  Nani,

  Het hoeft niet te betekenen dat je zwanger bent, ik zelf ben 3 maanden niet ongesteld geworden. Na diverse bezoeken aan de huisarts bleek dat ik door het gebruik van de pil geen ei-sprong meer had!

  Maar als je zekerheid wilt, doe een test

 8. lisanne schreef:

  Een vraagje ik heb 20-2-2013 voor het eerst een ovulatietest gedaan en was negatief.de21e weer een toen een licht streepje maar nog te froeg zeggen ze dus geen sekd gehad, de 22e een donker streepje en wel seks gehad maar vandaag de 23e weer getest en weer een heel licht streepje, heeft het nog zin om seks te hebben of zijn we weer te laat? ze zeggen na een positieve test 24-48 de ovulatie plaats vind maar ik denk dat het al voorbij is omdat de test minder is. wie weet hoe het zit????

 9. Mariska schreef:

  Hallo dames,

  Ik ben nu een tijd gestopt met de pil, omdat we graag een kindje zouden willen. Mijn menstruatie is regelmatig, meestal zo rond de 30 dagen. Ik probeer nu mijn lichaam een beetje te leren kennen zodat ik eventueel zou kunnen merken wanneer mijn eisprong is. Meestal is dit rond de 14e dag, halverwege de cyclus dus.
  Nu heb ik denk ik een hele vroege eisprong… Een paar dagen nadat mijn menstruatie is geweest, heb ik dat slijmerige cerfixslijm waar ze t hier over hebben. Ik heb dit dan zo’n 3 dagen lang. Ook heb ik in die dagen vage buikpijn. Niet echt scherpe steken, maar meer soort van menstruatiepijn. Niet 1 dag zoals hierboven beschreven wordt, maar ook wel 3 dagen lang. Net als het cerfixslijm. Denken jullie dat dit mijn eisprong is? Of is dat gewoon heel vroeg? Iemand ervaringen hier mee?
  De reden dat ik eraan twijfel is namelijk dat ik iets over de helft van mijn cyclus
  , rond dag 18, weer vage buikpijn heb. Echter, heb ik dan geen last van dat cerfixslijm en dat zou juist het duidelijkste symptoom zijn zeggen ze hier. Dit gaat al een paar maanden zo.
  Ik heb ooit 1 keer ovulatietest gedaan en die gaf toen ook aan dat ik vroeg in de cyclus een eisprong had, maar die testen gaven zelfs vlak voor menstruatie nog aan dat ik m’n eisprong kon verwachten. Heb dus niet echt vertrouwen in die dingen.
  Heel verhaal, ik hoop dat iemand dit herkent.

 10. Paloma schreef:

  Hallo ik ben een week terug ongesteld geweest (2 dagen)
  En heb vandaag ineens een witte slijmerig goedje verloren k zit aan de prikpil want heb al een kleintje.
  Wat zou dit kunnen zijn en heb okk last in me onderbuik en snel rugpijn?
  Kan iemand me wat wijzer maken?

  Mvg
  Paloma

 11. Egnia schreef:

  Hey vraagje ik word heel onregelmatig ongesteld ene keer pas 23ste andere keer 19e hb by a Elle dag sex maar raak Niet zwanger hoe kan dat?

 12. sigi schreef:

  Ik had deze maand echte zwangerschapskwaaltjes tijdens deze periode. Kan dit ? zijn er nog mensen die dit doorgemaakt hebben ? Ik was zeker dat ik zwanger was maar test en bloed onderzoek was negatief.
  Mijn laatste maandstonden waren niet zoals ze anders zijn en had alle eerste symptonen van zwangerschap. Gespannen borsten, plassen, hoofdpijn, gezwollen onderbuik (voelde ook harder aan)

  Vertrouw nu mijn eigen lichaam niet meer … 🙁

 13. patty schreef:

  hoi,

  ik heb altijd een regelmatige cyclus,ben dan iets moe en mijn borsten voelen pijnlijk en zwaar en heb verhoging.
  alleen afgelopen menstruatie was ik maar 1 dag ongesteld?
  nu moet mijn ovulatie periode weer beginnen maar voel helemaal niks? ben wel prikkelbaar en moe?
  heb een test gedaan 2 dagen na die ene dag menstrueren maar was negatief.
  weet iemand wat dit kan betekenen?

 14. kenSy schreef:

  Hoi ik ben kensi kunnen jullie me helpen met me vragen,ik heb een cyclus van 27dagen ik ben in mn vruchtbare periode morge heb ik me eispong hoe moet ik doen om zwanger tè worden 2dagen voor me vruchtbare periode had ik wel omgang met me man kan. Iemand me een idee geven ???? AUB

 15. miranda schreef:

  Ik ben het even kwijt, kun je 2x een piek hebben verspreidt in 1 cyclus?

  Ik had op 23 juli menstruatie (dag 1), toen op dag 14 een positieve ovulatietest. Op dag 24 begon de hoofdpijn/buikpijn/duizeligheid, maar geen menstruatie.
  Nu op dag 38 weer een piek (en negatieve zwangerschaptest)
  Tot nu toe 3 negatieve zwangerschaptesten en al 2 weken menstruatiepijn.

  De laatste cyclussen waren steeds±30 dagen.

 16. ik1983 schreef:

  Hallo,

  Afgelopen vrijdag was mijn NOD (dag 31) maar toen kreeg ik niet mijn ongesteldheid. Wel had ik snachts mega veel pijn aan mijn baarmoeder en heb ik een paar dagen een soort van misselijkheids gevoel gehad. Vandaag (dag 36) heb ik licht bloedverlies. Zou ik evengoed zwanger kunnen zij? We zijn het al 9 maanden aan het proberen.
  Ik hoor het graag!

 17. moens nancy schreef:

  ik heb den 29 ste myn regels gekregen
  het was niet hevtig,maar wel pynlyker dan anders
  1 dag zyn ze gestopt,erna weer een lichte bloeding
  op en af,heb dan ook een gevoel van lichte weeen
  3 dagen na mn regels zyn ze 1 dag gestopt
  we zyn dan ook met een kindje bezig
  we hebben ook seks gehad tussen myn regels terwyl ze niet hevig waren,mn bloeddruk is ook op en af
  iets dat ik zelden mee maak
  maar mn vragen erby heb,wat dit zou kunnen zyn
  moet ik my ongerust maken of niet
  mvg Nancy en erik

 18. Sena schreef:

  Hey mijn menstruatie was 22 december 2013 begonnen en 26 stopte ik 1 januari gevreeen was ik dan vruchtbaar heb al links rechts onderme steken veeel slaap moe heid kan iemand me helpen ??!!!

  • annelies schreef:

   hey sena

   normaal gezien moet je na je laatste dag van je menstruatie 2 weken tellen en dat is dan je vruchtbare periode. ik denk dus dat je de 1ste niet vruchtbaar was. kan natuurlijk altijd maar normaal gezien niet

   groeten

 19. ongelukkige meisje schreef:

  hello ik heb laaste jaar abbortus gepleegt!na dat abbortus was k weer zwanger geworden ik wou die houden toen was het een misskraam waar k kappot van was..na dat miskraam proberen we al meer dan een jaar kan ik niet zwanger worden kan iemand me advieseren ben al na de dr geweest ze zeggen dat ik niks heb!k viel me onsetend schuldig..alvast bedankt x

  • JuneLover schreef:

   Hoi ongelukkig meisje,

   Ze zeggen dat je na abortus wat moeilijker zwanger kan raken, dat je erna een miskraam het gehad is zwaar balen!

   Na je ongesteldheid is het +/- 2 weken en ben je het vruchtbaarst, je kan een ovulatietest nemen om er zeker van te zijn, wat vooral helpt is niet hopen op… Vaak duurt het wat langer en stress werkt ook niet mee!

   Dus relax neem je tijd en denk er niet teveel over na! Je kan ovulatietest kopen en na anderhalf jaar kan je ook vragen om hormoon prikken oftewel ki proberen…

   Groetjes JuneLover

 20. nou schreef:

  Haaj ik heb onregelmatige mentruatie en word het dan ook soms een maand lang niet eind dec heb ik het met me vriend onveilig gedaan na me laatste mentruatie 10dec en deze maand zelfde verhaal alleen ben niet ongesteld geworden maarwel 2, 3 dagen lichte bloeding wat licht roze van kleur was en soms later wat roder werd maar geen pyn in me buik sinds paar dagen heb ik oppeens wel steke in me buik heb vorige week ook test gedaan maar was negatief zou het toch kunnen zyn dat ik zwanger ben?

 21. chanelle schreef:

  hoi ik ben nu een korte 5 maanden bezig met het zwanger raken nou zit het zo mijn eerste menstruatiedag was 6 augustus en me laatste 11 augustus ik ben niet goed in het berekenen en snap de soort van berekentesten online niet kan iemand mi helpen ik heb de 19de voor laatst sex gehad met me vent de dag erop dus 20 augustus waren we de hele ochtend en middag weer bezig maar ben 3x tijdens de sex moeten rennen naar de wc om over te geven en voel me sindsdien misselik vooral in de ochtend en avond heb geen eetlust alles smaakt raar in mijn mond mijn kleur plas is veranderd van kleur het is altijd lichtgeel geweest en is nu al dagen donker maar dan ook donker geel en heb veel steken in mijn onderbuik.
  kan het zijn dat ik zwanger ben wil nog geen test doen om er niet direct van uit te gaan dat ik nu echt zwanger zou kunnen zijn.
  PLEASSSSEEEE KAN IEMAND MI GERUSTELLEN OF MEER ADVIES EN EEN ANTWOORD GEVEN OP MIJN VERHAAL ??????

 22. Helen schreef:

  Hoi, ik heb 30/08/2014 mijn menstruatie gehad. Anders als normaal , ook erg veel pijn wat niet als het gewoonlijke is. Sinds gisteren 08/09/2014 heb ik nog steeds last bij mijn eierstokken, stekend gevoel links onder.
  Het liet me denken aan een eierstok ontsteking die ik had gehad een half jaar geleden, daarom vandaag even bij dokter langsgegaan. Hij zei dat ik gewoon mijn eierspring had of ging krijgen. Dit is echter onmogelijk naargelang ik deze altijd rond de 20 ste krijg ( precies 10 dagen voor mijn regels ) en deze gaat altijd gepaard met heftige pijn op de piek dag.
  Ik heb voor de zekerheid getest maar de ovulatie test geeft zelfs niet eens een heel heel licht streepje aan. Gewoon absoluut niets! Mijn vraag is van wat zou deze pijn nog kunnen zijn.

  • Cindy schreef:

   Beste helen,

   Het zou eventuele een cyste zijn? Blijf je de pijn aanhouden
   Dan zou het verstandig zijn om weer naar de dokter te gaan.
   Laat merken dat je onzeker bent , en vraag een doorverwijzing naar de
   Gyneageloog. Zij kunnen verder kijken en bevestigen als er iets is of niet,
   Zodat jij niet steeds met de zorgen loopt en er niet zo onzeker van word.
   Sterkte

   Succes

 23. Joyce schreef:

  Hallo ik zou graag zwanger willen worden alleen snap ik het bereken niet meer. Ik ben 8 september ongesteld geworden en 13/14 september is het gestopt dit klopt per maand ik ben altijd rond de 8e van de maand wanneer ben ik dan het meest vruchtbaar? Bij het berkenen staat 22/09/14 tot 26/09/14 ben ik dan de volgende maand ook rond die tijd het meest vruchtbaar

  • Cindy schreef:

   Beste Joyce,

   Als je een regelmatige cyclus hebt dan klopt het. Als je op 8 september je menstruatie
   Hebt gehad en een cyclus hebt van 28 dagen
   Dan ben je vruchtbaar zoals aangegeven 22 sep tot 26 sep
   Om de dag of om de twee dagen vrijen is genoeg denk er wel
   plezier te hebben en niet als een plicht te zien.

   Succes ❤️

 24. wendy schreef:

  Hoi Joyce, weet jij of er vrouwen in je famillie eerder in de overgang gaan?
  Zo ja?

  A
  Dan ga je naar deze site http://www.brabbels.com/zwanger-worden/bereken_vruchtbaarheid en voer je eenmaal je echte leeftijd in en kies je onregelmatige menstruatie in. je zoekt de meest vruchtbare dagen op en die geef je een vinkje in je kalender. Dan doe je dezelfde test met je echte leeftijd en zegt ja voor regelmatige menstruatie dit keer.ook nu zet je vinkjes in je kalender waar de meest vruchtbare dagen zijn. Is de menopauze normaal in je famillie dan ga je verder met temperatuur aan vinken en ovulatietesten vinken zie onderop tekst B hier…Zijn er veel vrouwen vroeg in de overgang in je famillie? dan vul je ook nog eens op de test in dat je 45 jaar bent en onregelmatig ongesteld bent.Vul hiervan de HOOGSTE kansen op zwangerschap in op je kalender, pak alleen de kansen vanaf 2,0 % …ook met vinkjes. Doe die met 45 NOG een keer maar DAN MET regelmatige menstruatie….zet weer vinkjes bij meeste kans of percentage boven de 2,o. … Je krijgt dan een paar vlakken met de meeste vinkjes… wsslk zie je ergens in het midden van die paar vlakken even wat minder vinkjes.. Dat is het dode punt. voor en na dat dode punt komen twee hoogste kansdagen uit voort …
  __________________________________________________________________________________B
  Haal bij de action voor 2,50 p/pak ovulatietests, haal 2 pakken.
  Begin 5 dagen voor de eerste hoogste kansdag in de middag met de tests op vaste tijdstippen ga net zo lang door met testen tot je twee dagen achter elkaar positief bent en de dag erna negatief!!!
  Vanaf begin van de cyclus doe je elke dag bij opstaan je temp meten en je cervixslijm testen schrijf het ook met een vinkje (wanneer temp meer dan 0,2 is gestegen en begin met vinken op de dag dat je slijm van wit naar doorzichtig en elastisch gaat) op de kaart wanneer temp zakt en slijm troebel en korrelig wordt hou je daarmee op…Wanneer de ovulatietest positief is doe je TWEE vinkjes per dag, de dag van testen die dag erna en die dag erna, tot de ov test weer negatief is….. Ga opnieuw de vinkjes achteraf tellen..wacht je menstruatie af.. en tel de dagen goed van menstruatie naar menstruatie…hoe lang je cyclus is en WANNEER JIJ ovuleert… Dus tel tot je de dag vindt met de meeste vinkjes… de dag VOOR en die dag OP en de 2 dagen erna zijn je meest vruchtbare dagen niet iedereen ovuleert netjes op de helft van een cyclus…De dag op en twee dagen erna zijn de klusdagen…

 25. Sh schreef:

  Hallo
  Ik ben eind juli gestopt met mijn pil.. Dan had ik mijn menstruatie.. Mijn laatste menstruatie was 30 augustus 2014.
  Ik weet niet hof in juist moet tellen.. Kan iemand mij helpen?? Nu heb ik wel deze
  Maand dik wit slijmverlies. Wat kan dat zijn?

  Grtjs

 26. Cindy schreef:

  Beste Sh,

  Je geeft aan dat je pas gestopt ben met de pil,
  Bedenk echter dat je lichaam tijd nodig heeft om te ontpillen.
  Dit kan heel snel gaan maar kan ook enkele maanden duren
  Als je slijmverlies hebt moet je letten op de kleur,
  Het is glanzend vloeibaar wit van kleur en als het het tussen je vingers
  Doet dan kan je er draden van trekken. Dit kan eventueel duiden op een eisprong

  Succes Gr sindy

 27. Shanna schreef:

  Ok. Bedankt.. Zal dan wel mijn eisprong zijn.
  En hoe bereken je eigenlijk de vruchtbare periode?
  Grtjs

 28. Sh schreef:

  Hallo.
  Nog eens sh.
  Ik heb nu dit weekend gemerkt dat er rond mijn navel
  Een donkere circel aanwezig is.. Wat kan dat betekenen?

  Grtjsss

 29. jose schreef:

  ik heb een vraagje
  ik heb elke maand +/-bijna 2 weken voor de menstruatie ijn in mn buik ofdat ik ongesteld moet worden.
  ik heb evo teste gekocht maar slaan niet an
  gebprobeerd als ik die pijn heb maar niet zwanger
  wat kan ik er aan doen om wel zwanger te worden heb al paar miskramen gehad…
  Help me

  • Brendi schreef:

   Jij voelt volgens mij je eisprong, dat is ongeveer twee weken voor je menstruatie komt: https://www.ovulatie-berekenen.com/ovulatiepijn/ Wat bedoel je met “geprobeerd als ik die pijn heb, maar niet zwanger”. Bedoel je daarmee dat je een zwangerschapstest hebt gedaan als je die pijn voelt?

  • Miranda schreef:

   Ik weet dat dat een oude vraag is, maar voor ieder ander die op deze site komt met dezelfde vraag:

   Ik heb dezelfde pijn, bij mij komt de eisprong er dan aan. Best handig, want dan kost het niet zoveel ovulatietesten. Als de buikpijn begint, begin ik met testen. Meestal is deze dan 0,5-1 week later positief.

 30. Ci schreef:

  Als je om de 3 weken ongesteld wordt.. wanneer is dan de eisprong?

 31. esmee schreef:

  Hallo,
  Tijdje terug ben ik gestopt met de pil omdat we graag een kind willen. 2 dagen terug was mijn eisprong en hebben we onbeschermd gemeenschap gehad. Nu (2 dagen na mn eisprong dus) heb ik last van licht bruin slijmverlies. Dit heb ik nooit eerder gehad. En vraag me af of het door de eisprong kom of dat het een teken van zwangerschap is.
  Op sommige plekken lees ik over oud bloed maar dat is het niet. Het is net alsof je je neus hebt gesnoten (zo slijmerig) en dan lichtbruin van kleur.. het is nog te vroeg om een test te doen maar wil toch graag weten wat dit zou kunnen zijn.

  Groetjes,

  Esmee

 32. stephanie schreef:

  Hallo ,
  ik ben nu al 7 maanden niet ongesteld geweest , ik ben april 2015 gestopt met de pil slikken en ben daarna gewoon nog ongesteld geweest tot augustus , vanaf 8 september ben ik niet meer ongesteld geweest maar heb wel af en toe last van mijn beetje zon menstruatie pijn en heel af en toe beetje wit en bruine afscheiding. zwangerschaps testen gedaan maar waren negatief . wat zou dit betekenen

  • Sindi schreef:

   Hoi stephanie,

   7 maanden is wel erg lang, een afspraak bij je huisarts maken. Die kan je meer informatie geven , en misschien een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Ik kan mij voorstellen dat die onzekerheid ook niet fijn is. Succes

  • Miranda schreef:

   Hoi Stephanie,
   Toen ik met de pil gestopt was, duurde het 8 maanden voor het terug was. Na een jaar stopte het ook weer ineens voor een aantal maanden. Ik heb toen capsules Borageolie geslikt, daarna kwam het weer terug. Ik heb nu een regelmatige menstruatiecyclus van 35 dagen, terwijl ik dat nooit heb gehad.
   Als je tussendoor menstruatieachtige pijn heb en afscheiding, kan het ook zijn dat je eisprong eraan komt, even ovulatietesten gebruiken (van die goedkope via internet). Ik heb altijd een week voor de eisprong lichte menstruatiepijnen en afscheiding. Als de pijn erger wordt met steekjes erbij, is de test positief. Na een paar dagen wordt de pijn minder, als de afscheiding wat brokkerig is, is de eisprong geweest.

   Gr. Miranda

 33. Joyce schreef:

  Hallo,
  Ook ik heb enkele bevindingen waar ik me vragen bij stel.
  Ik ben gestopt met het nemen van de pil september ’15. Sindsdien 1x een cyclus van 28 dagen en nadien altijd een cyclus van 35 dagen achter de rug.
  Nu 8 april (een week vroeger dan normaal) heb ik mijn mndstonden gekregen, even veel als anders. Vanaf de 12de had ik nog wat bruine afscheiding maar anders dan anders, dit was niet zo donker en was nog wat glibberig. De 15de en de 16e (vandaag) merkte ik wit slijmverlies op, rekbaar en de kleur van ‘eiwit’.. Helemaal in de war natuurlijk, ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Ik heb al sinds begin april last van rug en buikpijn, pijnlijke borsten, honger , af en toe misselijk, temperatuurschommelingen, elke dag hoofdpijn..
  Dus ik dacht ik doe vanmorgen maar eens een zwangerschapstest. Deze was negatief.
  Nog steeds ondervindt ik steken/ pijn voornamelijk aan de linker kant/ zij/ onderbuik.

  Zou het toch kunnen dat ik nu al mijn eisprong heb 3 à 4 dagen na het beeïndigen van mijn maandstonden?!

  Groetjes Joyce

 34. Lizlizzy schreef:

  Haaaaii,
  9 april was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. Die duurt altijd zo’n 3 dagen. Op 24 april hebben mijn vriend en ik sex gehad en of die dag of de dag erna was mijn eisprong. Ik denk zelf 25 april, want toen had ik soort menstruatie achtige pijn.
  Nu 27 april heb ik zo ontzettend gevoelige borsten en heb ik veel last van mn buik, dat ik stiekem begin te hopen dat dit wellicht een beginnende zwangerschap is. Wat denken jullie? Is er een zwangerschapstest die je eerder kunt doen voor je volgende menstruatie?

  • Bel schreef:

   Hi lizlizzy, ik heb exact hetzelde, ovulatie waardchijnlijk 15 mei en dag later al gevoelige tepels. Testen is nog te vroeg, zelfs de vroege test. Benieuwd of jij zwanger bent nu?

 35. Celyne schreef:

  Hoi Esmee,

  Ik heb dit aan het begin van het pilgebruik ook gehad. De pil gooit in feite je menstruatie om dus nu je gestopt bent is het wennen voor je lichaam om weer de oude cylus en hormoonhoeveelheid zelf te bepalen, als ik het zo goed uitdruk. Niet teveel zorgen maken, het is een heel normaal verschijnsel van de pil!

 36. Diva schreef:

  Hoi,
  Ik zou ongeveer afgelopen maandag mijn eisprong hebben gehad. Maar heb al 4 dagen last van krampen onderin mijn buik(vanaf zondag). Deze voelen een beetje als menstruatiekrampen. Wat kan dit zijn?

  • j schreef:

   Beste Diva ,

   Dit kunnen ovulatie klachten maar deze duren meestal niet zolang.
   Veel vrouwen ervaren bij een urineweginfectie ook wel eens een soort van menrtuatiebuikpijnen.
   Dus ik zou eens een plasje afgeven bij je huisarts.
   Gr J

 37. Dill schreef:

  Hallo

  Ik heb gekeken wanneer mijn eiersprong plaats vond en er stond rond 3-10 nu twijfel ik of ik 2-10 na 24:00 nu zwanger kan rake of nie.

  Alvast bedankt

  • liesje schreef:

   hey

   een eicel leeft maar 24 uur van het moment dat het uit de eierstok komt. Dus als jij de 3 de je eisprong zou hebben ben je vruchtbaar op de 3de en de 4de. je kan je eisprong ook testen met een stick net als een zwangerschap.

   groeten

 38. No schreef:

  hey ik wil totaal niet zwanger worden daar ben ik nog te jong voor.
  aangezien ik iets over de ovulatie opzocht kwam ik hier terecht.
  ik heb de prikpil en zou deze pas 30 oktober weer moeten laten zetten
  nu ben ik heel het weekend een beetje duf en vermoeid geweest en ik wist niet hoe dit kwam. vandaag kreeg ik ineens erge buikpijn en voel warm aan, nu weet ik dat altijd 2 weken voordat ik eingelijk ongesteld zou moeten worden ik waarschijnlijk een ei sprong heb, alleen heb ik hier nog nooit zoveel last van gehad?
  kan dit kwaad of? en aangezien ik zo jong ben 21 kan de prikpil dan kwaad voor eventueel later dat ik kinderen wil? het is namelijk erg handig ivm mijn werk..
  bedankt!

 39. Deborah schreef:

  Hey,
  Via een app bereken ik mijn ovulatie door mijn menstruatie erin te zetten enzo.. maar elke keer als ik tel wanneer ik mijn ovulatie moet hebben of wanneer de app het zegt en ik test het met een ovulatie test, dan is die negatief.. normaal heb ik woensdag men ovulatiedag dus heb ik het nu al eens gemeten maar het was nada.. eenig idee?

 40. Marjo schreef:

  Hoi..
  Ik heb mijn laatste menstruatie 9 oktober gehad.. 28 Oktober heb ik onveilig sex gehad met mijn vriend..Kan ik zwanger raken? Volgens de berekening moet ik 4 november ongesteld raken…

 41. Shana schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik ben 26 jaar en ik nam 12 jaar de pil we zijn de tweede maand bezig voor ons eerste kindje ben ondertussen naar gynaecoloog geweest. Ik heb eitjes zitten maar ze rijpen nog niet er zitten er een paar klaar ze heeft ons gezegd dat we nu 3 maanden moeten wachten als ik nog niet zwanger ben gaat ze hormonen geven om de eisprong op gang te zetten omdat ik voor de pil altijd onregelmatig was. Nu vind ik dit echt rot waarom rijpen mijn eitjes niet ze zei ook dat het waarschijnlijk niet deze maand gaat zijn dat ik een eitje ga hebben . Heeft iemand dit nog mee gemaakt?

 42. Lindsey schreef:

  Ik heb 6oktober mijn regels gekregen ovulatie testen gedaan op 22 oktober en die was positief volgens de berekening moest ik 9november mijn regels krijgen ma nog niets ?

 43. andrea schreef:

  Hi ,

  Ben onregelmatig ongesteld. Gebruik de nuvaring ik ben op 28 oktober ongesteld geweest. Heb op 7 nov. Gemeenschap gehad zonder dat hij in me klaar kwam en 8 nov. Ook. Nu heb ik sinds 10 nov echt buikkrampen. Is er een kans dat ik zwanger ben ??

 44. andrea schreef:

  Ik ben op 28 oktober ongesteld geworden. Op 7 nov. Sex gehad maar niet in me klaargekomen en 8 nov. Ook. Nu sinds 10 nov veel buikkrampen. Kan ik zwanger zijn

  • Liz schreef:

   Beste andrea.

   Als het niet de bedoeling is om zwanger te raken zou ik het altijd nog veilig doen en ook om geslachtsziekten te verkleinen.
   Ook al komt je vriend niet in je klaar kan het wel zijn dat in het voorvocht wat uit de penis komt ook zaadjes zitten waardoor je ook zwanger kunt raken..
   Dus kan je beter uit voorzorg een condoom gebruiken.

  • Anne schreef:

   Klinkt als ovulatiepijn. Laat je even weten wat t was?

 45. sharon schreef:

  ik was de 15e voor 3 dagen ongesteld
  heb gisternacht gevreeen ben ik vruchtbaar? is de kans groot dat het is gelukt? wij willen heel graag zwanger worden 🙂 liefs

  • Anne schreef:

   Das op dag 7… Als je een korte cyclus hebt van bijvoorbeeld 24 dagen zou dinsdag een meest verwachtte bevruchting kunnen zijn. Als de cellen dan nog in leven zijn…

   • liesje schreef:

    ja het hangt van je cyclus af als je een normale cuclus heb van 28 dagen valt de eisprong net in het midden. als je cyclus langer is dan moet je 14 dagen terug tellen van de dag dat je normaal je regels zou moeten krijgen.
    wat je eventueel kan doen is een app downloaden op je smartphone en die telt dan voor jou je vruchtbare periode uit als jij je maandstonden in geeft. bij mij heeft het geholpen om zwanger te worden!

 46. Lore schreef:

  Heey allemaal..

  Ik ben eigelijk heel erg benieuwd hoelang het bij jullie geduurd heeft voor jullie zwanger waren of zijn na het stoppen met de pil of andere anticonceptie.

  • liesje schreef:

   bij de eerste al 8 jaar aan de pil en dan dus na 4 maanden stoppen zwanger geraakt. bij de tweede na 2 maanden maar uit gedraaid op een miskraam en dam na 6 maanden terug zwanger.

 47. bella schreef:

  hallo, ik zit hier alles op te zoeken wat met me kan zijn maar zonder resultaat. ik hoop dat iemand me kan helpen…?
  ik heb een cyclus van 21 dagen, in mijn vruchtbare periode heb ik een contactbloeding gehad, roos van kleur met iets brokkelig wit. zou ik me zorgen moeten maken ? soa of andere ziekten? ben ik zwanger?
  ps: dat is mijn eerste keer dat ik zoiets meemaak….

 48. Sara schreef:

  Hallo allemaal,

  wij proberen heel graag zwanger te worden, ik heb een onregelmatige cyclus wat ik heel vervelend vind.. ben al van alles aan het uitproberen van ovulatietesten tot de kenmerken van de eisprong.. we zijn inmiddels als bijna een jaar verder ben zo bang dat het ons niet gaat lukken:( iemand tips.

  Liefs sara

  • JJ schreef:

   Hoi Lisa, wat vervelend dat het nog niet lukt bij jullie. Ik zelf ben de temperatuur manier gaan proberen zoals hierboven beschreven. Elke ochtend mijzelf getemperatuurd en dan zie je op de dag van eisprong daadwerkelijk een stijging. Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat zwanger worden lukt.
   Liefs

  • Miranda schreef:

   Je kan vitex agnus castus gebruiken om je cyclus regelmatig te krijgen. Mij is dat ook gelukt, na cyclussen van 5 tot 11 weken is het teruggebracht naar een regelmatige 5 weken. Daarna kun je makkelijker bepalen wanneer je een eisprong hebt

  • Anne schreef:

   Probeer eens regelmaat te krijgen in de cyclus met bv Etos zwanger worden.

 49. Sharon schreef:

  Hee dames ,
  Wij willen heel graag zwanger worden en daarom ben ik ook begin mei gestopt met de pil en ben heb ook 6 mei me menstruatie gehad nu had ik 2 dagen geleden ongesteld moeten worden maar ik ben het niet. Kan het zijn dat ik zwanger ben ? Ik durf eerlijk gezegd nog geen test te doen omdat ik heel bang ben dat het tegen valt .

  • Miranda schreef:

   Als je stopt met de pil, krijg je eerst nog je gewone bloedverlies net zoals in je stopweek. Dus 6 mei was geen echte menstruatie. Je cyclus moet weer op gang komen na stoppen met de pil, dat kan lang duren (bij mij zelfs 9 maanden). Gebruik je ovulatietesten of iets anders? Dan weet je of je een eisprong hebt gehad en of je 2 weken daarna ongesteld wordt of niet 😉 Via sensitest kun je goedkope en betrouwbare testen kopen.
   Ik krijg meestal halverwege mijn cyclus een soort menstruatiepijn en dan begin ik met ovulatietesten totdat deze positief is, ook de andere lichamelijke symptomen hou ik in de gaten. Zo weet je wanneer je vruchtbaar bent.
   Ik hoop voor je dat je snel zwanger bent!

  • Lore schreef:

   Heey sharon,
   Ik was ook een week overtijd 🙁
   Maar helaas op 33 dagen cylus toch men regels gehad 🙁

 50. wendy schreef:

  hoi

  vandaag uitgerekend zou ik mijn eisprong moeten hebben.. heb erg buikpijn krampen en last van afscheiding.. me geslachtsdeel is ook erg opgezet… zou dat dan echt de eisprong zijn vandaag ???

  heb een cyclus van 32 dagen en was 23 mei 5 dagen regels

 51. roos schreef:

  hey, het kan lang duren maar ik stopte met de pil (die ik al 10 jaar slikte) en was voor mijn eerste menstruatie moest komen al zwanger.. dus ook dat is mogelijk!

  • Missie schreef:

   Hallo . Welke symptomen had je ? Ik twijvel als ik zwanger ben . Nu negatief test gehad een dag overtijd. Ik ben nog maar 29dagen geleden gestopt met de pil.

   Ik voel massa’s buik krampen en beetje gevoel van misselijkheid. Soms hoofdpijn . En in mijn onderbroek meer nat (wit of doorzichtig ) of ben ik nog aan het ontpillen?

   Dus vraag is welke symptomen had jij?

  • Tasja schreef:

   Jha hoor.ik was bij mijn eerste kindje ook na 13 jaar gestopt.en ook nooit men regels gekregen.meteen zwanger groetjes

 52. Lindy schreef:

  Goedenavond dames,

  Ik had deze week op 6 juni mijn ovuluatie. Nu heb ik sinds die dag echt flinke buikkrampen in mijn onderbuik net boven de vagina.
  Voelt bijna als ongesteldheidkrampen.
  Ook heb ik gevoelige borsten, en hoofdpijn. En ben s morgens misselijk.

  Wat denken jullie?

  • Anne schreef:

   Dat weet je nooit zeker maar als je voelt dat het anders is èn je niet ziek bent zou het natuurlijk kunnen. Zeker als je ei datum klopt. Succes met wachten…

 53. Linda schreef:

  30 juni 1 ste menstruatiedag. Sinds 15 juli veel kenmerken van zwangerschap. Maar nu lees ik hier ook mogelijk bijwerkingen van het stoppen met de pil. Als ik zwanger zou zijn, vanaf wanneer is een bloedtest mogelijk. Ik moet pas volgende week zaterdag terug ongesteld worden.
  Is wel heel toevallig dat ik 2 dagen na het vrijen en 1 dag na de ovulatie, al deze zwangerschapsklachten heb. Gisteren een bloedtest laten doen. Deze was negatief, maar waarschijnlijk was dit nog te vroeg. Ik en geduld, gaat niet samen.
  Stel dat het toch afkickingsverschijnselen zijn, hoe lang kunnen deze aanhouden?

  • Anne schreef:

   Ik krijg vreemd genoeg nu pas melding van hé bericht… Jij weet nu dus meer dan ik. Bloed test kan geloof ik 7 dagen eerder maar dat weet ik niet zeker. Afkicken zoals jij het noemt verschilt sterk per persoon en is dus ook weinig over te zeggen. Maar ehe… Zwanger?? Succes. ?

 54. A van Marle schreef:

  Ik heb al zeven dag pijn nu, ik ben 40 jaar en een maandje gestopt met de pil omdat ik wil overstappen naar een andere. Ik heb een hoge pijngrens maar dit duurt al lang en ik loop op mijn tenen, het doet zelfs pijn in mijn onderbuik wanneer ik plas. Als ik nu gemeenschap zou moeten hebben…ouch!

 1. 6 april 2019

  […] Ovulatie Symptomen | Alle eisprong klachten en symptomen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *