Ik heb een vieze smaak in mijn mond. Hoort dit bij (net) zwanger zijn?

Ineens merk je op dat je een hele vieze smaak in je mond hebt. Tanden poetsen, iets eten of drinken… Het maakt niet uit wat je doet, het blijft terugkomen. Een vieze smaak in de mond is een typsiche zwangerschapskwaal. Het kan zelfs verhullen dat je zwanger bent.

Een vieze smaak hoort bij zwanger zijn

Veel vrouwen ervaren in het begin van de zwangerschap een bittere smaak op de tong of een metaalsmaak, ijzersmaak of bloedsmaak in de mond. Sommige vrouwen “proeven” het zelfs in de keel. Het is te wijten aan de hormonale veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt. Deze zwangerschapskwaal is erg vervelend. Je kunt er zelfs misselijk van worden.

Wanneer gaat het over

Zwangere vrouwen klagen voornamelijk tijdens de eerste 12 tot 16 weken van de zwangerschap over een misselijkmakende smaak. Daarna lijkt het veel minder te worden om uiteindelijk als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Bij de meeste vrouwen dan.

Vieze smaak is een zwangerschapssymptoom

Wil je zwanger worden en twijfel je of je zwanger bent of niet, omdat je plotseling een vieze smaak in je mond hebt, terwijl je daar anders nooit last van hebt. Een vieze smaak – al dan niet na het eten – kan al heel vroeg in de zwangerschap verschijnen. Vaak nog voor de menstruatiedag of in populaire termen, de NOD. Het is één van de eerste zwangerschapssymptomen. Als je opmerkt dat de vieze smaak maar niet weg lijkt te gaan en dingen misschien wat anders smaken dan dat je gewend bent, zou je zwanger kunnen zijn. Nu is een zwangerschap niet altijd de reden om een onaangename smaak en mondgeur te hebben. Ontstoken tandvlees of andere problemen in de mond zijn kunnen hier ook de oorzaak van zijn. Ontdek je nog een paar zwangerschapsverschijnselen, en blijft je menstruatie uiteindelijk uit? Grote kans dat je dan zwanger bent!

Tips tegen de vieze smaak

Wat je ook doet, de vieze smaak verdwijnt misschien voor een paar minuten om daarna in alle hevigheid weer terug te komen. Echte tips zijn er niet. Misschien heb je wel baat om op een snoepje, mintje of lolly te zuigen. Verder is het helaas gewoon afwachten tot het volledig weg gaat.
You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *