De voordelen van het laten maken van een pretecho
Het liefst zou je elke dag even in je buik willen spieken hoe het met de kleine gaat. Helaas zijn de keren dat dit kan beperkt tot de enkele echo’s die je standaard krijgt. Mocht je toch behoefte hebben aan nog een echo, of vind je het gewoon leuk om nog even te kijken hoe het met jullie baby’tje gaat, dan is een pretecho laten maken het overwegen waard. In dit artikel geven we je 4 voordelen.

Wat is een pretecho?

Laten we eerst kort beginnen met wat een pretecho precies is. Het is een echo die niet om medische redenen nodig is. Dat wil zeggen, naast de 10 en 20 weken echo die door de meeste zorgverzekeraars vergoed wordt. Een pretecho laten maken is het meest optimaal tussen de 24 en 30 weken. Ondanks dat het vanuit medisch oogpunt geen moeten is, heeft het maken van een pretecho wel een aantal voordelen.

pretecho laten maken

Geslachtsbepaling

Kan je niet wachten tot de 20 weken echo om het geslacht van jullie kindje te weten? Dan is de pretecho een uitkomst. Dit is mogelijk vanaf ongeveer de 13e week van de zwangerschap. Daarnaast is het bij de 20 weken echo niet altijd duidelijk welk geslacht het kindje heeft omdat het de beentjes tegen elkaar heeft geklemd. Een pretecho kan dus ook een extra echo zijn om dit te achterhalen.

Herkenning

De naam zegt het eigenlijk al: het is een echo omdat het leuk is. Wie wil er nu niet al een indruk krijgen of het kindje de neus van mama of papa heeft? Zijn de oortjes groot of klein? En bewegen de vingertjes al?

Geruststelling

Naast dat het vooral leuk is, kan het voor sommige aanstaande ouders ook goed zijn om wat meer rust te krijgen. Vooral een eerste zwangerschap is erg spannend en omdat het allemaal in je buik gebeurt, blijft het allemaal wat abstract. Door dan eventjes binnen te mogen kijken en te zien dat alles goed gaat, kan voor geruststelling zorgen.

Hechting

Als laatste is het wederom een kans om weer even kennis te maken met jullie baby’tje. Hoe meer je hem of haar ziet bewegen en hoe meer foto’s of video’s je al van hem of haar hebt, hoe werkelijker het daadwerkelijk wordt.


You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *