vroege zwangerschapstest

Vroege zwangerschapstest – snel weten of je zwanger bent

Veel zwangerschapstesten kun je pas doen vanaf het moment dat je overtijd bent. Maar heb je weinig geduld, dan kun je met een vroege zwangerschapstest al een aantal dagen voor de verwachte menstruatie testen. Hoeveel dagen van te voren je dat kunt doen, ligt een beetje aan de gevoeligheid van de test. Een vuistregel: hoe lager de mIU/mL hCG waarde de test nodig heeft om positief te zijn, hoe eerder je er mee kunt testen. Wil je de gevoeligheid weten van bekende en minder bekende zwangerschapstesten, bekijk dan het overzicht gevoeligheid zwangerschapstesten.

Voordeel van een vroege zwangerschapstest

Uiteraard is het voordeel van een vroege zwangerschapstest dat je snel te weten kunt komen of je zwanger bent of niet. Met een gewone zwangerschapstest moet je meestal wachten tot de dag waarop je eigenlijk ongesteld moet worden, maar met een vroege of zelfs extra vroege zwangerschapstest kan dat al een dag of 5 – 4 voor je menstruatie.

Nadeel van een vroege zwangerschapstest

Na de bevruchting van een eicel, kan er nog veel mis gaan. Vaak gaat het bij de innesteling niet helemaal goed waardoor de zwangerschap eindigt in een vroege miskraam zo rond de dag dat je je menstruatie verwacht.

Het nadeel van testen met een vroege zwangerschapstest is dat je positief kunt testen, waardoor je direct op een roze wolk zit, terwijl dat je niet weet dat je zwangerschap eigenlijk al gedoemd is om te mislukken en je ineens op één van de komende dagen weer keihard van je roze wolk afdondert.

Wanneer je in bovenstaand geval een een minder gevoelige zwangerschapstest had gebruikt, dan zou deze negatief zijn en krijg je gewoon te maken met de teleurstelling van het ‘ongesteld’ worden, in plaats van een vroege miskraam te moeten verwerken. Je had het dan immers niet geweten. Uiteraard zet de zwangerschap in de meeste gevallen wel gewoon door. Het is nu aan jou om af te wegen of je een vroege zwangerschapstest wilt gebruiken of nog wat geduld kunt opbrengen tot je echt overtijd bent.

Vroege zwangerschapstest Kopen?

In onze shop kun je terecht voor verschillende vroege zwangerschapstesten. Hieronder een greep uit het overzicht:

[pg_sas_shop category=”vroege-zwangerschapstesten”]


► Alle zwangerschapstesten bekijken


12 reacties op “Vroege zwangerschapstest – snel weten of je zwanger bent”

 1. amanda

  Wat dachten jullie van de zwanverschapstest van de action? Per verpakking van 2, €1,50 dat is ook een midstream test.

 2. liza

  Welke action mag dat zijn? , heb bij action nog nooit zwangerschaps testen gezienn :0

 3. Valerie

  In het kruidvat ook betrouwbare en goedkope testen.
  2 stuks voor 5€ met pipet of 2 voor 9.99€ waar je op moet plassen.
  in de action ook nog nooit gezien

 4. Ja bij action heb je zwangerschapstesten.
  heb ze zelf al gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *