vroege zwangerschapstest

Vroege zwangerschapstest – snel weten of je zwanger bent

Veel zwangerschapstesten kun je pas doen vanaf het moment dat je overtijd bent. Maar heb je weinig geduld, dan kun je met een vroege zwangerschapstest al een aantal dagen voor de verwachte menstruatie testen. Hoeveel dagen van te voren je dat kunt doen, ligt een beetje aan de gevoeligheid van de test. Een vuistregel: hoe lager de mIU/mL hCG waarde de test nodig heeft om positief te zijn, hoe eerder je er mee kunt testen. Wil je de gevoeligheid weten van bekende en minder bekende zwangerschapstesten, bekijk dan het overzicht gevoeligheid zwangerschapstesten.

Voordeel van een vroege zwangerschapstest

Uiteraard is het voordeel van een vroege zwangerschapstest dat je snel te weten kunt komen of je zwanger bent of niet. Met een gewone zwangerschapstest moet je meestal wachten tot de dag waarop je eigenlijk ongesteld moet worden, maar met een vroege of zelfs extra vroege zwangerschapstest kan dat al een dag of 5 – 4 voor je menstruatie.

Nadeel van een vroege zwangerschapstest

Na de bevruchting van een eicel, kan er nog veel mis gaan. Vaak gaat het bij de innesteling niet helemaal goed waardoor de zwangerschap eindigt in een vroege miskraam zo rond de dag dat je je menstruatie verwacht.

Het nadeel van testen met een vroege zwangerschapstest is dat je positief kunt testen, waardoor je direct op een roze wolk zit, terwijl dat je niet weet dat je zwangerschap eigenlijk al gedoemd is om te mislukken en je ineens op één van de komende dagen weer keihard van je roze wolk afdondert.

Wanneer je in bovenstaand geval een een minder gevoelige zwangerschapstest had gebruikt, dan zou deze negatief zijn en krijg je gewoon te maken met de teleurstelling van het ‘ongesteld’ worden, in plaats van een vroege miskraam te moeten verwerken. Je had het dan immers niet geweten. Uiteraard zet de zwangerschap in de meeste gevallen wel gewoon door. Het is nu aan jou om af te wegen of je een vroege zwangerschapstest wilt gebruiken of nog wat geduld kunt opbrengen tot je echt overtijd bent.

Vroege zwangerschapstest Kopen?

In onze shop kun je terecht voor verschillende vroege zwangerschapstesten. Hieronder een greep uit het overzicht:

[pg_sas_shop category=”vroege-zwangerschapstesten”]


► Alle zwangerschapstesten bekijken


12 reacties op “Vroege zwangerschapstest – snel weten of je zwanger bent”

 1. Hallo;
  ik heb vandaag een zwangerschapstest gedaan en in mijn testvenster is er een heel licht rood streepje te zien. Ben je dan zwanger? of moet je de test opnieuw doen ??
  Dank u wel!

  1. Sabrina

   het is verstandig om 2 testen te doen hebben wij ook gedaan toen we het zelfde als jou hadden en de 2de test was wel duidelijk succes

  2. annelies

   tis mss een late reactie maar dat kan zeker wijzen op zwangerschap als je niet zeker bent zou ik nu nog eens testen!

 2. mariska

  hoi hoi ik ben mariska

  ik moest zwangerschaptest hallen(huisarts)
  maar ik heb er niet zoveel verstand van.

  ik slik de pil door kan je dan zwangerschaptest doen ja of de neej?

  groetjes van mariska

 3. priscilla

  ik wilde weten als ik normaal 3 dagen ongesteld bent en maar 1 dag heb gemenstrueert ben ik zwanger?
  kan ik meteen een zwangerschap test doen?

 4. Shan

  Hoi

  Ik heb een test gedaan 10 dagen voor mijn menstruatie daar kwam een heel licht streepje uit. Nu de dag erna er nog een te doen staat er negatief. Wat nu?
  Heb het wel niet met ochtend urine gedaan.

 5. annelies

  Beste,

  Ik heb 3 weken geleden gevreeën en ben afgelopen zondag gestopt met de pil, waardoor ik dus nu ongested moet worden (deze week)
  Alleen heb ik wel eens last van kwaaltjes, maar heb soms het gevoel dat het zo is omdat ik me.zorgen maak..is het verstandig om nu een zwangerschapstest te doen?

  Ik heb nadat ik heb gevreeën de volgende dag in de avond uren een morning afterpil ingenomen en mijn vriend is ook niet in mij klaar gekomen

  Maar toch maak ik me zorgen, zal de tesr nu helpen of.moet ik nog wachten?

  Help alsjeblieft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *