beste zwangerschapstest

De beste zwangerschapstest, welke is dat?

Er zijn zoveel verschillende merken en soorten zwangerschapstesten op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is nu de beste zwangerschapstest? De consumentenbond heeft in 2013 een onderzoek gedaan naar elf verschillende soorten zwangerschapstesten. Er werd gekeken naar de prijs, de duidelijkheid van de bijsluiter en de uitleg op de verpakking, het gebruiksgemak en het labresultaat, zoals de gevoeligheid van de zwangerschapstesten. Alhoewel je een goed idee krijgt van de beste zwangerschapstest van dat moment, is dit onderzoek niet helemaal volledig omdat er maar een klein aantal zwangerschapstesten getest zijn. Bovendien is het onderzoek al wat verouderd en zijn er ondertussen veel meer goede zwangerschapstesten te koop.

Beste zwangerschapstest volgens de consumentenbond

consumentenbond zwangerschapstest De zwangerschapstest van Etos kwam in juni 2013 als beste zwangerschapstest uit de bus. De Clearblue Digitale zwangerschapstest scoorde op een aantal punten beduidend beter, maar moest het uiteindelijk afleggen qua prijs; de test van de Etos is stukken goedkoper en is over het algemeen gezien net zo goed.

Beste zwangerschapstest voor jou?

Maar wat is voor jou nu op dit moment de beste zwangerschapstest? Het antwoord hierop is niet simpel. Eerst en vooral moet je kijken wat voor soort zwangerschapstest je wilt gebruiken, hoe snel je wilt testen (voor de dag van je menstruatie of vanaf de dag van je menstruatie) en wat je budget is. De prijs van de zwangerschapstesten verschilt aanzienlijk en het vertelt uiteindelijk weinig over de kwaliteit van de test.

Wij bevelen aan

We kunnen de volgende zwangerschapstesten aanbevelen en dat in verschillende prijsklassen:

Clearblue digitale zwangerschapstest

De digitale zwangerschapstest van het merk Clearblue is een test waarbij het woordje ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’ digitaal op een schermpje verschijnt. Je kunt er 4 dagen voor de te verwachten menstruatie mee testen. Door zijn hoge gebruiksgemak is dit – ondanks zijn hoge prijs – de beste zwangerschapstest volgens de meeste vrouwen. Richtprijs: € 9,80 voor 1 test. Bestel hier

Tobenobe digitale zwangerschapstest

De Tobenobe digitale zwangerschapstest is net op de markt en is dé concurrent van de Clearblue digitale zwangerschapstest. Hij werkt precies hetzelfde, maar is gevoeliger. Je kunt hier al 5 dagen voor de te verwachten menstruatie mee testen. Ook is de Tobenobe digitale zwangerschapstest goedkoper dan de Clearblue. Richtprijs: € 16,95 voor 3 testen. Bestel hier

Etos zwangerschapstest

De test van de Etos is vanaf de dag van de menstruatie te gebruiken. Het is niet de goedkoopste in zijn soort, maar volgens de consumentenbond was dit de beste zwangerschapstest in 2013 (let wel dat andere testen zoals de Tobenobe niet aan dit onderzoek heeft meegedaan!). Richtprijs: € 7.59 per stuk. Er is ook een duo-verpakking verkrijgbaar met 2 testen, voor € 9.50. Te koop bij de Etos.

Zwangerschapstest van de Action

Veel vrouwen zweren tegenwoordig bij de Action zwangerschapstest. Deze test hou je een aantal seconden in de urinestraal en daarna kun je binnen een aantal minuten het resultaat aflezen. Deze test kun je vanaf de dag van de menstruatie gebruiken en is erg goedkoop. Richtprijs: € 1,49 voor 2 zwangerschapstesten. Te koop bij de Action.

Kruitvat zwangerschapstest

De Kruitvat zwangerschapstest is een casette waarbij je met een pipet wat urine op de cassette moet druppelen. Ondanks dat dit niet zo handig is, zijn veel vrouwen toch te spreken over deze test. De prijs zal hier ook wel mee te maken hebben, want voor 2 testen betaal je € 4,95. Je kunt de test gebruiken vanaf de dag dat je je menstruatie moet krijgen. Te koop bij het Kruitvat.

Zwanger en kids dipstick zwangerschapstest

De Zwanger en Kids dipstick zwangerschapstest is een strookje die je in een bakje moet houden waarin je je urine hebt opgevangen om vervolgens het resultaat af te lezen. Je kunt deze zwangerschapstest al 4 dagen voor de menstruatie uitvoeren. Hij is niet zo heel handig in gebruik, maar wel heel goedkoop. Ook over deze test hebben we goede berichten gehoord. Richtprijs: € 5,00 voor 10 zwangerschapstesten. Bestel hier

Uiteraard zijn er nog veel meer goede zwangerschasptesten te koop. Neem anders eens een kijkje in onze shop.

Wat is volgens jou de beste zwangerschapstest? En waarom? Laat het ons weten in de reacties!