snel zwanger worden tips

Snel zwanger worden tips

Als je eenmaal besloten hebt om voor een kindje te gaan, wil je uiteraard snel zwanger worden. Omdat zwanger worden van meerdere factoren afhankelijk is, kunnen we natuurlijk niet garanderen dat je na het volgen van deze tips binnen een oogwenk met een positieve zwangerschapstest in je handen staat. Maar één ding is wel zeker: je benut alle kansen op een zwangerschap optimaal wanneer je onderstaantde ‘snel zwanger worden tips‘ in acht neemt.

Snel zwanger worden: zwanger worden tips voor man én vrouw

Snel zwanger worden tips – Seks tips

Heb seks om de andere dag

Natuurlijk is het erg belangrijk om regelmatig seks te hebben als je een baby wilt. Dat wil echt niet zeggen dat je vanaf nu drie keer per dag aan de slag hoeft. Integendeel… Hoe vaker een man ejaculeert, hoe harder de kwaliteit van zijn zaadcellen er op achteruit gaan. Als je om de andere dag seks hebt, is dat ideaal; zo blijft er steeds een voorraadje zaadcellen in de vagina aanwezig, zonder dat de kwaliteit van de zaadcellen verminderd.

Standjes die je helpen om zwanger worden

Sommige standjes kunnen je helpen om het zwanger worden te vergemakkelijken. Een theorie is dat bij standjes met een diepe penetratie, bijvoorbeeld doggy style (man op knieën achter vrouw) de zaadcellen dichter bij de baarmoedermond komen, waardoor ze een kortere afstand moeten overbruggen. Het is bewezen dat de missionaris houding (man boven, vrouw onder) een conceptie bevorderend standje is.

Blijf even liggen na geslachtsgemeenschap

Een van de beste zwanger worden tips is dat je even blijft liggen na de daad. Een bekend fenomeen is dat sperma direct uit de vagina lekt wanneer een vrouw opstaat na de geslachtsgemeenschap. En dat moet je zien te voorkomen als je zwanger wilt worden. Blijf dus even lekker liggen om de zaadcellen de kans te geven om richting de eileiders te ‘zwemmen’. Met bijvoorbeeld een kussen onder je billen met je benen in de lucht. Een grappig zicht, maar echt, het kan het verschil maken.

Vermijd grondige wasbeurten na de seks

Als je niet zo fris voelt en je je liever direct wilt wassen na de seks, was dan alleen het gebied rond de schaamstreek. Ga zeker niet meteen in bad of reinig jezelf niet té grondig. Je kunt hiermee als het ware sperma wegwassen met als gevolg dat er veel minder zaadcellen overblijven. En minder zaadcellen is een kleinere kans op zwanger worden. Vaginale douches zijn uit den boze!

Genieten is het motto…

Als je te hard probeert om zwanger te worden en er dag en nacht mee bezig bent, zal dit stress opleveren. Stress helemaal niet goed voor het lichaam, het kan zelfs van invloed zijn op de vruchtbaarheid. Door al dat gedenk en getob kan een zwangerschap juist uitblijven. Geniet van de seks met je partner, ontspan en probeer het zwanger worden los te laten.

Snel zwanger worden tips – Levensstijl tips

Eet gezond

Gezonde voeding en de juiste vitaminen helpt de concentratie van mannelijke zaadcellen te verhogen. En bij de vrouw zorgt het voor een goede ovulatie. Eet veel groene groenten en vermijd zo veel mogelijk suikers en slechte vetten. Vanaf nu staat er elke dag voldoende vitamine C en voedsel rijk aan anti-oxidanten op het menu. Slik desnoods een multivitamine die speciaal aangepast is de behoeften van vrouwen die zwanger willen worden. Zo weet je zeker dat je de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt voor een optimale vruchtbaarheid.

Vermijd stress, relax als het kan

Stress is één van de hoofdoorzaken van hormonale schommelingen. De menstruatiecyclus van vrouwen met veel stress kan daardoor helemaal in de war raken. De eisprong kan uitgesteld worden of er komt helemaal geen eisprong meer. Ook voor mannen is stress niet goed. Dit kan tijdelijk voor een verminderde zaadproductie zorgen. Blijf allebei dus zo relaxed mogelijk als zwanger worden op de planning staat.

Drink met mate

Alcohol is een veroorzaker van hormonale schommelingen bij zowel mannen als vrouwen. Teveel alcohol kan de vrouwelijke cyclus behoorlijk op zijn kop zetten. Bij mannen is het bewezen dat teveel alcohol een negatieve invloed heeft op de beweeglijkheid, de hoeveelheid en de kwaliteit van de mannelijke zaadcellen.

Zeg nee tegen drugs

Drugs heeft voor zowel mannen als vrouwen het zelfde effect als alcohol. En bij sommige drugs blijven er lange tijd schadelijke en chemische stoffen achter in het lichaam en dit is niet echt bevorderlijk voor het embryo mocht je in de tussentijd zwanger worden.

Vermijd roken en rokerige ruimtes

De neveneffecten van roken en passief roken zijn zowel bij mannen als vrouwen van invloed op de vruchtbaarheid. Dit hebben recente studies aangetoond. Roken versnelt het verlies van de vruchtbaarheid bij vrouwen met ongeveer vier jaar. En bij mannen tast roken het sperma aan, waardoor deze mindere kwaliteit wordt en een bevruchting moeilijker maakt.

Overdrijf niet met koffie

Koffie en andere cafeïne-houdende dranken hebben een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Als je geen stevige koffiedrinker bent, hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Je hoeft namelijk je kopje koffie niet volledig te bannen. Aangeraden wordt om de grens van 4 koppen per dag niet te overschrijden.

Snel zwanger worden tips – Algemene tips

Gebruik ovulatietesten

Bij zwanger worden draait alles om de eisprong. Daarom mag je absoluut niet missen. Wil je zeker zijn wanneen je eisprong is, gebruik dan ovulatietesten. Deze test spoort een piek in het LH hormoon op, welke vlak voor de eisprong stijgt. Het gebruik van ovulatietesten is de betrouwbaarste manier om de eisprong mee vast te stellen.

Vruchtbaarheids-bevorderende vitamines voor mannen

Dat een koppel moeite heeft met zwanger worden, is in 30% van de gevallen te wijten aan de man. Het is bewezen dat bij mannen met een te laag zink gehalte de hoeveelheid zaadcellen vermindert. En laat de hoeveelheid zaadcellen nou juist zo belangrijk zijn bij het zwanger worden. Niet alleen zink, maar ook vitamine C, vitamine E, foliumzuur en selenium zijn vitamines en mineralen die zijn vruchtbaarheid een boost geven.

Gebruik geen glijmiddel

Laat het glijmiddel in je nachtkastje liggen nu je een kinderwens hebt. Het gebruik van glijmiddel is erg slecht voor de zaadcellen. Ze worden er minder beweeglijk van en kunnen er zelfs vroegtijdig van doodgaan, waardoor een bevruchting uiteraard moeilijker wordt. Zoals de naam je al doet vermoeden, kun je wel kiezen voor een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel (bijvoorbeeld Conceive Plus) wanneer je last hebt van vaginale droogheid. Zo’n glijmiddel heeft in tegenstelling tot de commerciële, ‘niet-zaaddodende’ glijmiddelen geen negatief effect op de zaadcellen.

Slik extra foliumzuur

Foliumzuur heeft geen invloed op het zwanger worden op zich, maar is wel belangrijk om in te nemen. Een verhoogde inname foliumzuur verkleint de kans op aangeboren afwijkingen bij je baby. Omdat het een aantal weken duurt voordat het foliumzuur niveau optimaal is, begin je hier het beste mee wanneer je stopt met anticonceptie.

14 reacties op “Snel zwanger worden tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *