Zwanger worden begint hier

Zwanger worden

Je wilt zwanger worden; de knoop is doorgehakt. Je gaat stoppen met de pil of met andere voorbehoedsmiddelen om je kinderwens in vervulling te laten gaan. Om je goed voor te bereiden op een zwangerschap moet je een aantal zaken weten. Hoe je menstruatiecyclus in elkaar steekt bijvoorbeeld. En hoe lang je cycluslengte is, wanneer je vruchtbare dagen zijn en dat je weet wanneer de eisprong of ovulatie is. Om je kans op een zwangerschap te verhogen, lees je hier alles over de vruchtbaarheid en zwanger worden en alles wat daarbij komt kijken.

De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, is het moment waarop een rijpe eicel de eierstok verlaat om bevrucht te worden. Je hebt de grootste kans om zwanger te worden als er op dat moment voldoende zaadcellen in de eileiders aanwezig zijn.

Eisprong / ovulatie berekenen

OVULATIE CALCULATOR

Wanneer je een regelmatige menstruatiecyclus hebt, kun je zeer eenvoudig je eisprong berekenen / ovulatie berekenen met behulp van de ovulatie calculator. Je vult de eerste dag van je laatste menstruatie in en de lengte van je cyclus en de calculator berekent wanneer je het beste zwanger kunt worden. Bij een onregelmatige menstruatiecyclus is het moeilijker om vast te stellen wanneer de vruchtbare dagen zijn; de berekeningen van de calculator zijn in dat geval wat minder nauwkeurig.

Lees meer artikelen en tips over zwanger worden

HOE HERKEN JE DE VRUCHTBARE DAGEN

Wanneer ben ik vruchtbaar

Per menstruatiecyclus heb je maar een beperkt aantal dagen dat je vruchtbaar bent – een aantal dagen voor de eisprong tot en met een dag erna. Met een aantal handige hulpmiddeltjes kun je vrij eenvoudig te weten komen wanneer je vruchtbaar bent. Lees het op de pagina “wanneer ben ik vruchtbaar“.

ZWANGER WORDEN? SLIK FOLIUMZUUR!

Foliumzuur slikken

Slik extra foliumzuur nu je een baby wilt!
Vanaf het moment dat je stopt met het gebruik van anticonceptie tot en met de tiende week van de zwangerschap moet je extra foliumzuur slikken. De inname van foliumzuur is erg belangrijk omdat het de kans op aangeboren afwijkingen bij je baby’tje vermindert.

 

NIEUW: STUUR EEN FOTO VAN JE OVULATIETEST OF ZWANGERSCHAPSTEST IN

[ezcol_1half] [/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Misschien twijfel je over het resultaat van je ovulatietest of zwangerschapstest en wil je graag de mening van (aanstaande) mama’s? Vanaf nu kun je jouw foto(‘s) insturen via een privébericht op onze facebookpagina. Je hoeft hiervoor geen fan te zijn. Wij plaatsen jouw foto, zodat onze fans / bezoekers er op kunnen reageren. Uiteraard blijf je volledig anoniem. Meer informatie[/ezcol_1half_end] 

DE EISPRONG VOELEN

eisprong voelen

Veel vrouwen voelen hun eisprong. Dat is een welkome gift als je graag een baby wilt. Zo weet je dat het tijd is om, nou ja… je weet wel. Misschien heb jij ook wel al eens last gehad van ovulatiepijn, maar ben je je er niet van bewust geweest. Wij leggen uit waar je deze pijn kunt voelen. Hier lees je meer over de eisprong voelen.

 

PRODUCTEN UIT ONZE ZWANGER WORDEN SHOP

In onze shop vind je producten en items voor als je zwanger wilt worden, waaronder een groot aanbod goede en goedkope ovulatietesten, zwangerschapstesten, vitaminen voor man en vrouw, vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel en meer.

Ovulatietesten
Zwangerschapstesten
Vitamines & Vruchtbaarheid

DE EERSTE ZWANGERSCHAPSVERSCHIJNSELEN

Sommige vrouwen ervaren een hele waslijst symptomen, terwijl bij anderen de alarmbellen pas gaan rinkelen als ze niet ongesteld zijn geworden. Hier de lijst met zwangerschapsverschijnselen die je kunt hebben als je pas zwanger bent.

DE INNESTELING

Alles over de innesteling

Wanneer het vrouwelijk eitje bevrucht wordt door een zaadcel, gaan de nieuw gevormde cellen op weg naar de baarmoeder. Daar gaan ze op zoek naar een plekje om zich in te nestelen. Soms gaat dit gepaard met wat bloedverlies. Vanaf dit moment begint je lichaam het zwangerschapshormoon aan te maken en ben je echt zwanger. Lees alles over de innesteling.

 

ALLES OVER DE ZWANGERSCHAPSTEST

zwangerschapstesten

Alles over de zwangerschapstest
Hoe werkt een zwangerschapstest, wat voor soorten zwangerschapstesten bestaan er, wanneer kan ik een test doen en ben ik echt in verwachting als de test positief uitwijst? Lees alles over de test die jouw leven op zijn kop kan zetten…

 

CERVIXSLIJM & VRUCHTBARE DAGEN

Cervixslijm tijdens vruchtbare dagen rekbaar en doorzichtig

Cervixslijm – vruchtbare dagen bepalen
Tijdens de cyclus verandert het slijm dat uit de baarmoederhals komt van kleur en samenstelling en is heel specifiek tijdens de vruchtbare dagen. Dit slijm wordt cervixslijm genoemd. Met een beetje oefening kun je aan het cervixslijm zien wanneer je vruchtbaar bent.

 

SNEL ZWANGER WORDEN: 15 TIPS

zwanger worden tips

Als jullie eenmaal besloten hebben om voor een kindje te gaan, wil je uiteraard niets liever in de wereld dan snel zwanger worden. Je benut alle kansen op een zwangerschap optimaal wanneer je de verschillende zwanger worden tips in acht neemt.