Zwangerschapsketting (bola), een prachtig sieraad voor aanstaande mama

Een zwangerschapsketting, ook wel een bola of een zwangerschapsbelletje genoemd, is een traditioneel sieraad in Mexico en Indonesië, gedragen door de aanstaande mama. Het doet dienst als geluksbrenger en beschermengel van de baby. Het geeft een subtiel geluid als het beweegt. Ook in onze contreien is de zwangerschapsketting een groot succes.

Hoe ziet een zwangerschapsketting eruit?

Een zwangerschapsketting is een sieraad dat laag op de buik gedragen wordt door zwangere vrouwen. Het bestaat uit een lange ketting of koord waar een klein bolletje aanhangt. In het bolletje zit een belletje wat een zacht geluid maakt als het beweegt. Het wordt daarom ook wel een zwangerschapsbelletje genoemd.

Functie zwangerschapsketting

De bola heeft een dubbele functie. Aan de ene kant draag je een bola voor je baby. Vanaf 20 weken zwangerschap begint je baby het kalmerende geluid te herkennen en raakt er aan gewend. Het stelt hem/haar gerust en wellicht zal hij/zij er op reageren. Anderzijds is de bola een prachtig accessoire die bij elke outfit past en de bolle buik van mama extra in de verf zet.

Shoptip: Mamakado verkoopt schitterende bola’s van zeer goede kwaliteit

Wanneer beginnen dragen?

De meeste vrouwen beginnen deze te dragen van zodra ze hun zwangerschap bekend hebben gemaakt. Anderen pas als er een buikje komt piepen of rond de twintigste zwangerschapsweek als baby het geluid hoort. De keuze is aan jou!

Is een zwangerschapsketting gevaarlijk voor de baby?

Er wordt wel eens gespeculeerd dat het dragen van een zwangerschapsketting voor een stuitligging zou zorgen, omdat baby met het hoofdje er naar toe gaat liggen. Dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het dragen van een zwangerschapsketting is in geen enkel geval gevaarlijk voor je baby en veroorzaakt geen stuitligging.

Bola na de zwangerschap

Zelfs na de geboorte zal je baby het geluid van de zwangerschapsketting herkennen en er rustig van worden. Je kunt de bola bijvoorbeeld dragen tijdens het voeden of aan de wieg vastmaken. In dat geval moet hij wel hoog genoeg vastgemaakt worden zodat je baby er zeker niet bij kan. Je zou de bola ook in het knuffeltje van je baby kunnen naaien. Mocht je een meisje krijgen, hoe blij zal je dochter er later niet mee zijn als je het haar cadeau doet. Hoe dan ook, dit sieraad blijft een waardevol aandenken aan je zwangerschap.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *