zwangerschapstest kopen

Zwangerschapstest kopen

Je wilt een zwangerschapstest kopen, maar eigenlijk weet je helemaal niet welke. Geen enkele test lijkt hetzelfde; bij de ene zwangerschapstest moet je streepjes of plusjes aflezen terwijl de andere digitaal is. Dan heb je de zwangerschapstesten in de vorm van een strip die je in een bekertje urine houdt, testen waarbij je met een pipetje een aantal druppels urine op de test druppelt of de test die je direct in de urinestraal houdt. Vervolgens heb je de vroege zwangerschapstest of zwangerschapstesten die je pas vanaf de eerste dag van de verwachtte menstruatie kunt doen. En dan nog maar niet te spreken over de flinke verschillen in prijs. Kortom, een zwangerschapstest kopen is zo gemakkelijk nog niet.

Welke zwangerschapstest kopen?

Als je van plan bent om een zwangerschapstest te kopen, kijk dan eerst naar je budget. Daarna kies je één van de verschillende zwawngerschapstesten die binnen jouw budget valt. Hieronder bespreken we de verschillende zwangerschapstesten die verkrijbaar zijn; de dipstick, de cassette en de – al dan niet digitale – midstream. De werking van deze testen is identiek. Het zit hem vooral in het gebruiksgemak en de prijs.

Dipstick zwangerschapstest kopen

Een dipstick zwangerschapstest is een dun strookje karton dat je in een schoon bekertje met urine houdt. Op het moment dat de test goed uitgevoerd werd, kleurt het controlestreepje C; een lijntje verschijnt. En als het zwangerschapshormoon Hcg in de urine gevonden werd, verschijnt er een streepje bij de T (van teststreep). Daarbij maakt de kleur van het streepje niet uit. Een licht streepje op de zwangerschapstest betekent namelijk ook dat je zwanger bent. Ondanks dat de dipstick de goedkoopste in zijn soort is, werkt deze net zo goed als alle andere zwangerschapstesten. Wil je deze zwangerschapstest kopen? De dipstick is alleen online verkrijgbaar en kosten ongeveer 2,50 euro per drie stuks.

Cassette zwangerschapstest kopen

De cassette zwangerschapstest is een zwangerschapstest waarbij je eerst de urine opvangt in een schoon en droog bakje en dan met behulp van een pipet een aantal druppels urine opzuigt en op de test druppelt. Het resultaat verschijnt na enkele minuten. Twee lijntjes bij een positieve zwangerschapstest en één lijntje bij een negatieve zwangerschapstest. Ben je van plan om een cassette zwangerschapstest te kopen? Deze soort testen zijn zowel online verkrijgbaar als in verschillende winkels, zoals het kruitvat. De gemiddelde prijs van zo’n test varieert van 5 – 7,50 euro voor twee testen.

Midstream zwangerschapstest kopen

De midstream zwangerschapstest is de klassieke zwangerschapstest, de minst gecompliceerde en tevens de duurste test. Deze test hou je direct in de urinestraal. Een paar minuten later is het resultaat bekend. Op sommige midstream testen verschijnt er een plusje in het testvenster en bij andere testen verschijnt er hier een streepje als je zwanger bent. Bij de digitale versie verschijnt het woord zwanger (of niet zwanger) op een schermpje. Zowel de gewone midstream zwangerschapstest als de digitale versie zijn verkrijgbaar bij de apotheek, drogisterij en natuurlijk ook online. De prijzen van de midsteam testen verschillen enorm. Hier koop je goedkope, maar goede midsteam zwangerschapstesten.

Online zwangerschapstest kopen of niet?

Je zal het maar meemaken: je staat in de drogist met een zwangerschapstest in je handen en dan kom je ineens een bekende tegen. Dat is zo’n situatie die je liever zou willen vermijden. Laat dat nou net de reden zijn dat veel vrouwen tegenwoordig op internet hun slag slaan. Het grote voordeel van een online zwangerschapstest kopen is dat je anoniem blijft. Bovendien zijn de prijzen een pak gunstiger als in de winkel of apotheek. Zeker in België zijn over het algemeen de prijzen van zwangerschapstesten te hoog. Het nadeel van online shoppen is dat je met de verzendkosten zit. Veel bedrijven verzenden echter gratis als je een bepaald bedrag besteed. Bij de de online drogist bijvoorbeeld, waar je in Nederland en België vanaf 20 euro gratis thuisbezorgd krijgt. Je kunt je aankoop dan combineren met andere artikelen die je eventueel nodig hebt om onder de verzendkosten uit te geraken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *